close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Nevýhody anonymního blogu.

24. ledna 2011 v 9:41 | Petr |  Internet
Je to pár dní co jsem smazal svůj starý blog, na který jsem psával anonymně, nebo lépe pod pseudonymem. Vlastně jsem to tušil od počátku, že anonymní blog člověka omezuje, protože pokud se rozepíše více než jeno obecně, porušít tím svoji anonymitu. Nutnost zachovat anonymitu vede k jisté autocenzuře, což vede k jen k nezávaznému plkání.

Můj minulý blog měl ale zvláštní vlastnost. Obsahoval sousloví kravičátko nejlepšinaté, které se nikde jinde na Internetu nevyskytovalo a proto při zadání tohoto sousloví vyskakoval z Googlu.
Jistě tušíte jako to fungovalo kravičátko - tedy dětský (špatný) výraz pro telátko a nejlepšinaté - je neologismus z dílny génia 19. století a živoucího Cimrmanova předobrazu Jakuba Hrona Metánovského.  Celý prnicip vychází ze staré soutěže v SEO (pro neznalé Search engine optimization - tecniky jak to udělat aby WWW stránky vyskakovaly ve vyhledávačích co nejvýše.
Jednalo se o soutěž z roku 2006 jejímž smyslem bylo dostat ve vyhledávání co nejvýše nesmyslnou frázi "nigritude ultramarine ", což je latinský novotvar, který by se dal přeložit jako " černá modř". Je zajímavé, že soutěž vyhrál autor, který prostě napsal do svého blogu detailní informace o soutěži.

I mně se kravičátko nejlepšinaté líbilo natolik, že první přispěvek do nového blogu je tímto souslovím úplně přeplněn. Skrytě doufám, že Google jej opět najde (mimochodem minule mu to trvalo měsíc).

Jaký bude nový blog ?

Počítejte s tím, že svět mě štve a podle toho budou mé příspěvky vypadat, což ale nesouvisí s kravičátkem nejlepšinatým ani s ostatními věcmi v tomto příspěvku.  
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama