close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Červen 2017

Smart technologie 18.století

27. června 2017 v 5:33 | Petr |  Filosofování
Manželka má nalepovací "turistický deníček" takže v poslední době jsme objeli spoustu zapadlých památek, o jejichž existenci nemá nikdo tušení, ale "jsou za něj tři nálepky do deníčku" ( za zámek za zahradu a třeba za historickou kašnu ). Takhle jsem objevil spoustu zapadlých sídel venkovské šlechty - třeba zámek Raduň, který od 14. století do roku 1949 sloužil jako zámek, pak do roku 1971 jako sklad, mateřská školka, zdravotní středisko, klubovna zahrádkářů atd... a od roku 1971 se dodnes přestavuje zpátky na zámek.

Zámky, co část své existence byly kravín mítního JZD mají často problém s "mobiliářem" - jakože co nebylo zazděné se za bolševického plenění rozkradlo a teď se dají návštěvníkům ukázat leda tak holé zdi. Aby se holé zdi neukazovaly často se sežene nějaký "historický mobiliář" alias starý nábytek často z půd okolních venkovských stavení ( kde obvykle leží ty ukradené kusy ) a taky se exponáty mezi zámky různě vypůjčují atd. Tímhle postupem často uvidíte věci nevídané, které by se tradičním muzeům zdály málo nóbl.

Například jsem v jedné expozici viděl kartáček na zuby z přelomu 18. a 19. století. Štětiny nebyly nylon jako dneska, ale opravdové štětiny z jezevce, což se zdá dosti nechutné. Zajímavější než štětiny byla ta rukojeť, do které jsou štětiny zašité, která byla ze slonoviny, vykládaná "zlatem, stříbrem a drahým kamením". Věcí podobného typu uvidíte na zámcích spoustu, princip vždy stejný : z hlediska funkce mizerné, avšak bohatě zlatem vykládané.
Pokud se nad tím zamyslíte - moderní kartáček Spokar za 19 kč se štětinami z nylonu a rukojetí z ABS je vlastně daleko lepší a hodnotnější než slonovinový zázrak 18. století. I oni mohli udělat rukojeť z tvrdého dřeva bez ozdob a takhle by vlastně byl kartáček lepší už ve své době, ale z nějakého důvodu to neudělali. Když začnu fantazírovat dovedu si ten mechanismus docela jasně představit. Výrobce kartáčků musel kromě funkce nabídnout ještě nějaký marketing, "image značky" pocit exkluzivity, pocit, že knížepán strká do huby "technologický vrchol doby". Kartáček s dřevěnou rukojetí by byl jistě o něco lepší, ale šlechta by jej nepřijala a našla by na jeho funkci tisíce vad, které ten ze slonoviny s "drahým kamením" určitě neměl.

Muselo uplynout 200 let aby nános nepodstatností opadl, a zůstala holý, ale hodnotný funkční základ. Samozřejmě pohled na "prakartáček" vzbuzuje otázky co z naší techniky je "hodnotný základ" a co je "drahé kamení" které časem opadá virtuálně i fyzicky. Dosti často si hraju na představu roku 2200 a co z dnešní techniky zůstane ve formě dokonale optimalizované funkční účelnosti a co nakonec "vezme čert". Dnešní "smart-všechno" výrobky k takovým úvahám přímo provokují.

Ještě poslední otázka proč se rozčilovat nad "načinčaností" a zbytečnými kudrlinkami dnešní technologie. Napoví příklad z 18 století - kdyby hodináři tehdejší - relativně mizerné - hodinové stroje nevykládali zlatem, stříbrem a drahým kamením a místo toho bádali nad vysoce přesnou výrobou ozubených kol - mohli jsme mít jednoduché, ale kvalitnější hodiny třeba o 50-100 let dříve. Proto je na zvážení zdali dnešním techno-blbostem, které odvádějí od podstaty věci tleskat, nebo je považovat za neškodné, nebo se stavět proti nim, zejména když dnešní civilizace nemá před sebou 200 let poklidné existence na zapadlém venkovském sídle.

Neuspokojená potřeba utrpení ?

20. června 2017 v 5:22 | Petr |  Svět okolo
Agent Smith v Matrixu říká Morpehovi : "Věděl jste, že první Matrix byl stvořen jako dokonalý lidský svět, kde nikdo netrpěl a každý měl být šťastný ? Byla to katastrofa ! Nikdo program nepřijal. Přišli jsme o celou generaci. Někteří mysleli, že nemáme jazyk pro naprogramování vašeho světa, ale já myslím, že lidská rasa definuje svou existenci skrze bídu a utrpení. Vaše primitivní mozky nesnesly dokonalý svět, který vnímaly jako sen, ze kterého se chtěly probudit...."

Hmmm ?? Víte jak probíhá preventivní kontrola babin, které se vyléčily z leukémie ? Jaký je krevní obraz ? A co diferenciál ? Co lymfocyty ? Modřiny se dělají ? Dušná nejste ? Nohy otékají ? Tak ještě prohmatáme uzliny ! OK - kontrola za tři měsíce - objednejte se v sesterně. DALŠÍ !!! 5-7 minut a není co řešit. Po 4 takových babinách, které si na nic nestěžují, neb slezly hrobníkovi z lopaty přijde nápadně dobře oblečený borec na hranici třiceti a čtyřiceti let : "Doktore !! Něco se se mnou děje : Po divoké noci v baru s Tequilami a RedBully jsem ráno běžel na Lysou Horu, ( 10 km do kopce, 1 km převýšení ), cestou jsem promokl na kost a když jsem doběhl domů - celé tělo mě bolelo, celý zbytek neděle, až se mi mladá přítelkyně posmívala, že už jsem starej. Nevím co mi je, ale cítím, že už to není jako ve dvaceti." Tak začnete s borcem opatrně vyjednávat jakože : "Uděláme základní vyšetření, která ( pravděpodobně ) neukážou nic a pokud nenarazíme na nějakou hrubou patologii je nutné včas přestat pátrat, protože příliš podrobné vyšetřování zdravých lidí na sub-atomární úrovni prudce zvyšuje pravděpodobnost poškození pacienta zbytečnou léčbou nezávažné / neexistující choroby". Po více než hodině ( během které byste zkontrolovali dalších 10 spokojených babin vyléčených z rakoviny ) muž celý nespokojený odchází domů, že jako přijde na kontrolu "s výsledky", ale spíše vypadá, že půjde hledat "jiného specialistu", který bude mít lepší klíč na jeho problémy.....
Umírající
Tedy obecně vzato až do 70. let 20. století - si každý dospělý pamatoval nějakého příbuzného, který dostal strašlivou chorobu, třeba zápal plic před érou antibiotik a na tu dlouhé týdny v hrozném utrpení pomalu umíral. Nebo příbuzné zabité ve válce, nebo sourozence zemřelé v kojeneckém věku. Dnes jsme z tohoto hlediska dosáli "dokonalosti prvního Matrixu". Nikdo zásadním způsobem netrpí a dokonce spousta lidí nikdy - skutečně trpícího - ani neviděla. Agent Smith měl zjevně pravdu, protože lidská mysl začíná spojení s realitou, bez dostatečného utrpení, postupně odmítat. Příklad : dovedete si představit jak po II. světové válce ( tehdy mladí ) lidi, co jediní z celé rodiny vylezli živí z koncentráku bojují za nějakou typicky dnešní "galakticky důležitou" kravinu jako "zvířecí práva laboratorních zvířat" nebo "záchody pro třetí pohlaví" ?

Zbývá jediné a to vysvětlit mechanismus tohoto fenoménu : V robotice i v neurovědách jsme probírali, že čidla, aby byla užitečná pro různé intenzity signálu, musí mít regulovatelný práh citlivosti. Pokud dlouho nepřijde žádný podnět čidlo ( receptor v mozku ) prodělá zpětnou vazbou "UP-Regulaci" ve smyslu zvýšení citlivosti, nebo zvýšení počtu receptorů. Pokud opravdu dlouho nepřijde závažný podnět zvýší se citlivost čidel tak, až normální a běžné podněty začnou způsobovat - silnější než normální - reakce. Odtud dnešní "přecitlivělost na každou kravinu".... Boj Evropské unie za zakřivení banánů a okurek. Hyper přecitlivělost každého na každý náznak "porušení jeho práv", nebo hysterický boj proti každému náznaku "špatného chování" od "xenofobie a rasismu" po párek v rohlíku ve školním bufetu. Mnohé z těchto těžce vnímaných křivd vůbec neexistují a jsou jenom šumy přecitlivělých receptorů v našich mozcích.

Ještě před 50-60 lety měl každý příbuzného, který zemřel v horečkách, blouznění za strašlivých křečí a na jeho pohřbu došlo k "resetu" příliš citlivých receptorů. Proto lidi neřešili žádnou z moderních blbostí, protože "žiju, mám co jíst, kde hlavu složit a nic mě nebolí". Je to málo když západní civilizace nabízí ( skoro všem ) právě toto ? Je to "nechutný bazál" nad který musí "ezotericky orientovaná" populace "transcendovat" a vymyslet si boj a utrpení z nepřítomnosti extra hajzlíků pro 0.03% transsexuálů ?

Na druhou stranu - navzdory bordelu, který odpuzuje od práce ve zdravotnictví - nemohu dostatečně poděkovat za tu příležitost přivést pár beznadějných pacientů ( v dobrém ) "do hrobu", protože moje receptory jsou resetovány na dva životy dopředu. Až mám neblahý pocit, že když na lidičky, co "kvůli ničemu" křičí a hrozí pěstičkami reagujete ve stylu "snad nebude tak zle" - mají vás za hrubiána a cynika, protože je dráždí, že jejich problémy považujete ( právem ? ) za nicotné.

Nepřeju žádnému příbuznému nikoho z nás strašlivou smrt, "pro poučení ostatních", ale z pozice člověka, který vzdáleně "čichl" k utrpení, přemýšlím jak předat takovou zkušenost ostatním, kteří řeší gigantické problémy, že "ve čtyřiceti to není jako ve dvaceti". Otázka je jestli takovou zkušenost lze sdílet a přitom nikoho nezatáhnout do skutečného utrpení a skutečné mizérie, která je vždy blíže než jsme ochotni připustit.

Götterdämmerung bude létat !!

13. června 2017 v 5:47 | Petr |  Počítače etc...
Nadpis patrně nepochopíte, pokud jste neviděli Finskou - politicky nekorektní - crowdsourcingem financovanou - komedii Iron Sky alias "Železné nebe" : Prezidentka USA Sarrah Palinová vyšle, v rámci předvolební kampaně za znovu-zvolení, kosmonauty na odvrácenou stranu Měsíce. Kosmonauti jsou dva : běloch, který pracuje a černoch, který nic neumí, ale dobře vypadá na politicky korektních plakátech. Po přistání jsou kosmonauti překvapeni tím, že v kráteru "Schrodinger" najdou obrovskou Měsíční základnu postavenou nacisty, kteří v roce 1945 uprchli ze ZeměKoule. Celá jejich technologie je postavena na termojaderné energetice spalující Helium 3 - mají však velké problémy s výrobou počítačů, proto černošskému kosmonautovi ukradou mobil, že kterého udělají řídící počítač invazní kosmické lodi Götterdämmerung ( Podle Wagnerovy opery - Götterdämmerung = soumrak bohů ). Jednou z mnoha nezapomenutelných scén je střapatý "šílený vědec" který běhá s ukradeným mobilem a křičí : "Götterdämmerung poletí, Götterdämmerung poletí !!"
Skvělý film, který NAŘIZUJI shlédnout. Motiv s mobilem, který řídí kosmickou loď - zcela realistická věc - i "mobil Aligator" pro důchodce je postaven na nějakém super úsporném 100 MHz ARMu, což je o mnoho řádů více než výpočetní výkon, který dostal Američany na Měsíc - a to nemluvíme o "smartfounech" jejichž tehnické specifikace často převyšují PC z nedávných dob.

Co mě poněkud stresuje je ten paradox, že vývoj směřuje k tomu, že pro mnoho lidí bude, nebo už je mobil jediným kontaktem s Internetem, ale hlavně dostáváme se do zvláštní situace, kdy smartfoun bude jedinou výpočetní technikou, kterou budou lidi vlastnit. Tedy nezpochybňuju, že smartfoun naprogramovaný "šíleným vědcem" může řídit "Soumrak bohů" na cestě k dobytí ZeměKoule. Spíše se ptám : Jsou smartfouny "dosti smart", aby byly jedinou výpočetní technikou v domácnosti a hlavní výpočetní technikou, která "žene civilizaci" ? A opačná šťouravá otázka - nejsou "smartfouny" na tuto funkci až "příliš smart" ?

A opět - nezpochybňuju výpočetní výkon mobilů, ale "vše okolo" - od nepřítomnosti "řádného hardwaru" jako je klávesnice a myš, po "uživatelské zpříjemnění" ovládání ve stylu "my víme nejlépe - jak mají věci fungovat". Tedy od PC s nezanedbatelným výpočetním výkonem a desítkami let ověřenými a funkčními programy i periferiemi se dostáváme k mobilům, kde uživatel ani nemá přístup do souborového systému ( pokud vůbec ví co je soubor nebo složka ) a navíc nastavení a funkci mobilu ovládá pomocí "pravidelných aktualizací" Google, Apple a jim spřátelené megakorporace. Zdali je takový systém v zájmu uživatele je otázka. Jak svědčí první vlaštovky jako je "centrální mazání" knih ze čtečky "Kindle" nebo cenzura filmů na streamovacích službách - spíše ne.

Stojíme tedy před nějakými riziky ?
  1. Mocný úchyl, nejlépe "kvůli boje proti terorismu" nařídí megakorporacím vypnout nějakou důležitou funkci smartfounového "ekosystému". Nebo možná ne důležitou funkci, která bude znamenat okamžitý průser - spíše postupné omezování funkčnosti salámovu technikou - začneme fízlováním majitele a "bojem proti nepravdivým webům" a skončíme tím, že smartfounem vám chladně oznámí "záchranku nevytočím kvůli paragrafu 88 směrnice EU č. 666 ?"
  2. Dojde k prouše - mobilu nebo celého smartfounového systému - kde skončí vaše fotky, dokumenty, maily, bezpečnostní certifikáty a ostatní data ? V pr**** ( v cloudu ) ?
  3. "Appka" verze 6.3 vám plně vyhovuje, ale Appka Verze 6.4 je paskvil ( známe z windows ) - jak udržíte ( se vrátíte ) ke starší funkční verzi. A co když vám vyhovuje jiná verze než správcům "automatických aktualizací" ?
  4. A co úlohy na které Appka ve smartfounu nebude stačit ? Pamatujete si ještě příkazy "příkazové řádky" ? Kde kliknout jednou a kde dvojklik ? Formátovat odstavce ve Wordu ? Co dělá klávesa F2 ? Pokud se tyto a další znalosti vykouří můžeme si s negramotnými "trpicícmi Syřany" podat ruku !
  5. A co "veliké úlohy" na "velikém hardwaru" ? Dočkáme se Bluetoothem ovládaného auta nebo ( nedej Bože ) "Appkou" řízené jaderné elektrárny ?
Možná si myslíte, že "důchodce" planě láteří nicméně ve špitálních laboratořích jsem zažíl tolik "inovací na hovno", že prostě nemůžu udržet klidné nervy, když vidím postup stejným směrem i v "civilní sféře".

Fenomén Kobry 11

8. června 2017 v 5:31 | Petr |  Svět okolo
Je to s podivem jak realita dohání mou blogovou fikci - dva dny po sepsání tohoto článku přišel ten incident, kdy hypersebevědomý hradní úředník rozbil policejní "Bávo". Veškerá média sice tvrdí, že řídil nějaký ten policajt, který dostal mrtvici. Známé informace jsou však takové : záchranáři vezli civilistu se 2 zlomenými obratli a těžce zraněného policejního důstojníka v bezvědomí. Zkušenost s autonehodami říká, že řidič je většinou méně zraněný než spolujezdec protože řidič o zlomek vteřiny dříve tuší co přijde - podvědomě zaujme lepší polohu, ztuhne hrůzou = zatne svaly a navic ve snaze ještě nějak "vybruslit" z nárazu na poslední chvíli ( volantem, brzdami, modlením....) instinktivně chrání sám sebe více než spolujezdce. Zprávy mluví jasně o tom kdo byl více a kdo méně zraněný, což spolu s výše uvedenými ( obvyklými, nikoliv 100% jistými ) zkušenostmi vzbuzuje nad oficiální verzí silné pochybnosti.

Navíc "Bávo" bylo hybrid, kde nezanedbatelný výkon do kol dodával elektromotor - jehož pozitivní ( a jak ukazuje nehoda i negativní ) vlastností je, že největší točivý moment má v nízkých ( nulových ) otáčkách. Frajer ( ať už kterýkoliv ) dupl na plyn "nával" točivého momentu uthrhl pneumatiky od silnice a bylo vymalováno. Nicméně nechme policejní BMW rezavět pěkně na šrotišti, stejně bylo zcela zbytečné z následujících důvodů :

Častým evergreenem zpráv TV Nova je "ujíždějící řidič". Dramatické líčení obvykle zní takto : "Při noční kontrole auto odmítlo zastavít a obrovskou rychlostí ujíždělo přes sedm okresů až jej policisté v šestiválcovém speciálu dohonili a zastavili pomocí pásu s hřeby. Poté zjistili, že jej řídil mladík pod vlivem pervitinu....." Ba dokonce Policie prohlašuje, že díky novým šestiválcovým limuzínám, které jsou ještě rychlejší než ty staré a díky dalším a dalším pásům s hřeby nyní chytá ujíždějící řidiče daleko efektivněji než v minulosti.

Drobný problém, který mám s těmito zprávami jsou mé zkušenosti s feťáky pocházející ze zdravotnictví. Tedy mladí mužové si "někde" koupí perivitin, heroin, cokoliv. Pak se "zhulí" = přivedou do stavu intoxikace. Pak ti nějbohatší z nich, kteří ještě mají na auto a věci kolem - do něj nasednou a někam jedou. Cestou je chtějí zastavit dopraváci, což u pervinitistů - s tendencí k paranoidním psychózám vyvolá panickou reakci, kdy ujíždějí a ujíždějí.....
A teď nastane ten rozpor : policie na to reaguje tím, že sedne do nadupané limuzíny a rychlostí 300/hod. jede VE SMĚRU kterým feťák ujíždí žejo ? Moje představa je právě opačná - policajti by měli nasednout do ANTONA typu dýchavičné skříňové Avie a jet PROTI SMĚRU ujíždějícího feťáka - sebrat prodejce drogy a ostatní feťáky v místě odkud borec vyjel - nemám pravdu ?

Čímž se dostáváme k fenomenu Kobry 11 - komu by se nelíbilo "ve jménu vyššího principu mravního" jezdit každou víkendovou noc nadupanou turbo-károu 300/hod přes 7 okresů a honit feťáka......? A komu by se líbilo v gumové zástěře, v gumových rukavících a s desinfekčním sprejem nakládat do "Antona" poblité "smažky" v blátivém okresmím městě ? Obojí totiž vede ke stejnému výsledku a to je pokles počtu zfetovaných "šílených jezdců" mám však nepříjemný pocit, že moje metoda "jízdy proti směru" feťáka - je daleko lacinější - ovšem daleko pracnější a má na celkovou bezpečnost zapadlého venkova daleko větší vliv než hodnění toho nejbojhatšího z nich, kterého nakonec stejně žádný soud nepotrestá - neb je známo, že "rovnost před zákonem" končí v okamžiku, kdy se jedná o etnické menšiny, mafiány, "volené zastupce lidu" a rodinné příbuzné skupin výše uvedených.

Poznámka při druhém čtení : Ještě efektivnější by byla drobná a řízená legalizace drog. Nikdo nedovede pervitin vyrábět tak lacino jako legální farmaceutická fabrika - mafiány by to finančně vykrvácelo. Pozoruhodná je však zkušenost z USA, kde největšími odpůrci liberalizace drogového trhu jsou policajti z protidrogových jednotek. Komu by se nelíbilo za státní peníze hrát "undercover" ( v utajení ) falešného drogového bosse s "károu" a zlatými řetězy ?

Ještě jeden Nový Jižní Wales

6. června 2017 v 5:11 | Petr
Představte si následující situaci - napíšete článek o tom jaký gigantický nesmysl je, když policajti po nocích honí feťáky ujíždějící v autech - za dva dny na to hradní protokolář rozbije půjčené super-Bávo určené právě k tomuto účelu. Tak připíšete dva odstavce, proč si myslíte, že informace o průběhu nehody se zdají vylhané - a den na to "sociálně frustrovaná" bílá dodávka přejede 7 Angličanů na London bridge - necelé 3 km od Westminster bridge - místa předminulého atentátu. Pak z auta vyskáčou nějaké "sociálně frustrované" 12 palcové = 30 cm nože a pobodají 48 lidí z nichž mnozí ( marně ) bojují o život v Londýnských nemocnicích ..... "Neuzavírejme ( vrahům ) své srdce" ..... "Islám za to nemůže" ..... "Je suis Charlie" ..... "Nesmíme změnit nic svaté principy naší multikulturní civilizace".....

Ergo ctěná veřejnosti - článek o zbytečných turbo-kárách v rukou policie si přečtete mimořádně ve čtvrtek - dnes je čas na něco jiného :

Historie Austrálie není moje silná stránka - severní a západní pobřeží zmapovali Holanďani a nazvali jej - jak jinak- "Nové Holandsko". Jižní a východní pobřeží objevil a zmapoval James Cook a nazval jej "Nový Jižní Wales". Jelikož vnitrozemí Austrálie je poušť, o kterou příliš zájmu nebylo, byla hranice mezi "Holandskem" a "Walesem" formálně určena jako 135 poledník východní délky. Holanďani nikdy neměli příliš snahy "Nové Holandsko" kolonizovat. Naopak Angličani objevili pro svůj díl Austrálie neuvěřitelně užitečné využití. Nejprve Nový Jižní Wales označili nějakým honosným titulem - něco jako "Korunní kolonie Jejího Veličenstva" a pak udělali ze své části obrovskou trestaneckou kolonii.

Mezi lety 1788 až 1868 vyvezli do Austrálie 162 000 odsouzených. To by možná dnešní "bojovníky za lidská práva" tak úplně nenadchlo, ale musím poznamenat, že Austrálie jako vězení byla výrazným pokrokem v humanizaci britského a pozdějí evropského trestního systému. V dobách "před Austrálií" byly de facto jen dva druhy trestů - velice krátké jako "obecní šatlava" na pár týdnů a za cokoliv většího, než banální prohřešek byl trest smrti. Zavedením "trestanecké Korunní kolonie Jejího veličenstva" dostal odsouzenec na výběr "oprátka, nebo Austrálie" - což vedlo ( i mimo Anglii ) k tradici těžkých a dlouhodobých žalářů v koloniích, což zase vedlo k ústupu od systému : "poprava za každou blbost", což byl první krok na cestě k pozdějšímu úplnému zrušení trestu smrti.
"Vláda Jejího Veličenstva" však měla s Austrálií celkem pozitivní úmysly a od jisté doby patrně začala věřit, že vězni ponechaní tam po skončení trestu se budou zabývat budováním nové civilizace, protože krom trestanců - převážně mužského pohlaví - vyvážela do austrálie i dívky z anglických chudobinců a sirotčinců, aby pomohla vyrovnat "poměr pohlaví". Vzato z dnešního pohledu se to skutečně povedlo - Austrálie je moderní země se západní Anglo-sasskou mentalitou z anglicky mluvících zemí nejméně postižená blbostmi jako je feminismus a pozitivní diskriminace. Dodnes je členem British Commonwealth of nations a dodnes je tam formálním panovníkem Alžběta II.

Toho by Britové mohli pozitivně využít, avšak jisté indicie nasvědčují, že Australani by se vzpouzeli. Ptáte se co využít a k čemu ? My nacisti, fašisti, rasisti, xenofobové a ostatní zavrženíhodné osoby uvažujeme takto : Když Angličani měli 3 veliké mohamedánské atentáty během posledních 3 měsíců - možná je čas ukázat "zač je toho loket". Patrně by neškodilo v první vlně prosít jejich "no go zony" a vytřídit veškeré osoby, které nemají britské občanství, povolení k pobytu a vůbec nemají papíry v pořádku - tyto osoby nemilosrdně deportovat do země jejich původu.

Ve druhé vlně by bylo vhodné rodinám atetnátníků a celému okolí, které vědělo, avšak nesplnilo svou občanskou ohlašovací povinnost razantně nabídnout jednosměrnou letenku do "Korunní kolonie Jejího Veličenstva". Teoreticky by nebyl problém protože australské vnitrozemí je velmi málo obývané a svým pouštním charakterem ( vzdáleně ) připomíná blízký východ. Problém je v tom, že Australani už ze své zločinecké minulosti vyrostli, a proto by se jim asi tento druh "multikulturního obohacení" nelíbil.

Proto by bylo vhodné - nejen pro Angličany, ale prakticky pro každý evropský stát s muslimskou "menšinou" na svém území - zamyslet se kde najít "nový Nový Jižní Wales" - přesně pro tyto účely. Například Izrael má ( a intenzivně využívá ) Negevskou poušť, Španělsko má Ceutu. Francie má Guayanu a Ďábelské ostrovy - jejich kapacita je však nedostatečná. Anglie má řídce obydlené Falklandy a nějaké karibské ostrovy. Ničit poklidné Falklandy muslimskou kolonizací ?

Tedy naopak, pokud bych byl nějaký africký warlord a hledal krom únosů, pirátství, vydírání, obchodu s drogami, nájemných vražd a otrokářství nějký další zdroj příjmu - směle bych část mnou ovládaného území nabídl za náležitý obolus Británii, nebo dokonce celé Evropské unii jako "prostor nových příležitostí" pro všechny špatně integrované, nespolupracující, zločiny podporující, zločince ukrývající a zločiny nehlásící obyvatele. Nebo třeba Kanada by mohla využít svá území severně od polárního kruhu a Rusko veliké oblasti v Jakutském a Krasnojarském kraji ! Samozřejmě že by se musely vyřešit právní detaily - jakože těch 100 000 km2 na Sahaře, nebo na Sibiři by bylo formálně pronajato Britům jako britské území - asi jako Česko má pronajatý hrob J.A. Komenského v Holandsku, který je z právního hlediska též "naší půdou".

Máte pocit, že by občanská práva deportovaných utrpěla ? Vůbec ! Prostě na základě vyšetřování, zatčení, odsouzení řádným soudem, vyčerpání všech možností odvolání a nabytí právní moci rozsudku by příslušný jedinec byl v souladu s právem dané evropské země přesídlen "do kolonie", kde by mohl předvést jak dovede spolu s ostatními podobě postiženými žít dle vlastních pravidel, z plodů vlastní práce. Neříkejte, že by to nešlo - historičtí australští trestranci byli skuteční zločinci, nikoliv jen odsouzenci za spoluvinu na terorismu, přesto v Austrálii vybudovali nejúspěšnější stát pacifického regionu. Ba dokonce - stejně jako deportace do Austrálie ušetřila desítky tisíc poprav - dnes by možná včas zorganizované "vystěhování do Jakutské oblasti" zabránilo občanské ( třetí světové ? ) válce, která se od nás na západ už docela zřetelně rýsuje...