close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Od mafiánského kapitalismu k mafiánskému socialismu

28. dubna 2020 v 5:17 | Petr |  Svět okolo
Užijte si poslední článek na tomto blogu, a vzhledem k nedostatku času i vůle mi, prosím nenabízejte přechod na jiný server, nebo podobnou pomoc, za kterou předem děkuji. Nálada na takovou akci prostě není. Vysvětlení : Server Blog.cz má již více než rok technické problémy proměnlivé povahy. Nešlo vkládat odkazy, nebo obrázky do článků atd. V poslední době vypadala moje práce zde takto:
  • Napsal jsem článek jako prostý text bez odkazů - při uložení hlásil server "Článek nemohl být uložen. Zkuste to prosím znovu později." a článek zmizel.
  • za 2-3 dny se článek objevil ve složce "rozepsané" a dal se ( s opakovanými hláškami o chybě uložení ) editovat.
  • při vložení odkazu a pokusu o uložení takového článku, redakční systém padl s hláškou "Chyba serveru. Zkuste to prosím znovu později." a za pár hodin se dalo znovu přihlásit a vložit další ( jeden ) odkaz.. 1 článek = okolo 20 odkazů = týden zkoušení jestli už se dá zase přihlásit....
  • Takže jsem měl rozepsané ještě tři články - o anténním analyzátoru, o uvolňování anti-koronavirových opatření, a o intelektuálech nadávajících na "líné zabedněnce", kteří je ale daněmi živí.
  • Problémem je, že tyto články - v různém stupni rozpracovanosti - ze složky "rozepsané" znovu zmizely, a do dnešního dne se neobjevily - tudíž nemá smysl začínat psát články další a taky je nechat zmizet v černé díře....
  • Pokud se některý z nich objeví - tak jej samozřejmě dopíšu a zveřejním, a pokud BLOG.CZ začne fungovat jako z partesu ( pochybuji ) - dovolil bych si opět něco napsat, ale nynější stav s třemi nocemi ztraceného psaní, mě nutí čekat.
Následuje původní text příspěvku :

Kde jsou ta "zlatá devadesátá" ? Politické strany sponzorovali mrtví Maďaři, z Orlické přehrady lovila policie mrtvé podnikatele. Banka vám půjčila na koupi fabriky a TU fabriku, která ještě nebyla vaše přijala jako zástavu. Státní úředníci se do ničeho nepletli a uctivě salutovali, když si živnostník šel otevřít "provozovnu" nebo místní mafián žádal ( anebo taky ne ) stavební povolení na obrněnou vilu.

Pak se zjistilo, že "koupí" fabrik vznikla škoda na "národním majetku" ve výši 600 - 1000 MILIARD korun. Číselně napsáno : 1 000 000 000 000 kč. A to se do těch škod nepromítaly ještě další "výsledky privatizace", které vedou k tomu, že každá koruna zisku, která by šla reinvestovat v Česku se nakonec utratí v Německu. Tím byly velké majetky v tomto státě definitivně rozkradeny privatizovány a nastala nová etapa vývoje. Primátor Prahy vystoupal na polovinu osmitisícových hor za peníze "politických podnikatelů" které ( pravděpodobně - soudně neprokazatelně ) pocházely z Pražského dopravního podniku. Pozoruhodné je, že trest hrozil jeho nástupcům, ( na základě PODVODNÉHO JEDNÁNÍ SOUDCE !!!! ), kteří se snažili z této situace nejak vybruslit bez další miliardové korupce. V Chebu se na objednávku mafie postříleli "význační sociální demokraté" - prostě idyla.

Pak nastala další fáze společenského vývoje - urputný boj proti korupci. Přivedl jsi ( za pomoci budoucího premiéra ) na buben největší důlní firmu v česku a rozkradl její majetek - okéééj to jsi pravý bojovník za "liberální demokracii". Ale běda jestli jsi někdy podepsal (nebo taky nepodepsal ) něco z čeho by podle "právního názoru" některých prokurátorů mohl být nějaký prospěch ( ačkoliv tobě ani nikomu z tvého okolí z toho nešel ani halíř ). "Investigativní redaktoři" poroučeli policejním důstojníkům a státním zástupcům, kteří na základě těchto "rozkazů" "prošetřovali" politiky.

I tento systém časem narazil na své limity - při likvidaci vlády Petra Nečase. Jeho zločiny byly tak závažného druhu, stamiliony v hotovosti, stovky kil zlata, že se zatím hladce obhájil u soudu, on i jeho sekretářka / milenka / manželka Nagyová ( až na nezaplacené daně z krokodýlích kabelek přijatých úplatkem ). Poslední křečí "před-Nečasovského" boje proti korupci je "kauza Čapí hnízdo", která sleduje "nečasovskou trajektorii" - obrovský mediální povyk následovaný zastavením vyšetřování, pak jeho ( aktivisty vynuceným ) obnovením a překvapivým zjištěním, že "nemorální" a "trestný" jsou dvě věci - dosti od sebe vzdálené. Takže nyní žijeme v období relativního klidu, kdy všechny kauzy zdají se být úspěšně zameteny pod koberec. Jenom pesimisti kubáčovského typu se bojí, že věci nejsou jak se zdají.

Příklad č. 1 : na českém trhu je nedostatek léků. Myslíte si, že chybí drahé léky, ze kterých je obrovský zisk ? Ne, chybí Framykoinová mastička za 60 kč, léky pro diabetiky za 200 na měsíc. Digoxin - lék vyráběný od roku 1785 měl "výpadek výroby". Proč Státní Ústav pro kontrolu léčiv, který dle legislativy má nad farmaceutickými firmami absolutní moc, nepráskne do stolu a neřekne : "léky za 100 000 za balení vám schválíme až budete 100% spolehlivě dodávat mastičku za 60 za balení ?" Odpověď jistě tušíte. Každý jeden funkcionář SÚKLu má "úzké vztahy s farmaceutickými firmami", které jsou "až příliš úzké". Kdo by chtěl dělat svoji práci = hájit zájmy veřejnosti proti zájmům farmafirem - už tam po přiští výplatě nebude, protože na něj mezitím prasknou "kompromitující informace" typu : "jeho majetek je v příkrém rozporu s jeho oficiálními příjmy".

Aniž bych maloval čerta na zeď - léky jsou výrazné politikum. Dokonce tak výrazné, že na "Čínském SUKLu" jsme, dlouho před koronavirem, byli svědky popravy jeho šéfa. Sice to bylo za korupci a schvalování nekvalitních léků, které otrávily desítky tisíc lidí a dětí po celém světě a způsobily zákaz exportu čínských léků kamkoliv do civilizovaného světa, ale u nás to vše bylo vydáváno jen za projev totalitární podstaty čínské státní správy.

Příklad č. 2. : "Aby se nekradlo" máme zákon 134/2016 "O veřejných zakázkách". podle tohoto úžasného "právního konstruktu" jsou si veřejnoprávní sféra kupuje všechno od rekonstrukce dálnice D1 po hajzlpapír v LDN. Zákon má několik drobných problémečků :
  1. Naprosto neumoňuje racionální výdej peněz ve stylu "rozumná kvalita za rozumnou cenu". Naopak umožňuje jen dva jiné režimy použití :
  2. "Cena je rozhodujícím kritériem" = nakoupí se šmejd, dnes nejčastěji od "neprůhledného dodavatele" zboží z východní asie. nebo druhá možnost :
  3. Vyloučení všech zájemců ( až na jednoho ) pomocí : "Procesních kritérií". Což samozřejmě může ( ale nemusí ) zavánět korupcí na trase zadavatel - jediný dodavatel.
Kdyby náhodou se zdálo, že veřejné prachy budou vynaloženy účelně - ještě vždy je tady "Úřad na ochranu hospodářské soutěže". Tam se může každý odvolat a jejich závěry jsou tak absurdní, že zcela nemorální rozsudky našich soudů ( včetně ústavního ) jsou proti tomu krystalicky čistá racionalita a dobré mravy.

Nesmím uvést 2 kokrétní případy ze zdravotnictví v mém okolí, protože to bych použil zdravý rozum a proto bych mohl být obviněn ze "stranění" ( těm co nejsou gauneři ). Proto si vymyslím bajku analogického typu : chcete koupit náklaďák, ale automobilka, která náklaďáky nedodává se do tendru tlačí s osobákem a úporně se odvolává na "'ÚHOZ"..... "ÚHOZ" vám vaše rozhodnutí vytrvale vrací s odůvodněním ve stylu : "zadavatel dostatečně neprokázal že nabídka uchazeče X nevyhovuje jeho požadavkům" A vy marně argumentujete "osobák neuveze 5 tun kamení" a na to dostanete ( za 3 měsíce ) odpověď "zadavatel se dostatečně nevyrovnal s prokazováním rozdílu ve schopnosti převozu kamení".....

Reakce "ÚHOZU" jsou natolik abdurdní, až začnete uvažovat takto : Nejsou běžné léky, protože úředníci SÚKLU jsou ( pravděpodobně ) zkorumpovaní. Není situace s "Veřejnými zakázkami" analogická, protože i úředníci "ÚHOZU" jsou ( pravděpodobně ) zkorumpovaní ? Není to tak, že korupční mafie napsala "Zákon o veřejných zakázkách", aby mohla "čerpat státní prachy podle zákona" a malý podíl těchto prachů platí úředníkům ÚHOZU "za ochranu" ?

Myslíte, že jsem pesimista a situace se ve skutečnosti uklidňje ? Zapíchtěte prst do plánu Prahy kteréhokoliv většího města a já vám řeknu "kdo tam bere". Třeba : na nábřeží Vltavy "pod Stalinem" je hnusná budova Ministerstva dopravy - a tam se pravidelně vyskytují případy "akutního zbohatnutí". Všichni bývalí ministři dopravy mají za své kariéry vily - zjevně nepřiměřené výši jejich ( oficiálních ) příjmů a my máme na silnicích výmoly od dálnice D1 po okresku směr Prdelovice nad Labem.

Stát není Bůh, proto bychom neměli mít 10, ale třeba 30 základních zákonů, které by stát měl úporně vymáhat "padni komu padni". Místo toho - máme "v dobrém úmyslu" (???) vydáno tisíce zákonů s desítkami tisíc ( nezamýšlených ??? ) negativních účinků. Stát je v praradoxní roli, protože na hubě vymáhá pravidla "padni komu padni", avšak v realitě jeho úředníci vymáhají nesmysly - "ve mzdě od mafie".

OK - takže měli jsme "mafiánský paragraf" v ústavě a to byl paragaraf o vedoucí úloze KSČ a z něj se odvíjela řada dalších zákonů, které z hlediska "opravdového práva" v demokratických zemích byly vlastně protiprávní. Dnes se dostáváme do situace, kdy máme obrovskou rozbujelou legislativu. Část toho asi bude z hlediska "otců zakladatelů" světových demokracií protiprávní taky, ale o to vůbec nejde, protože demokracie zajímá už jenom zabedněnce, xenofoby a fašisty. Ještě větší část legislativy je v rozporu s jakoukoliv racionalitou. Paragraf o vedoucí úloze KSČ už nepotřebujeme - na to máme ( pazgřivou ) legislativu vlastní a kdyby to bylo málo tak máme i legislativu Evropské Unie, která je ( dle svých vlastních paragrafů ) nadřazená legislativě naší....
 

32 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama