close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

COVID-19 versus Vnukovo-32

14. dubna 2020 v 5:21 | Petr |  Příroda
Dnes žijeme v době "třísekundové pozornosti" - o každém problému je a musí být rozhodnuto do tří sekund, ať jse sebe-složitější : Obtloustlý plešatec středního věku píše na blog, že státní televize lže - "Jednadvacet, dvaadvacet, třiadvacet" - to znamená, že věří na únosy UFOny, HAARP, NWO, ilumináty, léčivou sílu čaker a tak dále. Přesně takhle uvažují někteří moji čtenářové, kteří po třísekudovém úsudku - mi tři hodiny píšou sáhodlouhé litanie o konspiracích všeho druhu. Mezi těmito maily v poslední době dominuje jedno téma : "Koronavirus je bojový virus vyrobený Číňany". Pro ušetření času píšu tento článek, abych pak - místo 20 minut vysvětlování - každému řekl "přečti si to na mém blogu".

Tedy : každá zbrojovka, která před a během války vyrábí kulomety musí několik let po válce vyrábět šicí stroje, aby se něčím uživila, když zbraně ( přechodně ) nejdou na odbyt. Přesně tímto způsobem vznikl virus Vnukovo-32. Vnukovo je původně samostaná vesnice, nyní předměstí Moskvy asi 30 kilometrů jiho-západně od Rudého náměstí. Na tomto předměstí sídlí "virologický ústav" který proslul "vyšlechtěním" oslabeného viru vztekliny - alias Vnukovo-32, ze kterého si celý východní blok vyráběl vakcíny ( proti vzteklině, pro lidi i zvířata ).

Co tedy je úkolem "virologického ústavu" v totalitním státě :
  • Zkoumat viry z přírody a vytvářet jejich katalog
  • vybírat nadějné viry pro biologické zbraně
  • pokoušet se vyrábět biologické zbraně
  • zkoumat a pokoušet se odhalit biologické zbraně protivníka
  • vyvíjet vakcíny proti biologickým zbraním svým i cizím.
Odtud Vnukovo-32. Přesně podle sovětského vzoru, měla Čína na předměsti Pekingu svůj "virologický ústav", který proslul tím, že z něj v roce 2003 unikl koronavirus SARS, dokonce prý opakovaně. Proto se rozhodla vybudovat celou síť "virologických ústavů nové generace" dokonale zabezpečených a první z nich je ve Wu-Chanu, kde vznikla epidemie choroby COVID-19, kterou způsobuje příbuzný původního viru SARS, který se dokonce oficiálně jmenuje SARS-CoV-2.

Je otázka jestli se "výrobní program" čínských výzkumných ústavů významně liší od výrobního programu sovětských/ruských ústavů typu Vnukovo ? Pravděpodobně ne. Ba dokonce podezření ještě zvyšuje to, že dle oficiální čínské propagandy se první pacient s COVIDem-19 objevil někdy v polovině prosince 2019 a za tři týdny měl Wu-Chanský ústav hotové články do světových lékařských časopisů, kde bylo o viru skoro vše, včetně nasekvenovaného kompletního genetického kódu.

Ba dokonce můžeme vymyslet ultra-konspiraci: Měli jsme v poslední době "operace pod cizí vlajkou" v oblasti chemických zbraní : otravy Sergeje Skripala, bratra Kim-Čong-Una, chemické útoky v Sýrii. Proč by totalita, která nemá žádné zábrany, pokouší se klonovat lidi, má k dispozici miliardů a půl obyvatel a jednotlivec pro ně nemá žádnou hodnotu - nemohla vypustit bojový virus mezi vlastní, aby si tak udělala alibi a léčením vlastního viru, které přirozeně zvládne lépe než nepřipravený zbytek světa si udělala celosovětové renomé a prostor pro převzetí vlády i nad tím nepatrným zbytkem hospodářství, kde zatím dominoval Západ?
Pak je tady opačný pohled. Světoví molekulární genetici se podívali na genom viru a zjistili, že pokud by byl vyroben uměle, měl by sekvence získané z "optimalizačních softwarů", které tento vir nemá. Naopak má stopy přirozených mutací, které vedou k tomu, že jeho "bojové vlastnosti" to jest infekčnost a smrtnost zdaleka nejsou tak vysoké, jako kdyby "optimalizačním softwarem" prošel ( díky Bohu ).

I přesto bychom mohli předpokládat že se jedná o "super-ultra-konspiraci". Číňani vyrobil virus, "aby vypadal přirozeně" a nakazili vlastní obyvatelstvo. K tomu, abyste takovou věc VĚDOMĚ udělali, musíte být opravdoví "experti v oboru". Pokud by Číňani byli experti v oboru výroby biologických zbraní - bylo by o tom ( alespoň okrajově ) něco známo už před epidemií. Jako je třeba ledacos známo o Izraeli, přestože jejich vláda všechno popírá. Druhá analogie : zmíněné chemické útoky "pod cizí vlajkou" udělaly super-velmoci ve výzkumu a použití chemických zbraní, ne stát, který je rád, že má cisternu chloru pro desinfekci vody. Taky je to na způsobu provedení znát : otrávili ty jedince, které otrávit chtěli, nikoliv celá města a regiony. Místo toho je o Číňanech známo, že jim unikl SARS, který nebyl bojový virus, ale "zkoumaný virus". To svědčí spíše proti hypotéze "virologické velmoci" a tím i proti hypotéze "super-ultra-konspirace". Naopak - než by se Čína stala velmocí na "rádoby přirozené bojové viry" pravděpodobně by jim před tím unikl virus "se stopami optimalizačního softwaru" - o čemž ( zatím ) není známo, že by se stalo.

Jelikož se snažíme vymanit z "třísekundového úsudku" je nutno zmínit jinou stránku věci : Předchozí odstavce rozhodně neznamenají, že Číňani nelhalli a nelžou celému světu, jejich "humanitární pomoc" je zadarmo drahá, jejich "investice" jsou špinavé prachy roznášející bídu do celého světa a jejich způsob jednání, včetně obchodního, je 100% opak anglosasského "fair play".... ERGO oni by vlastně nejraději byli - přesně ta "velmoc na bojové viry", za kterou je konspirační teorie považují.

Jak tedy věci ( pravděpodobně ) proběhly "dle Kubáče" : Ve Wu-Chanu začali umírat lidi na virový zápal plic. Jestli je to únik viru z ústavu, nebo "netopýr z tržiště" je z mnoha důvodů důležité pro čínskou státní správu, ale po 3 měsících řádění globální pandemie už to není podstatné pro nás. Podstatné je, že Wu-Chanský ústav získal vzorky viru a když začali bádat nad genovými sekvencemi - někdo se chytil za hlavu ve stylu : "proboha - ( skoro ) stejný virus už máme v kartotéce". Sáhli do kartotéky a tam bylo vše, co tak rychle vyšlo ve světových lékařských časopisech.

Je koronavirus "bojový virus" ? Tato otázka je stejného druhu jako otázka proč "Vnukovo" proslulo zrovna výzkumem VZTEKLINY ?!? Kartotéky "virologických ústavů" určitě obsahují mnoho virů, které by se "po drobné úpravě" mohly stát "bojovými" a případné léky, či očkovací látky vyšlé z těchto ústavů - jsou něco jako šicí stroje, nuceně vyráběné ve fabrice na kulomety.

Poznámka při druhém čtení : východoevropské konspirační teorie jsou až primitivně přízemní - prý bojový virus vyrobený na příkaz čínského politbyra..... To bratři anglo-sassové jsou jiní kabrňáci. Virus prý neexistuje a všechny mrtvé způsobují "datové sítě páté generace od firmy Huawei". Tahle konsiprace je tak výživná, že si nezadá s "neplodností muslimských žen", co jsme probirali minule, nebo s bajkou o americké armádě rozsévající virus ve Wu-Chanu - což je nynější "oficiální" vysvětlení epidemie z hlavy čínských komunistů.
 

20 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama