close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Střílení nevinných nikdy nebude fugovat

25. července 2011 v 23:19 | Petr |  Svět okolo
Současné Česko a Evropa mě natolik štvou, že už jsem mnohokrát přemýšlel, jestli bych svoji chemickou profesi neměl spojit se svými elektronickými koníčky a jít vyhodit do vzduchu některé obzvláště zkorumpované ministerstvo. Finance, obrana, doprava - to by byly terče první třídy.

Člověk tak dlouho hrbí hřbet před systémem, až mu praskne v hlavě a vydá se jako fiktivní D-Fens z filmu Volný pád na smrtonosnou cestu LA, nebo se jako skutečný génius terorismu, Theodor Kaczynski, známý jako Unabomber, vydá do lesů v Montaně, kde z plechovek a drátků piluje v lesním srubu bomby, které pak jako neodhalitelný démon, háže na celé Spojené státy.

Nemohu si pomoci, ale pokud má člověk pocit, že je vývojem společnosti zatlačen úplně do kouta, má právo sebrat odvahu a dát najevo svoji nespokojenost i krajními prostředky. Čím ale při svém (relativním) obdivu k bombovým teroristům hluboce pohrdám, jsou dva typy - často se vyskytující:
  1. Terorismus za peníze - Hamas nastříli z Gazy do Izraele množství raket, aby bafuňáři z Hamasu dostali od krále Fahda - Amerikou chráněného diktátora Saudské Arábie - nějaké ty prachy.
  2. Ubožáci, kteří si myslí, že čím více krve prolejí, tím lépe. Myslím, že noční výbuch v našem Ministerstvu Financí, by pro Kalouska byl stejným varováním, jako denní, při kterém by ale zemřely desitky drobných úředníčků - ne ?
Z tohoto hlediska mně současný čin Norského šílence Anderse Behringa Breivika naplňuje velmi smíšenými pocity. Srovnáme-li krystalickou logiku Teda Kaczynského se zmatenými bláboly o Templářích a Srbských svatých bratrstvech - co od takového člověka čekat ? Mohutný výbuch v Norské vládní čtvrti by možná měl účiněk na mysl Norů, ale krveprolití potom z Breivika udělalo jen dalšího z řady šílenců co s puškou vtrhnou do školky..... Jediný rozdíl, který činí jeho čin ještě horším - nejednal v afektu a vydržel své šílenství tutlat neskutečně dlouho.
Je zjevné, že v jeho chorobné mentalitě, teprve křik umírajících, bylo to, na co se léta těšil. S trochou smutné ironie - mohl ušetřit za dusičnan amnonný a rovnou jít vystřílet ta ubohá děcka. Kdyby to byl člověk rozumný tak buď odpálí jen tu bombu někdy v noci, nebo ještě lépe by na Norského premiéra naházel vejce a pak se, pod vlivem získané publicity, nechal zvolit do parlamentu - tak by dosáhl mnohem více za mnohem méně.

V celkovém součtu nezbývá než hluboce pohrdat nebezpečným ubožákem, který má erekci, když pod jeho kulkami teče krev a velice velice litovat jeho oběti a jejich rodiny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kristybendy kristybendy | Web | 25. července 2011 v 23:33

Sice politice vůbec nerozumím, jsem na to asi příliž mladá, ale tento článek se mi líbí :) Mám ráda když někdo nadává na politku:)

2 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 4:53

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

3 Otakar Doubravský Otakar Doubravský | E-mail | 27. dubna 2015 v 10:41

Kde jste vzal Dána, vždyť Breivik byl Nor. Jinak výborné články.

4 petr-kubac petr-kubac | 27. dubna 2015 v 11:01

[3]: Překvapivé, že na chybu nikdo napřišel za 3 roky !!

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama