close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Přituhuje a to je dobře.

17. srpna 2011 v 18:37 | Petr |  Svět okolo
Politika kolem nás je v poslední době tak zajímavá, že prostě nelze zůstat mimo.
Británií se přelila vlna násilností - chudina vyšla z ghett a zapálila města. Veřejná diskuse, co s tím dělat se po celém světě, de facto, rozdělila na dvě skupiny. Jedna říká Dejte jim více peněz (na sociálních dávkách) Druhá tvrdí Dejte jim více práce.
Jedna i druhá skupina - Intelektuálů (?), decisison makerů (??) se obviňuje z politické hyperkorektnosti, politické nekorektnosti, rasismu atd. Prostým pozorováním televize si však nešlo nevšimnout, že téměř 100% výtržníků bylo tmavých. Jsou média a bezpečnostiní kamery rasistické?
Zajímavá je reakce oficilních míst - Zablokování Facebooku a Twitteru, zveřejňování výtržníků v médiích - skoro jako by si britská demokracie a iránská diktatura šly naproti.
Mnohem podstatnější se však zdá vyjádření britského premiéra, že jejich školní systém je v krizi a vychoval dvě generace výtržníků. Proč ? Protože zmizela rákoska ? Protože nehrozí hlad ? Má hlad zase být motivací ke zlepšování sebe, k práci ?

Osobně si myslím, že zvýšením sociálních dávek si kupuheme přechodný klid po kterém vypukne násilí ještě horší. Je nutné aby všichni lidé ve společnosti uléhali večer unaveni prací. Protože v technické společnosti řada z nich nemá IQ dosti vysoké, aby byli využitelní v ekonomice, ty nevužitelné bude muset, v rámci kriminální prevence, uměle zaměstnat stát.
Rasisticky řečeno - Ahmedovi i Dežovi končí prázdniny.
Jenom je otázka, kdy státy pochopí tuhle jednoduchou pravdu, kterou my občané na ulici vidíme už dávno ?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama