close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Lze zastavit "destruktivní snění"?

11. března 2012 v 14:25 | Petr |  Filosofování
Být teenagerem za bolševika v 80 letech bylo překvapivě snadné - buď jste měl ocvočkovanou koženou bundu a pak jste byl "Metalista" nebo jste se oblíkal do černého a pak jste byl "Depešák" (podle kapely Depeche mode) nebo jste preferoval riflové plísňáky a účes na patku a pak jste byl "Vekslák" nebo Vás oblíkala mamina z toho co sehnala a pak jste byl všemi opovrhovaný "Tesilák" (podle kousavých - rádoby vlněných - ale v reálu polyesterových kalhot - tesilek).
V mládežnických časopisech se probíraly socialistické závazky sovětských komsomolců a západní Bravo, které se sem jako veliká vzácnost dostala - bylo úplně jinde, takže se nebylo s čím srovnávat a tím pádem ani osud "Tesiláka" nebyl zase tak trpký .....

Onehdá jsem psal příspěvek o Chrenkovi a tak jsem zjistil, že u nás vychází časopis pro milionáře (miliardáře?) First Class. Tenhle plátek ač se tváří jako kdovíjaký luxus tak se třeba u nás ve Frýdku prodává v trafice na nádraží. Tenhle časopis je pro dospělé, takže pokud máte 6 válec na drtivý leasing napsaný na firmu a nakupujete ve slevě v Shopping Parku - pak už si můžete koupit First Class a cítit se jako First class - protože jako dospělý můžete zapudit myšlenky na skutečnou realitu a nikdo z ostatních dospělých není tak necitelný aby vás upozorňoval, že jste v realitě dezorientovaný vůl ....

Ne tak ovšem mezi mládeží - nedávno jsem jel vlakem do Brna se skupinou brněnských gymnazistů - a ačkoliv se klasifikace módních stylů změníla (existuje ještě Goth nebo EMO ??) tak jsem v kupé viděl jednoho zjevného "Tesiláka" - kterého ale - na rozdíl ode mně - spolužáci nevybíravě častovali větičkami ve stylu "Neotravuj hnusná socko - vždyť nemáš ani mobil"
Teď si dovolím vložit obrázek - jedná se o Gyaru - módní styl Japonských děvčat - a vřele dopručuju - i dospělým celou tuto problematiku nastudovat - ať vědí kam se ženeme - zejména dopručuju pokochat se fotkami děvčat vyznávají subkategorii Gyaru zvanou Ganguro, pro mně z puberty dlouho venku - fakt šokující.

Tedy mezi děcky nemůžete jen tak snít že jste 100x bohaší než jste - sportovec - kutlurista - intelektuál a lovec žen, protože pořád vám had hlavou visí realita v podobě : "mlč ty hnusná socko". Pokud se k tomu - jako v Japonsku přidá tlak médií - nidky nebudete tak dokonalá Gyaru jako na obálce časopisu - protože vaši nemají takové prachy jako vydavatel toho časopisu - a navíc obrovský tlak na výkon doma i ve škole - co uděláte? - vykradete rodinné konto? umřete na anorexii? Skočíte pod Shinkasen?

Japonsko uvádím, protože to nejsou našinci - jsou to asiati co dotahují věci do důsledku a tudíž nás Evropany udeří nenormálnost situace do očí. Ale co u nás - je "Bravíčko" tak úplně čisté? A vůbec není celá tahle obava jen močení proti větru - v únorových mrazech chodily v minisukních od puberťaček po padesátileté maminy - Proč? Psali to v Elle? Takže co dělat ? Sepsat petici ? Kroutit hlavou ? Hartusit nad "úpadkem morálky mládeže ?" Doufat že neustálým otravováním ze strany médií přestanou děcka časem vnímat tyhle smrdícíma prachama hnané blbiny ? (Právě proto se dneska ty nejnusnější reklamni finty aplikují na ještě citlivá děcka!!)

Jako otec devítileté dcery se trochu bojím a ze zjevné bezmoci mi není dvakrát.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Josef Josef | 23. března 2016 v 23:24

Je to tak trošku od tématu, ale rád se toulám s partou, nebo sám na běžkách. Jsme parta ve vyšším středním věku. Tak si jedeme dle svého. Očas se přidá někdo z mlaších kolegů. No a jede se od hospody k hospodě - tam je sraz před další etapou. Takže většinou ti mladší kolegové do našeho příjezdu vydupou kolem hospody slušný úvoz než my dojedeme. Dá se čaj nebo něco a chvíli se kecá. A oni se automaticky zeptají : Kde jste byli ? Odpověď? No a viděl jsi po cestě ten krásně ustrojený smrk? Ne! Tak to jsi mohl zůstat doma a jít do posilovny! Nechápou

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama