close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Očkování z pohledu teorie her.

31. července 2012 v 3:40 | Petr |  Příroda
Hra na ovce a vlky je základní příklad vysvětlující veřejnosti co je to teorie her. Jedinec se má možnost chovat jako ovce, nebo jako vlk a podle poměru ovce/vlci se výrazně mění osud celé skupiny jedinců. Příklad : Veverka si může buď schovávat oříšky na zimu, nebo může ostatním veverkám vykrádat jejich zásoby. Vykrádání cizích zásob je mnohem výnosnější proto je zájmem každé veverky spíše vykrádat než shromažďovat. Pokud je ale rychlost kterou veverky vykrádají větší než rychlost, kterou ostatní veverky oříšky shromažďují - systém se zhroutí a všichni budou hladovět.
Vídím v tom analogii dnešní společnosti - korporátní sférou plnou nemakačenků s MBA počínaje a Evropskou unií konče, ale to je jiná pohádka ....

Takže si představte vyspělé Spojené státy - náš vzor a nalistujte si kapitolu Černý kašel na stránkách Center for Disease Control - co je obdoba naší hygineické služby. Jaké bude váše i moje překvapení když zjistíte, že CDC bez červenání připouští že v USA jsou velké epidemie černého kašle každé 3-5 let a roční počet nemocných je asi 28 000. Černý kašel má asi 10% úmrtnost, takže tím nepřímo přiznávají 3000 mrtvých na tuhle chorobu, která je u nás prakticky vymýcena očkováním. Jak to ?

My máme vysoce kvalitní vakcíny typu ALDITEPERA ta zkratka znamená AL - účinek zesiluje přidání hydroxidu hlinitého alias Al(OH)3 , DI - očkování proti záškrtu (Diphteria) TE - Tetanus, PE - Pertusse alias černý kašel. Touto trojvakcínou jsou očkována všechna miminka a pak jsou podle státem daného kalenáře ještě přeočkovávána. Očkování je doposud formálně povinné, protože se do této povidnnost zatím žádný magor neopřel a nepohnal věc k Ústavímu soudu, kde by se nepochybně přišlo na totéž co v USA, že totiž očkování porušuje lidská práva....

Take v USA měli taky svoji ALDITEPERu akorát se podle výrobce jmenovala DTaP nebo TDaP. Protože tohle očkování je pro děťátko opravdu zatěžující a děťátko je týden po očkování v teplotách a mrzuté vytvořili americké maminky v 90 letech skupinu, která podala hrmomadnou žalobu na oba výrobce. Výsledek se dostavil - soud odsoudil oba výrobce k mnoha-set-miliónovým odškodněním za všechna teplotující miminka a oba zkrachovali a výrobu ukončili. Takže se v roce 1994 přestalo trojvakcínou v USA očkovat.

Všechno vypadalo úplně ideálně - růžolící miminka žádná epidemie, černý kašel přece už nehrozí když máme dostatek potravy, slušnou hygienu a antibiotika. Všecno vypadalo ideálně až do roku 1998 kdy už se nahromadilo tolik neočkovaných dětí, že vypukla epidemie kdy onemocnělo 40 000 dětí a 4000 z nich zemřelo - od té doby se USA snaží vyzývat k obnovení očkování, ale celý systém se prostě rozpadl a výsledkem je částečný úspěch - pouhých 28 000 nemocných ročně....
V česku se začínají taky ozývat bojovníci za "zdravá miminka" a povinné očkování má nejasný právní status - za komuninsmu bylo povinné, a vyhlášky ministerstva zdravotnictví to tak berou dodnes, ale když se najdou nejací "alternativní rodiče" tak stát buď zasáhne a pak máte plnou TV nova slzavých reportáží jak matce berou děcko, nebo nezasáhne a pak co ???

Analogii s teorií her jste jistě pochopili ve 100% proočkované populaci je výhodné se nenechat očkovat, protože vaše dítě je chráněno tím, že přes ostatní očkované děti se nemá jak nakazit, a přitom samo není zatíženo očkováním. Všechno bude fungovat báječně, dokud se nenahromadí dostatek - kradnoucích veverek - pardon - rodičů hajzlů - a vznikne nám taky nějaká epidemie. Při té naštěstí zemřou především neočkovaní - takže alespoň nějaká spravedlnost existuje.

Mimochodem v USA se řádně neočkuje ani proti záškrtu (vakcína je přece kombinovaná) až vypukne epidemie záškrtu - budou si moci USA a rozvojový svět podat ruce.
A my - určitě už teď existuje alespoň desítka "neziskovek" bojujících za práva neočkovaných miminek. Jako způsob, jak společensky akceptovatelně likvidovat potomstvo blbců - beru - ale v čem spočívá právo rodičů riskovat smrt svého děcka - fakt nevím ....
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Stanislava Kubisová Stanislava Kubisová | E-mail | 19. října 2013 v 19:11

Při pročítání Vašeho blogu, jsem narazila i na tento článeček. A nedá mi to, musím reagovat (byť je přes rok starý). Předesílám, že v názorech na povinné očkování se neshodneme.

Když už se vyjadřujete k takovémuto tématu, čekala, bych od Vás jako od lékaře, že si aspoň zjistite základní data.

Očkuje se od 9. týdnů vakcínou INFANRIX HEXA (schéma 3+1, skandinávské schéma 2+1 by bylo rozhodně lepší), dále Priorix(2dávky), následuje přeočkování pouze 3 složkovým Infanrixem atd.: http://www.vakcinace.eu/ockovani-v-cr

Dále co se týče Pertusse, ač jsem sama očkována ještě klasickou "komunistickou" vakcínou, prodělala jsem ve 12 letech černý kašel. Jediný, kdo se byl vůbec ochotný zabývat domněnkou mé matky(taky zdravotník), byl po 2 týdnech obcházení všech možných ordinací, 75ti letý lékař, který přišel na návštěvu za ještě pracující kolegyní, byl už v důchodu. Problém u nás je spíše ten, že většinu lékařů dnes vůbec nenapadne tato diagnoza. Slepě totiž věří tomu, co slyší od farmaceutických reprezentantů: očkování je 100%, ochrana na celý život, naprosto neškodlivé. Pacient dostane přece jenom nějakou krabičku léků, aby si nemyslel, že ho neléčíme a spřízněný lékárník si přišel na své, kašle ještě nějaký čas a pak to přejde. Závěr lékařů: neumřel, tudíž to černý kašel nebyl:-), testy neděláme, je to vymýcená nemoc.

PS: v sousedním Německu je očkování zcela dobrovolné, je jich 80 milionů.
U zemřelých v USA bych se spíš ptala, kolik jich mělo pojištění a pokud, tak jak vysoké:-)

2 petr-kubac petr-kubac | 20. října 2013 v 22:22

[1]: Jména jednotlivých komerčních vakcín jsou nepodstatná a dokonce i Váš černý kašel je kompatibliní s účinným očkováním jehož dávky jsou vždycky vypočteny na "více než 99% sérokonverzi" to jest ojedinělé případy neúčinnosti u konkrétních osob nezhoršují epidemiologickou situaci.
Co je problém - je nejasný právní status očkování.
A dobrovolným očkováním v Německu bych neargumentoval - naše nátura je daleko bliždí chaostu v USA nebo spíše tristní situaci v zemích bývalého SSSR.

3 Mroks Mroks | 11. září 2014 v 7:07

[2]: Keď som si prečítal nasledujúci článok:http://www.vitalia.cz/clanky/poklesy-protilatek-po-ockovani-az-na-nulu-jsou-normalni/ , hneď som si spomenul na Tvoje články o očkovaní. Čo na to hovoríš ako biochemik ?

4 petr-kubac petr-kubac | 15. září 2014 v 9:58

Autor článku bude asi nějaký inženýr nebo idiot co hledá konspirační teorie - jednotný očkovací protokol se mu nelíbí, ale kupodivu se mu nelíbí ani individuální rozdíly v reakci na tento protokol.

Je skutečně pravda, že pár procent lidí na očkování nezareaguje produkcí protilátek (ale jsou chráněni) a pár procent nezareaguje vůbec (nejsou chráněni) - ale co s tím uděláme - vyhmátneme nějak tu poslední skupinu a ty pro výstrahu setneme. Nebo kvůli nich nebudeme očkovat ani těch 95% ostatních ?

Co teprve kdyby pan autor věděl, že dlouhodobá imuninta se nejlépe udržuje drobnými kontakty s patologickým agens - tedy když se očkovaný člověk opravdu setká se žloutenkou - a neonemocní - to by snad psal udání k soudu do Štrasburku ne ?  

Mimochodem jsem po 20 letech od 6x přeočkování taky bez protilátek, ale asi mají "prohnilí doktoři" pravdu protože i přesto jsem infekční žloutenku nedostal ač pracuju na nejnebezpečnějším představitelném pracovišti -  v laboratoři, kde se setkávají krve všech marodů.

U nás v laboratoři je pěkně vidět jak očkování funguje - před érou očkování po uplynutí 6 měsíční inkubační doby VŠICHNI dostali žloutenku - staré laboratnky jsou všechny po žlountence - mladé - očkované - žádná....

5 Mroks Mroks | 23. října 2014 v 13:08

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama