close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Prometheus a únava z idiotů

8. července 2012 v 4:27 | Petr |  Filosofování
Nic mě nedovede tak rozčilit, jako prohřešky proti středoškolské fyzice ve Sci-Fi filmech. Nemyslím Warpový pohon ve StarTreku, ale bungee jumping z oběžné dráhy na zem skrze atmosféru bez tepelného štítu. Nebo císař všech filmových kravin - film Den nezávislosti, kde je fatální kravina už v první větě ještě než jdou titulky:
Hlas 1 - má to poloměr 500 km. Hlas 2 a hmotnost čtvrtiny Měsíce. 500 km je přibližně 1/4 průměru Měsíce (1800 km) - to je 1/64 jeho objemu. Váha je ale 1/4 váhy měsíce takže hustota emzácké rakety je 16x vyšší než hustota měsíce alias asi tak 50 tun na kubík - nejtěžší materiál stabilní bez gravitace ve vakuu - kov Wolfram (co jsou z něho vlákna do žárovek) - má hustotu 19.7 tun na kubík - tak z čeho kruci ti emzáci tu loď mají ?? Zejména když během filmu vidíme že to je prakticky dutá vakuem naplněná skořepina, uvnitř které lítají malé rakety ???
Je to jednoduché - američanům s jejích "read only mozky" připadá přirozené, že když je raketa 4x menší než Měsíc tak je i 4x lehčí ne ?

Takže když jsem před víkenem byl na filmu Riddleyho Scotta Prometheus, tak mě prostě vytáčely blbiny tam přítomné. Raketa, která má na oběžné dráze zapnuté motory. Proč ? Jak chce dosáhnout stabilní orbity ? Nebo "moderní matematíka" - složení atmosféry 71% dusík 21% kyslík 3% CO2 a stopy argonu - kupecké počty říkají 71+21+3 = 95% kde je zbytek ? že by "stopy" argnou znamenaly 5% ? No ale film je strhující a krom občasných faktických chyb a snahy tlačit na pilu až příliš mu nelze moc co vytknout.
Bohužel naplněn zážitky z filmu, jsem surfoval po internetu a opět jako už vždycky jsem objevil stovky a stovky paranoiků, kteří říkají : Ridley Scott je (dosaďtě si sami) zednář, iluminát, mimozemštan, teplář a já nevím jakého tajného bratrstva ještě má být členem.

Tahle internetová paranoia mě už opravdu sere - ještě než napíšete do Googlu Apollo už vám vyskakuje našeptávač Aplollo 18, a Apollo 20, které neexistovaly, jenomže podle drahých příznivců konspiračních teorií tam 18 našla stopy po UFOnech a 20 tam spolu s Rusáky postavila základnu, nebo tak nějak (nastudujte sami). Když zadáte heslo "tepelný motor" - tak ne zmínka že motor z auta i prani stroj jsou tepelné motory ale - "over unity engine" a jiné cypoviny, které jsou de facto perpetuum mobile - tak jsou tihle idioti aktivní.

Takže v rámci svého vnitřního konečného zúčtování s těmito lidmi s vámi zahraju myšlenkový experiment. Představme si že všechny konspirativní teorie jsou pravda pravdoucí. Stvoříli nás ufoni, ovádají nas zednáři, ilumináti, Warren Buffet a Židi. Pyramidy jsou jejich přístav a vůbec cokoliv si dovedete představit je pravda. Představujete si to ?

NO A CO ? Co z toho pro nás vyplývá ? Mám teď skočit z okna, nebo mám psát dopis svému poslanci ? Nebo si mám koupit "oučinné škapulíře proti čortovu hráádu" ? Takže vyzývám milé paranoidní idioty : Přestaňte se zabývat neškodnou onanií a ublíženým vzdycháním, že vám nikdo nevěří - já vám věřím hluboce, široce i dalece, ale řeknětě mi co mám dělat ?

Chodit do práce, platit daně a tvářit se, jakoby nic ? To je důvod, proč jste zamořili Internet svými výplody ?

Pochybuju, že byste něco vymysleli, protože i ty nejradikálnější (alespoň teoreticky reálné) filosofické koncepce, jako že existujeme jen v počítačové hře nějakého ufona radí " žíjte zajímavý život, abyste zvýšili své šance, že si ufonské děcko pustí hru s vaší postavičkou znova"....

Opět se pokusím utnout nepeplodné diskuse už předem - pokud namítáte - "vláda s tím má něco dělat". Prostým pozorováním boje naší vlády s úplatky a EU s dluhy, bych řekl, že kdyby, místo snahy udržet nenormální Status Quo, jenom chodili do práce, platili daně a tvářili se jakoby nic - byly by výsledky mnohem příznivější než cokoliv by vymysleli i kdyby svět fakt řídili ufoni, ilumináti a Židi dohromady.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Žirafka Žirafka | E-mail | Web | 8. července 2012 v 11:29

Filmy nesmíš brát tak vážně, jinak si je neužiješ. Já u filmů často také trpím a to si myslím, že jsem hodně tolerantní. Nejhorší jsou filmy s tématikou železnice...

PS: Dostal jsi můj email z 1.7. ?

2 Vladan Vladan | E-mail | 3. ledna 2016 v 22:24

JoJo  Teď mi přišlo video o Chemtrails. Prvš jsem se vztekal co za hovadiny vymýšlejí a pak jsem rezignoval. Proti debilovi nemáš argument-

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama