close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Obejmi chlapa na zastávce !!

26. března 2013 v 4:11 | Petr |  Filosofování
Můj oblíbený bonmot jsou lesní veverky, které se dělí do dvou skupin, podle chování - jedna hromadí celé léto oříšky na zimu v různých skrýších, druhá skupina se živí tím že jim ty skrýše vykrádá. Je to krásná, praktická ukázka z matematické teorie her - to jest hry na ovce a vlky.
Z hlediska jednotlivce je nejvýhodnější být vlkem - konzumentem. Naopak společnost složená ze samých ovcí - producentů je zcela stabilní a dlouhodobě udržitelná, avšak pro všechny účastníky (relativně) nevýhodná. Společnost unese i jisté množství vlků - konzumentů, ale s rostoucím počtem vlků stává se nestabilní a pokud rychlost vykrádání překročí rychlost hromadění oříšků - společnost se zhroutí.

Už jsem si mnohokrát stěžoval, že Google mě při vyhledávání obšťastňuje stránkami magorů - možná je jeho inteligence větší než jsem si myslel, magorovi servíruje magory ?
Takže jistou dobu mi Google servíroval stránky Američanů, kteří sami sebe odznačují jako "Preppers", což jsou lidi, připravující se na zhroucení společnosti, v jejich terminologii nazývané poeticky SHTF Event - neboli Shit Hits The Fan - tedy okamžik kdy "hovno se trefí do ventïlátoru", nebo méně poetické - popisnější - WROL alias "Without Rule of Law" - neboli situace "bez vlády práva".

Je nutno poznamenat, že "Preppers" jsou lidé velmi různí od typických Američanů, kteří mají barák plný "bouchaček", v lese na kopci mají zakopanou tunu patron a tvrdí že "benzín dostanu kdykoliv, i kdybych se měl na pumpu prostřílet", po opravdu inteligentní lidi, kteří přemýšlejí a nacvičují situtace, jak se obejít bez civilizace.
Mimochodem jestli chcete vědět jak vypadá "SHTF event" v Americkém pojetí - mohu sloužit, co si pamatuju tak nejzajímavější bylo líčení pamětníka hurikánu Katrina, který svůj život na předměstí New Orleans popisoval takto : "Nejprve přišel hurikán a záplavy, pak federální vojska, která nám "pro naši bezpečnost" zabavila zbraně, 2 hodiny po nich přijely černé bandy - po zuby ozbrojené - a ukradly nám všechno" - poučný SHTF ne ?
V Evropě hurikány jen tak nehrozí - zabavovat kapesní a kuchyňské nože není COOL, takže snad jenom ty ozbrojené bandy - otázkou je jak bude vypadat "SHTF" v Evropské verzi ? Jestli to bude nějaká přirodní katastrofa ? Co s tím naděláme ?

Pořád mám takové neblahé tušení, že "SHTF European edition" bude souviset se zhroucením "sociálního státu", protože - proboha ! - není přece do nekonečna možné likvidovat státními regulacemi drobné podnikání, z daní platit korupci a zisk bank a megakorporací a těmito procesy vzniklé nezaměstnané živit z nesplatitelných půjček. To přece opravdu nejde ne ?

Takže ať už jsou vlci v naší společnosti - limuzínou AUDI opatření - majitelé fotovoltaických elektráren - nebo chudáci, kteří nepracují, neb nic neumí, neb ani jejich rodiče nepracovali, neb nic neuměli, neb jejich prarodiče ztratili práci, protože pod knutou "EU regulací" se fabrika přesunula do Číny - jednoho dne prostě nastane okamžik kdy na chlebíček pro jedny i druhé nebude.
Co se v tomto okamžiku stane - vznikne neklid ? Jak bude vypadat ? Vyvolají jej "Ovce" nebo "Vlci".

Představte myšlenkový experiment - po 12 hodinové směně u zmatených, pokaděných stařečků se zdravotní sestry seberou a v rámci nepokojů půjdou "na noční šichtu" demolovat město, aby potom mohly nastoupit "na ranní šichtu" zpět k dementům ? Je to reálné ?

Paranoia a pesimismus mě vedou k představě, že nepokoje zahájí spíše "vlci", protože oni tvoří tu nestabilní frakci společnosti - mají prací nevybitou energii - strach o dosavadní (relativně) pohodlnou existenci a kořistnickou mentalitu typu "já dostanu dávky i kdybych se pro ně měl prostřílet".

Taky ti rozumnější z "preppers" mi dávají za pravdu, protože tvrdí - nejdůležitější během SHTF je spolupráce se sousedy, kteří jsou s vámi "na stejné lodi". Taky si pamatuju na video, kde borec tvrdí - sudé dny jsem pro všechny rubal dřevo liché dny s puškou hlídal čtvrť, zatímco soused rubal dřevo ....

Drobný problém současnosti je "kdo je se mnou na stejné lodi" - je to elegantní soused z vedlejší vilky - uhlazený milionář, který žije z "odkloněných" pěněz za státem financované stavby ? Nebo je to místní "soused - prase", co mu "socialka dava na činži" ? přestože tito lidi jsou mi "geograficky" blízko - nejsem si jist zda právě před nimi nebudu hledat ochranu.
jedno je však jisté - na jedné lodi se mnou jsou chudáci, co v dešti, sněhu, zimě, horku, stojí v 5.40 na zastávce a honí ručičky hodin ať už ta "Desítka" proboha přijede a odveze je do práce, kde je sice psychopatický šéf, ale alespoň tam nefičí a neprší....

Takže až budete zítra v 5.40 stát na zastávce a uvidíte tam "pořád ty samé otrávené ksichty" - jděte do sebe - obejměte chlapa a řekněte mu "sousede, smím prolít slzu dojetí nad tím, že vás mám, na Vaše rameno ?" Taky chlast a pytel jednorázových kalíšků na přípitek by nebyl od věci. Tyhle otrávené ksichty totiž budou jediné ochotné se vás v případě "špatného vývoje událostí" zastat, pokud vy nebudete povýšený idiot a budete ochoten zastat se jich.

Poznámka na závěr - nerad bych byl zatažen do neplodné diskuse o tom, kdo, proč a jak je dlouhodbě nezaměstnaný - uživatel dávek / zneuživatel dávek - protože, "co společnost žádá, to společnost dostane", komunistickou "povinnosti pracovat" neboli mít v občance razítko zaměstnavatele - počínaje a nedávným výrokem Ústavního soudu o tom, že práce porušuje lidská práva konče - a lidi by byli blbí, kdyby nebrali, když se rozdává ....

Jen mimochodem - oficiální výdaje na sociální dávky činí 4000 kč na obyvatele ČR ročně, za podporu fotofoltaiky jsem loni platil ďábelských 666 kč - což je jediný tunel, tak drzý, že vám k němu rovnou chodí účet.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Dálik Dálik | 30. března 2013 v 10:44

4000 Kč ročně je 333 kč měsíčně. Tolik zhruba lidi zaplatí za telefon. To není moc za to, že máte jistotu toho, že nezemřete hlady.

Výplaty na důchody jsou asi tak 10x větší.
A 1,5x tolik navíc dáme na živení vlády, silnice a stíhačky.

2 SPECZ SPECZ | 9. dubna 2013 v 16:53

http://www.misantrop.info/462257-komunity-a-vezeni.php - Simulátor tématu zmíněného na začátku článku.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama