close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Petr Fiala = Karel Urbánek = Egon Krenz

21. ledna 2014 v 5:10 | Petr
My všichni, kteří jsme zažili bolševika, si to dobře pamatujeme - začátek konce bolševického impéria de-facto odstartovala smrt Leonida Iljiče Brežněva v roce 1982. To byl poslední bolševik, který naháněl hrůzu. Po něm přišel Jurj Vladimirovič Andropov - což byl bývalý šéf KGB (jako je dnes soudruh Putin). Problém je v tom, že než se dočkal trůnu, prochlastal se tak mohutně, že trůnil jenom asi rok a něco. Po něm nastoupil jeho "úhlavní přítel" Konstatnin Ustinovič Černěnko, který v té době byl už tak starý a tak sešlý, že pro jeho "úhlavní přátele" nebyl problém jej po necelém roce sprovodit ze světa otrávenou rybou.

Když se za tři roky vystřídali na ruském trůně 3 papaláši - zavánělo to velkým průserem - představte si že kvůli "povinnému smutku nad úmrtím soudruha XXXX", který vždy trval 3 dny - vám 3 sezóny po sobě zrušili hasičský / maturitní ples, koncert, hody atd. Z té doby pochází též známý vtip "Soudruzi povstaňte - předsednictvo přinášejí".
´Po smrti Černěnka už byla situace tak zlá, že hlavním kritériem výběru nového "soudruha předsedy" bylo hlavně to, aby za pár měsíců nebyl čtvrtý státní pohřeb u kemelské zdi.... V této situaci se na trůn vyhoupnul Gorbačov - do té doby zcela bezbarvý aparátčík - který se snažil celý komunistický moloch reformovat. Místo reforem však vznikly jenom křeče - "suchý zákon" alias vodková prohibice - neúspěšné snahy o hospodářské reformy - korunované nevídanou věcí - zrušením cenzury - čemuž rusáci říkali "glasnosť". Není divu, že ruský komunismus se zhroutíl, ale i tak - komu čest - tomu čest - komunismus v rusku vydržel absolutně nejdéle na světě - to jest 72 let - za což rusáci vděčí jedině nekonečné trpělivosti svých žen, které od Kyjevské Rusi na jakoukoliv nepřízeň osudu reagují jenom tím, že povzdechnou, ještě více nahrbí hřbet a jdou zase makat.

V satelitních státech komunistického bloku se tolik nechlastá, ani tam nejedí tolik (otrávených) ryb, takže bolševici v Maďarsku, Bulharsku, NDR atd. byli v daleko lepší kondici. Nicméně, když se "veliká říše" nenápadně hroutila už od roku 1982 - jednou to muselo přijít i na západ od ruska, což se stalo v roce 1989 - kdy ve většině satelitních států proběhl tentýž proces - dosavadní vedoucí bolševici se stali "společensky neudržitelnými - například náš "soudruh generální tajemník" - Milouš Jakeš se dokonale zemožnil známým projevem na Červeném hrádku.... Proto bylo ve všech komunistických stranách po celé východní Evropě nutno vybrat nová "vedení s lidskou tváří".

Abychom si objasnili jak vypadá technologie voleb "nových tváří" - tak bolševičtí aparátčici, kteří seděli v "politbyru" od krvavých 50 let se dohadovali, kdo je dostatečně "přijatelný pro veřejnost, ale neškodný pro status quo". A výsledek se dostavil - naši bolševici zvolili do čela Karla Urbánka, Němci zvolili Egona Krenze. Maďaři zvolili Gyulu Thürmera. Tito borci opravdu dokonale splnili svůj "úkol v nenápadnosti", protože pochybuju, že si je dneska vůbec někdo pamatuje. Bulhaři a Rumuni - měli díky svému temperamentu i poněkud tvrdší komunisty a proto museli udělat i poněkud tvrdší opatření jako zavření Živkova a poprava Ceaušeska.


Další osudy jsou známé - vexláci a zelináři všech zemí spojte se - takže se východní evropou (pod nenápadnou taktovkou podnikání lačných agentů místních KGB) prohnala revoluční vlna. A komunisté, agenti, konfidenti, kurvy, kolotočáři, vexláci, taxikáři a zelináři usedli do pravicových stran. Protože jejich podnikání už za bolševika bylo "na hraně zákona", tak se nelze divit, že neopustili "nastavený kurs" a v podnikání na hraně, na principu kradení od státu pokračovali dále.

To už se ale dostáváme k našim dějinám. Nám vládli vexláci, zelináři, kurvy a taxikáři už 20 let pod taktovkou ODS. Veřejnosti se to prostě přestalo líbit a současní "soudruzi z ODS" se stali "společensky neudržitelnými". Takže nastalo období, kdy je opět potřeba najít někoho "neškodného" a vskutku - minulý víkend zasedl "sjezd ODS" a zvolil Petra Fialu - drtivou většinou. Samotný kandidát - není více než kariérista, který usedne do každé volné židle a všem říká cokoliv od něj chtějí slyšet, ale to je v principu jedno. Chcete - li vidět budoucnost ODS a jejího předsedy nastudujte si historii východoevropských komunistických stran a jejich "vedení s lidskou tváří" po roce 1989. Pro lenivé je tu vše-vysvětlující vše-shrnující hláška ze Šíleně smutné princezny : "Víte proč má náš pan král tolikero stráží ? Protože by nám mohl bejt ukradenej !"

Na rozdíl od "členů strany" to lidi už zjevně pochopili. Jenom nastává drobný problém koho místo ODS na pravici. Bohužel lidi nejsou úplně orientovaní a proto kradení na principu podvodu (ODS / Rittig) odsuzují - zatímco kradení na principu úplatky prosazené legislativy (ANO / Babiš / MEŘO ) jim připadá jako "poctivost v mezích zákona". Takže nás čeká vývoj jako na Slovensku - pravice neexistuje - levice zadlužuje stát až po uši. Megakorporace si platí "své poslance" a chrochtají u koryta. Celému tomuto bordelu kraluje komunismem a sociálním inženýrstvím dokonale impregnovaná Evropská unie, kterou sice "pravice ve stylu ODS" verbálně nenávidí, ale ve skutečnosti ji nesmírně miluje, protože nejlépe se přece rozkrádají "Evropské dotace".

Ach jo - kde jsou ty časy C. a K. monarchie, kdy sedlák zaplatil po žních daně a pak o státu do dalších žní neslyšel - my bohužel slyšíme až moc a vzhledem k rozpadu pravice a rýsující se vládě - ještě uslyšíme - více než nám bude milo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kolemjdoucí kolemjdoucí | 21. ledna 2014 v 7:04

Je jenom náhoda, že dneska vyšel podobně laděnej článek na D-fensovi?

www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014012001

2 petr-kubac petr-kubac | 21. ledna 2014 v 7:10

[1]: "Duch doby" ?!?

3 rvx rvx | 21. ledna 2014 v 19:38

cit.: Ach jo - kde jsou ty časy C. a K. monarchie, kdy sedlák zaplatil po žních daně a pak o státu do dalších žní neslyšel

a co třeba 28. července 1914 "Mým národům!" ?

Nevím jak vy, ale já jsem radši, když je jak je

4 Karel Karel | 22. ledna 2014 v 5:53

Zajímavé, autor před nedávnem doporučoval volit komáry a nyní pomalu pláče nad zánikem jedné z mnoha pravicových stran.

5 Petr G. Petr G. | 22. ledna 2014 v 12:36

ODS pravicová strana? A jedna z mnoha? Které jsou ty další? Nad zánikem zlodějské strany, jedné z mnoha netřeba plakat, máme jich ještě dost i v levici.

6 kolemjdoucí kolemjdoucí | 22. ledna 2014 v 12:37

[4]: Tak to je hrubé nepochopení podstaty článku.

Ostatně ani tomu doporučení volit komunisty nelze nic vytknout, protože je to jediná strana, která se tam ještě nenamočila do žádné levárny.

7 petr-kubac petr-kubac | 22. ledna 2014 v 13:48

[3]: Nikde není psáno, že "mým národům" ještě nepřijde.
Vzhledem k současnému stavu společnosti kdy vláda padne i kvůli žárlivé  blondýně - by to byl daleko větší průser než za Švejka.

8 Karel Karel | 23. ledna 2014 v 5:55

[6]:Komunisti leváren udělali až moc, polistopadový vývoj je jen pokračování jejich práce. DŮKAZ: Srovnej životní úroveň německa (západního) s českem. V roce 1945 bylo německo zdevastované, platilo reparace. Dnes německý důchodce lítá 2x ročně na dovolenou, český důchodce 2x týdně do kauflandu na akce.

9 kolemjdoucí kolemjdoucí | 23. ledna 2014 v 9:27

[8]: Já se bavil o opravdových komunistech, ne o těch modrooranžových jako vy. O (nejen) polistopadovém vývoji nevíte nic, zjistěte si podrobnosti, a pak komentujte (třeba o tom, kdo ještě před listopadem navštívil Havla ve vězení). Životní úroveň nedokazuje nic kromě libovůle dnešních mocipánů... a netykejte mi, krávy jsme spolu nepásli.

10 Karel Karel | 23. ledna 2014 v 11:32

[9]: Původně jsem Ti soudruhu chtěl odpovědět obsáhlejším příspěvkem, ale redakční blog mi ho smazal, ono stejně má zkušenost je, že se soudruhy a jehovisty nemá cenu o jejich pravdě diskutovat, to je stejně zbytečná práce jako rozbíjet atom kladivem.

11 Karel Karel | 23. ledna 2014 v 11:34

[9]: a ta věta "Životní úroveň nedokazuje nic kromě libovůle dnešních mocipánů..." mi připomněla, že v KLDR prostí lidé také věří, že za hranicemi je ještě větší bída a hlad než u nich.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama