close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Elektrokola na prochlastaném východě

9. prosince 2014 v 5:38 | Petr |  Svět okolo
Pacienti s boreliózou to neradi slyší, ale když je v ambulanci málo času a je třeba vysvětlit průběh neléčené borreliózy opravdu rychle - mám na to standardní větu, která zní takhle: "Bakterie, která působí Syfilis (Treponema pallidum) a bakterie, která způsobuje Boreilózu (Borrelia burgdorferi) jsou jako sestřenice - způsob nákazy je radikálně jiný, ale potom je průběh onemocnění velice podobný. Má tři stadia Kožní, kloubní a mozkové....."

Když teda chcete vidět mozkové stádium syfilisu v celé své kráse - doporučuju shlédnout film Juraje Herze "Petrolejové lampy". Tam to uvidíte s celou parádou v podání Petra Čepka - je to sice hrané, ale zahrané lépe než realita. Syfilitici ve třetím stadiu mají "tabickou disociaci čití". Neboli syfilis zničí zadní míšní provazce a milý nakažený cítí každý dotek, ale necítí vibrace a co je průser - nemá zpětnou vazbu ze svalů šlach a kloubních pouzder - ergo bez zrakové zpětné vazby netuší v jaké poloze má nohy - tedy takový syfilitik když zavře oči začne vrávorat - jakoby nohy byly cizí - a v době před zavedením veřejného osvětlení bylo známo, že tito lidé nejsou schopni chodit v noci.

Díky nedostatečné zpětné vazbě postižený neví jakou silou končetiny zvedat a proto komicky vykopává - proto se ve zmíněném filmu Čepkově postavě říkalo "skákající husar". Jistě teď čekáte, že prohlásím, že zde na prochlastaném východě hromadně řádí syfilis a proto tu máme "skákajících husarů" mraky. To že pozorovatel s minimem zkušeností vidí zde u nás "skákající husary" minimálně 5x denně - je kupodivu pravda, ale syfilis u nás neřádí nijak více než v jiných zanedbaných regionech - jako je třeba severozápad kolem Ústí nad Labem. Zato u nás řádí chlast a to tak, že velmi. Takže pokud chlastáte první ligu - vaše tělo spotřebuje všechny vítamíny skupiny B na odbourávání alkoholu - proto nezbyde dostatek na metabolismus cukrů na kterém životně závisí nervová tkáň. Z tohoto nedostatku pak vznikne "alkoholická polyneuropatie" - porucha nervového přenosu - z chlastu - a její příznak "tabická disociace čití" - a jsme doma - JASNÉ ?


Vůbec bych si to neuvědomil, ale když se teď - se psem - pohybuju často venku - všiml jsem si pozoruhodného jevu. Člověk by čekal, že zdravý - trénující - cyklista nebude mít kolo s pomocným elektrickým motorkem - dokonce by čekal, že převaha "elektrocyklistů" budou důchodci a vůbec lidi v pochybné kondici. U nás na prochlastaném východě však většina "elektrocyklistů" jsou alkoholici. Stačí jet o víkendu do hypermarketu, nebo se pohybovat kdekoliv v místě vyšší koncentrace lídí a uvidíte typické vyhublé borce s jaterními skvrnami na ksichtu jak pádí na elektrokole městem. Dokonce to má i svou logiku - za chlast na kole přijdete o řídičák, ale co pokud jste řidičák (i auto) už dávno prochlastali ?

Sám elektrokolo nevlastním, ale minimálně nekteré modely nepochybně odvozují svoji rychlost od šlapání na pedály, protože k tomuto článku mě vyprovokoval alkoholik na elektrokole, který se za zmateného (ale sprostého blábolení) v neuvěřitelném nečase hnal Místkem. Měl tak výraznou tabickou disociaci čití, že mu nohy vyskakovaly i z pedálů kola (musel se dívat na cestu ne na nohy) a ubohý motor za slyšitelného pohvizdávání regulátoru otáček cukal bickylem chvíli tam a chvíli zpět......

Nebudu poznamenávat další fenomeny - alkoholik na elektrokole je odvážný jako tygr - takže třeba přejíždět některý most z Frýdku do Místku je opravdu umění ve vyhýbání se roztřesenému jednostopému vehiklu, V každém případě ale - jsem na tom lépe než paní Kubáčová - která ve městě všechny rozřesené trosky ihned poznává, neb - ten u nic ležel s deliriem (absťák z nedostaku chlastu) - ten u nich ležel s otravou (alkoholem) - ten u nich ležel pro nezvládnutelné křeče nohou (další příznak alkoholické neuropatie) - prostě veselá současnost v "rázovitém regionu".....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karel Karel | 9. prosince 2014 v 6:30

By mě zajímalo, jak tu boreliozu diaqgnostikuješ? Co je mi známo, tak ve kloubním stádiu už test elisa vychází negativně a WB odmítají praktici dělat, protože je drahý a mají na něm spoluúčast??? Ptám se, protože znám lidi co měli roky bolesti kloubů a až pak se zjistilo že mají borelie. poškozené klouby kvůli pár korunám za blbé testy...

2 petr-kubac petr-kubac | 9. prosince 2014 v 8:00

[1]: My děláme Western blot automaticky, ale informace, kterou přináší rozhodně není zázrak automaticky vedoucí k uzdravení.

Naopak borrelioza je "módní choroba" - potíže většiny marodů by tu byly i bez ní.

3 RXD RXD | 9. prosince 2014 v 13:40

Jaký je zdejší odborný názor na informaci, že na poměrně rychlé a trvalé  vyléčení 1. a částečně i 2. stupně zasažení  boreliemi  stačí asi čtvrt litru roztoku rudého nanostříbra o koncentraci asi 150 mg nAg na litr, konzumovaného během jednoho měsíce ?

4 petr-kubac petr-kubac | 9. prosince 2014 v 13:49

[3]: Než se kdokoliv začne přemýšlet o pozřívání stříbra měl by si do BINGU zadat heslo "Stan Jones" - hezká ukázka kam se člověk dostane vlastní blbostí

5 RXD RXD | 9. prosince 2014 v 14:23

Pamatuji si, že toho "modrého strejdu" mi kdysi se smíchem zaslala jedna diplomatická překladatelka z Bruselu, která si pět let neůspěšně léčila nehojící se hlubokou ránu v ústech po extrakci zadního zubu. Byla to první informace, kterou a nanostříbře na internetu dostala. Za měsíc byla zdravá, stačilo na to čtvrt litru nAg. Jeden z asi stovky úspěšných případů. Sám to používám již asi 35 let, oficiálně samozřejmě nemohu nic ordinovat, protože nemám papíry na hlavu....

6 RXD RXD | 9. prosince 2014 v 14:42

Píšu to jen proto, že tu uvádíte to WB, já to jako amatér doma na kuchyňský lince bohužel zatím nemám......

test1.websnadno.cz

7 Karel Karel | 10. prosince 2014 v 6:37

[6]: WB jde zaplatit z vlastní kapsy a zřejmě to i dost Lidí dělá.

8 Karel Karel | 10. prosince 2014 v 6:41

[2]: Samozřejmě že WB není spása a hodně lidí bude mít problémy i bez borelií, ale také hodně lidem se ty problémy léčbou alespoň zmenší. A k léčbě nedojde pokud obvoďákem objednaný test elisa bude negativní, což s nemalou pravděpodobností bude i u infikovaného jedince.

9 Karel Karel | 10. prosince 2014 v 6:44

Mimochodem alkáč na elektrokole, to bude nějaká elita, protože ty trosky na které si z Frítku-Místku pamatuji měly maximálně igelitku s obsahem o kterém raději ani nebudeme uvažovat.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama