close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

O biologické postatě věcí.

16. prosince 2014 v 5:31 | Petr |  Svět okolo
Aby člověk mohl recyklovat zbyty, které už jiné domácí zířectvo nežere - domestikoval prase, které sežere všechno a přemění - to všechno - ve vepřové maso, které není nejzdravější potravinou, ale vysvětlujte to hladovému venkovanovi v roce 600 našeho letopočtu. Dnes však žijeme v podivuhodném světě, kdy - býložravé krávy - žerou krmivo ze sušených rozemletých ovcí - proto problémy s "nemocí šílených krav" a pod vlivem "nemoci šílených krav" mají prasata utrum, protože Evropská unie "z hygienických důvodů" krmení zbytky z lidského stravování zakázala. Tím se prase dostalo z pozice "konečného likvidátora" biologického odpadu do pozice zvířete, které svými potravními nároky - na trhu zemědělských plodin - konkuruje hladovějícím lidem z chudých částí rozvojového světa ?!?!

Tím se dostáváme ke zvláštnímu problému moderní doby a to je naprosté nepochopení biologické podstaty věcí. Svět dnes řídí absovlenti škol typu école nationale de administration publique, kteří jsou většinou dětičky z bohatých rodin, kteří asi měli zvířátka zakázaná kvůli alergii a tak vrcholem zoologie u nich je, psík v kabelce Paris Hilton. Jinak si totiž nelze vysvětlit - nejenom nepochopení biologické podstaty zvířat, ale ani nepochopení biologické podstaty "zvířecích prvků" v lidském chování.

Tedy babičky říkaly - koně štěkat a psa lítat nenaučíš - 90 nebo možná 99% vlastností zvířat i lidí je dáno geneticky, hluboce zafixováno, vtloukáno od hříbátka a tak. Navíc vlastnosti a chování zvířat i lidí je hustě protkáno různými atavismy, které někdy jsou užitečné, někdy neškodně komické, a někdy lehce škodlivé v každém případě však prakticky neodstranitelné.

Chcete příklad. Představte si, že mi hrábne a začnu psa trestat za vrtění ocasen, nebo zvedání nožky ? Přestane ? Nebo se nějak podivně povahově zdeformuje a se strachem z pánečka bude pokračovat dále '?

Přesně stejné je to i s lidmi - jak dlouho se civilizace snaží z lidí vytlouct jejich "atavismy" ? Které náboženství nebojuje tisíce let s homosexualitou ? Jaké jsou výsledky ? Který levicový -ismus nebojuje se "špatnými vlastnostmi člověka" jako jsou "konzervativismus" nebo dokonce "rasismus".

Mimochodem na téma konzervativismu vždy uvádím rozkošný historický příklad kdy Josef II. projíždí Rakouskou monarchii a na místě nechává popravovat ( české ) sedláky, kteří tvrdošíjně odmítají zasadit brambory "protože to nedělal jejich otec". Jaký je tedy biologický smysl konzervativismu. Jaký význam má "nic neměnit" ve světě kde se (zdánlivě) mění všechno. Třeba je to tak, že člověk jako druh existuje už minimálně 30 000 let a přežil všechno možné - to je dostatečně dlouhá doba, aby se do našich genů zapsal princip "dělej to samé, co tvůj otec a přežiješ jako on".

Jaká je biologická podstata rasismu ? Viděli jste prvních 20 minut Vesmírné odysey 2001 nebo četli knihy Eduadra Štorcha o lidech doby kamenné ? Co bylo základem přežití ? "Na cizí tlupu ceníme zuby, vrčíme a vrháme na ni kameny !" Nejsem si jist, jestli už smečkově žijící dinosauři - nepožírali kolegy z jiné smečky....

Takže máme miliony let fixované - v minulosti 100% biologicky účinné chování, které se dneska stává atavismem - co s ním udělají absolventí école de administration publique ? Zakážou jej zákonem, zakážou o něm diskutovat, zakážou byť i jen pomyslet na jeho existenci a na jeho (možná už neexistující) biologickou oprávněnost. Politicky korektní Americké televizní stanice mají problém už i s výrokem "černoši zvítězili v atletice", protože od tohoto výroku se v hlavách zbožných Američanů odvíjí myšlenka - "co jim Bůh sebral, když jim dal tak rychlé nohy ?"

Takže lidské atavismy neexistují, jsou zakázány zákonem - tudíž nelze prodiskutovat ani do jaké míry jsou oprávněné ještě dneska a už vůbec s nimi nelze rozumně pracovat - asi jako kdybych se opravdu zcvoknul, a začal Maxíka mlátit za vrtění ocasem. Vrozený pesimismus mi však opět přináší na mysl myšlenku že "duní neklid v jícnu temně a výbuch zazní naposled" a čím méně se o "biologické podstatě špatných vlastností" diskutuje teď - tím to "v době výbuchu" bude větší rachot !!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ascari ascari | E-mail | 16. prosince 2014 v 7:51

Kde jste proboha sebral tu informaci, že Josef II. popravoval sedláky kvůli bramborám?

2 kolemjdoucí kolemjdoucí | 16. prosince 2014 v 9:57

[1]: To je přeci jasné, dělal to už Josef I.

3 PB PB | 16. prosince 2014 v 16:06

Aj, aj, to je zase přešvilhý článeček. (1) Můj soused má prase a krmí ho zbytky od stolu -> tedy jedna věc přepis (a myslím, že v obecně platné rovině, jak to naznačuje článek, takový ani neexistuje) a druhá co se opravdu děje. (2) Nechapu: to, že náboženství náboiženství s homosexualitou je dobře nebo špatně, a dovětku o levicových ismech vůbec nerozumím. (3) Zroj k tomu, že Josef "nechával _na místě_ popravovat sedláky" by mě velmi zajímal. (4) Věřící američané opravdu nejsou blbci, s několika jsem již mluvil.  A (5) nejvíce je mi divný ten nevyslovený konec: o jaké "biologické podstatě špatných vlastností" by se mělo diskutovat? Máte-li příklad, sem s ním, a trochu konkrétněji, je-li možno.

4 Saša Saša | 16. prosince 2014 v 20:23

[3]: Zapomínáte na to, že to je NEKOREKTNÍ blog :-)

5 RxD RxD | 16. prosince 2014 v 21:52

Jaký je zda názor odborníků na kanibalizmus, jako zdroj nejčistších a nejbližších proteinů ? Možná že proto je to obecně přísně zakázáno, a praktikuje se to je na nejvyšších místech. Známý tím byl třeba pan Bokasa. Jednou ho prý navštívil v nějaké humanitární záležitosti / vykládaly se tam kontejnery se zemědělskými stroji a nábojema do nich /, náš nejslavnější  Rytíř 33. svěcení, a dostal prej taky protekční kus z lednice. Nepřátele je prej nutný vyslechnout, a sníst. Jinak jsou s nima potíže.Atak se spojí příjemný s užitečným.....

6 Karel Karel | 17. prosince 2014 v 6:14

[5]: Souhlasím s tím, že se kanibalismus aplikuje na nejvyšších místech, třeba pán prezident buček velmi rád...

7 RxD RxD | 17. prosince 2014 v 8:36

Kdo je to pan prezident Buček? To už odstranili Zemáka ? Zatím jsem jen slyšel, že v noci se zase někdo upálil pod sochou svatého Václava na Václaváku. Doufám, že se to zase všechno nebude přejměnovávat, jako třeba kdysi dejvický Náměstí Říšských branných sil v Práglu...

8 Karel Karel | 17. prosince 2014 v 10:29

[7]: No prej byl psychicky nemocný, to by sedělo, ale nesedí věk, psali 56.

9 RxD RxD | 17. prosince 2014 v 11:06

Dnes různé odborné studie tiše připouštějí, že tak 70 procent populace je tzv. "nenormální". O tom, "že se to ví" svědčí i zajímavé studie profesora Hoešla z Ústavu duševního zdraví národa, zvaného za tzv. "bývalých komunistů" prostě psychiatrie nebo blázinec. Protože existuje demokracie, a tedy vláda většiny, invertuje se tedy pracovně "nenormální" menšina a "normální" většina, a zakazuje se třeba termín "psychopat", protože by to mohlo urážet nositele, a zvláště, kdyby to bylo moc vidět, mohl by se tím cítit diskriminován. Profesor Hoešl a nejen on nyní zkoumá v několka projektech, zdali dokonce di uševní choroby nejsou nakonec nakažlivé / infekční/. Toto již zkušení psychiuatři sice vědí leta, ale dosud to zcela odporovalo vědeckému světovému názoru. Vzhledem k tomu, že časem se poměry ještě zřejmě dále změní dle výšeuvedené tendence, uvažuje se, zda buď neprodleně stavět další a rozsáhlejší města věznic a psychiatrií / ústavů duševního zdraví národa/, a nebo prostě protože se stále jedná jen o separaci využitelných a nevyužitelných lidských zdrojů, /použitelného pracujícího dobytka/,nestavět z ekonomických důvodů nic nového, a internovat jen do vězení a na stávající psychiatrie zbývající dosud "normální" zbytek, a dát mu na těch psychiatriích a ve vězeních zcela demokraticky příležitost, pokud věrohodně něco ukradne, a nebo věrohodně prokáže svému ošetřujícímu lékaři a perzonálu, že je dostatečný psychopat, bude propuštěn vez ze zařízení mezi ostatní "normální" /nenormální/. Pokud se dnes někdo v 56 letech poleje benzinem a zapálí, věrohodně tím prokáže, že není psychopat, a předejde tak jen poněkud bolestivějším způsobem, než kdyby si tam u pomníku třeba vzal 10 g pentabarbitalu v kafi z termosky,  například  své budoucí eutanázii....

10 RxD RxD | 17. prosince 2014 v 11:18

Kdysi mi na vojně, kde jsem měl teoreticky chránit "svou" vlast před útoky imperialistických agresorů , kteří se pak za deset let stali našimi vojenskými spojenci, připadalo odporné, bodat spolu s cikány bajonetem, připevněným na SA-58 do deseti kil vepřového bůčku, připevněného na tyči v zákopu, / druhý den to bylo na oběd /,a tak jsem se toho prostě nezůčastnil, i když jsem nesplnil rozkaz. Ti cikáni dnes mají přede mnou podstatnou výhodu. Můj výcvik proběhl pak v následujícíc dvaceti pěti letech "demokracie" v Tzechbabwe jen tím, že jsem se občas rozhlížel kolem sebe. Myslím, že jsem tím dnes vycvičenější daleko lépe a důkladněji, než tehdy v těch zákopech, a pakliže bych měl příležitost, tropil bych to v reálu s daleko větší radostí, než meli před lety v tom zákopu ti výšezmínění cikáni......

11 RxD RxD | 17. prosince 2014 v 20:29

Jaký je názor zdejších lékařských odborníků na boj bez plejtvání patronama ?
Já bych ho prostě vzal trochu zezhora patkou přes nos, zarazil bych mu tenb nos  do huby, a když by upad, tak bych mu dal zase patkou pažby vzadu pod vrchlík, a hotovo. Kdo někdy zkoušel zarážet něco mezi žebra, a pak to trhat ven, tak se mu musí přitom šlápnout na břicho, aby se člověk o něco vopřel, a ještě než odejdu dělat dalšího, poslouchat jeho blbý kecy. Představuji si teď třeba jak by rupnul Benda, nebo Sobotka. Jak bakelitovej šuplík z psacího stolu...

12 Saša Saša | 17. prosince 2014 v 21:01

Když to tu tak čtu tak nevím, jestli jsem se zbláznila já, nebo někdo jiný.

13 RxD RxD | 17. prosince 2014 v 21:09

Ten politej benzínem z toho Václaváku už to má prej za sebou...

14 RxD RxD | 18. prosince 2014 v 9:37

Sašo, když člověk něco čte, a uvažuje jestli se zbláznil sám a nebo autor, tak už je to ten další stupeň vývoje. Nejhorší je, což je běžné, když čtenář jen s opovržením obviní striktně z bláznovství autora. / Před časem jsem obdivoval Vaše multivibrátory s OZ, a programování mikroprocesorů..../.

15 Karel Karel | 19. prosince 2014 v 10:35

[14]: Ještě je možnost že A) jsou blázni oba B) jsou normální oba C) je učitelem matematiky

16 RxD RxD | 19. prosince 2014 v 15:41

A i B jsou blázni,

A i B jsou normální,

C je učitelem matematiky...

Vsadím se, že kdybyste dělal psychologický test z těch osmi bodů ve čtverci, co se mají spojit třemi taky, tak byste se neplácal jako většina lidí co dodržuje naivně podmínky uvnitř, a ocitl se jistě  značně venku...

17 kolemjdoucí kolemjdoucí | 21. prosince 2014 v 20:40

[14]: Saša myslela vás, milý pane.

18 letícínadkolemjdoucímnebohrabajícíujeho svěcenýchchodidel letícínadkolemjdoucímnebohrabajícíujeho svěcenýchchodidel | 22. prosince 2014 v 12:20

Nejste náhodou profesionální vysvětlovač? V Guliwerových cestách od Jonatana Swifta se o nich píše. Zkuste to nalistovat, jak má vypadat takový správný vysvětlovač. Má mít úřední oděv a hůl se střapcem, a postrkovat toho kdo má právě mluvit do zad, a nebo toho, kdo zrovna nemá mluvit, a pokouší se o to tím střapcem bít přes ústa. Kde máte třeba ten střapěc ?

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama