close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Paradoxy přistěhovalectví.

9. června 2015 v 5:43 | Petr |  Svět okolo
Naše společnost je zaplavena "archetypálními tématy" - která jsou natolik propíraná křičícími aktivisty, že o nich prakticky nelze vést žádnou debatu aniž by člověk nebyl tlačen k nějakému krajnímu názoru. Chcete slyšet příklady - tady jsou : "Jaderné elektrárny", "Solární elektrárny", "Větrné elektrárny", "Řepka", "Muží", "Ženy", "Feministky", "Romové", "USA", "Rusko", "Ukrajina", "Evropa", "Linux", "Windows", "Pondělí - Pátek", "Leden - Prosinec", "Jaro", "Léto", "Podzim" "Zima" atd.... Jedním z takových témat jsou "Uprchlíci". Na diskusi o uprchlictví je krásně vidět ne-orientovanost obecné populace a taky povýšenectví "intelektuálních elit", které ctihodným "lídrům společnosti" nedovoluje zabývat se "názory plebsu" - čímž se bludný kruh ne-diskuse uzavírá.

Představte si třeba debatu na téma "uprchlící ze Sýrie" , která skončila pozoruhodným paradoxem, kdy urpchlíci před radikálními islamisty byli sami označeni za islamisty - protože v "letáku z Kauflandu" se o rozdílu mezi babinou v burce, a vrahem ( často z Evropy ), který řeže na YouTube hlavy - nic nepíše. Pozoruhodnější jsou další otázky Jak vypadá ( už bývalá ? ) Sýrie dnes. Jak vypadala Sýrie za Bašára Assada ? Jak vypadala za jeho otce Hafize Assada - univerzitně vzdělaného stíhacího pilota ? Nebyla Sýrie v 80. letech náhodu méně izolovaná a díky tomu vyspělejší, než bolševické česko v čele s pologramotnýmí geroji - Jakešem, Bilakem a dalšími ?

Další pozoruhodná myšlenka - "Přistěhovalci zachrání náš penzijní systém". Na této myšlence je pozoruhodný už ten fakt, že i přestože máme "laskavý sociální stát" - který o nás pečuje od kolébky do hrobu - tak nejsme schopni udržet stálý počet obyvatel. Třeba je to, protože stát jakýkoliv pokus uživit vlastní děti vlastní prací - finančně trestá - zatímco snahu nechat se i s dětmi živit státem - odměňuje - což vede k fenomenu dobře známému u koček - že totiž kočka, která myši neloví - nenaučí to ani vlastní koťata....

Ale vraťme se k přistěhovalcům. Jací přistěhovalci mají zachránit náš penzijní systém ? Přistěhovalec jako "1 kus člověka" se možná vyskytuje ve statistikách EU, ale je sakra rozdíl mezi Asiaty, chovajícími se jako "naši Vietnamci" , Afričany chovajícími se jako obyvatelé "Alžírské čtvrti" v Marseille a třeba Pákistánci v Londýně. Tuší to naše vláda ? Tuší to aktivisti z neziskovek ?


Pak je tu pozoruhodná otázka imigrantů z rozpadlých států Afriky. "TV Nova" klidně reportuje ve stylu "díky neustálému hladu a bídě sehnal 2000 Euro, které zaplatil převaděčům za možnost dojet na vratké kocábce z Velké syrty na Sicílii". Je vám jasný rozpor v této větě ? Hlad/2000 Euro? Jak k nim ten člověk přišel ? Složila se na něj celá vesnice ? Upadla tím do ještě větší bídy ? Usilovně pracoval, aby je vydělal ? Nezahnal výdělek z usilovné práce hlad ? Pokud všichni usilovně pracují - ve společnosti většinou nebývá hlad ? Nebo je realita bližší pesimistické verzi stejné historky ? Ve stylu : Neúnavně okrádal celou vesnici ? Upadla tím do ještě větší bídy ? Nebo je to jen Africká verze našich historek typu : "odklonil" do své kapsy tolik, až se odstěhoval do Monaka !

Tyto otázky vypadají jako malicherné nepodstatnosti, ale nejsou - když už Západ za stovky let kolonialismu dokonale zničil původní společnosti v Africe a částečně i v Asii - pořád je smysluplné se ptát : Budeme-li uprchlíky přijímat - bude se situace v jejich mateřské zemi zlepšovat - neb všichni usilovně pracují, aby měli na "jízdenku" - nebo zhoršovat - neb všichni usilovně kradou, aby měli na jízdenku ? Nebo je pravda "někde uprostřed" ? A pak samozřejmě ta škodolibá otázka - proč se ( nééé ekonomiční !! ) utečenci tlačí právě do bohatých a štědrých států, když i v Bulharsku a Rumunsku je tak pěkně a mnohem bezpečněji než v Libyi a Somálsku ? Mimochodem - slyšeli jste někdy podobné otázky řešit toho borce v obleku ze "zpráv ČT24" ?

Na žádnou z otázek neznám odvěď, nicméně vím jistě, že podobné otázky které "nebylo vhodné položit" jsem měl už od děcka na adresu tehdejšího bolševického systému. A taky vím jak jsem na tehdejší otázky dostal odpověď: Režim vyhnil a co bylo dříve "přísně tajné" - se přes noc stalo součástí oficiální propagandy, kterou "kauflandové veřejnosti" tlučou do hlavy všichni od "zpráv TV Nova" až po zmíněný "leták se slevami". Takže i dnes - stačí počkat 30 let - a tento článek bude vypadat jakoby jej psal ologofrenik kterému "to nebylo dávno předem jasné" !! Jasné ?

Poznámka při druhém čtení - když už se nedovedeme rozhodnout, zda uprchlíky přijímat, nebo nepřijímat - náš "laskavý stát" vymyslí - typicky evropskou fintu : Přijmeme ty lidi - pak ale zakážeme průmyslu zaměstnat je za 100-násobek jejich afrického příjmu, neboť to je o 400 korun méně než činí naše "minimální mzda". Zato jim poskytneme "sociální výdobytek" v podobě hnití a frustrace někde za plotem uprchlického tábora - ať se z lidí ochotných "dělat jakoukoliv práci" stanou "standardní nepřizpůsobiví" známí z Francie i odjinud....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karel Karel | 9. června 2015 v 6:21

S tím, kde sehnali 2000Eur (já slyšel 1000Eur) jsem si také lámal hlavu, ale odpověď je jednoduchá, pokud někde vypukne válka, tak utíkají především "elity národa".

Zatím jsem skoro nikde neviděl napsáno, že utečenci jsou také lidi jako my, navíc v nouzi a utíkají před smrtí. V ČR se ročně objeví mnohem více uprchlíků než těch pro nás 1000 stanovených kvotou EU.

Co až bude putin na slovensku, jak nás přijme kanada?

2 petr-kubac petr-kubac | 9. června 2015 v 8:17

[1]: Vůbec bych se nedivil, kdyby Putin postupoval metodou pozdního bolševika - tj. elitu (bez uvozovek) raději vyhnat - aby neprudili snahou o politickou diskusi - a místo nich dosadit "prověřené jedince" typu Klaus & spol. Zeman & spol. Babiš & spol.

3 Honza Honza | 9. června 2015 v 17:44

[1]: Možná jsou to lidé jako Vy, ale rozhodně ne jako já. Já jsem bílý, vysokoškolsky vzdělaný, a mluvím česky, což o utečencích říci nelze.
A to že jsou černí vadí - vytvoří menšinu, která bude mít problémy s diskriminací.
Mimochodem vztah k utečencům je krásně schizofrenní. Buď je nám jich líto, chceme jim pomoci, a pak bychom jim měli pomáhat dostat se do Evropy (ta cesta je na pomoci to nejmenší). Nebo nám jich sice je líto, ale zároveň je tu nechceme, jelikož nejsou jako my. A pak to, že se nelegálně(!) dostali do Evropy, je důvod k deportaci, nikoliv k odměně.

A věřím, že Kanada mě přijme dobře, jelikož jsem člověk jako oni - jsem bílý, vysokoškolsky vzdělaný, a mluvím anglicky.

4 rvx rvx | 9. června 2015 v 18:18

[3]: pokud jste bílý, vysokoškolsky vzdělaný a mluvíte anglicky, tak vás Kanada patrně nepřijme, protože co by s vámi dělali? ;)

5 Saša Saša | 9. června 2015 v 20:51

Jak to řekl někdo z Austrálie:

Přišli jste k nám nelegálně jako zločinci? Bude s vám jako se zločinci naloženo!

Přijdete legálně? Pak vítejte.

Nevidím jediný důvod, proč je má Evropa přijímat a cpát do nich horem dolem pomoc, když nejsou schopni udělat to základní: přijít legálně. Co od nich pak vlastně čekat? Jak si to vůbec představují?

Lidé utíkající před válkou potřebují pomoc, o tom žádná, ale nelegální migranty prostě vylovit z moře, ošetřit, chytit za prdel a hodit zpět... Tedy naložit na loď a odvést zpět. To co se poslední dobou děje je neúnosné.

Teďka se do mne pustí "humanisté", ale můj názor jaksi moc nezmění.

Před válkou se vždy prchalo do první bezpečné země. A těm by ty okolní měli pomoci s tím návalem.

6 Saša Saša | 9. června 2015 v 20:54

PS: Evropa má dost svých nezaměstnaných a nezaměstnatelných lidí. Co asi tak dělat s hordami dalších lidí, kteří umějí tak akorát pást dobytek a plácat baráky z hoven? Už slyším, že neprchají jenom ti, ale tak nějak si říkám, že ti vzdělaní a normální lidi tu již jsou, nebo jsou ve své zemi pohřbeni...

7 Petr G. Petr G. | 13. června 2015 v 7:53

Hodit na čluny pytlovinu a dále postupovat jak s koťaty. Kdo by taky kupoval zajíce v pytli.

8 Karel Karel | 13. června 2015 v 19:55

[7]: Přej a bude ti přáno.

9 kolemjdoucí kolemjdoucí | 15. června 2015 v 18:58

„Přistěhovalci zachrání náš penzijní systém”…  aneb bojujeme za mír a šukáme za neposkvrněnost.

10 Petr G. Petr G. | 19. června 2015 v 9:19

Od nás z rodiny emigroval do Kandy strýc, kde vzal peníze na cestu se nikdy v rodině neřešilo, takž to ani já nevím. Vím jen že než mohl odjet do Kanady, musel se v dočasném táboře v Rakousku naučit perfektně anglicky. Jinak by ho Kanada nepřijala a rakušáci by ho deportovali zpět do Československa, kde už by s ním nějaký soudruh popovídal a třeba bych se i dozvěděl kdo mu dal na cestu?

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama