close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Chemie pro šílence 55. Dusičnan draselný a nikdy jinak !!!

1. října 2015 v 5:08 | Petr |  Chemie pro šílence
Ještě před 5 lety jsem s kolegy chodil na oběd a říkal - my to ještě nějak doklepeme, ale naše děti - ty si to vyžerou na 100%. Tak nějak se vše urychluje, takže je na čase myslet na to, že si to vyžerememe my.

Tedy střelný prach se vyráběl takto - vzalo se 10 dílů síry, 20 dílů dřevěného uhlí přidalo se trochu vody a směs se třela až vznikla kašovitá bahňačka. Do té se postupně přidávalo 70 dílů dusičnanu draselného a občas nějaká kapka vody aby to stále byla kašovitá bahňačka. Když bylo vše dokonale utřeno protlačila se směs přes síto aby vznikly 1-2 mm velíké granulky, které se nechaly volě sušit na napjatém plátně, po dokonalém proschnutí se sesypaly a černý prach puškové kvality byl tady.

Ještě si dovolím poznamenat, že pokud bylo dusičnanu draselného zvaného draselný ledek méně než 70 % byl to prach spíše na střílení tzv. puškový-pomalý pokud jej bylo více byl to prach spíše na trhací práce.

V poslední době si to začínáme vyžírat a vlády se bojí vlastních občanů vice a více, což se projevuje neustálým fízlováním a oklešťováním ústavami zaručených práv - tu pod záminkou "nařízení EU" tu pod záminkou "boje proti terorismu", takže dneska ještě koupíte síru a draselný ledek a můžete pokusničit se středověkou výrobou střelného prachu, ale kvůli "boje s terorismem" jsme přišli už o peroxid vodíku, je otázka kdy příjdeme i o tyto chemikálie. A pak taky je otázka kdy budeme muset bránit vlastní dům, rodinu, obec, proti současné vládnoucí třídě, jejich pomateným idejím, a jimi najatým žoldnéřům známým pod krycím názvem "profesionální armáda".

Takže pokud EU zakáže síru - stále se dá vyrábět hrubý trhací prach jenom z dusičnanu (80%) a dřevěného uhlí (20%). Nebo druhá možnost - síra se dá nahradit větším množstvím cukru - tím vznikne opět prach puškový - jenom velice snadno navlhající. Takže bez síry se v nejhorším lze obejít. Bohužel až se bude situace zhoršovat je 100% pravděpodobnost že EU zakáže všechny dusičnany - konec konců dusičnan amonný už má v merku v současné době. Proto je naprosto nezbytné aby se každý naučil středověkou technologii výroby dusičnanů.

Tedy je to jasné už z historie - za Americké občanské války projížděly konfederační dámy s bryčkou taženou koněm a velikým sudem od domu k domu a sbíraly moč - na výrobu střelného prachu. Vtip je v tom, že člověk vymočí denně až 20 gramů močoviny, ze které se dá vyrobit až 60 gramů dusičnanů ze kterých se dá vyrobit až 100 gramů střelného prachu - takže každá rodina vymoči dostatek na svou obranu i kdyby se EU a další organizace, jednanící proti zájmům občanů, postavily na hlavu.
Zbývá nepatrný problém - jak z močoviny udělat dusičnany. Tedy nejlepší bude když založíte veliké kompostiště, které bude pokud možno mít neprospustné dno, do kterého vyvezete rostlinné zbytky posekanou trávu atd. a toto kompostiště budete zalévat močí vlastní rodiny a pokud máte slepice - občas prosypete kuřinci. Za jednu sezónu bakterie v kompostu močovinu krásně zoxidují na dusičnan, který je třeba z kompostu dostat ven.

Tedy zralý kompost - pravidelně zavlažovaný močí a pravidelně přehazovaný kvůli provzdušnění přeházíte do barelu, který zalijete vodou a necháte několik dní louhovat, přitom jej občas trochu promícháte. Výluh z kompostiště pak přefiltrujete a do výsledné hnědé vody nasypete nadbytek hydroxidu draselného, který lze koupit v drogérii jako prostředek k čištění odpadů. Co když EU zakáže i hydroxid draselný ? Budete shromažďovat dřevěný popel z pece, který obsahuje uhličitan draselný a v menší míře i sodný - a použijete ten.

Po několika dnech a několika promícháních roztok opět přefiltrujete, abyste se zbavili zbytků popela a nalejete do ploché nádoby a necháte vodu odpařit - suchý podíl bude dosti hrubá směs KNO3 ( dusičnanu draselného ) NaNO3 dusičnanu sodného a pak spousty dalších draselných a sodných solí.

Pokud chcete čistší dusičnany - můžete vyschlý odparek opět rozpustit v malém množství vody, aby vznikl téměř nasycený roztok ten přefiltrovat a pak dusičnany vysrážet přidáním ethyl- nebo methyl- alkoholu optimální jsou různé okeny a jiné lihové čističe oken a pokud i ty EU zakáže - pak doma vypálená "lavórovica" nejhrubšího zrna, udělá taky svou práci. Tím získáte směs vody alkoholu a vysrážených krystalických dusičnanů, které získáte přefiltrováním rotoku a vysušením toho, co zbyde na filtru. Alkohol z lavórovice budete pochopitelně redestilovat, abyste měli i na příště.

Mohou ustrašení vládcové něco z použitých "reagencií" zakázat kvůli "naší bezpečnosti" ? Močení ? Kompost ? Vodu ? Dřevěný popel ? Nevím, ale kdo může, ať ode dnešního dne chodí raději čůrat na kompostiště v nejhorším nemusíte zpracovaným kopostem střílet gaunery. Pokud se pletu a průser nenastane - stále lze kompost použít - jako vysoce kvalitní zahradní hnojivo....

Poznámka při druhém čtení - osobně jsme měl své "dusičnanové / výbušninové období" v pubertě v době Jakešovské a Bilakovské "Československé socialistické republiky" - Sousedi zasadili do kráteru stromek, ruce, nohy i prsty mám dodnes a navzdory tehdejšímu všeobecnému práskačství jsem "nešel sedět" ani já ani rodiče. Dneska je všechno "10 x dokonalejší", takže není vyloučeno, že takové štěstí mít nebudete, protože už během čtení tohoto článku vyskákaly vaše IP adresy na obrazovce BIS, CIA, KGB a dalších firem z branže. Takže choďte čůrat na kompost, pokud možno tajně a výrobu střelného prachu zatím nechte na období, kdy to opravdu bude - "my nebo oni" - na ostří nože. Jo a až si pro vás přijdou - nevymlouvejte se "já nic to Kubáč mě navedl" - neboť právě teď vám výslovně zakazuju cokoliv z výše popsaného dělat a naopak nařizuju začít co nejdříve pracovat v EU financované "mírotvorné" neziskovce zabývající se udáváním těch, kteří po setmění chodí čůrat na kompost....
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 m.marianek m.marianek | 1. října 2015 v 10:21

Když jsem před mnoha lety četl v Krausovi výrobu černých prachů a hlavně požadavky na kvalitu dřevěného uhlí, tak jsme s kamarádem došli k závěru, že tudy cesta nepovede, resp. je velice trnitá. Dodnes v žertu říkáme, že dřevěné uhlí na prach musí být vyrobeno z kvetoucí břízy hnojené trusem z jednorožce, rosou skrápěné, podetnuté 18ti letou pannou o půlnoci za měsíčního úplňku :-). Domácí výroba černého prachu od základních surovin je lidově řečeno "taková jebačka", že bych víc sázel na ilegální získávání surovin a "jednoduchou" syntézu jednoduchých, leč výkonných výbušnin. No a vatu snad nezakážou, takže i na bezdýmý prach dojde. Taková průměrná galvanovna může v poměrně velkém množství skýtat až 80% potřebných chemikálií. Jak říkával obchodník v jedné chemické prodejně "sejrovka a dusičná to je krev laboratoře" (jo a taky říkával: "dusičná, sírová, pentaerythritol, urotropin, chlapci, chlapci, i malé dítě ví k čemu to slouží..." a pak nám k tomu nabídl 5 litrovou nitrační baňku - tedy jestli se tomu ještě dá říkat baňka, no byl to správnej chlap, když na to přijde už tenkrát mohl mít pěknej průser). Základním kamenem jsou kyseliny, pak už se dá nanitrovat skoro cokoliv.

2 m.marianek m.marianek | 1. října 2015 v 10:42

Jinak samozřejmě děkuji za rozšíření obzoru o další "nouzový" postup, někdy mám pocit, že se nám dovednosti ala Tajuplný ostrov budou ještě hodit. Ovšem i přes vaše nesporné kvality a dovednosti zdaleka nedosahujete velikosti našeho vzoru, kterým je MacGyver. Ten dokázal v jednom dílu vyrobit nitromanit z třtinového cukru a kyseliny šťavelové (nebo nějaké organické kyseliny z rostlin). Vzal jakési listí (asi šťovík), začal do něj mlátit klackem, vymlácenou šťávu nalil do cukru a pak s tím cosi vyhodil do luftu. No uznejte sám, že zatímco on je naprostý "génius", tak vy jen "chodíte chcát na hnůj" (no dobře, tak na kompost) :-D.

3 petr-kubac petr-kubac | 1. října 2015 v 11:45

taky miluju urotropin zejména protože jako suchý líh uvaří oběd, a při infekcích ledvin, kterých venku v chladu není mále  se dá cucat jako antibiotikum, ale dovolili bych si Vašemu optimismu trochu vzít vítr z plachet - kyselina sírová je na blacklistu taky
http://www.unmz.cz/files/mezinarodni_vztahy/Aktuální%20dokumenty%20Rada/ST14376.CS10.doc

4 Bystroushaak Bystroushaak | 1. října 2015 v 12:08

No nevím. V dnešní době bych si asi radši udělal zbroják a prostě si koupil pár tisíc kvalitních nábojů do zásoby.

5 Karel Karel | 1. října 2015 v 12:33

K čemu by ten střelný prach měl sloužit? K likvidaci ruských bombardérů?

6 petr-kubac petr-kubac | 1. října 2015 v 12:47

[4]: Nechci být paranoidní ale na rozdíl od zločinců budou "majitelé zbrojáku" první nedobrovolně odzbrojení až se bude něco dít.
Viz zkušenost Američanů po hurikánu Katrina : "nejprve přijela armáda a pro naši bezpečnost nám zabavila zbraně, hodinu po nich přijely po zuby ozbrojené bandy, které nám vzaly všechno"

7 Bystroushaak Bystroushaak | 1. října 2015 v 12:52

To zas jo, s tím souhlasím. Ale koupená munice se nikde neeviduje, narozdíl od zbraní. A i u nich je jen na vás, kolik jich stihnete do té doby „ztratit“.

8 m.marianek m.marianek | 1. října 2015 v 13:45

[3]: Vítr z plachet mi neberete, optimismus jsem už dávno ztratil, je mi jasné, že amatérský chemik - pyrotechnik se takřka okamžitě po svém zrození musí uchýlit do ilegality, proto ta zmínka o galvanovně, protože tam kupodivu koluje stejná "krev" jako v laboratoři a v desítkách litrů. Při navázání dobrých vztahů s obsluhou (podpořených lahvinkou dobrého destilátu, příp. nejakým všimným) by se sem tam mohl ztratit litránek něčeho "dobrého".

9 NSd NSd | 1. října 2015 v 15:04

Přesto že mi sem autor blogu striktně zakázal příspívat, obrátil bych se v nouzi na Urbaňského Technologii a chemii výbušnin, a nastudoval odstavec o chuťovkách konstruovaných  například ze směsi chloridu amoného a síranu měďnatého, i když zaujatý konvenční chemik zprvu myslí, že se autor pomátl, a přesvědčí ho až uražené pětikilové kladivo, odlétlé z laborky zavřeným oknem.

10 Karel Karel | 1. října 2015 v 18:03

[6]: Ja myslel, ze jim vse vzala Katrina

11 Duranga Duranga | 1. října 2015 v 22:39

Nic proti DIY, je to zajímavé, ale radši bych koupil Vesuvit a zakopal ho vedle toho kompostu.

12 gilhad gilhad | 2. října 2015 v 18:43

[10]: Prekvapive po Katrine zustala stat spousta domu mimo hlavni tah a jejich vnitrni vybaveni taky nezmizelo, teda az do prijezdu armady a tech band

13 RxDVS RxDVS | 5. října 2015 v 10:56

Všem zájemcům o tématiku v článku doporučuji prostudovat soubor para1.pdf, k nalezení na uložto. Stahujte - dřív než to zmizí, je to velmi poučný materiál.

14 Vladan Vladan | E-mail | 15. ledna 2016 v 19:30

Ten pokus výroby tuto sezonu provedu. Mám malé hnojiště i slepice a močit budu také. Normální Pyromani seženou  chemikálie a jdou si bouchnout. Tohle je ovšem vyšší dívčí a ze získaného produktu bude dvojnásobná radost.
Možná až pude do tuhého a nebude co žrát, muslimové budou okrádat místní zemědělce tak ,, vědomosti  ,, zpeněžím,,  :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama