close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Chemie pro šílence 63. Vyžít z mála 1.

28. ledna 2016 v 5:20 | Petr |  Chemie pro šílence
Belgie je zhroucený stát. Facebook i telefonní operátoři mohou snadno dokumentovat, že přes vnitřní Vlámsko - Valonskou "etnickou hranici" nejde prakticky žádná komunikace. Jediná sila, která drží dvě nesourodé poloviny pohromadě je chamtivost a strach o odliv zisků z provozu Bruselské byrokracie centrál NATO a EU, který by patrně nastal, pokud by ( fakticky neexistující ) "Belgický národ", chtěl naplnit svůj osud a rozdělit se. Proto mě napadlo naplnit pragraf 357 odstavec 2 trestního zákoníku - šíření poplašné zprávy - a trochu si zafantazírovat :

Tedy je rok 2025 a po sérii demonstrací v Bruselu, na kterých došlo i k potyčkám mezi křesťanským a muslimským obyvatelstvem, padla vláda. Parlament vyhlašuje mimořádné volby a vrchní imán - lídr "umírněné" 30% muslimské menšiny vyzývá k jejich bojkotu. Po volbách není nikdo schopen sestavit novou vládu. Pak zachvátí Brusel vlna bombových útoků na objekty vlády, EU a NATO. Je vyhlášen mimořádný stav. Bruselem začnou projíždět černé Toyoty Hillux s ( původně belgickými ;-))) kulomety M2 Browning ráže 12,7 x 99 mm na korbě. "Umírněný" imán vyhlašuje Islámský stát. Policie i armáda - zvyklá na 107 let klidu ( od roku 1918 ) - se po několika přestřelkách rozpadá. Zbytky legálně zvoleného parlamentu píšou "zvací dopis" - Francie a Německo přislíbí pomoc. Místo invaze, však čelí vzpourám vlastních jednotek s vysokým procentem muslimů, kteří odmítnou bojovat proti "bratrům ve víře". Český premiér vyzývá ke klidu - jednak si právě vyměnil plíny - a potom - do Buselké centrály NATO ani EU se stejně nelze dovolat a vyžádat si instrukce, podle jakých směrnic se má dále postupovat.....

Dovedete si představit, jak by taková situace pokračovala ? Jistě by vypukla panika, při které by lidi vzali obchody útokem, nejprve by umírněně nakupovali, pak by emoce převážily a začalo by se mlátit a rabovat. Takže si představte, že jsme v česku, 3 měsíce po hypotetické "belgické události" - nejhorší neklid už pominul - svérázný "veřejný pořádek" hlídají milice místních rváčů a zločinců, kteří se jako první stihli vyzbrojit z vykradených policejních a vojenských skladů. Městské obyvatelstvo je na hranici hladovění, vy jste jeden z nich a přemýšlíte jak vydržet, z obsahu domácího "BOB zavazadla", co nejdéle.
OK tedy dnešní článek by se klidně mohl jsmenovat "Antidieta". Protože principem diet je donutit organismus plýtvat energií z potravy, "aby se zhublo a nemuselo se úplně hladovět", zatímco tento článek je naopak o tom, jak přinutit organismus energií šetřit, "aby se mohlo pracovat, utíkat, kopat zákopy, střílet".

Nejpve tedy teorie - pokud máte nadváhu - vězte, že kilo tělesného tuku odpovídá energii přibližně na 3 dny, tedy pokud mám 50 kilo nadváhy ( asi ano bohužel ) znamená to, že bych vydržel 150 dní hladovění ? Teoreticky bych dokonce mohl vydržet déle, protože po určité době skoro-hladovění se metabolismus přestaví na úspornější režim. Ve skutečnosti se bez příjmu jakékoliv potravy tak dlouho žít nedá. Nejdelší spolehlivě dokumentované úplné hladovění, byla hladovka uvězněných Irských separatistů v roce 1922. 12 vězňů drželo důslednou hladovku a během 94 dnů 8 z nich zemřelo. Všichni zemřelí byli jako vězni, "ze zákona", pitváni a už tehdy převážila vědecká zvědavotst, která se ještě zvětšila, když se zjistilo, že zemřelí hladem měli ještě 3-5% tělesného tuku, a tedy by v modelingové agentuře byli stále považováni za "obézní"....

Na druhé straně tady máme příklady totálního vyhladovění a metabolického "marasmu" z hladových oblastí ( a hladových dob ) v Africe. Je tedy zřejmé, že dva lidi se stejnými zásobami "sádla na břuchu" i konzerv v BOB zavazadle se mohou za dob hladomoru dožít výrazně odlišnou dobu, podle toho jak se chovají ke svému "tělesnému stroji".

Než se pustíme do labyrintu metabolických drah - dovolil bych si několik poznámek.
  • Máte BOB zavazadlo ? Rýži, špagety, čočku, hrách, fazole, sóju, slunečnicové semeno, rozinky, ořechy všeho druhu, konzervy s kvalitním masem, šumivé multivitamíny, dochucovadlo s glutamátem sodným, a neparfémované SAVO ?
  • Teď v klidu a míru se zbytečně necpěte vitamínovými preparáty. Stačí strava bohatá na zeleninu. Organismus se naučí vitaminy rozpustnými ve vodě plýtvat a "až to praskne" budete mít problémy. Příklad : první, kdo v obleženém Leningradě dostal kurděje byly děti lékařů - proč asi ?
  • Nemá smysl hnát se za štíhlostí - čekáme-li civilizační průser - je daleko rozumnější být fyzicky zdatný při jakékoliv váze - což ( bohužel ) není můj současný stav.
Jelikož jsem se opět rozkecal - musíme "hladovění" rozdělit na více dílů. Proto do příštího týdne vyhlašuju domácí úkol - kupte si v Ikea tu největší krabici SAMLA, kterou si finančně troufáte naplnit trvanlivými potravinami. A pak si podrobně přečtěte o "posledním hladomoru na civilizovaném západě" známém též jako zima 1944 /45 v Holandsku. Jenom abych vás navnadil - Němci se na obranu před spojenci opevnili tak dokonale, že nezanedbatelnou část "zěmě nikoho" v Holandsku odřízli od jakékoliv možnosti dopravy potravin odkudkoliv - až nastal hladomor, který stál životy asi 20 000 převážně starých mužů. Situace velmi podobná předpokládanému budoucímu hladomoru ve válčící Evropě - s rozdílem, že dnes značně přibylo jedinců s kořistnickou mentalitou, kteří jsou schopni agresivní nespoluprací, zahubit sebe i spoustu dalších lidí, kteří by jinak - ač pohublí - hladce přežili.

Takže studujte a přemýšlejte.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Vladan Vladan | E-mail | 28. ledna 2016 v 19:39

Pane doktore, Vy si děláte srandu, ale až na ty islamisty nejste tak daleko od scénářů do kterých nás začínají opatrně zasvěcovat nadřízení. Já na vsi mám velikou zahradu a když ji ubráním, tak něco k jídlu sklidím, ale lidé ve městech pojdou hlady. Válka v Evropě se zdá nereálná jen lidem konzumující masmédia.....

2 Vašek Vašek | 28. ledna 2016 v 21:24

[1]: Neubráníte. To je holý fakt. Víc se k tomu říci nedá.

3 Vaca1 Vaca1 | 29. ledna 2016 v 13:09

Imho stačí polšný blackout, pak se to semele mnohem rychleji. Islamistů netřeba.

4 Perpeťák Perpeťák | 29. ledna 2016 v 15:47

Stačí když se ohne jedna tyč v Temelíně, a česká domobrana ztrácí smysl, stejně jako hlídat hranice...

5 pokus pokus | 30. ledna 2016 v 16:03

pokus

6 vladimír šmídl vladimír šmídl | E-mail | 2. února 2016 v 7:23

[2]:

[2]:Dá.Pro optimisty: vyndají vám včera zasazené brambory, jablka sklízejí odlamováním větví, višně rovněž, obojí zásadně nezralé.Dejte jim vzorek úrody a oni se později vrátí a vytrhají vám rostliny.Jestli to nechápete, tak jsme dva.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama