close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Schengenský prostor a pláč fabiánských socialistů.

16. února 2016 v 5:12 | Petr
Schizofrenie začíná "bludnou náladou". Jdete po ulici a najednou pochopíte "smysl všehomíra" všechno začne do všeho "tak nějak zapadat", červený panáček na semaforu vám vykládá o plánu UFOnů na ovládnutí Zeměkoule a díra do kanálu vám vysvětluje plán útěku. Pak se svěříte příbuzným a sanita vás odveze ve svěrací kazajce.

Přesně takový stav mám už mnoho let. Všechno do sebe "tak nějak zapadá". Příklad : NIKDY se nemluví o podstatě věci, jenom o nepodstatných parametrech. Třeba : ani pravicové strany nenastolí téma - "má stát živit lidi, kteří nejsou ochotni naznačit zájem, postarat se o vlastní obživu ?" Místo toho se řeší "parametrické otázky" : Zvedneme příspěvek v hmotné "nouzi" o 5 nebo 10% - pravice zablokuje variantu 10% a tluče se v prsa : ""Svoboda a kapitalismus byly, naší rukou, opět zachráněny". Přitom ani neví, že slouží jenom jako dobře namazané kolečko ve stroji "Fabiánského socialismu".

Fabiánský socialismus je politické hnutí, které nenápadně pracuje už přes 100 let, podle zásady hezky popsané v tomto odstavečku :
Komunistická revoluce může být společností vnímána jako něco nebezpečného a cizího a v důsledku může ztroskotat, jelikož nebude společností nikdy plně akceptována. Pozvolné zavádění komunistických myšlenek ve správný čas však povede k jejich nadšenému přijetí, přičemž veškerá kritika těchto dílčích opatření bude zadupána ve jménu přílišného idealismu a nedostatečného pragmatismu.

To zadupání kritiky ve jménu "nedostatečného pragmatismu" dnes vidíme všude kolem sebe, třeba v souvislosti s mým příkladem - ani katolíci v KDU-ČSL se neodváží vyslovit nahlas billický citát : "Kdo nepracuje ať nejí" a místo toho navrhují zvýšení dávek o "kompromisních 7,5%" a ještě si z toho udělají reklamu, jaká že nejsou "klidná síla" a "strana kompromisu - pravice - myslící na lid" ! ( Poznánka pro nedovtipné - toto je "ideový" příklad - neočekávejte že 14. příštího měsíce vám sociálka pošle o 1500 více ! )

Jinými slovy - současné elity společnost mění "salámovou technikou" k obrazu svému. Mlčení o postatě věci je nutnou součástí tohoto procesu. Díky tomu chybí "absolutní měřítko" a vše se posuzuje pouze relativně k minulému "salámovému kolečku". Bez toho by nebylo možné letos utánout šroubek o závit, napřesrok zase a zase, protože pokud by základní pricnipy společnosti byly jasné a předem prodiskutované - bylo by dětsky snadné po pár otočkách šroubu poznat, že "už je toho dost a dále už ne."

Tím, se dostáváme k otázce kam se "salámovou technikou" posouvá celá Evropa a proč jsou, zcela rozumné, pokusy států chránit své území přijímány s takovou nevolí. Baba Dymáková by si totiž mohla říci - co je špatného na tom, že lidé přecházejí hranice jen po silnici - nikoliv lesem ? Co je špatného na tom, že cizinci mimo Schengen musí mít ke vstupu doklady ? Co je na tom, že státy mají mít o cizincích a jejich identitě na svém území stejný přehled, jako mají o vlastních občanech ? Navíc pokud se tváří, že odpovídají za bezpečnost svého území ?
Vše je špatně. Pokud budujete Evropský Svaz Sovětských Socialistických Republik "fabiánskou salámovou metodou", proti vůli obyvatelstva - musíte mít ve svých plánech stovky a stovky "koleček salámu" na léta dopředu. Zrušení "vnitřních hranic" už jste měli vyřešené a teď se objeví nějací "trpící Syřani", které jste navíc sami pozvali k "naředění" evropského obyvatelstva, protože toto vám ( trochu ) vidí do karet a najednou se vše začne hatit. Lidi ukolébaní desítkami let "postupných změn" se polekají a najednou se začnou ptát : "Chceme to takto" ? Nač si platíme stát ? Kde jsou hranice ? Kde je státni suverenita ? Je Schengen svoboda, nebo bordel ? Je svoboda svoboda, nebo bordel ? Samé "otázky po podstatě", nikoliv jako doposud - neškodné, avšak halasnou propagandou probírané "parametrické" otázky typu : "Pohneme támhle tím čudlíkem o 3, nebo o 4 čárky" ?

Tím se celý projet tajného budování občany opakovaně odmítnuté "Evropské federace" začne hroutit - všechny kartičky se stovkami naplánovaných "postupných kroků" musíte schovat zpátky do trezoru a proti SVÉ vůli začít dělat, k čemu jste byli zvoleni : plnit vůli VOLIČŮ, nebo to alespoň realisticky předstírat.

Takže opakované výroky ve stylu : "Konec Schengenu je koncem EU" - jsou 100% pravdivé. Jenom se nejedná o konec "současné Evropské unie". Evropští politici totiž žijí o mnoho desítek "salámových koleček" napřed a volání po zavedení pořádku "tady a teď" tragicky zviditelňuje celou skrytou strukturu postupně budovaného státu, a tím činí další budování obtížným. Proto frustrace a pláč nad novým zaváděním starých hraničních mechanismů, přestože tyto bez obtíží fungovaly nejméně od Vídeňské konference v roce 1815.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jakub Jakub | 16. února 2016 v 8:32

Mně vždycky přijde, že politici nemají nachystané celé haldy kartiček a salámových koleček, ale naopak ani jedno a vaří z vody. A spíše chtějí zachovat stávající stav, nebo jen jeho mírné modifikace, ale podobně jako evoluce: ne nějakým konkrétním směrem, jen o kousek "lepší" (pro ně nebo pro ty, co je platí - a to nejsou občané).

2 blr blr | 16. února 2016 v 8:50

Je na čase si přiznat, kým nebo čím je řízena politika.

3 pb pb | 16. února 2016 v 9:03

[2]: Tak to priznejte, jsem velmi zvedav...

4 petr-kubac petr-kubac | 16. února 2016 v 9:08

[1]: politici si málo uvědomují vojenské heslo : "každý plán přestává platit okamžikem prvního kontaktu s realitou". Takže jsem 100% přesvědčen, že v Bruselu existuje komise, která se shodla na barvě ohňostroje k oslavě vzniku Spojených států Evropských, za 30 let ( jestli vůbec ), ale co bude v červnu nikdo neví.

Mimochodem bych ty Spojené státy Evropské tak neodmítal, ale zásadně tu chybí 10. dodatek americké ústavy :

Federal government possesses only those powers delegated to it by the United States Constitution. All remaining powers are reserved for the states or the people.

Otrocký překlad : Federální vláda se zmocní jen těch pravomocí, které na ni jsou delegovány Ústavou Spojených států. Všechny ostatní pravomoci zůstávájí státům nebo lidu.

5 laminátor laminátor | 16. února 2016 v 9:12

Ty postupně ukrajovaná kolečka salámu napovídají, že nejbližším cílem je rozrušit jakoukoliv soudržnost ve společnosti, mít obyčejné obyvatelstvo chudé, nevzdělané a tudíž lehce ovladatelné.

Proč se to děje, to není důležité, důsledky a samotné metody pociťujeme již dnes bez ohledu k čemu to slouží. Možná někdo chce nastolit dystopii, kde jsou dvě třídy obyvatel, otroci jako hloupá lehce ovladatelná pracovní síla, neschopná pochopit svoji situaci, a poté vládnoucí třída využívající těchto otroků. Nebo jiná variace na toto téma.

Kdo nepracuje ať nejí je rozumné, ale taky to má být doplněno o to, že kdo pracuje, nechť je plně kompenzován za svoji práci příslušným zlomkem zisku, nikoliv platem který zisku neodpovídá a mnohdy je nižší.

Takže v důsledku obyčejný lid si bude muset vzít na svoji zodpovědnost vlastní ekonomické záležitosti a nenechat jiné rozhodovat za ně. Sice se všichni ohánějí demokracií, ale ve sféře korporací žádná demokracie neexistuje. Jediné kdy by existoval by byly podniky vlastněné dělníky dohromady, ale jaký takový podnik znáte.

6 pb pb | 16. února 2016 v 9:19

Kde v Bibli je  "Kdo nepracuje at neji"? Pripadne, ke kteremu versi ho prirazujete?

7 petr-kubac petr-kubac | 16. února 2016 v 9:37

Tak nevím, jestli jsem zkoušen, nebo jestli si doplňujete vzdělání ze 7. třídy ?
Tady si to nastudujte - je to tam zvýrazněno.
http://onlineb21.bible21.cz/bible.php?kniha=2tesalonickym

A mimochodem celá druhá půlka 3. odstavečku by měla viset Marxové-Leninové na ministerstvu :

Když jsme ještě byli u vás, dali jsme vám přece toto pravidlo: Kdo nechce pracovat, ať nejí! Teď se ale doslýcháme, že někteří z vás žijí v zahálce; na práci nesáhnou, ale do všeho se pletou. Takovým přikazujeme a vyzýváme je v Pánu Ježíši Kristu, aby si vydělávali na živobytí řádnou prací.

8 Perpeťák Perpeťák | 16. února 2016 v 10:09

Z hlediska jakékoli propagandy se mi zdá vojenské heslo :

"Každý plán přestává platit okamžikem prvního kontaktu s realitou"

nebezpečně mnohosečné...

9 pb pb | 16. února 2016 v 10:30

[7]: Mate pravdu, omlouvam se. Ja nejak, kdyz se mluvi o bibli, vnimam jen tu prvni, starou, pulku. Tam mi toho konkordance ukazala taky dost, ale souvislosti znacne variabilni.

10 R.Richter R.Richter | 16. února 2016 v 14:10

Ona je spíš otázka zdali onen salámismus má nějaké hranice nebo může růst nade vše meze.

Pravicově i levicově jsme se dopracovali k pěknému státnímu dluhu. Pominu již tu nebetyčnou hloupost, že si stát půjčuje v soukromém sektoru a ne ve státním.

V současnosti je obsluha dluhu, jak se vznešeně říká prach obyčejnému úroku, kolem 50-70 miliard ročně. Pravicová předešlá vláda vyhrožovala vzpomínáte, že v roce 2016 bude státní rozpočet vyrovnaný. Současná vládní garnitura o vyrovnaném rozpočtu zarytě mlčí, tudíž je naděje, že dluh poroste dál, dál a dál. Ona salámistická otázka je, kdy bude překročen dluhový rubikon. V tento okamžik onen salámismus musí nevyhnutelně skončit, neb věřitelé budou nárokovat státní majetek a ten je již jednak v soukromých rukou a státu zbývá jediné, rozpočet a něco málo jiného majetku. Jednou nás koupí v konkurzu, který bude vyhlášen TIIP na majetek ČR a občané budou jen jako přívažek povinovaný hradit úroky a kapitál. Aby občané nemohli zdrhnout, budou přirozeně označkováni, aby se nějak nevyvlékli z chomoutu. Politická elita bude dělat prodlouženou ruku konkurzního správce. Dohlížet na ty prasata co nedovedli platit své dluhy.  V ten okamžik bude ráj na Zemi. Konec salámismu a totální vítězství kapitalismu.

Takže, komu to jen trochu jde, nabádejte naše politiky k ještě rychlejšímu zadlužování pro vítězství konečného řešení.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama