close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Vietnamci jsou moji bratři !

12. dubna 2016 v 5:19 | Petr |  Filosofování
V roce 1978 došlo k té události, že Vietnamská Socialistická republika vstoupila do RVHP. Jenom pro mladší čtenáře RVHP byla Rada vzájemné hospodářské pomoci - to byla taková méně otravná a méně nebezpečná komunistická verze dnešní Evropské unie. Vstup Vietnamu do RVHP byl politický krok, který měl nasrat čínské komunisty. To opět žádá větu vysvětlení - šílený bollševický vrah Mao Ce Tung , který měl na svědomí stovky milionů životů se nesnášel s šíleným bolševickým vrahem J.V.Stalinem, který měl na svědomí jen desítky milionů životů. Takže my, v područí Stalinových pohrobků, jsme předstírali, že čínští bolševici nejsou ti "praví komunisti". ( Jako by na tom záleželo ?? )

Tudíž, když Vietnam udělal něco Číňanům navzdory ( vstoupil do RVHP ) bylo potřeba do čínských ran nasypat nějakou tu sůl, aby čínští bolševici byli ještě nasranější. Proto celý komunistický svět vymýšlel "rozvojovou pomoc" a česko vymyslelo "školení vietnamských odborníků" - což z dnešní perspektivy byl vskutku geniální tah. Od roku 1978 k nám totiž začali proudit vietnamští "studenti" - což někdy byli mladí lidi, ale někdy to byli až starci, předstírající, že jsou mnohem mladší. Kouzlo výskytu Vietnamců na našem území je v tom, že tohle byla ( a je ) opravdu "nová krev" pro českou společnost, něco, o co patrně usilovala Angela Merkelová, když do Německa pozvala arabským písmem píšící loosery a nefachčenky z celé Asie.

Abychom pochopili, že Vietnamci jsou opravdu nevšední lidi je třeba věnovat kousek textu historii Vietnamu. Vietnamské císařství se datuje někdy od roku 260 před naším letopočtem. Kde v té době jsme byli my Slovaní ? Vietnam jako každá věkovitá orientální monarchie sám sebe považoval za střed světa a vedl občasné války s okolními věkovitými monarchiemi, kterýmí opovrhoval, neb se považovaly též za střed světa. Pozoruhodné období Vietnamu však začíná v roce 1854, kdy Francie začala dobývat celý poloostrov Zadní indie a činila z něj svou kolonii. v létech 1884 - 1940 byl Vietnam až na pár ( surově potlačených ) povstání poklidnou zámořskou provincií sladké Francie.

Problém nastal za II. světové války Japonci svrhli francouzskou koloniální správu, a v roce 1945, když byli sami poraženi měla Francie takovou ideu, že se vrátí do Vietnamu jako ta "vítězná mocnost", ale to se osvobozeným Vietnamcům příliš nelíbilo, proto v roce 1945 vypukla osvobozenecká válka proti Francii, která trvala až do roku 1954. Z dnešního hlediska je pozoruhodné jak byli Francouzi definitivně poraženi v bitvě u Dien Bien Phu - Francouzská generalita dlouhodobě plánovala "konečné vítězství". Mezitím Vietnamci noc, co noc obsazovali další a další křoviska a skaliska, kolem zcela obklíčených jednotek cizinecké legie, které nakonec rozdrtili a 8000 Francouzů zajali. Optikou dnešní "války proti terorismu" a též s přihlédnutím k dění v EU se zdá, že tahle pozoruhodná taktika "my kecáme, zatímco protivník koná" vydržela ve vyspělé části Evropy dodnes.

Tím byla francouzská koloniální nadvláda definitivně ukončena, a rozhodovalo se co s Vietnamem. Tří opravdové mocnosti - tj. USA, Čína a Sovětský svaz rozděllili Vietnam podle korejského vzoru 17. rovnoběžkou na severní - komunistickou a jižní "demokratickou" část. Opět taková malá aktualita k dnešku - zatímco severní Vietnam se věnoval vojenskému výcviku a formování partyzánských oddílů na území svého jižního souseda - a to okamžitě už od roku 1955, vláda jižního Vietnamu se věnovala korupci a rozkrádání americké "rozvojové pomoci". Partyzánská guerrilová a "teroristická" válka severního vietnamu proti jižnímu nebyla v jižním vietnamu příliš populární. Takže jihovietnamská generalita měla pocit "že se nečiní dosti" a proto koncem roku 1963 svrhla tehdejšího premiéra a požádala o Americkou "internacionální pomoc", čímž se rozhořelo to, co vidláci a facebookoví středoškoláci označují zá "válku ve Vietnamu" ( která ale ve skutečnosi hořela už od roku 1940).

Válka ve Vietnamu je díky propagaci ze strany Američanů považovaná za hrůzostrašný konflikt - podíváme-li se na zráty na životech je optika poněkud jiná - zemřelo totiž 50 000 Američanů zatímco na stranách obou Vietnamů bylo přes 2 milióny obětí. Tedy konflikt hrůzostrašny, ale jak pro koho. Po protestech americké veřejnosti, které trvaly prakticky od začátku války byla americká účast ve válce ukončena v roce 1974 a o rok později byl jižní Vietnam definitivně poražen. Po válce zbyla Vietnamu "Ho-či Minova stezka" - systém silníc v džungli na / za západní hranicí Vietnamu, pomocí těchto silnic Vietnam fakticky ovlivňoval dění v sousedních státech po válce. To se nelíbilo Číně, která se od Vietnamu postupně odkláněla a tím méně se Číně líbilo, když Vietnam na podzim 1978 ukončil - Číňany podporovanou - psychopaticko-komunistickou hrůzovládu Rudých khmérů v Kambodži ( vyhubili třetinu vlastního národa za 4 roky ).
Tím se dostáváme téměř ke konci - Vietnam se přiklonil k Sovětskému svazu, byl přijat do RVHP, posílal k nám své studenty / válečné veterány. To všechno se hrubě nelíbilo Číně, která na jaře 1979 učinila pokus Vietnam okupovat. Problém byl ve výcviku - čínská armáda v té době byla poněkud "operetní" - založená spíše na úmorné propagandě než na úmorném drilu. Naopak Vietnamci měli za léta 1940 -1979 válčení v krvi, takže Číňaní 2 měsíce "vítězně postupovali". Postoupili až 30 km na Vietnamské území za strašlivých ztrát a pak náhle oznámili "konečné vítězství" a utekli zpátky do Číny.

A poučení z dnešní pohádky. Vietnamci měli svůj stát v době, kdy my slovani jsme jako negramotné kmeny pásli na jižním Uralu kozy. V letech 1940 - 1980 porazili postupně Japonce, Francouze, Američany a Číňany. Přesně v té době, kdy my jsme sami sobě nalhávali proč nemá smysl bránit vlastní stát - po Mnichovu - po okupaci II. republiky Němci - po okupaci / osvobození Rusáky - po komunistickém převratu a po druhé okupaci Rusáky....

Zbývá poslední otázka : v čem je rozdíl mezi Vietnamci a "trpícími Syřany" ? Povšimněte si, že Vietnamci vedli vždy válku proti vnějšímu nepříteli, kterou i přes využítí partyzánů vždy vedla organizovaná armáda pod vedením klasické generality a vojácí po ukončení bojů vrátili kalašnikovy a šli zase pracovat ( studovat / emigrovat do česka ). To je něco úplně jiného než nekonečné a neukončitelné kmenové konflikty, vedené zásadou "lepší pět let bojovat, nežli měsíc pracovat", které známe od mohamedánů.

Takže až budete příště chtít vyslovít slovo "Rákosník", nebo jínou pohrdavou nadávku - popřemýšlejte, kteří jsou vlastně ti rákosnici. Jestli to třeba nejsou zbabělci vedení premiérem, který si musí měnit plínu, kdykoliv mu Merkelová nezvedne telefon.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Rosparovac Rosparovac | E-mail | Web | 12. dubna 2016 v 9:04

Až to praskne Vy půjdete první! :-) Kdyby byl ve sborovně každé ZŠ 9× Kubáč a jednou ředitel na podepisování Lejster, byla by to nejlepší škola... Dějepis, chemie, biologie, matematika, dílny...
Ne ale teď vážně. Nevím kde berete informace, ale jsem Vám za ně neskutečně vděčný protože není to dávno co jsem dokončil zš (no dobře je to 10 let), ale tyto věci jsme se neučili. Asi kádrové rezervy co učí na školách neví jak se postavit k látce které je a bude vždy ovlivněná ideologií. Podobně jako jsme se nikdy neučili tu část historie po WW2. Jen tak dál.

2 petr-kubac petr-kubac | 12. dubna 2016 v 10:09

[1]: Možná bude zajímavé zmínit, kde člověk přijde k takovým informacím

1. Příchod Vietnamců po roce 1978 - moje máti dělala vstupní prohlídky pro většinu Vietnamců v okrese.

2. Čínsko - vietnamský konflikt - brali jsme na vojně jako příklad jak dopadne počentě silná, ale nevycvičená armáda.

3 Americká část Vietnamské války - notoricky známé z americké kinematografie.

4. Francouzská část Vietnamské války - ve filmu Apocalypse Now - který mimochodem je o "americké části" války ve vietnamu je rozhovor s frustrovaným francouzským generálem o mrzkých vlastnostech Vietnamců - to mě upozornilo, že byla ještě "franocuzská část vietnamské války"  

Omáčka mezi tím WIKIPEDIA.ORG

3 Sam Sam | 12. dubna 2016 v 12:42

Chtěl jsem komentovat, nebudu... Můj podpis stačí...

4 Vladan Vladan | E-mail | 12. dubna 2016 v 12:47

[2]: No to je super článek Pane Kubáči. Dnes jsem dělal test a ptal se lidí 1) kdo byli rudí Khmérové  2)kde je Kambodža ? Neodpověděl nikdo.
A na našeho Vietnamce v obci si nenecháme šáhnout. Má mnoho dovedností, třeba prodává mléko za 9,4 Kč a Jednota má to samé za 26 Kč. Jo a je to moc milej 7desáti letej Pán.

5 map map | 12. dubna 2016 v 13:15

Tohle je hodně zajímavý. Já si Vietnamců vždy vážil hlavně kvůli tomu jak dokáží být zdvořilí. Aspoň teda ke mně.

Někde jsem četl -- nevím jak moc je to pravda -- že Vietnamci měli později problém najít v Československu práci, hlavně kvůli předsukům a strachu, proto většinou museli rozjet vlastní obchod. Jak znám nás čechy, tak to bude pravda.

Historka (nebo vtip?) z vietnamského stánku s ovocem a zeleninou:
Paní: "Dobrý den, máte rajská jablíčka?"
Vietnamec: "Rajčata mám tady, jabka támhle, dohromady nemám."

6 Perpeťák Perpeťák | 12. dubna 2016 v 14:03

Protože bydlím léta asi čtvrt kilometru od střediska pražské cizinecké policie, viděl jsem již mnoho, třeba i turka s papíry v ruce, jak vede do baráku tři mongoly na špagátě. Přiznávám se, že kouřit opium jsem se naučil, ve veitnamské večerce na Budějovickém náměstí, ale národnostně zaplevelovávat Evropu mi připadá, jako když hrabě Kinský přivezl před dvěma stoletími do čech z Petrohradu bolševník. Sebrat otroky, a snažit se s nimi podruhé opakovat první německý hospodářský zázrak může být teoreticky zajímavé, ovšem je si předem nutno uvědomit, že omezené výrobní kapacity Frigery Kolín jsou jak s prominutím, plivnutím do moře. Počítačová hra na kočky a myši je již dnes nepřirozeně převrácena do polohy myší. Stačí se podívat občas na poštu, kde stojí padesátimetrové fronty cikánů v teplákových soupravách se zlatými řetězy a kočárky plných dětí na sociální dávky.

7 petr-kubac petr-kubac | 12. dubna 2016 v 14:29

[6]:Opět musím poděkovat za solidní hňahňaninu - Turek, Mongoli, opium ve večerce ( teď jste ale čistej ne ? ) Frigera Kolín a Cigáni na poště ?

Ale beru to pozitivně - jakože lidi nejsou stejní a když se teď bude muset  ve společnosti trošku přitvrdit - uvidíte, že i těm Cigánům udělá dobře, když jim každou opruzeninu nebudou pudrovat tři "intergrační neziskovky"

8 Crifodo Crifodo | 12. dubna 2016 v 14:45

řadu věc pamatuju minimálně tak jako autor, (nevím jestli) naštěstí jsem stihl i předlistopadové verze školních dějepisů, včetně rozpačitosti soudružek učitelek občanských nauk, jak se k měnící realitě stavět.
Dočasné pobyty rozvojových učňů byly víc než co jiného mechanickým naplňováním dohod nějakých dědků na politbyrech. Naší ekonomice to nic nedalo a jejich sotva. Obzor vietnamského učně-nevolníka začínal u touhy našetřit na dederonský šicí stroj a končil u snahy přivézt domů slovenskou Babetu. Zřejmě takový zápaďák platil v Hočiminově městě po návratu za kinga. Kromě vietcongu ještě ÚV KSČ dovážel severní Korejky (pamatuju jako úplně malý) a v 80.´ kubánské negříky, ti nebyli submisivní jako asiati a byly s nimi problémy, místní vědí. Nevím do jaké míry chtěl socialistický tábor zahrnutím VSR nasrat Čínu, ale celkově tehdy byl trend rozšiřovat lidově demokratický tábor, aby svět viděl že myšlenky Iljiče žijí a vítězí. Stavělo se letiště na Grenadě, podporovali komunisti v Chile, Angole, Nicaragui. Okolo Číny se po zradě maoistů chodilo obloukem ač nějaký obchod běžel na rozdíl od Albánie. Na vietnamské válce se podílela i zbrojní výroba v CZ, tedy Povážské strojírny a nějaké ty zbrojovky.
Vietve bych rozdělil asi tak do tří hromádek, ti domácí partyzáni, asi vlastenci, se úporně rubali o svoji vlast, případně jestli tam mít komouše nebo ne, což je jejich věc.
Pak ideologičtí migranti - chudáci, po nich ekonomičtí migranti, v 90´ velmi odříkaví a učící se ojebávat zdejší finanční a legislativní systém měkce.
Naposled se to jeví jako docela problémová subkultura, vnitřně organizovaná a jedoucí v tmavě šedé ekonomice. Mám sem tam poznatky od půlky devadesátek po současnost. Poslední omladina, děti úspěšných večerkářů, se obléká reprezentativně a bývá docela zpupná - nouveau riches a la Saigon. Někdy kolem 1995 bývalý kolega krátkodobě kšeftoval s ambasádou VSR, myslím že jednou a půl nohou na pomezí zákona. V posledních letech jsem vídal zdejší usazené podnikatele zřizovat prodejny, byty a zázemí - kolaudace, projekty, revize atd. Peníze žádný problém, na práci nevolníci z Vietnamu společensky úplně pod nimi, důraz na dobrou elektrifikaci objektů - proč asi. Naše legislativa nemá s 50 kW přípojkou pro byt a 40 m2 prodejnu problém. Byly v našem kraji situace, kdy v odlehlé bývalé zemědělské výrobě byla po 6 letech činnosti odhalena pěstírna jedoucí přímo z primáru 22 kV. Přístup po pozemcích okolních domácích obyvatel... ti o ničem nevědeli, neslyšeli, necítili.
Myslím, že nákupy nemovitostí a provozování večerek s 4 prodejci, kam přijdou dva zákazníci denně, slouží pro legalizaci peněz. Viděl jsem situace, které vypadaly že postarší viet-kápo mrdá do pozoru postavený personál večerky, vypadá to že některé prodejny jsou zřizovány shora podle nějakého mustru. Italské mafii v US trvalo roky, než se etablovala a prorostla.
Kambodžu atd. bych pokládal za jejich, lokální epizodu a problém, není důvod se tím nějak extra hrabat, jako se nehrabeme ve Světlé stezce v Peru nebo 20letou histoirí Polisaria v Alžíru (haha, kdo ví o co jde...). Bylo by dobré, aby česká věrchuška která jezdí po zádech českým lidem, nebyla předposraná a učila náplavy slušnému chování, i když vietve jsou zatím - ZATÍM - marginální problém proti 300 000 vrstvě "našich" nedotknutelných. Kteří vesele ničí severní Čechy.

9 Perpeťák Perpeťák | 12. dubna 2016 v 14:56

Když je to článek o vietnamcích, tak jsem chtěl jen sobecky ukázat přínos této menšiny pro mne. To opium jsem vyzkoušel, protože ho hulila ta vietnamka, měli tam i perník, ale odpuzoval mne na první pohled příliš velkým obsahem zřejmě stavební sádry. Testoval jsem to jen jednou ze zájmu. I tak Vám děkuji, že jste mi poskytl prostor, zřejmě se postupně demokratizujete...

10 P. P. | 12. dubna 2016 v 15:29

Dnes nezbyva nez priznat, ze clanek naznacuje a velmi presne vymezuje i muj nazor.
P.

11 Crifodo Crifodo | 12. dubna 2016 v 22:31

Inspirovat by se dalo v něčem možná od většiny národů, i když míra ztotožnění může být různá. Pro mě jsou vietnamci už trochu z ruky co do kulturních tradic nebo třeba libozvučnosti řeči nebo atraktivity děvčat.
Na tom národně obrozeneckém boji není všechno k obdivování, když si uvědomíme že se za Američanů docela bratovražedně řezali v občanské válce a že to co zvítězilo (severní komouši) nakonec skončilo poněkud nechutnou, zakonzervovanou plichtou, u nás nepříliš dobře analyzovanou, kterou bych zhruba popsal asi "vláda bolševických gerontů postupně toleruje papalášsko vekslácké manýry". Pro oficiální Vietnam je výhodná jejich ekonomická migrace, protože jednak ulevuje kladné demografii (toho místa tam zas tolik nemají), ti zbohatlí něco posílají chudým rodičům domů, o talentovaných Vietnamcích se ve světě ví (to se netýká českých trhovců s okurkama, ale programátorů v Kalifornii nebo hereček ve Francii), no a pokud migrace nepřipravuje v zahraničí politickou opozici, proč by to oficiální Vietnam nějak řešil (což nevypadá že by okolo Chebu chystali puč proti soudruhům v Hanoji).
S těma Slovanama na Uralu nevím, ono se tu dost lidí považuje taky za mix Němců, Keltů atd., fakt sám nevím kolik mých praprababiček mohlo být z Uralu, kolik od Drážďan, jestli nějaká z Maďarska nebo z Itálie? Všechny Češky a Moravanky nejsou modrooké copaté blondýny s copem a širokými boky, ale rákosníci mi připadají jak z formičky :-)
Odsud možná ta naše váhavost, jestli ctít víc ruský plyn než americkou kolonu, bavorské pivaře než Bruselí nařízeného Porošenka. Což je poslední panem Kubáčem přeskočená okupace, Sovětským svazem Západu.

12 Lee Lee | 13. dubna 2016 v 0:42

Tak o Vietnamu naprosto brilantně a skoro tak dokonale didakticky jak p. Kubáč tady: https://janica9.wordpress.com/2012/04/15/925945-dvere-ve-zdi-35/

úchvatně se to čte jeden díl za druhým! A jkončí to dveřmi 112 u generála McAthura!

13 petr-kubac petr-kubac | 13. dubna 2016 v 17:43

Tak už to přišlo - pan Perpeťák je opět v Banu - ne že by mně osobně jeho bláboly nějak vadily, ale nežijeme bohužel v dokonalé svobodě slova, a takže státní správa by jeho návody na trávení jiných ras Cyklonem B mohla pochopit všelijak - což by mohlo znamenat, že vy ostatní byste si už nepřečetli nic.

Až mu UPC na Spořilově přidělí zase další IP adresu - třeba to vezme jako příležitost k novému a lepšímu startu do diskusí.

A mimochodem - dnešní ekvivalent Cyklonu B je Uragan D2 - nikoliv Uragan 2

14 dotaz dotaz | 13. dubna 2016 v 18:51

Ve svobodě slova? To fakt ne, resp. právě dneska skončila už úplně a už zas máme tu cenzuru :-( (článek je psanej trochu bulvárním stylem, kdo ale situaci sleduje tak může potvrdit, že Ježek je naštvanej oprávněně)

diit.cz/clanek/poslanecka-snemovna-schvalila-cenzuru-internetu-v-cesku

15 lubomir vrána lubomir vrána | E-mail | 13. dubna 2016 v 22:46

Jenom technickou poznámku. V letech 1965-1967 jsem na VŠ doučoval skutečné vietnamské studenty.Takže Vietnamci byli tady už dřív.  Moc česky neuměli. Tuším, že za to bylo asi 200 Kčs/měsíc, asi 50 Kč/hod. Na VŠCHT byl i houf Barmánců.

16 vladimír šmídl vladimír šmídl | E-mail | 14. dubna 2016 v 2:44

[15]: Ty studenty pamatuji taky.Říkalo se, že ve Vietnamu hovoří česky víc lidí, než v okrese Česká Lípa. Po převratu prodávali sádrové trpaslíky při hranici s Německem. Ve Vietnamu zůstal nedokončen čsl. geologický průzkum výskytu kovů vzácných zemin (dnes pokračují Francouzi).

17 petr-kubac petr-kubac | 14. dubna 2016 v 6:52

[15]: Ačkoliv taky studenti - podle mně šlo o dvě rozdílné věci - výměna vysokoškoláků, která fungovala i před rokem 1978 a potom výměna - přesněji tedy výuka učňů, která se rozběhla až v 80 letech.

Ještě taková poznámka ANO Vietnamci v česku zoufale šetřili na šicí stroj a na Babetu aby s tím mohli odjet domů. Co by za tento přístup "trpících syřanů" dali dneska Němci.
A druhá věc součástí "internacionální pomoci" byli i Kubánci, kteří se ukázali jako líní a obtížně vzdělatelní - i v tomto punktu by se Německá imigrační politika mohla poučit u Bilaka, protože z nějakého důvodu tu dnes Vietamci jsou, ale po Kubáncích ani stopa.

18 Crifodo Crifodo | 15. dubna 2016 v 10:30

[17]: k tomu nějakému důvodu, určitá charakteristika gastarbajtrů je na
http://neviditelnypes.lidovky.cz/tiskni.aspx?r=p_spolecnost&c=A100808_232447_p_spolecnost_wag
ačkoliv je 6 let stará, tak i prognózu migrace odhadla celkem přesně (v roce 2010 nemohl mít ani tušení o duševní nemoci vydírané Adolfy Merkelové v roce 2015).
Vietnamské mentalitě asi podstatně líp vyhovovala česká šlamperaj a tyhle dvě kultury si sedly, klíště našlo správnou ovci s poměrně huňatým rounem. Kubánci byli patrně víc líní a sučasně hrdí, umíte si představit jak se ohýbají pět let ve stánku a šišlají "tiťapadě"? Dovoz Kubánců byl shora nařízený ideologický handl. Věřím, že je samotné víc táhne Florida, kam to mají pár hodin plavby.

19 ehmmm ehmmm | 16. dubna 2016 v 17:38

Jenom poznamka k porovnani RVHP a EU. Tusim, ze RVHP sjednocovalo i armadu, proto nam taky prijeli v roce 1968 pomoci.

20 petr-kubac petr-kubac | 17. dubna 2016 v 15:41

[19]: To se rozhodně pletete - RVHP - byla organizace ekonomická a Varšavská smlouva byla organizace vojenská.  

A dyž už jsme u toho Varšavská smlouva see pořád hodledbala jak je "obranou míru" - což bylo zajímavé vidět po pádu bolševika na vojně - kdy staré plány byly asi v tom smyslu že třetí den od vyhlášení útoku měla Československá armáda stavět polní pekárny na předměstí dobyté Paříže ( zcela vážně )

21 SPECZ SPECZ | 18. dubna 2016 v 9:00

*******************************
      V prvním hromadném jaderném úderu silami raketových vojsk Československého frontu, frontového letectva a s podporou dálkového letectva přiděleného frontu zničit hlavní uskupení vojsk prvního operačního sledu 7. polní armády USA,24 prostředky jejího jaderného napadení, místa velení a stanoviště navedení letectva.
         V průběhu rozvíjení operace silami raketových vojsk a letectva ničit operační zálohy, přicházející z hloubky, nově objevené prostředky jaderného napadení a letectvo protivníka.
         Celkem vyžaduje operace použít 131 jaderných raket a atomových bomb, z toho 96 raket a 35 atomových bomb.25 V prvním jaderném úderu použít 41 raket a atomových bomb. Na splnění bližšího úkolu spotřebovat 29 raket a atomových bomb. Při plnění dalšího úkolu použít 49 raket a atomových bomb. V záloze frontu ponechat 12 raket a atomových bomb.
         Za využití výsledků prvního jaderného úderu vojsky frontu, v součinnosti s jednotkami 1. západního frontu, rozdrtit hlavní uskupení vojsk 7. polní armády USA a 1. polní armády Francie,26 v součinnosti s operačním vzdušným výsadkem z chodu překročit řeky Neckar a Rýn, ve střetném sražení rozdrtit strategické zálohy protivníka přicházející z hloubky a ke dni D 7-8 ovládnout prostor Langres, Besancon, Epinal.
         Po dosažení cílů operace být připraven k rozvinutí dalšího postupu ve směru na Lyon.
*****************************

zdroj:

http://armada.vojenstvi.cz/povalecna/studie/8.htm

22 ehmmm ehmmm | 20. dubna 2016 v 14:21

[20]: Sorry, to jsem si fakt spletl.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama