close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Zeman 2018

31. května 2016 v 5:37 | Petr |  Filosofování
Pokud bereme minulé ( vlastně první ) prezidentské volby - měl jsem jedinou strategii - nedělat z Hradu LDN a nevolit geronty. Tudíž jsem v prvním kole volil Dienstbiera mladšího - což byl můj hluboký omyl, protože v té době jsem nedostatečně tušil jaká osoba to je. V druhém kole byla volba jasná - Zeman je sice pomstychtivný hrubián a alkoholik, ale "kníže" Karel Schwarzenberg je dement - a to ne ve smyslu nadávky neoblíbenému politikovi ale ve smyslu "dementia senilis" neboli stařecká demece - která při vystupování v televizi byla pro zdravotnické oko nepřehlédnutelná.

Jinými slovy - předsevzal jem si volit nejmladšího kandidáta a tento můj požadavek byl de-facto ve druhém kole voleb splněn. Ba dokonce se ukázalo že Miloš Zeman ačkoliv 100% naplnil má negativní očekávání - překvapivě naplnil i spoustu pozitivních. Zejména tedy to, že mnohokrát prohlásil "císař je nahý" ačkoliv celý summit Evropské unie tvrdil opak.

Ironická poznámka na adresu Klause - už v době kdy byl premiér a tím více v době kdy byl prezident byla jeho hlavní "volební devizou", že mu sluší kravata. V polovině 90. let dokonce celá ODS s Klausem v čele byla "stranou žen" - tedy strana volená ženami ve větším poměru než by odpovídalo 50% obou pohlaví v populaci. Tímto prizmatem vzato je Miloš Zeman - výrazný ne-prezident. Kravata mu nesluší - to už by mu lépe slušely gumáky a vidle. Navíc - dráždí "pražskou kavárnu" - tedy osoby, které "nemluví nýbrž hovoří", kudy chodí tudy za nimi zůstává dobro a za "správné názory" dostávají prachy z "norských fondů".

Ergo se nám rozvinulo - už teď - 2 roky před prezidentskými volbami - hnutí, které bych popisně nazval "hledáme anti-Zemana". Smyslem je najít kandidáta tak kvalitního, že pro něj "nepůjde nehlasovat". Nezlobte se prosím, že zde neuvádím žádné odkazy - jistě čtete noviny a tudíž víte, že v česku je dokonce několik skupin i jednotlivců, kteří hledají takového kandidáta. Například je zde nezanedbatelná skupina za Tomášem Halíkem - farářem s temnou minulostí, který vlastní diplom z VUMLU, nikoliv však řádný doklad o kněžském svěcení. Potom tu máme plejádu dalších potenciálních kandidátů. Například Michal Horáček - miliardář, který je výjimka z Blazacovského pravidla "za každým velkým majetkem se skrývá zločin" atd....
Kouzlo je však v tom, že takto karty rozdány nejsou. Dokonce bych si dovolil už teď udělat alibi ve stylu "já jsem to říkal" a prohlásit, že "Zeman vyhraje v roce 2018 už v prvním kole, a pokud nevyhraje, bude to obrovská chyba z hlediska dlouhodobější budoucnosti Česka !" Kouzlo je totiž v tom, že jednou už musí v tomto státě jasně zaznít, že voliči jsou hlavní rozhodovací silou - nikoliv reklama a public relations agentury oligarchů využívajcích ( koupená / podplacená ) média a ( koupené / podplacené ) politické strany. Tudíž karty jsou rozdané takto - čím geniálnějšího zemanovského proti-kandidáta se podaží najít a čím masivnější reklamu se mu podaří vyrobit - tím by měla jeho prohra proti Zemanovi být drtivější.

Je to paradox, protože Zeman sám má podivné spolupracovníky a temné pozadí směřující do putinovského Ruska, ale jednou je prostě třeba jasně říci, že pokud se lidi rozhodnou - ani najatá reklamní agentura z Ameriky s tím nic neudělá. Proč je tento přístup z dlouhodobého hlediska užitečný ? Zeman sám bude pokračovat v zavedeném stylu - intelekt zastřený alkoholem a v zahraničí spíše ostuda. Tudíž Zeman jako budoucí prezident z rovnice úplně vypadá. Co v rovnici zůstává bude ( doufám ) šok jeho odpůrců a slzy nad prostředky vyplýtvanými za reklamu a ( doufám ) že i poučení, že diskuse s voliči na téma "volte našeho kandidáta" je více, než jen reklamí kampaň "přiohnutá" podle konceptu, kterým se prodávají vložky s křidélky.

Tedy ještě jednou - asi těžko byste hledali osobu, která má z Miloše Zemana více smíšené pocity, než jsem já, přesto jsem pevně odhodlán jej volit prezidentem a skutečně doufám, že vyhraje už v prvním kole - propagandě navzdory.

Samozřejmě jsou dvě další možnosti, když Zeman nevyraje :
  1. Podaří se najít opravdu neodolatelného kandidáta o dva řády lepšího, který zcela zjevně bude většině společnosti konvenovat natolik, že jeho zvolení by bylo holým nerozumem - pak prohra Miloše Zemana bude OK.
  2. Proti Zemanovi bude kandidovat Halíkovská osoba typu "bez dvou za dvacet" - která bude propagandou protlačena až do prezidentského křesla - pak se musíme smířit s tím, že internetová nadávka "ovčani" - nám patří právem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karel Karel | 31. května 2016 v 6:36

Lidojedi zajmou Pražáka, Brňáka a Ostraváka. Přijde náčelník a povídá:"Máte
to špatný, pánové, sežerem vás a z vašich kůží si naděláme kánoe...ale že
jste cizinci, můžete si vybrat jak umřete." Pražák se zamyslí, řekne si o
dvě krabičky rohypnolu, všechny ty prášky sní, usne a tiše umře.
Moravák se zamyslí, řekne si o pět litrů slivovice, vypije to na ex, upadne do
bezvědomí a umře na selhání jater.
Ostravák se zamyslí, řekne si o vidličku a začne se s ní bodat všude, po celém těle.
Už je samá díra, krev Ostravák pomalu vypouští duši, ale z posledních sil se ještě vzchopí,
koukne na náčelníka a povídá: "A máš po kánoi, p.čo!"

Pro nechapave: "Ostravak s vidlickou" = Kubacova volba zemana

2 Rosparovac Rosparovac | E-mail | Web | 31. května 2016 v 8:20

Víte pane doktore, dodnes jsem s vámi nesouhlasil pouze v použitelnosti SMD součástek, ale dnes jsem si přidal na seznam druhou položku. Ano Zeman nejspíše bude zvolen, je možné, že už v prvním kole. Nepřičítal bych to ničemu jinému než jeho populismu, tedy česky, dělá se oblíbeným na všeobecně diskutovaných tématech, kdy se přiklání na stranu dělnické většiny. Ať už jde o migranty, EU, konverzi ke starému dobrému Rusku (aneb kde je socialismus je bída a kde je bída je socialismus) to že mamon a to abychom se měli lépe je důležitější než přejíždění lidí tankem (Čína) atd.
Nelze nevzpomenout na jeho pád z "virózky" na korunovační klenoty, to že mu ochranka dělá sluhy, nebo plejádu dalších věcí kterými to tak posral, že už vlastně nikdy (do nejbližší války) nebude mít úřad prezidenta jakoukoliv vážnost. O jeho reprezentaci v zahraničí nemluvě, ať už jde o angličtinu, nebo samotného „Zemana“.
Nechápu, jak můžete napsat, že jej budete volit po tom, co víte, že byl u sestavení koaliční smlouvy v 98 a že to co nerozkradli papaláši hned po převratu, se rozkrádalo právě za rezonance Klaus – Zeman. Není to trošku v rozporu s tím co na svůj blog píšete? A tím myslím od školství přes zdravotnictví až po politiku?
To jako myslíte vážně, nebo jde o apríl + 2pí()?

3 Crifodo Crifodo | 31. května 2016 v 9:01

"což byl můj hluboký omyl, protože v té době jsem nedostatečně tušil jaká osoba to je". No vidíte. Když to nedostatečně tušil člověk jinak tak chytrý, je prakticky jisté, že to nebude tušit u budoucího zhovadilého protikandidáta opět spousta voličů. Pravděpodobně víc, protože mediokracie se poučí z chyb a volby líp připraví, hlavně tu část která míří na mlaďasy přes informační kanály. Není vyloučená ani rakouská nebo jiná finta s korespondenční nebo FB nebo jinou fintou, třeba přes víčka nebo samolepky. Nebo snížení věkové hranice a je to doma.
Všechna "pozitivní" překvapení ve skutečnosti nemají velkou cenu. Zeman sice občas kvůli populismu vykřikne Král je nahý, ale jinak je pro EU, je pro vstup do eurozóny, byl pro všechnu dotační a socialistickou evropskou špatnost (třeba Nošovice). Velkým i menším svinstvům nezabrání (rozšiřování NATO, dovoz migrantů, vpuštění Turků a Kosovců, církevní "restituce"), úpadek školství atd. Protože jeho "program" je ješitnost, pomsta a nenávist vůči socanům, sebestřednost a v podstatě pohrdání občanem. Které je sice oprávněné, ale jeho objíždění náměstí z buřtožroutů bohatýry neudělá.
Je ještě jeden pravděpodobný důvod, proč nemusí být podruhé prezidentem, a tím je jeho zdraví resp. nešťastná náhoda. Stává se to lidem, kteří jsou přijatelní pro lid a nepřijatelní pro loutkovodiče. Na Dubčeka nebo na Voleníka nenarážím.
Ad temné putinovské Rusko: v čím dál tmavším modrém bruselském soumraku bude nakonec i temné světlo světlem :-) to jsou ty paradoxy relativity. Řekl bych, že reálná (a obtížně predikovatelná) moc Ruska je jediným zásadním esem všech středoevropských pasáků ovčanů.
Rady pro blondýny a novomanželky už nebudou? Právě v takových lidově politických tematech by se hodily.

4 Václav IV Václav IV | 31. května 2016 v 9:41

Já jsem rád, že nám vládnou idioti. Byla by to zodpovědnost k neunesení být občan státu, který celý svět bere vážně. :-P

5 pb pb | 31. května 2016 v 9:52

Chtel jste volit komunisty, ted budete volit Zemana. Alespon jste konzistentni. Ale myslim, ze jde o provokaci - to je takova blbost, ze to nemuzete myslet vazne. Ano Zeman asi -- bohuzel -- budouci prezidentske volby vyhraje, ale to je spatna zprava, nikoli dobra.

A pak by nebylo od veci ozdrojavat urazliva tvrzeni, kde je doklad o tom, ze Tomas Halik ma diplom v VUMLU?

6 blr blr | 31. května 2016 v 13:14

youtube -> vfd6jQZxvyo

"Vaše moudrost je nad naše chápání"

7 vladimír šmídl vladimír šmídl | E-mail | 31. května 2016 v 17:06

Z překlepů neděláme vědu. Ale rezidua puberty ve mně vyvolávají škodolibé pochechtávání, když překlep je zrovna ve slově  ,,demence" (demece), na druhé straně všichni správně pochopili , že namísto ,,jeho zvolení"  mělo  být ,,jeho  nezvolení"(4. řádek od konce). Ve skuečnosti počet překlepů může být řádové větší, aniž by ohrozil srozumitelnost textu:  V SUOIVSOLSTI S VZÝUKEMM NA CMABRIDGE  UINERVTISY  VLŠVO  NJAEVO,ŽE NZEÁELŽÍ NA POŘDAÍ PSÍEMN VE SOLVĚ , JEDNINÁ DLEŮŽITÁ VĚC JE, ABY BLYA PNVRÍ A PSOELDNÍ  PÍMESNA NA SRPVÁÉNM MSTÍĚ ,  ZYBETK MŽŮE BÝT  TOTÁNLÍ SĚMS A TY TO BEZ PORLBÉMŮ PEŘČETŠ. JE TO PORTO, ŽE LDIKSÝ MEZOK NETČE  KDAŽÉ  PENSÍMO,  ALE SVOLO  JKAO CLEEK.

8 rvx rvx | 31. května 2016 v 20:02

taky budu volit Miloše, pokud bude kandidovat. Teda né že bych si neuměl představit někoho lepšího na jeho místě, ale - jak se říká - lepší vrabec v hrsti ... Miloš Zeman má totiž jednu nespornou výhodu - horší než je už patrně nebude. A to jaký je, se dá ještě přežít.

9 ? ? | 1. června 2016 v 8:01

[7]: Jo, máte pravdu, vždyť je to vlastně jedno, jestli se někam dá X, nebo negace X, však oni to čtenářové pochopí / ono to nějak vyjde...

10 IDe IDe | 1. června 2016 v 16:08

Zeman, ač nejsem jeho sympatizant, je pro mě stokrát přijatelnější, než kterýkoliv pražskokavárenský ničema/ fekálie z "humanitní" stoky.
Možná Becherovku chlastá, ale určítě za svoje. To knížecí dement ze Sýkořic, to je jiný kabrňák, ten ji s pomocí kamaráda Rumla chtěl svého času rovnou celou ukrást. Jak hluboko bychom s ním byli dnes v Bruselském zadku a kolik by se po republice potulovalo "syrských inženýrů a lékařů" raději nedomýšlím.
A ostuda? Je mi úplně uprdele, co si myslí kterékoliv tuzemské ale i zahraniční sluníčkářské ho*no, na opilce na Hradě si navíc měli dost času zvyknout za panování mimoně VH...

11 Václav IV Václav IV | 1. června 2016 v 20:25

Když jsem si měl vybrat Zeman vs. kníže tak to dopadlo tak, že jsem poprvé v životě k volbám nešel.

12 Karel Karel | 9. června 2016 v 6:26

Zrovna včera jsem si opět pozorně přečetl další rozhovor s Karlem, ale ať se snažím jak chci, žádný "dementia senilis" jsem v něm nerozeznal a to ani náznakem. Jako ano Karel špatně slyší (nyní už má naslouchátko), takže během prezididentské volby měl třeba problémy porozumět panu Moravcovi, ale jeho odpovědi jsou plně smysluplné, tedy alespoň pro mě.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama