close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Integrace lopatou

12. července 2016 v 5:52 | Petr
Asi budu ten alarmista šířící "blbou náladu", na kterého bude pamatovat příští novelizace trestního zákoníku z dílny našeho laskavého "Ministerstva Nespravedlnosti", ale určitě žiju v jiném světě než zbytek republiky. Policajti, Pelikán, i ostatní "orgány" se poplácávají po zádech, že - kriminalita klesá, - "objasněnost" ( trestných činů ) stoupá, - narkomanů ubývá, ale já jdu z práce ( ve všední den v 15:30 ) a před špitálem smrtelně vystrašená babina : "Pane nemůžete mně dovést na tramvaj" - koukám jestli jí nehrabe, ale nakonec skutečně. Na náměstí před špitálem - na jedněch lavičkách jsou ( patrně heroinem ) zfetovaní černí, naproti jsou jsou ( patrně pervitinem ) zfetovaní strašlivě vyhublí bílí a mezi tím nějací frikulíni s dredama zcela ve svém světě tančí hadovíté tance, které odhaduju někde na pomezí konopí, LSD a lysohlávek. Nedávno jsem dokonce se psem zaháněl potetovaného, žlutého feťáka, který nepříčetně útočil na naše psisko, protože toto se přiběhlo podívat, proč "tamten páneček" bezhlavě rozbíjí plastovou popelnici....

Třeba to všechno je tím, že jednou z metod jak kriminalitu snížit je - se na její potírání vykašlat. Lid to po určité době frustrace pochopí a přestane se namáhat státní "orgány" o objasnění čehokoliv žádat - a z toho pak plynou ty úžasně zlepšené statistiky. Je to tak, nebo ze mně zase mluví fašismus, rasismus a xenofobie ? V každém případě pokud máte psa, který je schopen uběhnout rychostí 50 km/hod mnoho kilometrů - jste nuceni dělat procházky úplně všude, abyste se nezbláznili z chození v kruhu po stejné trase - ergo naše venčící trasy vedou přes všechny lesíky, parčíky, divoké skládky, ghetta a další "vyloučené lokality" a že jich tu na prochlastaném východě máme.
Když se blížíte k "vyloučené lokalitě" nejprve zmizí posekaný trávník a začne růst křídlatka okroulolistá a černý bez - obě rostliny typické pro kontaminované a zanedbané půdy. Pak narazíte na igelitové tašky z Kauflandu, rozbité CRT ( skleněné ) televize a rozervaný otoman s plesnivou matrací - zdroje té půdní kontaminace. Pak rostlinsvo mizí a máte už jenom několik desítek metrů rozblácené hlíny s odpadky na povrchu na jejímž konci se tyčí domy - někdy ještě s okny jindy už "zasklené" OSB deskami.

Chce se vám krčit rameny "a co jako" ? Pokud se pohybujete pravidelně kolem takových vyloučených lokalit - jistě jste si už zvykli, ale řešení kupodivu existuje. Nedávno se mi do ordinace hlásily asi 2-3 romské klany v počtu asi 60 osob že chtějí "preventivní prohlídku do zaměstnání". Město Frýdek-Místek se totiž naštvalo a chtělo "provětrat" seznam pobíračů dávek v hmotné "nouzi". Takže si je pozvali na úřad a vysvětlili jim to politicky - když nepůjdete dělat, na místa, která vám nabízíme - dávky pryč, doplatek na bydlení pryč dopatek na dopravu pryč, všechno pryč !!! A pak že stát nemá páku na obyvatele vyloučených lokalit.

Chybka je v tom, že takto nově vzniklí zahradníci - místo úklidu kolem ghetta - začali dělat další a další rádoby-ozdobné, ve skutečnosti ale zbytečné záhonky v městských parcích. Tuto chybku bych si dovolil ve své úvaze napravit. Prostě by bylo jasné pravidlo, že ty všechny dávky by se vyplácely jedině za veřejně prospěšné práce a z každého ghetta by veškeré plnoleté mužské obyvatelstvo chodilo pravidelně a každodenně uklízet krajinu kolem a to tak dlouho dokud by to kolem ghetta nevypadalo jako u Babišů v Průhonicích na zahradě vily. Ba dokonce si dovedu představit situaci, že "bordel v majetku jiného majitelele" - Českých drah, Povodí Odry zkrachovalé textilky Slezan - by stát nechal těmito pracovními silami uklidit na své náklady - a pak by žádal kompenzaci od nepořádného majitele, jak mu už dnes umožňuje občanský zákoník.

Připadá vám to jako fantazie ? Ano vím, je tu ten výrok našeho Ústavního soudu, že "práce porušuje lidská práva". Je s podivem, že v 80. letech chtěli v Austrálii podobným způsobem zaměstnat obyvatele ghett. I tam se na jejich obranu ozvali bojovníci za právo nedělat nic, ale výrok jejich Nejvyššího soudu byl přesně opačný - "je nemorální někomu poskytovat peníze daňových poplatníků bez odpovídající protihodnoty" - tak nevím - třeba je to závada australské demokracie způsobená tím, že je to bývalá trestanecká kolonie Britského Impéria ?

Ergo mi z toho vychází, že koruna investovaná do veřejně prospěšných prací tohoto typu se vrátí několikrát - za údržbu "veřejné zeleně", za sociální výdaje, za prevenci kriminality a to hned ze dvou důvodů jednak ubydou nepřehledné skrýše feťáků a temná křoviska násilníků a navíc obyvatel ghetta "po šichtě" už nemá energii zkoumat po nocích, která železná součástka se dá odšroubovat a "zkapalnit". Jste pobírač dávek mimo ghetto - myslíte si že tím by se na vás nedostalo ? Myslíte si snad, že celá republika od Hrčavy do Aše vypadá jako zahrádka u Babišů ?

Pokud by ghetta byla dokonale upravená a jejich obyvatelstvo zcela zjevně makající - patrně by to, co dnes bojovníci za právo na flákání nazývají "rasismem" značně oslabilo. Ergo mi z toho vychází, že řemesníci zahradníci, tesaři, nebo třeba zedníci - jako stálí vedoucí takovýchto pracovních čet by patrně byli lepší experti na "multikulturní integraci" nez současní absolventi některé humanitní rychlo-školy. Možná, pokud by současní začleňovači nebyli bez výjimky "manuálně negramotní", mohli by se rekvalifikovat do funkce vedoucího pro práci s lopatou a koštětem - prostě "dělání všechny smutky zahání"- hezká představa ne ?
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Crifodo Crifodo | 12. července 2016 v 8:26

Hezká představa, to jo, spíš sociální sen který se nikde neprotíná s realitou.
Stát potažmo zastupitelstva nemá za cíl, jakkoliv mu to někdo mohl z předvolebních omáček uvěřit, řešit problémy občana - žádné potírání kriminality, péče o veřejná prostranství, začlenování menšin. Žádný mentálně funkční zedník nebude vést "pracovní" četu nedotknutelných, když si může lepší peníze vydělat kvalifikovanou prací v prostředí kde si ho váží, místo aby dělal obousměrný nárazník.
Upravená ghetta s makajícím obyvatelstvem je protimluv. To pak už nejsou ghetta :-)
Jak to chodí?
Většinový volič volí (bezradnou) levici od socanů a zelených přes Anoferty k ODS a křesťanům. Dominujou socani. Volební systém v post-demokracii je postaven (jen a pouze) na počtu hlasů a neřeší mentální výbavu, pro výši stranického příspěvku a počet zastupitelských křesel je podstatné aby mi to hodil do urny jakýkoliv shluk pár neuronů který formálně může. Která sociální a etnická skupina si nejrychleji množí svoje členy (a voliče)?
Takže (nevím jak u vás, ale většinou) to funguje takhle:
Zastupitelstva a státní správa jsou tu proto, aby strávily příjemné roky v slušném zaměstnání, vytvořily si systém klientů a dočkaly se příjemné penze. Veřejná zeleň, programy zaměstnanosti a prevence čehokoliv jsou právě ta hesla pro (jakého jiného než) levicového voliče. Typická soukromá firma od živnostníka po nadnárodní a.s. žije především z "veřejných" zakázek, proto afinita mezi zastupiteli nebo jejich příbuznými a majiteli firem. Klientelismus už ani nemusí být subtilní protože se stává přirozeností.
Proč byste se pachtil se zakázkama pro jednotlivého chalupníka inženýra nebo tříčlennou chudou bílou rodinu za půl mega, když můžete sekat zakázky po třiceti mega pro veřejné blaho: parky, cyklostezky, asistenční domy pro výuku menšin, hřiště pro menšiny, rozhledny v údolích a muzea dějin EU. Optimálně frčí dotované ubytovny pro menšiny. Proč provozovat hotel a náročně shánět zákazníky? Přestaví se na penzion a pět rodin po osmnácti kusech zajistí celoročně obsazenost. Když nemá stát peníze, naleje se do hlubotisku barva a dotisknou se další.
U nás to tak funguje: pět ze sta nedotknutelných se podaří dotlačit na veřejné práce. Navlečou reflexní vestu, nafotí to regionální tisk. Ka každou korunu jimi "vytvořené" práce x korun na:
pracovní pomůcky
mzdu úředníka na
-projekt
-školení
-dohled
-vyhodnocení
přípravu lokality
skutečný úklid
Brownfields jsou na periférii zájmu, do té doby než se stanou atraktivní jako stavební pozemek pro parkoviště, logistické centrum, parcely pro nějaké zoufalce nebo možná v budoucnu autopark spřátelených armád eurosvazu.
Represivní složky neřeší problémy s nedoktnutelnými ani fetky, ale parkování nebo příjemně tráví čas na pomezí *******.
U vás se paraziti sdružujou v nepřehledných skrýších a temných křoviskách? tady mají herny a kluby na dobrých adresách. Na lavičkách na náměstí se neválejí turisti, ale utlačovaná menšina, patnáctileté zmalované maminy s kočárkama debatujou a vedle 14letí deprivovaní čumí do Ipadů a žerou hranolky s kečupem, obaly házejí na zem. TS na náklady města to pak uklidí. Městské kamery na to čumí, strážnice o 50 m dál je prázdná protože strážníky půjčil stsrosta vedlejší obci pro měření padesátky.
Jo a ti vaši žlutí bratři, ti co ještě nenakoupili barokní domy v centrech, žijou na ubytovnách a na sušácích na prádlo suší trávu všem na očích.
Taky vám připadá že gramotný vzdělaný na veřejnou správu nenapojený běloch je největší vůl v systému?
Populační pyramida pracujících bílých se zužuje a míří k vymření, pyramida nedotknutelných je postavená na špičku a míří dneska někam k 400 000 v ČR, takže začne být zajímavé, kdy se nastartujou korekční mechanismy. Fuj u toho už bych nechtěl být.

2 Pavel Rada Pavel Rada | 12. července 2016 v 8:57

"Osvobodit se od práce je zločin" ... L.N.Tolstoj

3 petr-kubac petr-kubac | 12. července 2016 v 12:46

[1]: Názor : "nic nebudu dělat, protože všechno je předem ztracené" - se na nás valí odevšad. Člověk by skoro řekl, že to je součást oficiálního, státem placeného a permanentního výplachu mozku. Takže jenom nevím - jestli to děláte jako oběť, nebo pachatel takových výplachů....

4 Miloslav Ponkrác Miloslav Ponkrác | 12. července 2016 v 13:11

Jakmile vezmete problém, a dáte peníze na jeho řešení - jediné čeho docílíte je většinou fixování a nárůst problému.

Nebo si snad myslíte, že neziskovky placené za řešení rómského problému opravdu pomáhají Rómům a jejich začleňování? Přesně naopak. Oni dostávájí peníze jen proto, že ten problém existuje, a pokud by ho zlikvidovali - tak peníze končí. Proto hlavní náplní je naopak zhoršit problém a vykřikovat, jak je to čím dál horší = více peněz pro řešení problému.

Dotované neziskovky bojující proti rasismu mají hlavní cíl vyvolat skutečný rasismus, nebo alespoň dojem. Jinak vyschne penězovod.

Řešení ekologie pomocí biopaliv a fotovoltaiky také spíše povzbudilo snahy o velké napakování se, než aby to řešilo ochranu přírody.

Feministické, genederové a organizace za práva žen, které dohromady dostávají na dotacích číslo blížící se snad miliardě korun za rok mají jediný cíl: skutečně rozeštvat rodiny, vyvolat nenávist proti mužům, a indiktrinovat děti ideálně už na záakldních školách - a tím nikoli řešit, ale vytvořit a zhoršit problém mezi pohlavími a začít nenávist proti mužům u úplně všech. Miliarda kaček za to stojí.

---

Pokud nezačnete utnutím penězovodů na údajné řešení problémů, což může vyvolat velice ostrou odvetu včetně nájemných vražd toho, kdo se o to pokusí - nic nezměníte ani lopatami. Protože proti sobě máte obrovskou armádu neziskových nefachčenků, kteří využijí vše, aby zachovali problémy, protože z nich žijí a na nich vydělávají.

Rusko a USA to podle mého udělalo nejlépe. V Rusku je každá organizace placená ze zahraničí povinná přidat ke svému podpisu na jakýkoli dokument dovětek "zahraniční agent". Už je to, že kdyby se vyprávělo, že "nezsková organizace Člověk v plísni, zahraniční agent" a "nezisková organizace Žít Brno, zahrnaiční agent" - kritizovala Brno a Ostravu za rasismus vůči Rómům, znělo by to jinak.

A věta "Jiří Dienstbier, zahraniční agent, kritizuje nerovnost mužů a žen" by také měla své kouzlo.

5 Miloslav Ponkrác Miloslav Ponkrác | 12. července 2016 v 14:50

Už i Izrael to pochopil, že neziskovky, zejména placené ze zahraničí jsou dílo ďáblovo, a tak také vedle Ruska, USA a dalších se o ně začínají zajímat:

http://eretz.cz/2016/07/izrael-zverejni-nevladni-organizace-prevazne-placene-cizinou/

6 František František | Web | 13. července 2016 v 16:48

Jestlipak víte, kam všichni spějeme s takovou politikou?

7 Had Had | 17. července 2016 v 16:45

Kyne nám světlá budoucnost
Proto se ptám zda bude-li
Zářit jak hvězda naše ctnost
Či odlesk holých prdelí

8 Crew Crew | 17. července 2016 v 23:29

[3]: [1]: Říká se tomu sociální smír a provozují to politici od počátku politiky. V principu existují dva hraniční stavy. Všechno to zavřít za potulku a příživnictví (a/nebo to postřílet) a tím přesunout v podstatě identický objem peněz na řešení situace a nebo to penězi "vyřešit" rovnou. Je vcelku očividné, která varianta postupně vítězí a zvítězí. Švýcaři to sice odmítli ale kdesi ve Finsku už testují ostrý provoz a Marksová navrhuje  státní alimenty - komu a za co je snad jasný.

9 Crifodo Crifodo | 22. července 2016 v 10:18

[3]:Tak nevím, vaše argumentace není sice čistě ad hominem, ovšem ad meritum už vůbec ne, takže snad ad personam?
protože kdo tu říká "nic nebudu dělat, protože všechno je předem ztracené"?
nebudu chodit k pseudovolbám, to jo.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama