close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Fenomén nervozity

28. října 2016 v 4:53 | Petr |  Filosofování
Jak měla probíhat současná "aféra" kolem dalajlámy a kolem vyznamenání strejdy ministra Hermana ?

Má li Daniel Herman nezvladatelné nutkání s dalajlámou mluvit - budiž.

Pak ovšem přišel bývalý kmotr ČSSD Tvrdík na hrad a tam kříčel, že jeho páníčci z Čínské státní firmy, která jej momentálně živí jsou nespokojení - Zeman i Herman měli s tváří hráče pokeru prohlásit "to nás velice mrzí" a dále nedělat nic. Pokud si Čína zavolala CZ velvyslance v Pekingu a myla mu hlavu - měl říct to samé a třeba ještě dodat "Mnistr kultury má právo mluvít s vysokými funkcionáři náboženských společností". Pak formálně poslat report domů a dále taky nic. Pak měl Hermanův strejda Brady dostat metál spolu s Danielem Hůlkou a se zbytkem Zemanova panoptika. Potichu, důstojně - a vyřízená věc.
Jenomže to tak neproběhlo. Sobotka - zbabělec - nechal sepsat vlezdoprdelistický dopis Číně ve stylu omluvy za vraždu Heydricha, a alkoholický Zeman jej s gustem podepsal a dokonce nechal zveřejnit. A to vůbec nemluvíme o tom, že Zemanův prochlastaný mozek měl zkrat a nahrál pomatenému sluníčkáří Hermanovi tím, že PŘEDEM vyhrožoval že Hermanova strejdu ( o což Herman velmi škemral ) nevyznamená.

A máme tady zase další "pseudo-revoluci" - třeba ve stylu okupační stávky v České televizi na jaře 2001. Herman dostal nahrávku na smeč a rozjel aféru. Místo japonské diplomatické fráze: "sakury kvetou a odkvétají" se celá politická sféra vyjadřuje o "slušnosti", ačkoliv nic jako slušnost není ani na jedné straně sporu. Profesionální vyjadřovači názorů se vyjadřují, podepisovači petic už tisknou archy, aktivisti mají "hluboké obavy" a dokonce prý snad cenzurovali pořad, ve kterém Jan Kraus předvádí své ego.

To všechno protože nikdo z naší politické reprezentace neumí překročit omezení vlastní povahy a neumí týden mlčet ve jménu důstojnosti České republiky. Naopak máme období všeobecné nervozity a nikdo neví nic. Stará pravidla rozkrádání státu už přestávají platit. Améba Sobotka prohrála krajské volby. Vysoce postavení sociální demokraté půjdou ze senátu zpátky k elektrikářské brašně. Ani průzkumy veřejného mínění nedávají jasné vodítko ( když si je sami podplatili ). Co teď dělat ?

Sobotka kalkuluje : vynese mi více dát se na stranu Hermana - se "sluníčkáři" nebo na stranu Zemana a nechat sepsat devótní prohlášení ? Co když Čína nepošle virtuální miliardy ( které by stejně přinesly jen bídu ) ? Co nám voliči spočtou více ? Přitom jej vůbec nenapadne, že by třeba některý volič mohl patolízalský dopis považovat za ukázku budoucího chování, až na česko někdo udělá bububu ? Že by třeba prochlastaný Zeman mohl umět ustoupit pěšcem ve jménu budoucí poziční výhody ?

S tím souvisí celková situace - ministerští úředníci jedou na desetinu plynu - čekají jestli padne EU. Do Evropy se hrnou milióny nefachčenků tím se velice přibližuje doba o které jsem kdysi spekuloval. Státy nebudou schopny zdaněním vydělávajících uživit lemply. Už dávno jsem předpokládal, že až se ten bod přiblíží - nastane nestabilita projevující se pogromy na "pracující menšinu" jak ze strany státu ( "refomy" Babiše / Merkelové / Hollanda ) tak ze strany konzumujících nefachčenků ( musilmští pyrotechnici / gynekologové amatéři )

Prostě teď není doba na statečnost a důstojné mlčení. Mlčenlivá statečnost vede ( v myslích politiků ) k tomu, že by za několik voleb museli pracovat vlastníma rukama. Proto je doba křiku nad každým bezvýznamným bebíčkem a zbabělého lavírování - odkud kápne více ! Přestože u "hloupé veřejnosti" poptávka po rovných a statečných politicích dosahuje takové intenzity, že i STBák - privatizátor je považován za jednoho z takových.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Aktuální články

Reklama