close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Otázka městských policií

4. října 2016 v 10:35 | Petr |  Svět okolo
Líbila by se vám armáda, kde generálové berou prémie podle počtu zabitých ? Taková armáda by v tomto punktu připomínala Al-Kaidu, Taliban, americké "kontraktory" v Iráku typu Black Water, že ? OK - naopak - líbila by se vám armáda, kde generalita bere prémie za to, že "neudělali nic ?" Ale ano takovou armádu má dnes spousta států v EU - úplně zbytečnou žejo ? Je tedy jasné, že u násilných složek státu je třeba bedlivě dbát na to, aby motivace byla "tak akorát" - ani státní terorismus, ani sobotkovská připosranost.

Kromě armády tu máme ještě policii. Zcela jistě každý ze čtenářů by mohl přispět barvitnými historkami jak policajti "honí čárky" do výkazů o "boji" proti zločinnosti. Pokud jste feťák, který si před špitálem píchl heroin stříkačka vám visí ze žíly a jste v rauši - rozhodně se nemusíte bát, že vás "orgány" budou nějak obtěžovat. Naopak - měli jsme u špitálu značku "jednosměrku" zcela zarostlou křovím. Zlatý důl to byl, dokud se někdo z pokutovaných nenaštval a nevzal křovisko pilou u samé země. Pozoruhodné bylo, že čtvrt roku po křovisku zmizela i značka. Nevynášela, tak proč by nesmyslně blokovala dopravu.... A tak dále a tak podobně.

Kromě státní policie tu máme ještě městské policie. Předem je nutno poznamenat, že vyspělé demokracie USA, Německo a mnoho dalších nemají "jednotný policejní sbor" vedený na bolševickém principu. Takže drtivá většina policií v drtivé většině ( skutečných ) demokracií - jsou policie městské. U nás však tento porevoluční "projekt" selhal. Opět patrně nebudu sám, kdo tvrdí, že ty nejabsurdnější nespravelnosti, které jsem kdy viděl - viděl jsem ze strany Městských policí : Ken a Barbína v unifomách mají na silnici u špitálu položený metr a složitě hledají tu jedinou plohu, kde díky perspektivnímu zkreslení objektivu bude na "dokumentačním fotu" vidět, že omlácená Škoda 105 ze které se před 3 minutami vydrápali 2 důchodci o 4 berlích - stojí "méně než 1,8 metrů" od "křižovatky" - která ve skutečnosti je vjezd do nepoužívaného zazděného skladiště....
OK je tedy důvod městské policie zrušit ? Mělo by smysl rušit armádu, kdybychom získali pocit, že generálové si krveproléváním chtějí přivydělat ? Zdá se to být jasné - chyba patrně bude v tom, že Městské policie nemají motivaci "tak akorát". Ba naopak - městské policie jsou často soukromými "gardami", nebo ještě hůře - "legálními mafiemi" místního zastupitelstva, včetně personálních změn kopírujících výsledky voleb a jejich motivací je naplnit obecní kasu stůj, co stůj. Tedy ne pořádek v obci kvůli "vyššímu principu mravnímu" ale buzerace za výnosné / neškodné přestupky, kvůli peněz. Tím se Městské policie liší od jakékoliv silové jednotky v Česku a jejich motivace je tím pokřivená.

Nejjednodušším a jedině správným postupem by bylo, aby pokuty vybrané Městskými policiemi šly stejnou cestou jako pokuty vybrané státní policií - to jest ne do rozpočtu zřizující obce, ale do státního rozpočtu. Pak by otázka "udržování veřejného pořádku" přestala být otázkou šikanování, těch, kteří jsou dosti pilní, aby měli z čeho platit, avšak dosti slabí ( zaměstnaní ), aby se mohli zvůli bránit. Pokud by to některému dnešnímu sběrači pokut bylo líto - ti nejvýkonnější by si mohli s Babišem udělat selfíčko, ale peníze zpátky do městské kasy - rozhodně ne.

Možná by tím Ken i Barbína, které vídám s metrem a foťákem na stejném místě pravidelně konečně přestali buzerovat sotva lezoucí marody a třeba by získali čas udělat pořádek před "Kauflandem u Karolíny", ke kterému si dovolím na závěr přidat rozkošnou historku : Volal jsem ( státní ) policii na zfetovaného Róma, který před špitálem napadal ženské. Tento mě při tom viděl a zdrhl směrem ke zmíněnému Kauflandu. Z dispečinku policie mi pak omluvně ( ale hrdě ) volali - "vašeho pachatele jsme nechytili, zato jsme ( před Kauflandem ) zadrželi tří celostátně hledané"... Zůstává jenom nepatrná otázka : Proč místo, kde chytli 3 borce pod zatykačem není kontrolováno 3x denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce ???

Motivace motivace motivace .....
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama