close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Fenomén Kobry 11

8. června 2017 v 5:31 | Petr |  Svět okolo
Je to s podivem jak realita dohání mou blogovou fikci - dva dny po sepsání tohoto článku přišel ten incident, kdy hypersebevědomý hradní úředník rozbil policejní "Bávo". Veškerá média sice tvrdí, že řídil nějaký ten policajt, který dostal mrtvici. Známé informace jsou však takové : záchranáři vezli civilistu se 2 zlomenými obratli a těžce zraněného policejního důstojníka v bezvědomí. Zkušenost s autonehodami říká, že řidič je většinou méně zraněný než spolujezdec protože řidič o zlomek vteřiny dříve tuší co přijde - podvědomě zaujme lepší polohu, ztuhne hrůzou = zatne svaly a navic ve snaze ještě nějak "vybruslit" z nárazu na poslední chvíli ( volantem, brzdami, modlením....) instinktivně chrání sám sebe více než spolujezdce. Zprávy mluví jasně o tom kdo byl více a kdo méně zraněný, což spolu s výše uvedenými ( obvyklými, nikoliv 100% jistými ) zkušenostmi vzbuzuje nad oficiální verzí silné pochybnosti.

Navíc "Bávo" bylo hybrid, kde nezanedbatelný výkon do kol dodával elektromotor - jehož pozitivní ( a jak ukazuje nehoda i negativní ) vlastností je, že největší točivý moment má v nízkých ( nulových ) otáčkách. Frajer ( ať už kterýkoliv ) dupl na plyn "nával" točivého momentu uthrhl pneumatiky od silnice a bylo vymalováno. Nicméně nechme policejní BMW rezavět pěkně na šrotišti, stejně bylo zcela zbytečné z následujících důvodů :

Častým evergreenem zpráv TV Nova je "ujíždějící řidič". Dramatické líčení obvykle zní takto : "Při noční kontrole auto odmítlo zastavít a obrovskou rychlostí ujíždělo přes sedm okresů až jej policisté v šestiválcovém speciálu dohonili a zastavili pomocí pásu s hřeby. Poté zjistili, že jej řídil mladík pod vlivem pervitinu....." Ba dokonce Policie prohlašuje, že díky novým šestiválcovým limuzínám, které jsou ještě rychlejší než ty staré a díky dalším a dalším pásům s hřeby nyní chytá ujíždějící řidiče daleko efektivněji než v minulosti.

Drobný problém, který mám s těmito zprávami jsou mé zkušenosti s feťáky pocházející ze zdravotnictví. Tedy mladí mužové si "někde" koupí perivitin, heroin, cokoliv. Pak se "zhulí" = přivedou do stavu intoxikace. Pak ti nějbohatší z nich, kteří ještě mají na auto a věci kolem - do něj nasednou a někam jedou. Cestou je chtějí zastavit dopraváci, což u pervinitistů - s tendencí k paranoidním psychózám vyvolá panickou reakci, kdy ujíždějí a ujíždějí.....
A teď nastane ten rozpor : policie na to reaguje tím, že sedne do nadupané limuzíny a rychlostí 300/hod. jede VE SMĚRU kterým feťák ujíždí žejo ? Moje představa je právě opačná - policajti by měli nasednout do ANTONA typu dýchavičné skříňové Avie a jet PROTI SMĚRU ujíždějícího feťáka - sebrat prodejce drogy a ostatní feťáky v místě odkud borec vyjel - nemám pravdu ?

Čímž se dostáváme k fenomenu Kobry 11 - komu by se nelíbilo "ve jménu vyššího principu mravního" jezdit každou víkendovou noc nadupanou turbo-károu 300/hod přes 7 okresů a honit feťáka......? A komu by se líbilo v gumové zástěře, v gumových rukavících a s desinfekčním sprejem nakládat do "Antona" poblité "smažky" v blátivém okresmím městě ? Obojí totiž vede ke stejnému výsledku a to je pokles počtu zfetovaných "šílených jezdců" mám však nepříjemný pocit, že moje metoda "jízdy proti směru" feťáka - je daleko lacinější - ovšem daleko pracnější a má na celkovou bezpečnost zapadlého venkova daleko větší vliv než hodnění toho nejbojhatšího z nich, kterého nakonec stejně žádný soud nepotrestá - neb je známo, že "rovnost před zákonem" končí v okamžiku, kdy se jedná o etnické menšiny, mafiány, "volené zastupce lidu" a rodinné příbuzné skupin výše uvedených.

Poznámka při druhém čtení : Ještě efektivnější by byla drobná a řízená legalizace drog. Nikdo nedovede pervitin vyrábět tak lacino jako legální farmaceutická fabrika - mafiány by to finančně vykrvácelo. Pozoruhodná je však zkušenost z USA, kde největšími odpůrci liberalizace drogového trhu jsou policajti z protidrogových jednotek. Komu by se nelíbilo za státní peníze hrát "undercover" ( v utajení ) falešného drogového bosse s "károu" a zlatými řetězy ?
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama