close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Inspirace není 2.

27. listopadu 2018 v 5:38 | Petr
Tedy né že by nebyla inspirace, ale čas není.

Inspirace té je spousta. Jenom drazí čtenářové si budou muset zvyknout na nový seriál, občas se objevující, který doufám nebude mít 103 dílů jako Vidlákovo elektro.

Takže o čem byste si mohli přečíst, kdybych měl čas o tom napsat :

1. O tom jak ( zatím neúspěšně ) stavím automatický squelch do radiostanice. Jeden už jsem postavil ve 2000. letech, ale jednak to byla externí krabička, kterou jsem rozbil při stěhování a navíc jsem chtěl překonat sám sebe a k rozlišení šumu / řeči v modulaci jsem si vymyslel super strmý rezonanční filtr ne nepodobný filtrům ve starých analogových syntezátorech. A víte co se stalo : ten filtr rezonuje !! Přesněji : spojen s radiostanicí dlouhým kabelem vyvedeným mezi plechy ven z krabice se chová slušně, ale zamontován uvnitř se množstvím signálů rozkmitává, odskvělčovává, koktá, kašle a vůbec - dělá bordel, takže už mám rozkreslenu druhou, méně ambiciózni variantu, která se snad bude chovat slušně.

2. O tom jak stříhám plechy pro kondenzátor na ladění magnetické smyčkové antény, kterou mám v úmyslu postavit ( také asi po 20 letech ) - tehdy jako anténu přijímací + zaměřovací, dnes jako anténu zaměřovací + vysílací, abych zkusil, jestli má takové magické vlastnosti jak Aneričaní tvrdí.

3. Jak bych rád zkusil anténu pro CB - zkrácenou avšak laděnou ne cívkou, ale kapacitním kloboukem, ale do toho se zatím pouštět nebudu, protože taková anténa může rezonovat mnoho MHz mimo základní pásmo a já její rezonanci bez - alespoň primitivního - anténního analyzátoru nemusím vůbec najít a tudíž bych nevěděl jak ji správně naladit.
4. Nelze si nevšimnout celkové společenské situace. Když babiny, které se běžně baví o vnoučatech a slevách v Kauflandu, vykřikují na celý autobus o "sviňáctví spáchaném na Babiše" - je třeba si položit otázku, jestli sluníčkoví bojovníci proti výsledku voleb jsou fatálně dezorientovaní v realitě, nebo jestli jim ( bez jejich vědomí ) šéfují "PR manažéři" z reklamního oddělení Agrofertu ? Ačkoliv považuju Babiše za JEDNU Z PŘÍČIN současného srabu - jako člověk vídící, slyšící, pohybující se mezi lidmi po severní Moravě - musím, připustit, že nedávný "skandál" s Babišem-juniorem jsme my venkovani ( omylem ? ) pochopili jako úpadek novinářské obce do té nejhlubší špíny, takže kdyby byly zítra volby, Babiš-senior by na Ostravsku nasbíral více hlasů než všechny ostatní strany dohromady - hnojometům natruc....

Tolik tedy druhý díl omluvy čtenářům - jen doufám že jsem ty elektronické "projekty" předčasným zveřejněním taky předčasně nezabil.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama