close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Spojeni osudem

13. listopadu 2018 v 5:03 | Petr |  Filosofování
Bývaly doby, kdy jsem si dělal legraci z neřešené a neřešitelné situace nezaměstaných a nezaměstnatelných sociálně vyloučených Rómů a jejich překvapivě vysokého společenského postavení v Česku. Jádro té legrace bylo toto : celá škála politiků typu Sobotka, Hamáček, Vondra, Fiala a řada daších totiž s Rómy sdílí stejný osud - Od maminčina prsu odpadli směrem k výživnému státnímu vemínku a ve vysokém věku odpadnou od státního vemínka do hrobu - nic více, nic méně. Uvažte sami, který politik má za sebou historii práce v soukromém sektoru, nebo podnikání bez kradení a dotací ? Kolik z nich jsou živeni státem od kolébky do hrobu jen jména funkcí na výplatní pásce se mění. Například poslední předseda ČSSD, který se v mládí živil vlastní prací pro Restaurace a Jídelny Praha, byl před mnoha lety Jiří Paroubek, a taky že se na první pohled lišil od jemných mravů "Soc-Dem šlechty".

OK tedy společný způsob obživy vyvolává vzájemné sympatie. Státem živení politici činí státem živené Rómy beztrestnou "elitou národa českého". Naopak - pracující lidi se státem vyživovanými politiky ani Rómy příliš nesympatizují, proto je heslo "Cigáni do práce" považováno za jeden z nějtěžích rasismů, fašismů a nacismů, kterého se může venkovský vidlák dopustit. Ale posuďte sami jiné shody - převážná většina vysoce postavených Euro-politiků - Merkelovou ( je ještě vůbec ? ) a Macrona v to počítaje jsou bezdětní celoživotní kariéristi.

Tedy společný osud spojuje. Tudíž je otázka ke komu má třeba takový Macron, blíže - k té menšině Francouzů, kteří ( momentálně ) nejsou na podpoře ani ve stávce a "prostě makají", nebo k mezinárodní politické elitě létající za "jednáním" z kontinentu na kontinent. Tím také vzniká otázka co je pro politiky "pokrok v kariéře". Pokud mohou ještě lépe sloužit ( pracujícímu ) lidu ? Je zde přece jenom jistý rozdíl mezi elitami a elitami. Emanuel Macron honosně slavil narozeniny na zámku Chambord a byl za to kritizován celou Francií. "MBS" neboli Mohammed Bin Salman - Saudský princ žije v arabské verzi takového zámku a když jej novinář kritizuje - princ řekne : přineste mi jeho prsty. Tajné služby Saudské Arábie pak zabijou nepohodlného novináře a tělo pohodí s uřezanými prsty neznámo kde. Nikdo za to Bin Salmana nekritizuje. Na rozdíl od Francie je v Saudské Arábii ticho jako v hrobě. Přitom u Macrona byl takový křik, přestože ani nešlo o vraždu, jenom o promrhané ( státní ) prachy za narozeniny.
Omlouvám se Macronovi, ale srovnání na ose Bin Salman - Ludvík XVI. - Macron je prostě neodolatelné. Tedy uvažujeme dále : Porovnáme li situaci Macrona s Bin Salmanem : Kdo je pěšák a kdo je "plukovník globálních politických elit" ? Ptám znovu - je pro Macrona politika v demokracii - kariérním postupem, když "slouží občanům více než dříve", nebo je "služba veřejnosti" jenom kec, nutný k setrvání u moci a skutečným cílem je palác, ve kterém vás obyvatelstvo nemá odvahu vyrušovat ? Ergo - pokud chce Macron "povýšit" - musí se stát stejně nedotknutelným jako "MBS", proto musí ve Francii navodit poměry jaké vládnou v Saudské Arábii. Těžko vrtat ve Francii ropu, ale je překvapivě snadné dovézt tam mohamedány, kteří násilnostmi, nepořádkem a rychlým rozmnožováním zastraší a umlčí dosavadní "lid", který stále ( chybně ) věří v "Liberté, égalité, fraternité".

Totéž v Německu, kde "tetkovitě" vypadající Merkelová se zdá že od roku 2015 není pánem/paní situace, ale je třeba dávat si pozor. Dějiny Německa posledních 200 let jsou dějinami rozporu mezi tím jak se věci namalují veřejnosti a jaké skutečně jsou. Viz německé sjednocení 1871 nebo celá řada událostí 20 století - požár Říského sněmu, tajná mírová smlouva Hitler - Stalin, rádio Gliwice atd. Ergo bezdětná svazačka Merkelová je nejdéle vládnoucí německá premiérka, což vyžaduje schopnost ultra-pletichaření, ať si o růžovém kostýmku s třemi knoflíky myslíme cokoliv.

ERGO pokud chodíte do práce a žijete za své - jste nepřáteli svých politiků, jejichž zahraniční přátelé jsou politici a obyvatelé Saudské Arábie, kde rodilí Saudové zastávají jen jednu ze tří rolí : Žena-děloha, příjemce sociálních dávek ( z ropných peněz) a státní úředník. Domácí přátelé našich politiků jsou místní příjemci sociálních dávek a naši vlastní státní úředníci, kteří ale mají tu nevýhodu, že nejsou mohamedání, proto ještě zcela nezahodili myšlení a svědomí a stále v nich zůstává stopa Josefinského a Tereziánského osvícenství ve stylu : "Ďábel vždy vloží hřích do lenivých rukou tvých".

Jsme tedy v situaci kdy vůdci státu jsou téměř ve 100% případů zpovykaní hajzli, celoživotně živení státem, zatímco jejich obyvatelstvo ( na rozdíl od občanů Saudské Arábie ) stále obsahuje nepominutelnou menšinu lidí, kteří se umí uživit užitečnou prací vlastních rukou státu navzdory. Tím dochází k paradoxu, že "průměr občanů" je o něco lepší, samostatnější a shopnější než "průměr politiků", kteří jim mají ( z Boží vůle ?!? ) velet. Tento rozpor způsobuje napětí, které vede ke snaze politiků, na jejichž straně je moc, obyvatelstvo pracující vlastníma rukama zlikvidovat a vyměnit za jim blízké obyvatelstvo - nepracující - z dávek žijící.

Pracujete vlastníma rukama za pár pěněz pro malou firmu nebo místního soukromníka ? Buďte v klidu - váš osud je už zpečetěn. "Nové obyvatelstvo" je naskladněno v zahraničních přístavech, připravěno na cestu do Evropy. Místnímu obyvatelstvu se vysvětlí, že COOL je cestovat za Euro-vzdělávacími programy, vystudovat "negramotnou univerzitu", příliš nepracovat, "užívat život", dělat kariéru v globální korporaci, nechat děti "na potom" ( = na nikdy ) - a s úsměvem - vyhynout. Jestli se nám opravdu podaří vyhynout a "nové obyvatelstvo" bude steně inteligentní a pracovité jak předvádí v Africe a Orientu - pak samozřejmě vznikne problém, kdo bude pracovat a pohánět ekonomiku. Ale tento problém je pro nás jen teoretický a to ze tří důvodů :
  1. Budeme v té době dávno vymřelí.
  2. I v rozvrácených společnostech si 1% elita žije jako prasata v žitě - viděli jste třeba palestinské nebo africké papaláše špatně oblečené, bez zlatých švýcarských hodinek ? Jak přitom vypadají státy, které mají ve své moci ?
  3. S rostoucím počtem nemakačenků, začne i u nás platit staré arabské přísloví : "Čím se živí beduíni v poušti ? Vzájemně se okrádají...."
Takže HRR na to. Naše větvička politických elit je kvůli zanedbatelné velikosti Česka ještě dále od saudského paláce nežli Merkelová a Macron, proto potřebují vaši pomoc : I skladník ve šroubárně se může cítit jako "lepší člověk", pokud bude volit velkoměstské profesory, kteří ani na vteřinu neslezli ze státní výplatnice a se svým voličstvem nesdílejí zcela nic.
 

14 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama