close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Několik pohedů na rok 2019

15. ledna 2019 v 5:04 | Petr |  Svět okolo
Dosti často mi píší čtenářové, že četli můj článek z dob před mnoha lety a pak jsou dvě možnosti :
A) že jsem měl pravdu, historie to potvrdila a jak to dělám, že zázračně vidím do budoucnosti ?
B) že jsem byl úplně mimo, což jim jen potvrzuje, co věděli už dávno, že jsem naprostý vůl.

Obě varianty mě velmi těší, protože i pro mně samotného je každý článek "konzerva" mého tehdejšího myšlení a situace kolem. Proto je na čase udělat si další radost a sepsat další výhled do budoucnosti, který po "dozrání" někdy v roce 2024 bude dalším zajímavým střípkem a tématem k zamyšlení.
Jaká je tedy moje představa vývoje společnosti v letoším roce s náznakem jak to bude pokračovat v dalších letech :

Zcela optimistická vize :

V březnu vystoupí velká Británie z Evropské unie. Euro-papaláši budou dosti hloupí na to aby se Britům za to mstili, což povede k vlně sympatií vůči Britům ze strany lidí, kteří mají rozum v hlavě ( a takových je v Evropě většina ).
V květnu 2019 budou volby do Evropského parlamentu, kde voliči po celé Evropě dají najevo co si o EU myslí ( a msta na Britech bude poslední kapkou ). Výsledkem bude Euro-parlament naplněný Euro-skeptiky, kteří zahájí faktický rozpad EU, takže ke 30. výročí pádu komunismu se opět staneme ( de-facto ) svrchovaným státem.

Bramboračka :

Existuje více kombinací, jak by se situace na kontinentě mohla vývíjet ve stylu bramboračky, proto uvádím kombinaci toho nejhoršího : Británie dosáhne dohody rovné diktátu EU. Euro-papaláši to přesto budou vykládat jako "obrovský úspěch integrované Evropy". Francouzi ve strachu o Euro-dotace a Němci, protože mají "ordnung" zvolí jen mírně modifikovanou verzi současné politické "státotvorné" reprezentace, která prohlásí že se "poučila" a že zavede "zásadní reformy EU" ( nebo to ani neslibí ), pak vše utichne a transformace EU na SSSR bude potichu pokračovat.

Pesimistická vize :

Lokální válka v jakékoliv formě. Např. Občanská válka ve Francii, občanská válka v Británii, terorismus v Severnním Irsku, Občanská válka v Katalánsku / Baskicku / Španělsku. Případně lokální válečné konflikty typu USA proti Iránu, Arabi či Turci proti Izraeli atd.

Ultrapesimistická vize :

Evropská unie je jedinou oblastí na ZeměKouli, která se doposud nevzpamatovala z krize roku 2008. Navíc Růst HDP v EU je nejnižší na celé Zeměkouli ( chudou Afriku odkud k nám míří ekonomičtí migranti v to počítaje !!) Navíc tady máme multikulturalismus, politickou korektnost, boj za třetí pohlaví, "lidská práva", vysoké daně, nepružné banky, všechny možné Euro-buzerace atd. To je obrovská koule na noze oproti konkurenci typu Číny a USA, která způsobuje, že sice jsme zatím bohatí, ale žijeme z podstaty. To znamená, že existuje možnost, že postupně chudnoucí - daně platící bílá menšina - "hnutí žlutých vest" - dosadí na trůn ne drzé realisty : Le-Penovou, Salviniho nebo Orbána, ale skutečného Hitlera verze 2.0, který v některé velké Evropské zemi zavede diktaturu a pokusí se napadnout některou z vemocí a tím zopakovat historii 20. století.

Nemohu si pomoci abych nezopakoval výrok svého bývalého šéfa jehož otec byl gymnaziálním profesorem latiny a dějepisu za První republiky : "Celá třicátá léta jsme cítili, že se blíží válka, jenom jsme nevěděli kdy a jak vypukne!"

Ultra - ultra pesimistická vize :

Pošťuchování mezi velmocemi se změní v obchodní válku, která se změní v konvenční válku na moři, která se změní v konvenční válku na souši, která se změní v jadernou válku, která se změní v globální termonukleární konflikt. Hmyz a baktérie přežijí.
 

19 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama