close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Zkouška morálky médií

9. dubna 2019 v 5:41 | Petr |  Svět okolo
Není tajemstvím, že YouTube, zejména jeho anglicky ( rusky, německy, polsky ) mluvící část používám místo televize. Takže jsem zaregistroval, že před několika týdny vyšetřovací komise Senátu USA uzavřela své vyšetřování "ruského ovlivňování prezidentských voleb" se závěrem: "Nejsou důkazy, že by k něčemu došlo". Nechci tady psát, že to naši televizní propagandisti úplně ignorovali, ale zpracovali to stylem :"Putin odjel z Budapešti", což byla vešklerá reakce ČT24 na mnoho hodin trvající jednání Putin - Orbán v únoru 2017.

Jestli jste opravdu trpěliví, zkuste najít česky psanou suchou informaci o tomto jednání, bez plivání na některou ze stran. Nebo česky psanou suchou informaci o závěru senátního vyšetřování, bez plivání na Trumpa. Mezitím se ovšem v otázce "ruského vlivu u voleb" v USA stalo něco daleko podstatnějšího, Svou dvouletou činnost ukončila vyšetřovací komise FBI známá podle svého šéfa jako Mullerova komise, která nedoporučila žádné stíhání ani vyšetřování kohokoliv dalšího, což se bere jako důlaz, že Trump se ničeho nedopustil ( části zprávy, které nejsou tajné budou zveřejněny ) Pozoruhodné na tomto případu je, že téměř všechna média v USA tvrdila pravý opak a ještě pár dnů před závěrem komise se spekulovalo jak bude Trump odvolán a možná i potrestán. Jako sledovatel amerického YouTube jsem si několik dní po zveřejnění závěru komise užíval tu paniku na obrazovkách v USA a taky to, že spousta vysoce postavených osobností se nyní ptá zpravodajských stanic : "Mýlili jste se tak hluboce, nebo jste lhali úmyslně ?"

A když už v USA došlo na otázku lhaní a propagandy došlo i na protiútoky ze strany potrefených hus. Televizní političtí komentátoři se obvinění z propagandy brání obratem: "Dokažte mi, kdy jsem nemluvil pravdu !!" A to je samozřejmě díky používání "lasiččích slov" jako "údajný" vinník, "kontroverzní" prezident, "informované zdroje" atd. velice těžké. Američani totiž, jako většina západu - bez komunistické zkušenosti - netuší co je propaganda. Oni neví, že ani Goebbels za reichu, ani Rudé Právo za bolševika nepsali vyložené lži. Horníci a hutnící opravdu bojovali o ocel a kombajnéři o zrno. Soudruh X se vskutku líbal se soudruhem Y a jednali o "uvolňování mezinárodního napětí" ( které předtím sami způsobili ). Podstatou propagandy není to O ČEM SE PÍŠE, ale to O ČEM SE NEPÍŠE, ačkoliv se to bezpochyby stalo. Viz přehnaně stručné : "Putin odjel z Budapešti".

Proto předpokládám, že závěry Mullerovy komise, které zbavují Trumpa viny, naši novináři určitě neprobírali zdaleka tak podrobně, jako každý jiný zanedbatelný prd z jeho prezidentské kariéry že? ( Masochisti mohou pokračovat v hledání českých článků o Trumpově nevině bez plivání na něj ) Nicméně - jako konzumenti českojazyčné mediální propagandy je dobré ( krom toho o čem se nepíše v USA ) vědět i o čem se nepíše u nás. Takže dnes máme jedinečnou příležitost počkat necelé dva měsíce a pak si udělat malou zkoušku profesní etiky našich novinářů :
Přesně týden před tím tj. 15. května 2019 začíná soud Evropské unie s Českem, protože jsme nechtěli přijmout žádné ilegální migranty vnucované nám Euro-kvótami Angely Merkelové.
Schválně uvádím obě tato fakta už dnes. Jednak abych nebyl obviňován, že jsem si vzpomněl na poslední chvíli a taky abych se pak mohl vytahovat : "Já jsem vám to říkal !!"

ERGO tušíte jaká je dnešní "Kubáčova zlá otázka ?" Tedy : Budou naši "objektivní a vyvážení" novináři o tomto soudu ( v době vrcholící předvolební Euro-propagandy ) informovat ( objektivně ? vyváženě ? vůbec ? ) Nebo získat informaci o průběhu procesu bude stejně těžké, jako je to těžké o každé věci, která se sice skutečně stala, avšak nezapadá do světa iluzí velkoměstských intelektuálů ?
 

32 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama