close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Stížnost na použití střelných zbraní v centru Frýdku-Místku

26. srpna 2019 v 0:01 | Petr |  Svět okolo

Pobucký Michal
Primátor města
Frýdek Místek

Věc : Stížnost na postup Magistrátu města Frýdek-Místek

Vážený pane primátore

Netoliko že Frýdek-Místek je jedna z nehorších vyloučených lokalit v Česku.
Netoliko že nezaměstanost, akoholismus a toxikomanie se blíží špičce republiky
Netoliko že po setmění jsou ulice plné opilců, bezdomovců a nehybných lidí ležících ve vlastních zvratcích.
Netoliko že Městská policie se prakticky výlučně soustředí na špatné parkování a psy bez vodítka.

Ještě je nutno pořádat "kulturní akce" které tyto nežádoucí jevy podpoří a rozšíří mezi zatím spořádaně žijící.

Přijměte moji razantní stížnost, proti "kultutní akci", která probíhala 24-25. srpna 2019. Dle sdělení sloužícího důstojníka Městské policie se jednalo o "Oslavy třicetileté války s nácvikem střelby". Dle sdělení téhož důstojníka byla tato akce schválena Vaším zastupitelstvem !!!

Prakticky celá "akce" probíhala tak, že organizátoři akce stříleli z histotrických střelných zbraní - mušket a malého kanonu - celé dva dny nepřetržitě - s takovou frekvencí jak jen stačili nabíjet.

  1. Kdo povolil střelbu ze střelných zbraní a z kanonu v centru města ?
  2. Jak byla zajištěna bezpečnost a dodržení hlukových norem ?
  3. Jak bude zodpovědný úředník potrestán ?
  4. Předstoupí Vaše zastupitelsvo před voliče s tím, že "akce" tohoto typu jsou v jeho volebním programu a budou se pravidelně opakovat ?

Předem děkuji za odpovědi na všechny otázky.

Ora et labora !!

Petr Kubáč
Frýdek-Místek

P.S. Trestní oznámení na neznámého pachatele pro překročení pravomocí veřejného činitele a obecné ohrožení - bude podáno.

Vážený pane,

víte o tom, že nezaměstnanost je u nás jedna z nejnižších z celé ČR? Kde jste přišel na vyloučenou lokalitu? Není to pravda. Další Vaše invektivy asi nebudu dále komentovat. Píšete, že podáváte trestní oznámení, tudíž do doby, než policie vše prošetří, nemám důvod dále reagovat. Přeji Vám krásný den.

Mgr. Michal Pobucký, DiS.
primátor

Když jsem podával na policii trestní oznámení - policajti se tvářílli jako : "nikdo nebyl zabit, takže je 99.99% pravděpodobnost, že celá věc bude odložena".
Nicméně dnešní pohádka je i přesto poučná :
  1. Budu parafrázovat Miroslava Macka, který prohlásil : "Je-li Miloš Zeman oficiálně zdráv, alespoň víme jak vypadá zdravý člověk". Tedy já teď vím jak dle pana Pobuckého vypadá "krásné město"!
  2. Opět se potvrdilo, že nejmenší podnět na který ČSSD - strana pana Primátora - reaguje - je TRESTNÍ OZNÁMENÍ a někdy ani na to ne.

Jelikož patrně žiju v jiném městě než pan primátor - vzal jsem fotoaparát na "krátkou procházku se psy" v délce 20 minut ( 16.00 - 16.20 ), která probíhala v "překrásném parku" pod Frýdeckým zámkem, kde o víkendu probíhala i zmiňovaná "kulturní" akce se střelbou a chlastem.
Pokud by drazí čtenářové, nebo pan primátor chtěli další fota - mohu posloužit - zde vidíte jen výživnější polovinu mého 20 minutového foto-úlovku, který jsem nemusel nijak zvlášť hledat, spíš si dávat pozor abych při focení hnusu X nešlápl do hnusu Y...

A mimochodem - všichni obyvatelé "překrásného města" - pokud mohu prosit - zohledněte jeho nesmírnou krásu i práci městského zastupitelstva na této kráse - při nejbližších komunálních volbách.
 

18 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama