close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Válka peněz

29. října 2019 v 5:33 | Petr |  Svět okolo
V učebnici dějepisu se dočtete, že Napoleon zvítězil u Slavkova, nebo hrdinný maršál Koněv osvobodil Prahu. Opravdu to tak bylo ? Nebo má pravdu Winston Churchill, který o vylodění v Normadii prohlásil, že bojovaly miliony bot, ponožek ešusů, stanů, lékárniček, konzerv, pušek, stovky milionů nábojů a vojáci, kteří celou tuto bagáž nesli. Mimochodem když jsme u toho - Sovětský Svaz dostal ve II. světové válce od USA 15 milionů vojenských bot (1/3 všech bot), 30% tanků T34 a 97% kolejnic byly z americké oceli a to nemluvím o 30% letadel, které ani nebyly z amerického materiálu ale rovnou to byla letadla MADE in U.S.A. dovezená do C.C.C.P. ( celkem 18 000 kusů ). Jenom abych uklidnil "politicky rozčilené" - Británie dostala od U.S.A. ještě 3x více než Sovětský Svaz, nejen v surovinách a výrobcích, ale hlavně ve válečných úvěrech.

II. světová válka učinila zjevným, že životy se ztrácejí na bojištích, ale vítězství se odehrává v továrnách daleko v zázemí. Historici prohlašují, že válečná výroba spojenců překonala válečnou výrobu Němců až někdy na jaře 1943 - a teprve toto přineslo zvrat na bitevních polích ( viz masivní dodávky Sovětskému svazu )

Takže zdá se to jasné - válku vám někdo musí platit. Když stát A válčí se státem B zdá se to taky jasné. Lidi dřou jak Bulhaři, platí nelidské daně, vláda zasedá - a daně + státní rezervy vydává na válku. Ale co občanská válka ? Některé občanské války jsou z finančního hlediska dětsky jednoduché. Třeba nedávno ukončený ( a mezitím znovu rozhořelý ) 50-letý konflikt v Kolumbii. Levicová vláda finacovala boje - ropou, pravicoví partyzáni - kokainem. Ba dokonce když v roce 2016 se schylovalo ke konci, vyvstal problém čím nahradit kokové keře, které - na rozdíl od jakékoliv jiné zemědělské plodiny - poskytují úrodu prakticky bez práce, stačí občas otrhat listy.

Byly tady pokusy válčit ( téměř ) bez peněz. Povstání ve Varšavském ghettu, Slovenské národní povstání a další potlačené konflikty. V tomto případě je scénář téměř vždy stejný : povstalci vykradou zbrojní sklady regulerní armády na určitém území. Jsou regulerními vojsky obklíčeni, po spotřebování ukořistěného vojenského materiálu jsou krvavě potlačeni a jejich zbytky zahnány k partyzánskému boji do hor ( nebo do zajetí a pece v koncentráku ).

Dostáváme se k moderním konfliktům a zde máme jedinečnou možnost se vzdělat se v praxi ( občanské ?? ) války. Nechci dráždit internetovou cenzuru a taky jestli jsou vám vaše účty na Facebooku i jinde milé nepoužívejte udávající vyhledavače typu Googlu. Heslo pro ne-udávájící vyhledavače je "Syria War GoPro". Móda selfíček a "akčních kamer" nám totiž pronikla i do války. Na těchto videích je pozoruhodné jak Syrská, Ruská, Turecká ( Americká ) vládní vojska jsou vybavena jak na "cvičení Štít 1984" - narezlá BVP-2, tanky T-55 občas T-72. Proti nim mohamedání z Islámského státu ( nebo syrských "demokratických" ;-) sil ) meloucích dokola "Alláh Akbar" - s tím nejnovějším pěchotním vybavením, které Saudská Arábie, nebo Irán dovedou sehnat - ještě v polystyrénových obalech. Laserem naváděné protitankové střely, noktovizory, granátomety, drony. I ty Toyoty Hillux s kulometem na korbě jsou fungl-nové, včetně toho kulometu. Kdyby mohamedání s GoPro nebyli zoufale zbabělí, nevycvičení a spoléhající jen na Alláha, kterému je to fuk - asi by v tomto konfliktu měla vládní vojska ( kterékoliv vlády ) opravdu horké chvilky.
Tušíte kam směřuje dnešní pohádka ? Situace v Evropě se ( salámovým způsobem ) zhoršuje, blíží se Vánoce, které přinesou další teroristické útoky. Odkud vezmou zbraně ( a prachy na ně ) terorističtí mohamedáni je jasné. Nejasné je, co by se stalo kdyby ( třeba v roce 2050 ) se situace stala neúnosnou a my ( zatím ) bezúhonná společenská většina - platící nelidské daně k výživě, výcviku a výstroji armády a policie - bychom museli hájit rodinu a obec se zbraní v ruce ?

Tedy přesněji - co by se stalo - až bychom vyčerpali zásoby z vykradené vojenské posádky a okresní policejní stanice ? Druhá strana by měla, to nejlepší co dovede Irán a Saudská Arábie koupit, včetně ( ekologicky šetrné - elektro ;-) ) Toyoty Hillux s ( ekologicky šetrným ) kulometem na korbě. My bychom měli ječící "mírotvorné" - ve skutečnosti však zbabělé a podplacené "pro-islámské" aktivitsy, visící na obou rukou, obou nohou a hrdle každého, kdo by chtěl ( případné ) revoltě většinové společnosti pomoci. Naopak - vojsko a policie, které desítky let financujeme daněmi by sloužíly druhé straně a to nemluvím o případné Euro-armádě, která by každý evropský stát proměnila v německo-francouzský protektorát jak Česko v březnu 1939.

Otázka je koho by podpořili globální miliardáři, kteří dnes podporují spíše stranu svých ropných obchodních partnerů a jejich rychle se množícího = zisk slibujícího obyvatelstva. Naše situace není tak odlišná od situace našich předků od Chlumce - desítkami let práce a placení daní jsme dokonale pro-finacovali stát, který se v případě opravdu špatné bezpečnostní situace v Česku i v Evropě postaví proti nám. Ba dokonce peníze vydělané naší rukou - budou financovat druhou stranu. Otázka je jestli už dnes se dá budouchí civilizační konflikt takto předjímat a nějak se na něj připravovat. ( Začnete-li sázet kokové keře - rozhodně o mně nemluvte ! )

Čistě finančně vzato - doufejme, že že konflikt nebude nutný ještě velmi dlouho, protože zatím jsou karty z přízemního hlediska "bot, konzerv a patron" rozdány tak, že v případě povstání proti terorismus podporujícímu Euro-establishmentu - máme možnost se statečně vzbouřit a hrdinně padnout "za principy", ale zatím nemáme prachy na to - prosadit svou.
 

20 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama