close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Auto bez kola, pošťák bez nohy, sviňárna bez konce.

8. května 2012 v 5:43 | Petr |  Příroda
Myslím že ani blondýny nemají problém s odpovědí na otázku co udělá pekař s pokaženým autem, které jinak rozváží rohlíky. Pro opravdu rozespalé a pro kapitány českého zdravotnictví to tedy řeknu na plnou hubu - opraví jej - protože jinak housky nezrozveze, zkrachuje a skončí na pracáku.

Ne už tak snadná odpověď je na otázku co bude dělat ortoped s pošťákem, který má těžkou artrózu a potřebuje vyměnít kyčel. Bude čekat na úplatek ? Zapíše nebožáka na čekací listinu ? Předepíše prášky proti bolesti - co z nich jsou žaludeční vředy ?
Nicméně pokud si to rozebereme podrobněji - jsou celkem tři možnosti
1. Pošťák dostane umělý kloub rychle, nepřeruší roznášku dopisů, a svým - nic moc velkým zdravotním pojištěním časem splatí co dostal.
2. Pošťákovi bude oznámeno, že si pět let počká na kyčel, nepřeruší roznášku a bude za zhoršujících se bolestí belhat po městě a čekat.
3. Až nastanou opravdové listopadové plískanice, kdy artrózy bolí nejvíce půjde na nemocenskou, a z té po roce doma na invalidní důchod, který je jen o pár stovek nižší než jeho plat.

Takže do které možnosti "systém" toho člověka dotlačí ? Ve státě kde gauneři ukradli bilión se není příliš divit tomu, že pošťák z profesní hrdosti bude chvíli belhat dle bodu 2, pak ztratí trpělivost a bude placen v dávkách dle bodu 3. Výsledek - stát nejenže neuvidí ani vindru za endoprotézu, ale ještě bude platit invalidní důchod a možná vznikne i nějaká nemateriální škoda z veškeré té bolesti a změn v životě ononoho pošťáka...
Nepsal bych o tom tak podrobně, ale potkal jsem ve špitále známou - kulhavou ošetřovatelku, která ma artrózu kolene. Vtipné je, že převážná část její práce je donáška vzorků do laboratoře - až několik desítek pěších cest z budovy do budovy denně. Prý čeká dva roky a protože je na umělé koleno "příliš mladá" bude prý ještě asi 5 let na čekací listině ...

Prostě pekař počká s opravou, dokud vrak stojící před pekárnou nebude dostatečně rezavý žejo?

Až slza chce ukápnout jak se o nás náš skvělý stát stará - prochlastané, prohulené a zfetované, trosky zachraňuje od neodvratného, a pracující pěkně v bolestech distribuuje na invalidní důchod.
Ale buďte v klidu v každé medicínské učebnici je povinná větička, že "musíme přihlédnout k potřebám pacienta" - ta tam teda fakt je ....

Post scriptum : Pokud jste při čtení minulého článku o válečné medicíně měli pochybnosti právě jste viděli jak to v míru chodi ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karel Karel | 8. května 2012 v 8:03

Stačilo by, aby paní dala sponzorský dar, a hned bude zase skákat přes kaluže :-)

2 Karel Karel | 9. května 2012 v 21:10

Ještě dodám, že nynější sponzorský dar měl kdysi propagovanou zkratku OUNZ (odevzdej úplatek nebo zdecheš).

3 petr-kubac petr-kubac | 10. května 2012 v 22:27

Bývalý šéf říkal - systém léčí a bordel zabíjí - pokud by byl systém úplatku by nebylo třeba. Jak systém zavést bez stromů praskajících pod vahou oběšenců opravdu nevím.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama