close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Bití je trest budoucnosti !

24. června 2012 v 5:45 | Petr |  Filosofování
Už jsem reportoval, že moje mamá dostala 8 let nepodmíněně za posílání Romských "stavebních podnikatelů" na neoprávněnou nemocenskou, když se tento případ mediálně propíral, hlásily se ke mně destíky lidí se svými historkami a přitom jsem zjistil, jak funguje moderni byznys s "bílými koňmi".
Už není nutné převést na ubožáka 20 zadlužených firem a pak jej v sudu s louhem hodit do Orlické přehrady. Dnes je vše mnohem civilizovanější - zajdete za nejbliždím aktivistou pro "romskou problematiku" - ne za uhrovitým mladíkem co studoval "sociolóógii", aby nemusel pracovat - za cigánem co má proužkovaný oblek, zlato a Hummera - a on vám za patřičný poplatek předá kontakt na Ferka Horváta - cigána, který má občanku a umí se podepsat - na něho převedete všechny své firmy.
Ferko tím přijde o dávky a exekutor mu zabaví teplákovku Puma, ale to je jenom do doby než proběhne soud a Ferko půjde sedět za vaše dluhy - což je mnohem lepší, než když minule seděl za loupežné přepadení. Všichni jsou spokojemi - Ferko za celý život zvládne několiv takových cyklů a rodina s několika členy v kriminále se poplatky za bílé koně docela slušně uživí ....
Takže věznice jsou přeplněné "týpky" pro které je pobyt na svobodě jen krátkou epizodou mezi dvěma kriminály. Soudci jsou tlačeni dávat tresty "na svobodě" ze kterých si příslušné existence nic nedělají.
To že drobná kriminalita, zlodějíčci a hajzlíčci, "na kreré není metr", není adekvátně potrestána má na společnost větší demoralizující účinek než miliardová korupce - viz noční realita načich měst, bezdomovci, Baníkovci a ostatní ožralci, zfetovaná mládež, noční ruch kolem "hoteláků" a ubytoven, "sběrači kovů", atd.....

Přitom je řešení tak jednoduché - trest musí přijít rychle a být biologicky účinný. Je kriminál s televizí, posilovnou, knihovnou, teplou stravou a psychologem biologicky účinný?
Evropský středověk a dnešní státy jihovýchodní Asie v tom mají jasno - bití. Ne ubohé bití jako když bolševiční "helmuti" bili demonstranty, ale bití jako oficiální trest, ke kterému vás v řádném procesu odsoudí soud. Bití stimuluje - receptory pro bolest - volná nervová zakončení v kůži, která nemají žádnou schopnost adaptace - na bolest si nezlze zvyknout jako na teplé večeře, nelze ji nevnímat, lze jenom trochu potlačovat reakci na ni.
Budiž nám vzorem Singapur, kde podle mých informací můžete být odsouzen až ke 100 ranám holí. Obyklá praxe je taková, že dostanete polovinu, pak máte 3 dny na odpočinek a lékařské ošetření. Pak jste znovu přiveden k soudci, který se vás oficiálně táže, zda svého činu litujete, poškozeném se omluvíte a uhradíte veškeré škody. Pokud ne - dostanete druhou polovinu nářezu a jste propuštěn - do týdne není co řešit.

Jak by tohle ovlivnilo podnikání s "černými - bílými koňmi" ? A bezmocnost policie proti záplavám drobných hajzlíků, kteří otravují víc než David Rath ?
Mimochodem obrázky jsou velmi nekvalitní, protože jsou z amatérského videa - dva švýcarští sprejeři se rozjeli do Singapuru pomalovat svými graffiti vlaky - byli zatčeni, odsouzeni, dostali 6 ran holí + 7 měsíců vězení na "vzpamatování" ! Myslíte že to zkusí znovu ? A co naši sprejeři, když je (náhodou) chytí a dostanou za to podmínku ? Jak jednoduché - proto je v Singapuru čisto a u nás ne !

Je to asi divné, že jako doktor prosazuju bití, ale právě proto - je mi jasné jaké to dělá změny v mozku - zejména v porovnání s tím jaké změny dělají teplé večeře a fotbálek na vězeňském dvoře. Není-li stát schopen svoji spodinu udržet na uzdě prací - bude ji muset zvládnout jinými prostředky. Proto počítejte s tím že bít se bude a, že to bude znamenat úlevu pro nás všechny.

Na samotný závěr, než se rozvine neplodná diskuse o lidských právech, bych si dovolil upozornit, že Singapur je demokratický stát, vážený člen British commonwealth of nations a že má zaveden Westminsterský parlamentární a soudní systém podle britského vzoru - kam se my, kde vrcholem právního státu byli C.K. konfidenti za Haška, na něj hrabeme.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ferko Horvát Ferko Horvát | 7. dubna 2013 v 9:41

Pane Doktore (jak jste nám laskavě připoměl), tvrdit, že bolest nelze potlačit či si na ni zvyknout může jen ignorant nebo demagog. Který jste vy? ;)

2 Vladan Vladan | E-mail | 16. ledna 2016 v 11:57

Milý Ferko, v historii bylo jen pár jedinců, na které i mučení bylo krátké. Ale jen na vnější projevy ,což mučitele sralo, až člověka umučily. Nic se však nedozvěděly.
Cikánovi, kterému dělá bolesti i pomyšlení že bude muset vstát do práce, tak raději nevstává by takový výprask jednou pro vždy naformátoval harddisk. Prý se dá vydržet na hranici mdlob až 5 ran. ale lidi si nedovedou představit další dvě rány třetí až čtvrtý den do nezahojených ran z předevčerejšku. Navíc tyto tresty mrzačí pokožku , Nevratně,, Do smrti jsou jizvy vidět, což o nositeli vypovídá.
V Malajsii se obchody uzavírají podáním ruky . To stačí. Následky fyzických trestů jsou vidět v celé jejich společnosti je tam bezpečno a ANO= ANO a NE=NE.

3 Josef Josef | E-mail | 22. března 2016 v 10:15

S tělesnými tresty sohlasím !
Problémem je však trest smrti. Ve zdejším korupčním prostředí není problém "hodit" cokoliv na kohokoliv. A jestliže je lotr odsouzen v tomto státě na doživotí, co mu ještě hrozí ?!
Takže zde jsou dva problémy :
1) Poprava nevinného
2) Lotr uteče a na cestě za svobodou  ublíží dalším lidem.
Řešení ? Podmíněný trest smrti. Nevinné mu dává naději, že se možná časem ... .
Pro lotra výstraha - ublížíš dalšímu a visíš.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama