close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Koule, válce, krychle, Roboti a obvyklá paranoia.

28. července 2013 v 5:33 | Petr |  Roboti
Bohatí robotici to mají s konstrukcí robota snadné. Nakoupi všechno přes PayPal na Pololu, sestaví podle IKEA style návodu a je hotovo.
Pokud se však dostanete do stejné situace jako já - to jest po letech staromládeneckého života rozvedeného muže si vás vezme shoppaholička, která má schopnost udělat z muže milionáře, pokud předtím byl miliardář - budete prachy na roboty v ruce desetkrát obracet. Pokud jste navíc mentalitou vidlák - který šetří kde může už jenom z principu - pak nebudete přemýšlet - co nakoupit v Pololu, ale stále vás bude honit představa - "takový držáček, hranatý, malinký, kdyby někde byl k sehnání - ve slevě......"
Imbecil převlečený za prodavače v Baumaxu z vás bude šílet, protože on vám chce "prodat radu" a vnutit svoji kartičku, kterou máte odevzdat u pokladny a tím zvýšit jeho prémie. Ale vy mu na jeho blábolení - odpovídáte - "víte já ani nevím co chci - takové něco hranaté, co má tady nahoře dírku ..."
No a pak je tady reziduum z vašeho stylu stavění robotů - pokud je - jako já - malujete pravítkem a kružítkem - tudíž vaši roboti jsou válce, koule, kdychle, kvádry. tudíž neustále hledáte věci jako "válcový hrníček z plastu", protože si naivně myslíte, že mu uříznete dno a zbytek na něco použijete, nebo "krychlovou krabičku", atd, atd - pokud nemáte dostatečnou představu o základních geometrických tvarech - doporučuji prostudovat Platónovská tělesa.

Problém je v tom, že dneska je tak divná doba, že Platónovská tělesa - nejsou základní a prachsprosté geometrické tvary - to jsou HIGH-STYLE umělecké objekty - za které Maxim Velčovský (neumětel z Prahy) nebo Philippe Starck (génius z Paříže) požadují prachy, za které je lepší koupit kontejner robotů z Pololu.

Takže jako obvykle - je to naopak než velí zdravý rozum - bohatí mají hrníček tvaru válce, který "dyzajnér" nakreslil kružítkem. Chudí mají plastový výtvor inženýra Chung Pung Wung, který vypadá jak něco příšerně nevkusného s náznakem čínské historie, a bylo to vymodelováno nejmodernějším 3D programem, který tepve na jaře uvolnila čínská armáda - pomocí NURBS - non uniform rational B splines.....

Mimochodem víte proč to pan Chung Pung Wung modeloval v programu ukradeném od armády ? Né že by takovou hrůzu nezvládl ručně, ale proto, že po 5 minutách modelování, ten software týden bádá nad řezy daného hnusného objektu, jenom aby proboha nějakým šikmým řezem nešlo z čínského nevkusu přece jenom vyrobit něco použitelného. To by totiž zněmenalo, že něco jiného, stejně zmršeného by se pak prodávalo méně, protože pár šikovných by si tu druhou věc prostě vyrobili vlastnoručně.....

Ale máte vlastně pravdu - na lid musí být přísnost - a pravý úhel v domácnosti ? Kam bychom přišli? Kam by šla ekonomika EU, kdyby lidi začali zase pracovat ? Alespoň tak, že by si za pár šupů koupil čínské plastové nádobí a z toho plastu vyráběli by z něho něco užitečnějšího než vymysleli soudruzi v PRCu.

P.S. článek o robotech má obsahovat radu pro blondýny - zde je - vidíte v Kauflandu něco - tvaru přesného geometrického tělesa - ve slevě za 39,90 - kupte to ať je to cokoliv - váš miláček bude nadšen a původní účel téhle věci ho stejně ani v nejmenším nezajímá.

P.P.S - nejběžnější, vždy sehnatelný, geometrický tvar v Kauflandu je válec - alias tyčka od smetáku - nerozčilujte se když místo šperků dostanete metlu - miláček rozhodně nechce abyste zametala - on si tyčku odmontuje - a vy budete v kleče drhnout podlahu zbylou částí se štětinami ....
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Petr G. Petr G. | 28. července 2013 v 6:50

Šikmým řezem vyrobit něco použitelného ...
... lid si žádá oblé tvary, čím oblejší tím se to lépe drží, klouže a uspokojí ženu.

2 Karel Karel | 28. července 2013 v 10:14

Víš proč má žena větší mozek než kůň? Aby při vytírání podlahy nepila z kýblu :-)

3 Petr G. Petr G. | 1. srpna 2013 v 20:13

Víte jaký je rozdíl mezi ženou a kobylou? O kobyle máte větší přehled kdo na ní rajtuje. Jinak to výjde na stejno, pouze kobyla nenavaří.

4 Karel Karel | 3. srpna 2013 v 18:40

Se nám ty vtipy na ženské rozjely, když už Petr začal s tím smetákem...

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama