close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Umírání, které zvedá žaludek.

15. října 2013 v 4:28 | Petr |  Příroda
Letos na svatební cestě jsem navštívil papežský palác v Avignonu - až monstrozní gotická pevnost, kde tři největší místnosti jsou - jídelna, účtárna a pokladna. To vypovídá o katolické církvi mnoho - a vzhledem k jejímu konzervativismu platí dodnes, že mají lepší vztah k prachům než k Bohu a věřícím. Proto dávat za příklad katolíky - zejnéna v našem ateisticko / katolickém státě je velmi ošemetné. Nicméně ateisti v převážné většině nejsou srovnaní s vlastní smrtelností a legrace je, že si to často ani neuvědomují. My se pak ve zdravotnictví nestačíme divit když příbutní dovezou do špitálu, zatím ještě dýchající, "tělesné ostatky" 99 leté babičky a křičí "dělejte něco, vždyť ona umře".

Tato nesrovnanost se smrtí nahrává součastné technokraticko - cynické medicíně, která většinou "bojuje o život do poslední kapky (pacientovy) krve" = do poslední koruny jeho zdravotního pojištění, ať to má z lidského hlediska smysl, nebo ne. Pod vlivem tohoto fenoménu napsal jsem loni článeček - Léčba horší než smrt. Velice doporučuju článeček přečíst včetně komentáře, který mi otevřel oči a vyrazil dech zároveň.

Čtenářka jenom naznačuje - zemřela jí pubertální dcera na chemorezistentní kostní nádor. Nicméně z jejího naznačování jsem usoudil - jak to chodí v Motole. Totiž patrně zcela stejně tak jak to chodí u nás - v oblasti mohutně zamořené jehovisty, kteří odmítají krevní transfuze a to i pro své děti.

Naše legislativa totiž upředňostňuje "zájem dítěte". Což v soukolí zdravotnického absurdistánu znamená, že pokud rodiče odmítnou nějaký zdravotnický zákrok (u jehovistů transfuzi), který lékař považuje za "život zachraňující" - doktoři se v takovém případě rodičů na nic neptají, zahájí léčbu a spolu s tím informují soud a "orgány sociálné právní ochrany dítěte", které rovnou "zahájí kroky k odejmutí" dítěte nespolupracujícím rodičům.
Divíte se ? Přece tady byly připady odejmutí dětí pro mnohem méně závažné "prohřešky". Náboženští pomatenci nechtěli děti pouštět do školy, nebo matka seřezala dítě na holou. Tak proč ne "v případě života a smrti" ? Nikdo nezkoumá motivaci rodičů ani dětí. Je důvodem odmítnutí péče pomatený výklad jehovistické bible ? Nebo je to něco závažnějšího - kdy rodiče, kteří dítě znají od narození lépe než "pan docent" cítí, že konec je už blízko ?

Takže na základě zkušeností jak to funguje v 90% procentech zdravotnictví dovolím si zafantazírovat jak to funguje v onkologických "továrnách na smrt". Takže velko-špitál má několk sekretářek, které mají na nástěnce všecha telefonní čísla - na soud, na sociálku, do "dětského centa Klokánek" - všechny formuláře ve Wordu mají už předem nachystané.
"Pan docent", když narazí na odpor rodičů vůči léčbě - nejprve vysvětluje, pak vyhrožuje, a pak prostě "zvedne telefon a nahlásí úřednici rodné číslo". Tím se celá mašinerie rozjede a dítě skončí "ve vlastním zájmu" bez rodičů a naopak. Reálně však stačí stresovaným rodčům jen pohrozit a ti jsou pak svolní s čímkoliv.

A motivace "pana docenta" ? I jako ateista se modlím, aby to byl čistě jenom zaslepený zájem "léčit až do smrti smrťoucí". Realita mě ovšem naučila, že ve velkém kolektivu nemocnice je minimálně pár osob, které si mnou ruce nad "případem do publikace", nebo "vylepšením statistiky", nebo (nedej Bože) nad enormními "odběry" drahých medikamentů a prebendami od farmaceutických firem z toho vyplývajícími.

Podtrženo sečtěno - přece jste si nemysleli, že v moderní společnosti, kde nikdo nikdy nikde nezodpovídá za nic a to na jakékoliv úrovni - bude rodičům dána do rukou (reálná) zodpovědnost za vlastní děti.
A jestli máte dětátko prolezlé nevyléčitelnou chorobou - připravte se na názornou ukázku, co bylo myšleno citátem "tělo má jit do hrobu zhuntované"...

Poznámka při druhém čtení - že lámu hůl nad odcizeností "akademické medicíny" neznamená že jakkoliv podporuju léčítele, biotroniky, psychotroniky, alchymisty, astrology a všechny ostatní podvodníky. Lékař onkolog alespoň tuší před jakým protivníkem stojí - tihleti "alternativní gauneři" - jsou příliš blbí a příliš chamtiví na to, aby se neštítili slibovat nešťastné rodině cokoliv, hlavně když jsou prachy nablízku ....
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Karel Karel | 15. října 2013 v 7:02

Je pravda, že se smrt lidem z města odcizila, Opavský zemský archiv teď má online naskenované staré matriční záznamy a když se podíváš třeba na dobu svého pradědečka, tak v knize úmrtí nejvíc záznamů jsou děti.

2 Petr G. Petr G. | 15. října 2013 v 7:52

Teď nevím jestli jsem to četl zde, nebo na jiném webu. V minulosti byla první na místě záchrana života matky (rodičů). Dětí bylo v každé chalupě X+9 ... tedy 9 vlastních a X u sousedů. Proto smrt jednoho, dvou, tří, čtyř neznamenala vymření rodu. V dnešní moderní společnosti kdy je průměr 1.2 dítěte na bílou matku. Je i záchrana té číslovky 1 důležitá ... na druhou stranu jsem proti tomu, aby se při životě udržovali od narození momentálně mentálně zaostalí a tělesně postižení. Podívejme se opět do minulosti jak byly děti odolné (tedy ty co přežily). Stejně tak ti co přežili koncentrační tábory, se dožili vysokého věku. Určitá selekce zdravý -> silný -> pro společnost užitečný ... místo toho se ruší tělocvik, podporují se finančně rodiny plodící ZTP děti jak na běžícím pásu.Kam taková tělěsně i duševně degenerovaná společnost dospěje? K válce? K prvobytně pospolné společnosti? Nebo na úroveň rozvojového světa a následně do otroctví, těch fyzicky silnějších.

3 Dalík Dalík | 15. října 2013 v 12:03

Petr G.: "koncentrační tábory", "pro společnost užitečný", hmm, super.

A kdo bude určovat koho léčit a koho ne? Tabulky MZČR, lékaři, ministr zdravotnictví Mengele, Miloš Zeman?

4 Petr G. Petr G. | 15. října 2013 v 18:53

pane Dalík: "Koncentrační tábory" nevytrhávejte slova z věty a nedávejte jim jiný význam.
Ti co přežili koncentrační tábor měli pevnou vůli, pevné zdraví (a štěstí). Ti co byli slabí ať již fyzicky nebo duševně putovali rovnou do plynu. Pro práci byli nepoužitelní a takové vězně dozorci nepotřebovali. Záměrně nepíšu LIDI, pro dozorce to bylo jen číslo, položka na seznamu, kterou měl hlídat. Nic víc, nic míň.

Kdo bude určovat koho léčit a koho ne. Mengele si zdravé vybíral na pokusy, nemocní ho zajímali jen pokud šlo o dvojčata, nebo vzácnou nemoc.
MZČR nezajímají zdraví ani nemocní, volbu nechávají na nadnárodních koncernech a pojišťovnách.
Zemana zajímá tak akorát jeho vlastní palec u nohy, nebo cukrovka? Čím trpí ví jen jeho doktor.
Lékaři léčí tak aby dostali peníze od pojišťovny a tak dlouho, dokud je nemocný schopen hradit léky.

Kdo by měl určovat koho léčit a koho ne? Někdo kdo bude mít zájem tak jako (za komunismu), aby český člověk udržel nejen moč, ale i zbraň v ruce. Jméno bohužel nevím. Napadá mě jen funkce ... ministr obrany. Nebo nejvyšší velitel, to jest prezident.

5 Dalik Dalik | 16. října 2013 v 20:48

Petr G.: ale tohle je, dle mého názoru, nebezpečný způsob uvažování. Ostatně, už to tady jednou bylo, na což jsem narážel.
On Hitler nebyl žádnej blázen, byl to rozumnej člověk. Opravdu, stejně jako vy, jako já. Kdyby válku vyhrál, dostali bychom se do "ráje". Tedy, že slabší, nemocní či charakterově vadní (židé, Slované, Cikáni) by byli odstraňováni a zrodil by se nový, lepší člověk.
Zmiňujete užitečnost pro společnost. Ale člověk není na světě pro to, aby byl nějak užitečný společnosti. Užitečnost je často vedlejším výsledkem činnosti zralého člověka, ale ne hlavní účel.

A ještě něco, odesílání vysílených do plynu byl jen další způsob mučení, nikoli, že by to k něčemu bylo. "Práce" by se udělalo mnohem více, kdyby vězni měli řádnou péči a nemuseli kopat příkopy holýma rukama.

6 Petr G. Petr G. | 17. října 2013 v 5:13

Už se sice vzdalujeme původnímu článku.

Hitler (i komunissté) měl v plánu lepšího člověka. Jakého člověka mají v plánu kapitalisté ... konzumenta, který se bude přemisťovat od pásu ve fabrice k pokladnímu pásu v supermarketu. Volný čas stráví u nekonečného pásu telenovel. Možná je to jen shoda náhod, ale diktátoři dávají svému lidu chléb a hry... lid jim za to vděčně pracuje a plní plán na 120% Dokladem jsou monumentální stavby na oslavu, toho či onoho režimu, či panovníka.

7 petr-kubac petr-kubac | 17. října 2013 v 8:11

[6]: K vaší zajímavé diskusi bych si jenom dovolil připodotknout, že jsem neměl na mysli eugenická pravidla, která budou nařízením státu likvidovat  "nejslabších 10%". Pouze se mi jednalo o to, že nenecháme beznadějných 0.0001% po dohodě s nimi i rodinou v klidu zemřít.

8 Dalík Dalík | 17. října 2013 v 16:17

geek: A nenechávají se lidé zemřít docela běžně? Lékař napíše DNR, a ani k tomu nepotřebuje souhlas rodiny.

9 petr-kubac petr-kubac | 17. října 2013 v 18:30

[8]: Nene takhle jednoduše to nejde.

10 Dalík Dalík | 21. října 2013 v 21:24

Napadá mě jeden rozumný a zároveň morální institut - eutanasie.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama