close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Absolutně nejlepší neexistující školka.

25. listopadu 2014 v 5:52 | Petr |  Svět okolo
Dovolím si odcitovat z poetické tvorby svého bývalého spolužáka :

Ve svém hradě z papíru
shořel rytíř pro víru,
že má svůj hrad z kamene,
myslel jó a ono ne.

Takže vracíme se do reality - pokud jste internista - mimo nóbl špitály v krajských městech - každý týden zažíváte několikrát hospitalisaci tzv. "sociálně zanedbaného seniora". To je chudák (nebo chudačka), který "je ležák" - tedy se neudrží na nohou a navíc má tu smůlu, že je chudý a má chudé příbuzenstvo.

Jak takový pacient vypadá ? Obvykle je to naprosto vyhublý, nepohyblivý, ztuhlý skrčenec - pokousaný hmyzem typu blech a štěnic, který má tzv. "flekční kontraktury" - to jest klouby svaly a šlachy - z nedostatku pohybu - přirostly a ztuhly v poloze ve které tento člověk nejčastěji leží - často je tento člověk "odlitkem křesla" nebo postele. Velice často má tento člověk proleženiny alias dekubity - tedy neustálým nehybným ležením na zadku - patách - bocích - "maso" - kůže svaly a šlachy - uhnijí a na dně obrovské - smradlavé - rány trčí holá kost.

Dekubit

Máte pocit, že mi hrabe z příliš dlouhého sledování zombie filmů ? Máte někoho ve zdravotnictví ? Zeptejte se !
Osud takových chudáků je většinou velmi tristní - ve špitále zaměřeném na "aktuní péčí" de facto není pro takového člověka místo protože co chcete za pár dní vyléčit, tam kde chybí měsíce a léta prostého, základního ošetřovatelství typu nakrmit, napojit, umýt, 6x denně otočit z levoboku na záda a odtud na pravobok a zpět a trochu s ním cvičit, aby klouby neztuhly ?

Proč ve státě, kde je 700 000 nezaměstnaných a 10 miliard se rozkrade jen ze zdravotnictví - není hustá síť sociálních zařízení která se starají o tyto seniory, tím šetří náklady akutní medicíně a navíc zaměstnají lidi - často v místech jako jsou Jeseníky, kde nic jiného v době globalizace ani nelze ekonomicky provozovat ?

Ano tušíte jistě správně - je známo, že největší příčinou komplikací je státní správa - zde tomu není jinak. Současný zdravotně - sociální systém je obludný špagetovitý propletenec politických a ekonomických kompromisů, kde se "smysl vytratil v průběhu jednání", nesystematických předpisů, přílepků k nim, přílepků k přílepkům, globálních zlodějin, lokálních zlodějin, různých iracionálních zvyklostí - "jak si to přál pan bývalý zdravotní rada" atd.

V nemocnici je hospitalisace časově omezená, tak se pacient přesune do LDN (léčebny dlouhodobě nemocných) - tu platí zdravotní pojišťovny - proto pobyty v ní drakonicky časově omezují - 6 týdnů a dost !!! Pak je pacienta třeba někam přesunout. Kam ? Třeba má štěstí a dojde ke "zhoršení stavu" - takže šup zpátky na týden do špitálu a pak zase na 6 týdnů do LDN. Nebo (bohužel) se špatná situace "seniora ležáka" nezhorší a pak je nutné jej přeložit někam do domova důchodců - jenomže pro domovy důchodců stále platí "škromachova lež" o tom, že v nich dlí pouze zdraví senioři (jsou vůbec takoví ?) - takže domov důchodců nedostane od zravotních pojišťoven proplaceno nic, co se týka zdravotní péče ani podání léků ani píchnutí injekce - nic - ergo to neudělá - čímž je zajištěno, že seniorovi se opravdu přihorší a nastane další kolo - špitál - LDN - Sociální ústav - domov důchodců - a tak dále a tak podobně - sanity jezdí sem a tam - náklady vesele cinkají, "aby se ušetřilo" - jistě si dovedete tyto bludné cykly živě představit....

Jelikož sociální zařízení nesmí poskytnout ani náznak zdravotní péče a zdravotnická zařízení se (neúspěšně) snaží předstírat, že důvody hospitalisace nejsou sociální - stav mnoha seniorů se putováním sem a tam prudce zhoršuje. I tu nastoupí náš laskavý stát - a vymýšlí - směrnice - normativy - instrukce - a to tak přísné, že v dnešní době prakticky nelze domovy důchodců - nebo vznosnější "penziony pro důchodce" vůbec finančně udržet. Pokud máte nějakou nemovitost a máte srdce - můžete provozovat penzion ilegálně - nebo zkrachovat.

Pokud totiž chcete provozovat domov pro seniory legálně - musíte "žádat o licenci" a tím se stanete obětí (krmivem) pro úředního šimla, který vás 100% sežere. Pokud totiž požádáte o licenci dojde k vám během 52 týdnů v roce asi tak 104 kontrol z hygieny, stavební úřad, požárníci, zdravotní pojišťovny, dokonce finančák, a zemědělská a potravinářská inspekce a spousta daších, kteří budou na molekulární úrovni kontrolovat každý sebemenší aspekt hygieny a bezpečnosti - protože u nás přece nejsou tisíce seniorů, mimo jakoukoliv kontrolu, po kterých doma shora lezou štěnice a zespoda jim zadek - spolu se stolicí a močí - prosakuje lůžkem !!!

Senior

Takže je ještě druhá možnost - nejste altruista - a provozujete ilegálně - "prasečák na dědky" - pak o vás státní správa "oficiálně" neví - zabavíte důchody - a máte klid - horší než bez pomoci doma to stejně nebude. Konec konců jsme v česku, kde se poctiví musí trestat, aby se to odnaučili a o lumpech se "oficiálně neví". Paradoxní je, že současné "předpisy" jsou natolik vyčerpávající - fyzicky i finančně, že i mnohé oficiální a veřejnými penězi dotované domovy důchodců jsou "prasečáky na dědky" - a kupodivu je taky navštěvuje 104 kontrol ročně a kupodivu nikdo nemá tendenci je trestat nebo zrušit ??

Ptáte se proč se v nadpise píše o školkách ? Děti a jejich rodiče jsou totiž stejně slabý článek řetezu. Taky je třeba je trestat, za to, že nemají mafiánské choutky. Provozovat školku je totiž stejně složité jako provozovat domov důchodců. Dokonce je to tak složité že slovní spojení "mateřská škola" je v současnoti tabu a legislativa je plná zmínek a sporů o "dětské skupiny" a "lesní školky". Chcete příklad - děcka, která spolu ve školce žijí v jedné mistnosti dotýkají se a kašlou na sebe zcela volně musí mít "ručníčky visící odděleně" - aby nedošlo k "přenosu nákazy" - to znamená probourat, vybourat a přestavět všechny umyvárny ve všech školkách - to znamená že řada školek zavře - a pradoxně i ty státem podporované, které se pokouší z cigánských děcek udělat lidi.

Jak se mohlo lidstvo dožít roku 2014, když se ručníčky ve školkách dotýkaly ? Opravdu nevím !!
Na závěr ještě poznámka k tomu, co se stane, když seniora prorůstajícího postelí přesunete do ilegálního domova důchodců ? Stát - pokud na to přijde - zabaví takovém seniorovi všechny dávky, které bral z titulu své bezmocnosti a špatného zdravotního stavu. Tak na tebe, když nechceš zahnívat doma - lumpe !!!

Optimistickým pohledem viděno - budeme brzy mít předpisy zajišťující domovy seniorů a školky - lepší než v luxusních resortech Ameriky, Švýcarska nebo Skandinávie. Sice právě proto žádné školky ani domovy důchodců nebudou existovat - ale to je nepatrný problém, který nesojí ani za zmínku na poradě podšéfů pražského ministerstva.

Poznámka při druhém čtení - stejný princip je v česku naprosto univerzální - platí bez výjímky i pro stravování, drobnou potravinářskou a cukrářskou výrobu, většinu řemesel a dalších drobných živností. Ale buďme v klidu - budoucí premiér Andrej Babiš - si naprivatizoval mnoho miliard - proto určitě ví, kde každoročně sehnat ještě 10 x tolik - na sociální dávky pro lidi, kteří by se mohli uživit a jiným tím pomoci, ale kvůli státní buzeraci do toho nejdou.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 SPECZ SPECZ | 27. listopadu 2014 v 9:07

http://www.novinky.cz/domaci/354448-starenky-trpely-cele-dny-a-noci-bez-pomoci-v-kresle.html

To skoro vypadá jak kdyby si váš článek přečetl nějaký novinář a na základě toho se začal zajímat o situaci ...

2 RXD RXD | 28. listopadu 2014 v 10:31

Jestli je to rozumný novinář, tak jak rychle se o to začal zajímat, tak rychle zase přestane...

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama