close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Smart realita blbcům na míru.

7. dubna 2015 v 5:13 | Petr |  Filosofování
Před dávnými a dávnými časy jsem četl poněkud ironický článek, který tvrdil, že před Newtonem tady bylo sedm sfér nebeských a po něm - gravitační teorie umožňující výpočty drah těles. Před Pasteurem tady bylo miasma a cotangium, po něm tu byly bakterie, jejich kultivace, očkování atd. Autor to dával do kontrastu s dnešní vědou, která po vyčerpávajícím jednání s grantovými komisemi často skončí sérií "závažných impaktovaných publikací" na téma zcela jasného a 100% neprůstřelného průkazu, že pokud jsou červánky večer, mohou být i druhý den ráno....

Budiž, nechme vědce vyplňovat grantové přihlášky pro EU ( pozor jen modrou průpiskou!!! ) - tato oblast je mimo velké státy stejně mrtvá a je jedno jestli se bavíme o "převratných objevech" v Zimbabwe, Bulharsku nebo Česku. Co mně jako obyčejnéno kmána dosti štve je současná inflace termínu "smart technologie" - tedy "chytrá technologie". Chytré je dneska už všechno - trefíte se do záchodu ? No pak to znamená, že buď vy, nebo váš záchod, nebo oba jste nesmírně smart ne ?

Což takhle smart trenky ? Že nevíte k čemu by mohly být ? No přece postupujeme metodou TOP - DOWN. Nejprve vymyslíme název "Chytré Trenky" ? "ChyTrenky" - to je ono !!
A teď ten název naplníme nějakým obsahem. Koupíme laciné procesory a RFID čipy od číňana a katalogově zapojené - zašijeme je do trenek. Potom spustíme kampaň na Kickstarteru kde uděláme omračující video, že bez "ChyTrenek" - budete naprosto out. Ale naopak pokud pošlete $ 199.95 dostanete "early adopter package" se 3 kusy, a modulem pro napojení přes WIFI na CLOUD, kde budete moci sledovat jak dlouho trenky - pardon - ChyTrenky - nosítte, jak dlouho trvá vaší ženě než je vypere - jak intenzivně a kde se v nich pohybujete, kolikrát prdíte, jestli prdy jsou "suché" nebo "vlhké" a tak....

Na tom založíte svůj StarUp a budete hledat "anďělského investora". V žádném případě ovšem nesmíte zapomenou při prvním přihlašování ChyTrenek na cloud - nechat vyskočit sáhodlouhé licenční podmínky - nepatrným písmem - přes několik obrazovek, kde na předposledním řádku, kam už nikdo nedočte, se odhalí podstata vašeho ponikání - že totiž data z trenek každého chudáka, který "souhlasil" budte reportovat komukoliv - "kdo dá více" - za ostobní data hlupáků, kteří se holedbají, že licenční podminky na gadgety, které jsou právě in - nečtou.

A až ChyTrenky nepotáhnou - opět pustíte svoji galaktickou kreativitu z vodítka a vymyslíte - ChySlipy ? Pardon - lépe zní iSlipy nebo možná eSlipy, aby zákazníci neprokoukli, že je to totéž - dříve, než vyťukají číslo kreditky.


Co budete k tomuto "smart podnikání" potřebovat - nejlacinější procesory z číny - hromady "hloupých" trenek odtamtéž, a ženskou s šícím strojem - na minimální mzdě, která bude do úmoru procesory do trenek zašívat. Krucifix - vidíte jak dneska moje "kreativita" exploduje ? Připadá vám to jako absudrní ? Myslíte, že to časem nebude ? Že nebudou eBrambory a iZelí, které bude váše životní funkce reportovat megakorporaci, která vás bude do úmoru otravovat kvůli nárůstu zisku o 0,00001% ? Proč jsou Androidové smartfouny spjaty s účty u Googlu ? Což takhle "smart" fitness náramky - není jejich obchodní model založen právě na práskání aktivit - movitého a aktivního - uživatele megakorporaci, kterékoliv, která dá více ?

Smutné, že místo technologií, které by byly skutečně užitečné a s civilizačním dosahem - blbci jsou zplaveni SmartKravinami, aby si nepřipadali jako takoví voli. A dokonce aní "dyzajnéři" SmartKravin si neuvědomují, že jejich "kreativita" končí přesně tam, kde Číňan ( Korejec ) před řadou let ukradl nějakou technologii od Texas Instruments, Motoroly, Hewlett Packard nebo IBM a teď to - milionkrát rozmnožené - lacino prodává....


Poznámka při druhém čtení - myslíte si, že se nenajde "Smart-idiot" který přijde s trenkami napojenými přes "internet věcí" co "cloudu" ? Já o tom nepochybuju a dokonce se předem omlouvám, za svou neinformovanost, pokud se tak již dávno stalo.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Karel Karel | 7. dubna 2015 v 6:31

Dnes tu čtu, že umřem z nudy na eSlipy a minule jsi v komentáři zas psal: "Chtěla jet do Vyškova podívat se na transportéry, ale já jsem ji to zarazil, protože za pár let si užijeme, transportérů, tanků letadel i raket, co hrdlo ráčí ..."

Tak nevím, zda rusáci přijedou v eTrenkách, nebo si trenky budeme měnit povinně jednou týdně dle seznamu kdo s kým?

Tak jak teda, rusáci nebo eTrenky?

2 kolemjdoucí kolemjdoucí | 7. dubna 2015 v 9:46

[1]: Nechcete si také založit nějaký blog? Myslím, že by to bylo zajímavé čtení a že bychom se toho mnoho dozvěděli. Téma prvního článku navrhuji třeba „ChyTrenky musí mít i nabíječ”, očekávám že téma patřičně rozvinete a jeho potenciál využijete až do krajnosti. Hlavně prosím zvolte vhodnou kategorii, některé sekce nemusí děti správně pochopit.

3 Karel Karel | 7. dubna 2015 v 11:24

[2]: Nemám zájem psát vlastní blog, tady ty příspěvky píši jen, aby Petr jakožto chytrý a šikovný člověk nepsal jen pesimistické vize, které se mu navíc nějak překrývají, jako že jednou eTrenky a podruhé okupační vojáci. Každý přeci ví, že rusáci jsou v mikroelektronice zaostalí a jestli vůbec přijedou v trenkach, spíš to vidím na košili s hnědkou.

4 petr-kubac petr-kubac | 7. dubna 2015 v 18:06

[1]: Realita je bohuzel tak slozita, ze pokud se ptas jestli TANKY NEBO TRENKY ja se musim zeptat jestli NEBO je OR nebo XOR protoze mezi tim prirozene jazyky nedelaji rozdil. V pripade OR jsme v podstate zajedno - rusaci prijedou s ChyTrenkami na prdeli OK?

5 Petr G. Petr G. | 7. dubna 2015 v 19:11

Rusi nejsou v elektronice zaostalí. Rusi jen nedali za levno svou elektroniku mezi prostý lid. V Česku nevím jestli ještě nějakou elektroniku vlastní produkce od integráče z Tesly po silnoproudý kabel z Kladna vyrábíme. Můžeme to koupit z číny jako hotový výrobek, nebo z Koree jako integráč.

6 Petr G. Petr G. | 7. dubna 2015 v 19:11

Rusi nejsou v elektronice zaostalí. Rusi jen nedali za levno svou elektroniku mezi prostý lid. V Česku nevím jestli ještě nějakou elektroniku vlastní produkce od integráče z Tesly po silnoproudý kabel z Kladna vyrábíme. Můžeme to koupit z číny jako hotový výrobek, nebo z Koree jako integráč.

7 Karel Karel | 7. dubna 2015 v 20:31

[4]:[6]: Na co dodejcháme, buď na ChyTrenky nebo na ruskou bratrskou pomoc. Současně je to vyloučeno, rusáci jsou zaostalí v mikroelektronice, tedy ChyTrenky mít nemohou.
Nejsem expert ve vojenské technice, ale současné ruské systémy mají západní doplňky na kterých jsou závislí a nejsou zatím schopni si je vyrobit sami.

8 kolemjdoucí kolemjdoucí | 7. dubna 2015 v 20:37

[4]: Rusové nepřijedou, jelikož bylo zjištěno, že ruské tanky nesplňují emisní normu EURO 5, tím pádem jejich vstup na území EU není možný.

9 petr-kubac petr-kubac | 8. dubna 2015 v 6:21

[8]: Uff to jsem se uklidnil !!!

10 Karel Karel | 8. dubna 2015 v 7:39

[8]:[9]: To už je bohužel velmi černý humor.

11 Dalio Dalio | 8. dubna 2015 v 10:03

.....před Newtonem tady bylo sedm sfér nebeských a po něm - gravitační teorie umožňující výpočty drah těles. Před Pasteurem tady bylo miasma a cotangium, po něm tu byly bakterie, jejich kultivace, očkování.....

/ Škoda, že po deseti zdejších seriálech o anténách již nemontují čtenáři na střechu malý bazmek, a čtyřicet metrů ze stožáru sundaného drátu s izolátory  nedarují starý na věšení prádla.../.

12 Petr G. Petr G. | 8. dubna 2015 v 15:02

V dávné minulosti se objevovalo snadno. Jediný problém bylo jak objev prosadit před církví, císařem, králem. Ještě před 150 lety bylo co objevovat. Co chcete objevit dnes? Dnes už objevit něco převratného stojí peníze. S mikroskopem či dalekohledem si nevystačíte. Abych to neviděl tak černě, můžete zkusit Petrovi s logaritmickým zesilovačem. Programování a elektronika s matematikou jsou poslední obory, kde jediné co potřebujete k dosažení cíle je mozek. Na vše ostatní stačí peníze a šikovný číňan s eBay.

13 Dalio Dalio | 8. dubna 2015 v 15:42

Idiotský výrok amerického patenťáku o tom, "jak již je vše vynalezeno" je možné v podstatě zrušit třeba nahlédnutím do spisů lorda Kelwina z osumnáctého století, protože třeba stačí nalistovat termoakustiku / ještě ne pod tímto názvem /, a můžeme si v roce 2015 sednout v laborce ke stolu, a začít vysoce úspěšně bádat. Co se týče té nešťastné matematiky, na dosavadní hromadě matematickofyzikálního šrotu vytvořeného za dvě poslední století v podstatě doblikává časem zašlý poutač einsteinovy teorie relativity, a má už na sobě zhaslé téměř všechny barevné žárovičky. Důsledkem toho pak je, že v Cernu vždycky za dva roky někdo najde ve vyhořelé heliové sekci zmačkaný list českého rudého práva, a zplesnivělý okousaný kus salámu Gothaje, což je sice lákavý pocit zadostiučinění pro vedoucího boše který se tak může ještě dnes pomstít za Sudety, a další rok už je pak nutné, odpálit hlavní magnet urychlovače, aby nebyl vidět další neexistující debakl. Kdysi jsem rozčílil do běla na jedné diskusi nějakého ambiciozního čecha který o tom básnil tím, že jsem se ho ptal, čím z tam slouží za pětadvacet papírů měsíčně, a odhadoval jsem, že mu tam po tom salámu a rudým právu dovolí tak maximálně utírat podlahu hadrem. On pak ostatním rozčileným vědcům hrdě vyprávěl, jak tam prej utírá v kanálu podlahu nanohadrem..."Šikovný  číňan" je dnes jen výmluva, horší než třeba dr Faust, který když zjistil, že se mu nepodaří vyrobit zlato, seriozně prorazil strop laborky koštětem, začadil to sírou, a práskl před rozzlobeným vládcem do bot s tím, že všichni věřili, že ho vzal čert. Zkuste totéž dnes udělat sponzorovi - ateistovi....

14 Petr G. Petr G. | 8. dubna 2015 v 16:50

Pointa byl Faust? Nemám hudební sluh, tak mě termoakustika nezajímá. Zkoušel jsem logaritmický zesilovač a poměr 1:2000 fungovalo. 1:10000 už bylo plné šumu. Rád bych se zeptal na čem bádáte Vy? Nebo jen čtete a čekáte až bude hotový modul k mání ve slevě?

15 Dalio Dalio | 8. dubna 2015 v 17:10

Pointa byl skutečně Faust s nanohadrem. Pokud Vás nezajímá hudba / ? /můžete termoakustiku použít třeba k chlazení. Co se týče bádání, fascinuje mne odjakživa lenost. Neviděl jsem dosud někoho pilného, aby vybádal něco dlouhodobě užitečného, i když se s tím třeba i živil a uživil. Propaguji geniální nápady. Obávám se, že příliš pilnou vědeckou prací člověk spíše zdegeneruje.....

16 petr-kubac petr-kubac | 8. dubna 2015 v 21:20

[15]: jednoho petpeťáka s IP adresou 89.176.19.XXX jsme uz tady měli a ten se s tou genialitou tak rozjel až skončil v BANu.
Ale k tématu - Soukromě si myslim, že nejlepší příprava na "geniální ideu" je takové to drobné, ale neustálé  poprcávání kolem předpokládaného místa jejího výskytu, které udržuje hlavu prokrvenou...

17 Dalio Dalio | 8. dubna 2015 v 22:26

Omezování je jeden z životně důležitých  principů námezdné pracovní síly  moderních demokracií. A také čekat s prokrvenou hlavou na infarkt není nové, popisuje to již stařičký profesor parkinson z šedesátých let minulého století. Nevím, proč Vás tak před časem rozčílil můj radiokartáč...

18 Petr G. Petr G. | 9. dubna 2015 v 11:12

Davinci, Archimedes, Nikola Tesla. Lenoši k pohledání. Jeden se flákal u malování, druhý v lázních a třetí v laboratoři Westinghouse.

19 Dalio Dalio | 9. dubna 2015 v 15:29

Nikola Tesla byl asi nejnaivnější, ovšem obávám se, že pokud bych musel ve dne kopat v emerice kanály jako on, a potom mi teprve po nocích dovolili vynalézat, případně se muset s Edisonem hádat o to zda stejnosměrný a nebo střídavý proud, a nakonec ještě prodat patenty na trojfázový proud nějakým zlodějům z westinghouse, tak to by bylo lepší si hodit nohy na stůl, a třeba spát...Pokud schopný vynálezce skončí jako naivní námezdná pracovní síla, což se obvykle stane z existenčních důvodů, potom je to tragedie, a výsměch současného Systému učených idiotů všem, kdo dovedou jen o trochu víc....

20 Slavko Slavko | 9. dubna 2015 v 19:36

Najhoršie na tom je, že sa nájde dostatok ľudí, ktorí budú prdami v mraku nadšení, výsledkom čoho bude, že za pár rokov iné ako etrenky nekúpite.

No a potom nastane bod zlomu – namiesto blogov o tom, ako tú ktorú vec obohatiť o nejakú funkciu, sa začnú množiť podvratné živly, ktoré budú písať ako tú či onú fičúru vypnúť, či znefunkčniť :(

21 Dalík Dalík | 15. dubna 2015 v 23:10

Geek: á, bude se banovat, bezva.

ale k věci: mluvená čeština sice nerozlišuje mezi OR a XOR, ale psaná ano. Jakožto geek znalý akreditací byste toto měl vědět, tedy:

OR: "Dáš si kečup nebo hořčici?" (rozuměj - kydneš si něco k tomu párku?)

XOR: "Dáš si kečup, nebo hořčici?" (rozuměj - na výběr je kečup a hořčice a předpokládá se, že tázaný si vybere jen jedno)

Tedy: TANKY NEBO TRENKY je ve významu OR.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama