close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Čtete ještě noviny ?

7. července 2015 v 5:47 | Petr |  Filosofování
Shodou okolností to tak vyšlo, že minulé úterý, kdy jsem psal o obavách ze železnic, jsem skutečně jel "Pendolínem do Prahy" - a protože situace se mění každou sekundou, jenom připomenu jaká byla tehdy "politická situace" - tedy od pondělka bylo Řecko ve stavu krachu - zavřené banky a nekonečné fronty před bankomaty, ze kterých mohli Řekové vybrat jen 60 euro denně.

Protože jsem nechtěl tahat notebook - tak jsem si v Pendolínu vyžádal "Hospodářské noviny" - což je ten list, který vlastní a tiskne zloděj privatizátor mediální magnát - Zdeněk Bakala - kterého my v regionu naprosto milujeme, za způsob jakým vede zdejší hornictví ke dnu dvojnásobnou rychlostí, než by byl "přirozený úpadek".

OK takže nejstarší demokracie na světě se finančně hroutí - co o tom píšou "Hospodářské" noviny ? Na první stránce byl článek ve kterém nějací Euro-bafuňáři - něco jako Valéry Giscard d°Estaing nejprve "strašně bojovali za Řecko" a pak sami sebe strašně litovali "Jak se v Řecku zklamali". Na druhé stránce byl větší článek o tom jak je současná řecká vláda arogantní a v Bruselu bydlí v moc drahém hotelu, a hned pod tím byl druhý článek, který mi tedy zvedl žluč - o tom jak Čeští zloději privatizátoři - koupili v Řecku největší sázkovou kancelář - a když jsou Řekové finančně na huntě - tak si to představte - "ona jim teď nevynáší" !!!

VÁŽENÉ "HOSPODÁŘSKÉ NOVINY" - TO SI JAKO DĚLÁTE PRDEL ?!?!

Mysleme si o řeckém "kreativním účetnictví" - cokoliv, ale taková je představa "Bakalovin" o zprávách ze státu ve stavu finančního krachu ? Byl váš výtisk z 30.6.2015 jenom takový "kripl-žurnál" určený pro nudící se cestující ve vlaku, nebo už je celé papírové vydání jenom "odpad co se nevešel na internet" ? Nebo když váš vydavatel má za ženu tu bývalou missku tak jste se změnili na bulvár ? Akorát místo poprsí Agáty Hanychové se věnujete životním peripetiím českých velko-zlodějů a velko-privatizátorů ?

Děda, který byl národností Němec a přitom komunista - právě proto šikanovaný bolševiky - přesto miloval Rudé Právo - protože to byla - za padesátník - obrovská plachta papíru a "cosik do peca na zatopeni"... ale jinak informace v nich byly pořád úmorně stejné. Nerad to říkám, ale v rámci postupu "neonormalizace" jsme se ve spirále dostali tam, kde už jsme byli ? Tedy vím, co které noviny píšou, aniž bych je kupoval ? Akorát toho "papira do peca" je na nich minimum, takže opravdu není jediný důvod je kupovat - a proto se na internetu dočtete o žalných perspektivách "soumraku žurnalistiky" ?

Jó Jó vážení soudruzi žurnalisti - v oblasti trhu - mezi Bleskem a "Chvilkou pro tebe" je už docela těsno, takže soumraku "Hospodářských novin" se nelze ani divit. Neseďtě ve vaší luxusní Karlínské retro-fabričce a nepište hovadiny na objednávku gaunerů oligarchů a třeba se pak veřejnost smiluje a nenechá vás zmizet - jako zmizely národovecké listy předminulého století.


Mimochodem - po této zkušenosti, jsem na zpáteční cestě chtěl vychutnat klasické "Burešoviny" a to buď ve "verzi 1" nebo ve "verzi 2" ale bohužel "Pendolíno" z Františkových lázní nabralo takové zpoždění, že z Prahy raději vypravili "náhradní soupravu" která žádné noviny nevezla.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Petr Brát Petr Brát | E-mail | 7. července 2015 v 8:01

Tak to že noviny a s nimi související portály jsou nečitelné jsem začal vnímat už dříve. Ale jsem tomu možná i rád, hledání toho "co se dá číst" mě mimo jiné navedlo na Váš blog :-D
Také jsem ale dumal proč jsou novináři placeni za CtrlC+CtrlV.
Ale co to je úmysl ?? Co když našim oligarchům došlo, že nejlépe se ovládá čtenář těch blesků a prásků ?? Co když vlastně nechtějí aby lidé chtěli vědět co se děje doopravdy aby si nedejbože neudělali vlastní názor ???

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama