close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Chemie pro šílence 61. Chlorečnan draselný a nikdy jinak 1.

14. ledna 2016 v 5:44 | Petr |  Chemie pro šílence
V Německu došlo k pozoruhodné události : "trpící syrští lékaři a inženýři", které pozvala mamá Merkelová, se na Silvestra sebrali a v několika větších městech projevili typickou orientální statečnost a fair-play. V přesile 20 : 1 přepadávali, osahávali, okrádali a sem-tam i znásilňovali bílé Němky.

To se dalo čekat a není to jádro průseru. Průser je v tom, že oficiální média v Evropě, a potažmo v (demokratickém ?) Německu, selhala, a o této věci (kvůli vládní cenzuře !!) mlčela, jak Jakešovské Rudé Právo o výbuchu v Černobylu. Kdyby Gertruda, Hildegarda a mnoho dalších si na Facebooku nesdělovaly zkušenosti typu : "Kam ti sahal ?" ..... "A taky tě potom okradl ?" ..... tak by se o ničem nevědelo dodnes. Jenomže v určitém okamžiku si o těchto "trpících Syřanech" už cvrlikali vrabci na střeše - takže za týden od události - 6. ledna, došlo ke "zvěřejnění" celé věci, nejenom v Německu, ale i u nás, včetně všech "zásadních prohlášení" Merkelové i ostatních osob, které to předtím zametaly pod koberec.

V Evropě se nestoudně lže ...... jednoho dne někomu prasknou nervy ...... a bude se střílet. Jelikož nezanedebatelná část "trpících Syřanů" jsou "inženýři - chemici" - experti na "improvizované výbušné prostředky" školení Al-Kaidou, Islámským státem, Talibanem, CIA a možná i dalšími, považuji za svoji povinnost pracovat na vyrovnání "informační asymetrie" a podívat se na domácí výrobu další pozoruhodné chemikálie - chlorečnanu draselného.

Jak jistě víte - v Anglii a ve Skandinávských státech jsou v "multikulturalitě" daleko před námi, takže vás tam zavřou i za držení zavíracího nože s pojistkou. Z této oblasti pochází návod na "Švédský prach" - což je směs převážně z chlorečnanu draselného a červeného fosforu, na které si můžete vlastnosti chlorečnanu vyzkoušet.

"Švédský prach" se tedy vyrobí takto - koupíte spoustu zápalek, oškrábete jim hlavičky a rozmělníte je na prach. Ten uschováte pečlivě na suchém místě v uzavřené prachotěsné nádobě. Pak umyjete celé pracoviště vlhkým hadrem a necháte uschnout. Pak z krabiček od sirek oškrábete hmotu škrtátek a taky ji rozmělníte na nejjemnější prach. Pak prach z hlaviček smísíte s prachem ze škrtátek - volně, volně po malých dávkách a bez mechanického tření aby celá směs nevzplála. Výsledný mix se svými vlastnostmi velice blíží vlastnostem černého střelného prachu a dá se použít ke střelbě z improvizovaných zbraní "domácí výroby".
Je vám jasné, že hlavičkami od sirek "syrské inženýry" jen tak nepřestřílíte. Navíc jakmile EU vycítí nebezpečí - uvidíte jak rychle budou sirky na příděl. Je tedy třeba něco jiného : V dobách železné opony byly kolem hranic se západem dlouhé pruhy jemě uhrabané hlíny, bez jediné rostlinky ( aby byly vidět stopy prchajících "trpících Čechů" ). Tyto pruhy se bez rostlinstva udržovaly "Travexem" - chlorečnanem sodným, který byl volně ke koupi v "zahrádkářské prodejně". Na Travexu jsme my "pubertální pyrotechnici" ( pyromani ) vyrostli.

Víte čím se liší chlorečnan sodný NaClO3 od chlorečnanu draselného KClO3 ? Z hlediska vlastností potřebných v "multikulturním světě" - ničím. Jenom výrobci rachejtlí jej nemají rádi, protože má výrazný žlutý plamen, který přerazí ostaní barvy ohňostroje. Na rozdíl od chlorečnanu draselného, který má téměř neviditelný tmavě modrý plamen. Přesto dneska nedávám návod na výrobu chlorečnanu sodného, ale draselného, protože tento má ještě jednu výhodnou vlastnost - je velice málo rozpustný ve vodě, což usnadňuje výrobu.

Jako chemikálii, bez které žádná výroba chlorečnanu draselného nebude - je chlorid draselný. Jděte do "zahrádkářské prodejny" a tvařte se, že vaše rostlinky potřebují "draselnou sůl". To je chlorid draselný KCl - nevinné zahradní hnojivo. Až se bude "multikulturní situace" zhoršovat, výbuchy a střelba se stanou běžnou realitou - hajzli z EU na to určitě přijdou a chlorid draselný zakážou, jako zakázali peroxid vodíku. V tom případě se musíte tvářit jako marodi na srdce a žádat v hypermarketu "sůl pro kardiaky" - což je taky chlorid draselný, jenom mnohem dražší. ( v Kauflandu jsem jej viděl ).

Z chloridu draselného je třeba vyrobit nasycený vodný roztok. Vodu přivedete téměř k varu a rozpustíte v ní draselné soli tolik, až i přes neustálé míchání - několik krystalků zůstane na dně. Během chladnutí se vám něco málo vysráží zpět, ale toho si nebudete všímat.

Pak je několik možností - nejsnadnější avšak velmi smradlavá možnost je koupit obrovské množství "SAVA" - tedy chlornanu sodného NaClO, pokud jej zahřejete nad 70 stupňů - tedy vzhledem k jeho nízké koncentraci jej stejně budete muset zahustit varem - chlornan sodný se začne rozkládat na chlorečnan sodný a chlorid sodný. Když uvidíte první krystaly - což je chlorečnan sodný - vařící směs ihned odstavte, než se přehřeje a bouchne. Pak smíchejte reakční směs s nasyceným roztokem chloridu draselného - vznikající - téměř nerozpustný chlorečnan draselný se vyloučí jako množství plochých bílých krystalů, které získáte z roztoku filtrací, přes filtrační papír do kávovaru a vysušením solí na filtru.

Tento způsob výroby je tak smradlavý jak si jen dovedete představit. Otevřete doma flašku se SAVEm a představte si, že ji budete vařit. Navíc přitom vzniká i plynný chlor - známá žlutá smrt ze zákopů první světové války, takže tuto výrobu lze prakticky dělat jen ve skleněných nebo keramických varných nádobách a jenom venku, kde oči udavačů pečlivě hlídají. Navíc i na tuto výrobu Euro-gauneři přijdou a lze očekávat, že zakážou chornan sodný - alias desinfekci typu "SAVO", proto musíme počítat s nejprimitivnějšími možnostmi a připravit se na elektrolytickou výrobu chlorečnanu draselného - stejně jako se to dělá v průmyslu.

Principem elektrolytické výroby je elektrolýza nasyceného roztoku chloridu draselného - při elektrolýze se rozkladem vody uvolňuje kyslík, který reaguje s chloridovými ionty za vzniku chlornanových a později chorečnanových iontů. Chlorečnanové záporné ionty reagují s draslíkovým kationty za vzniku chlorečnanu draselného, který je asi 20x méně rozpustný než chlorid draselný, proto se hromadí jako bílé krystaly na dně reakční nádoby.

Reakční nádobu si musíme nejprve vyrobit - přitom je potřeba poznamenat, že další reakce, které v nádobě probíhají je vznik chlorovodíku a dokonce i volného kyslíku, vodíku a chloru - což jsou silně korozivní a výbušná svinstva. Vyrobit reakční nádobu tedy není úplná sranda, ale jde to. Poněvadž je však nutné předem předpokládat, že EU-gauneři zakážou téměř všechno, je popis výroby dosti obsáhlý, proto bych jej s dovolením nechal na příště.

Dneska si jenom řekneme v čem je kouzlo chlorečnanu draselného. Raketoví modeláři mají své recepty na rozpouštění chlorečnanu v roztaveném sorbitolu - čímž vzniká hořlavá hmota známá z raketových motorků jako pevné raketové palivo. Pro případ "multikulturní krize" nás ale zajímá jiný recepis : smícháním 9 dílů jemně rozemletého chlorečnanu draselného a 1 dílu běžné strojní vazelíny vznikne "hňahňanina" vlastnostmi i vzhledem velice blízká plastickým trhavinám, která je relativně bezpečná a přesto se dá odpálit a bouchá jako hrom.

Takže Pšššššššt - před koncem následuje obvyklý disclaimer : ABSOLUTNĚ ZAKAZUJU - cokoliv zde uvedeného doma zkoušet. Naopak - kupte si modlitební kobereček s obrazem "Mokrého kamene" a hlaste se na nejbližší pobočce ČSSD, KDU-ČSL, nebo "hnutí ANO" - jako dobrovolný ubytovatel trpících syrských chemiků. Navážete-li s nimi opravdu důvěrný "trans-nacionální" kontakt - určitě vám, z věčnosti za teplé lidské slovo, domácí výrobu výbušnin rádi předvedou, až se budou chystat na daší "výlet do metropole".
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 dotaz dotaz | 14. ledna 2016 v 9:38

Hustý. Jako fakt, tleskám.

Pane Kubáč, klidně bych s Vámi bojoval na barikádě kdyby to bylo potřeba, ale víte co je, myslím si, největší problém? Že bysme tam nejspíš byli jen sami dva (možná tři), protože lidem okolo se v tý makovici pořád ne a ne rozsvítit. Přitom by úplně stačilo kdyby si konečně uvědomili, že zlo zajde jen tak daleko, jak daleko mu to svou nečinností dovolíme a zahodili tu debilní předposranost. Cokoliv je lepší než holý ruce, i třeba „jen” teleskopickej obušek coby zbraň na obranu, hlavně je ale potřeba zahodit myšlení ovcí jdoucích na porážku a ZAČÍT SE BRÁNIT. Už teď, každej den klidu navíc na přípravu je k dobru.

2 petr-kubac petr-kubac | 14. ledna 2016 v 13:21

[1]: Nejhorší zážitek "bojového typu" bylo hlídkování v bunkru uprostřed dopadové plochy střel na dělostřelecké střelnici - tam k posrádní strachem nebylo daleko

Vtip je v něčem jiném, proč tady v roce 2050 bude chalífát - představtte si že 500 000 lidí při obraně česka zařve - pak se zvednou osoby typu Sobotky, Kalouska, Babiše, Zemana, Schwarzenberga, a dalších, a pěkně vám "politicky vysvětlí" že jste splnili "vlasteneckou povinnost" - máte se vrátit do práce, aby měli zase co krást - to by bylo možná větší maso než ten chalífát.

3 vladan vladan | E-mail | 14. ledna 2016 v 15:08

Pane Kubáči,
Dost riskujete,
Já jsem před měsícem dal na YTB komentář k videu o uprchlících ve kterém jsem vyzíval k občanské neposlušnosti a radil aby se lidé v rozporu se  zákonem o zbraních a střelivu ozbrojili,. Argumentoval jsem tím, že vláda , která nezaručí občanovi bezpečí se nemá poslouchat. Jako poslední krok před násilnostmi jsem uvedl občanskou neposlušnost. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Odcházejíc do práce ve 4 hodiny ráno na   mne vybafli tři chlapi a odvezli do Prahy na Perštýn kde je úřadovna útvaru pro odhalování organisovaného zločinu. Nebýt toho,že má  sestra kolaboruje se současným režimem v jedné z bezpečnostních složek  ,tak nevím nevím. Až posléze jsem se dozvěděl že občanská  neposlušnost není ,,demokratická,, . Hrozilo i několik let za nabádání k páchání trestného činu prostředky masové komunikace. Protokol byl sepsán se závěrem, že jsem věc provedl v emoční nestabilitě po shlédnutí sugestivních zpráv v televizi.
  Věc byla odložena . Navíc můj švagr je šéfem přes bezpečnost Prahy což mi také pomohlo. Nechci mluvit jako pokrytec  nebýt rodiny tak jsem v hajzlu, ale oni mne z toho vytáhli kvůli sobě. Ta dnešní pakáž nemá svědomí. Lakota a hamižnost nás zničí.
Vy radíte lidem jak vyrábět výbušniny tak až půjdete jednou do práce...... :-)

4 vava vava | 14. ledna 2016 v 16:12

Huh, to nám ten inzerovaný nový trend "dlouhodobého přežití bez výdobytků civilizace" začíná zajímavě ...tak jdu pro to savo.

5 petr-kubac petr-kubac | 14. ledna 2016 v 16:14

[3]: Zajímavá poznámka - z mých skromných kontaktů s policajty - oni nejsou blbí, jenom líní a 99% z nich vidí a rozumí tomu, co je zjevné, ale často se pohybují v rozporu typu : "je nám to jasné, jako vám, ale konáme na rozkaz shůry." Tudíž pohovořit si v rámci výslechu o současné bezpečnostní siutaci by bylo velice zajímavé.

Jo a pak je dobré nevyjadřovat se příliš radikálně na stránkách patřících firmě - úplatné kurvě - viz činnost Google v Číně a dalších nedemokratických režimech, ve vztahu k americkým ( a patrně i českým ) tajným službám a tak.

6 Perpeťák Perpeťák | 14. ledna 2016 v 17:47

Vždy jsme litoval chudáky s klotovými rukávy, co mají nařízeno něco zakazovat, a pak se pod to ještě podepsat. Pokud někdo z nich četl Urbaňského technologii a chemii výbušnin, měl by neprodleně zakázat i chlorid amoný a modrou skalici. Když jsem kupoval posledně v Zlatnické ulici v Praze 30 procentní peroxid vodíku na leptání plošných spojů, uvedl jsem účel koupě do sešitu : BOMBA. Vyděšený prodavač to bohužel okamžitě vygumoval...

7 Vladan Vladan | E-mail | 14. ledna 2016 v 21:02

[5]:ještě k tomu Savu. Tohle bych sem nepsal, vždyť se někdo otráví  poleptá.
Nebo to pojednejte tak, že až se naši noví obyvatelé Evropy budou chtít dozvědět něco o českém trhu s chemikáliemi a postupech výroby třaskavin, aby jim to v nějakou zajímavou chvíli přeorganizovalo uspořádání bytu . Takové ,,dobré,, rady :-).

8 dotaz dotaz | 14. ledna 2016 v 21:22

[7]: Tihle nečtou v češtině, a asi nikdy nebudou. To samý chemie atd, pochybuju že je potkáme v drogerce, ti mají svoje zdroje.

[2]: To je dobrá poznámka, proto je dobré si uvědomit, že i oni jsou v podstatě zneužiti (samozřejmě je to neomlouvá za různé odporné činy proti lidskosti, ale logicky by měla následovat otázka „Kým” {a pak už se na nic neptat}).

9 Vašek Vašek | 14. ledna 2016 v 21:47

[7]: Nepřeceňoval bych to... Není to tak hrozný. Savo jsem omylem ochutnal, vypláchl jsem si a přežil. Pokud vás zajímá jak chutná tak extrémně slaně. :-)

10 blr blr | 15. ledna 2016 v 7:51

[3]: Nevím co jsem tam napsal a hlavně jak jste to napsal, ale na onom serveru jsou mnohem ráznější a "důležitější" informace, které naštěstí nejsou smazané...

Např. o tom, co se děje s evropou tam jsou videa starší tří let, které prakticky sdělovali, co se teď děje.. a jsou tam díky Bohu pořád..

11 blr blr | 15. ledna 2016 v 7:54

[7]: naopak - rád jsem si doplnil vzdělání, vždy hned nemusíme dělat bomby...

12 Vladan Vladan | E-mail | 15. ledna 2016 v 18:19

[7]:: naopak - rád jsem si doplnil vzdělání, vždy hned nemusíme dělat bomby...
Doplnit si vzdělání je vždy dobré.
Tak s NaNO3 můžete buď hnojit zahradu nebo přijít o ruce.
Ta travexová období člověk přežil jen s drobnými popáleninami. až v kroužku raketových modelářů na Praze 7 jsem si udělal ohňostrůjské zkoušky a to je jinej level. Ono něco dělat s KNO3 není to samé jako s KClO3 nbo NaNO3 a pak lidi vyčesávají třísky z vlasů a v doutnajícím svetru prchají po louce a řvou ,,maminko to pálí,, .

13 Vladan Vladan | E-mail | 15. ledna 2016 v 19:39

Pane Doktore, rubrika chemie po šílence je slušná. Myslím velice slušná. Chtělo by to i rubriku    ,, snadno a rychle,,   . Obsahem by bylo vše užitečné pro budoucí přežití, jako výbušniny a tak, jen bez nutnosti navštívit jakoukoliv prodejnu. Takové  ohleduplné k životnímu prostředí. A proč podporovat ta obchodní gaunery. Středověké metody pro každého. Výroba milíře na dřevěné uhlí , celulozy a tak.

14 dotaz dotaz | 16. ledna 2016 v 11:08

[13]: Běžte kovat meč, oni vás ty roupy přejdou…

Není třeba začínat od začátku úplně ve všem, v post-apo světě mají stejně největší výhodu ti, co buď dlouhodobou přípravou v době kdy to šlo, nebo nějakým štěstím přišli už k hotovýmu (zbraně, benzín atd atd). Navíc sám stejně nepřežijete, společenství (jakékoliv, třeba i společenství šílenců, které ale sdílí společný cíl) zvyšuje šanci, a čím větší společenství tím víc - což ale platí už teď, takže nejspíš proto nepřežijeme, protože lidé v téhle republice nechápou co je společný cíl a hodnoty, neumí ho/je sdílet, bojují každý sám jen za svoje cíle a zájmy (což je jim umožněno jen díky tomu, že jejich pradědové za ten lepší život celé společnosti dokázali bojovat a také skutečně bojovali, ale to si ti dnešní vůbec neuvědomují). Jsme rozděleni, a to je problém.

Ale Vy to, Vladane, všechno dobře víte a jen nám tu trollíte… nebo se pletu?

15 Vladan Vladan | E-mail | 16. ledna 2016 v 14:21

[5]: Pane Doktore, potřebuji praktickou radu. Existuje nějaká chemikálie do které bych ponořil svou kočku, aby mi domů netahala blechy ?

16 Vladan Vladan | E-mail | 16. ledna 2016 v 14:22

Nemyslím formaldehyd.

17 Perpeťák Perpeťák | 16. ledna 2016 v 15:08

Horká nitrační kyselina. Pokud se pak kapalina nechá odpařit, kočkonitrátem znečištěným mírně blechonitrátem se dá perfektně střílet z perkusních zbraní.

18 Vladan Vladan | E-mail | 16. ledna 2016 v 15:15

[17]: No to jistě ale tu nitrační směs si
na plotně ohřívat nechci. Já myslel ,aby kočka dýchala. Vona dobře loví myši.

19 Leoš Ondra Leoš Ondra | E-mail | 16. ledna 2016 v 16:11

Díky moc za článek. Po jeho přečtení jsem si už ale raději začal celý Váš blog stahovat pro čtení offline, bůhví, jak dlouho to potrvá než ho blog zablokuje :-)

20 Vašek Vašek | 16. ledna 2016 v 17:08

[19]: jj stejná věc mě napadla. Co používate? WinHTTrack mě nenadchl je to nějaký rozsypaný.

21 petr-kubac petr-kubac | 16. ledna 2016 v 19:37

[18]: V tomto punktu zatím civilizace funguje - takže šup do drogérie pro amule typu Frontline - napatlat kočku za krkem ( kam si nedosáhne jazykem )  a je na čtvrt rodu klid.

Jenom pozor - psi jsou odolnější a dají se napatlat čímkoliv - pro kočky jsou nekteré insekticidy běžně používané na psy smrtelně jedvaté - takže pozor.

22 Perpeťák Perpeťák | 16. ledna 2016 v 21:41

Kočku bych znitroval, a na myši použil vodku s nembutalem /pentabarbital/. Tohle chodí geniálně zvlášť když je mráz. Jinak, nitrační směs nemusíte zahřívat, tu je spíš potřeba chladit, jinak si musíte vzít teflonovej deštník, protože nepříjemně prší ze stropu, a není to dobrej kondicionér na vlasy.

23 Vladan Vladan | E-mail | 17. ledna 2016 v 19:06

[14]: Kovat meč, nepůjdu neb je to běh na dlouhou trať. I několik let, než se špičkové řemeslo člověk naučí.

24 Vladan Vladan | E-mail | 18. ledna 2016 v 17:10

[14]: trochu jste mne odhalil. Ale jako sonda do čtenářů blogu to užitečné bylo.
Je jasné. že jednotlivec vybaven věděním není nic, pokud není užitečný lidem vlastnícím hrubou sílu.  Ps,S, Tento blog je jeden z nejlepších , které jsem četl. Pn doktor je koumák a lidé, kteří ho systematicky čtou jsou na výši. Škoda, že jim je to PRD platné.

25 Vladan Vladan | E-mail | 18. ledna 2016 v 17:12

[14]: Jinak,..... Blaničtí rytíři kvůli dnešním konzumentům googlu NEVYJEDOU

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama