close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Poznámky politické

29. srpna 2017 v 5:08 | Petr |  Svět okolo
Je překvapivé jak často jsem tázán na "současný politický vývoj" přestože každému, kdo mě zná je předem jasné jakou odpověď dostane. Přesto jsem se rozhodl, pro úsporu času, udělat výjimku a sepsat své politické poznámky formou blogového příspěvku. Přestože vím, že 90% čtenářů to nezajímá, mějte prosím strpení se zbylými 10% kteří se mě opakovaně tážou a od psaní rozumného obsahu mě tím zdržují.

Kauza Čapí hnízdo.

Američtí důstojíci mají heslo "buď jsi součástí řešení, nebo jsi součástí problému". Andrej Babiš namlouvá veřejnosti ( ačkoliv tomu sám nevěří ), že je součástí řešení. Ve skutečnosti však on - agent - privatizátor - oligarcha s temnou minulostí a nejasným finančním pozadím je součástí probému této společnosti. ERGO co s ním : "politicky zlikvidovat" ??

Takže v České republice, která je 30x menší než USA vidíte i 30x menší verzi anti-Trumpovského hnutí - to jest anti-Babišovské hnutí. Cokoliv se hodí : Morálně problematický byznys, morálně problematické vztahy s novináři, morálně problematický vztah k demokracii atd.... Vykřičíme to do naší bubliny pražských mediálních intelektuálů, až z toho všechny uvnitř bubliny bude hlava brnět a hrozba Babiš se tím rozplyne! Ne ?

Problém je v tom, že důchodci ze Starých Hamer si to nemyslí, ba dokonce o rozhořčeném hluku z Prahy sotva slyšeli. Snad mezi reklamami ve zprávách o přestávce fotbalu na ČT-sport a to je veškerá pozornost kterou tomu věnovali. Protože když Jan Kraus a Bára Štěpánová na Václaváku sepisují novou protestní petici každý měsíc - nastane fenomén habituace a mozky lidí opakovanou informaci bez biologicky závažného následku přestanou vnímat.

I já, rádoby matematik, musím ke kauze "Čapí hnízdo" poznamenat, že "množina činů, které vyhovují zákonu" je výrazně větší než "množina činů, které vyhovují dobrým mravům". Z toho vyplývá i výsledek kauzy "Čapí hnízdo", kterým si výjimečně jsem 100% jist : Pohoršení pražských intelektuálů = obrovské. Zájem venkovských důchodců = žádný. Množství pravomocně odsouzených osob = NULA ( a tím jsem si naprosto jist až do Babišovy spokojené smrti sešlostí věkem ve 125 letech ).

Jak se jej tedy zbavit ? Nechat vyhnít a mezitím bránit zbytky demokracie ? Proč třeba "středová" (hahahaha) KDU-ČSL hlasovala pro EET, které "tisíce bratrů živnostníků" připravilo o živobytí ? Protože jinak by pád vlády připravil o živobytí "tři bratry ministry" ? K tomu gigantická politická prostituce ČSSD. K tomu Sobotka a OKD, Chovanec a "policejní reformy", prachy pro advokáta Altnera, a další příklady občanům, jak astronomicky vzdálené jsou vrcholy trojúhelníka právo - spravedlnost - slušnost. Výsledek "politické práce" soudruhů z vládní koalice se dostavil - z Babiše je ( a bude ) nejmocnější politik Česka !

Kauza U.S.A.

Nedávno jsem poprvé v životě ( včetně komunismu ) v televizi slyšel opravdovou, čistokrevnou, chladnokrevnou lež. Ne nějaké překrucování, mlžení, zamlčování, ale 100% lež jako věž. Zdroj většiny zpráv pro česká média - americká stanice CNN smrtelně vážně tvrdila, že španělskou policií zastřelení islamisti byli ve skutečnosti další oběti přejeté dodávkou v Barceloně. Tou dodávkou, kterou sami pronajali pro vražedný účel !? Situace v USA je velice nedobrá. Poslední, co novináře zajímá je pravda. Nikdo hlouběji nemyslí, nikdo s nikým nediskutuje, všichni bojovně naladění, stupňují své požadavky a čekají na jiskru, která zažehne Občanskou Válku verze 2.0. Dovolil bych si v bodech zaspekulovat o příčinách.
  1. Globalizace nahnala peníze megakorporacím a jimi koupeným politikům, kteří křičí "vše je skvělé jenom víc a větší kapky". Americká střední třída, jejíž spotřeba ( a práce ) hnala americkou ekonomiku je ve veliké finanční tísni a začíná křičet: "takhle to dál nejde".
  2. Megakorporace ( téměř ) neplatí daně, proto si federální vláda zvykla financovat USA dluhem. V tom má velikou výhodu, protože když chce naše vláda finacovat ekonomiku tisknutím peněz - za koruny, které k tomu použije si nakonec každý věřitel koupí dolary, tím si koruny vždy najdou "cestu domů", do trezoru státní banky a cestou způsobí růst inflace. Ne tak v Americe, kde FED vytiskne dolary za které koupí státní dluhopisy. Tím peníze předá vládě, která je rozdá nezaměstaným, kteří za ně koupí čínské zboží a Číňani si dolary schovají jako rezervy své státní banky - proto se nekryté dolary "domů nevracejí", proto je jejich inflační tlak na území USA daleko menší.
  3. Proto je snaha financovat sociální systém, federální vládu, vlády jednolivých států a vůbec cokoliv nekrytými penězi mnohem větší než v malých-chudých evropských státech. Proto udivujících 49% občanů USA dostává v nějaké formě sociální dávky navzdory nestátnímu penzijnímu systému i řečem o samostatnosti a "Americkém snu".
  4. Proto vzniká obrovský tlak na politický systém. Je známo, že 50% "oprávněných voličů" žije v pouhých 146 ( z 3142 ) volebních okrsků a všech 146 jsou "shodou okolností" chudinská ghetta ve velkých městech, hustě zalidněná pobírači dávek. Proto voliči mimo tato ghetta si uvědomili, že je jedna z posledních šancí, kdy mohou přes systém prezidentských volitelů něco ovlivnit a volili PROTI Hillary Clintonové, o které bylo předem známo, že nezmění NIC, jen chudinská ghetta nechá narůst do velikosti "volební neporazitelnosti". Což se ( bohužel ) stane i bez ní. Což se už stalo v Kalifornii, kde Republikáni nevyhráli volby od 60. let a Demokrati přivedli stát - mediální a technologickou velmoc - "vzdělanostní společnost" plnou "kreativní třídy" jak z vlhkých snů Bohuše Sobotky - do bankrotu.
  5. Zvolením Donalda Trumpa vznikla mezi bohatými / intelektuály značná frustrace z toho, jak je ještě stále silná "nepředělaná", ne-pokroková, bílá, pracující, heterosexuální a drze samostatně myslící frakce společnosti. Mezi chudými zase "vítězstvím voličů mimo ghetta" vznikla veliká nejistota, zdali bude dosavadní systém života na sociálních dávkách i mimo ně pokračovat. Napětí v americké společnosti je nyní obrovské, protože se najednou zřetelně ukázalo, že "polovině vlků zbývá k sežrání už jen polovina ovcí a pak se budou muset požírat navzájem."

Kauza Donald Trump.

Mechanismus jak se Donald Trump stal prezidentem si dovolím vysvětlit fiktivní historkou z fiktivního ministerstva, které vypisuje pravidelná výběrová řízení na pozici uklízečky :
1. sezóna několik soudně trestaných, jedna netrestaná všechny bez vzdělání - vyhraje ta netrestaná.
2. sezóna trestané vidí, že nemají šanci tak se přihlásí jen netrestané a jedna z nich dokončila základku - vítězka.
3. sezóna - základku dokončily všechny a jedna dokonce 2. leté učiliště "Kosmetička Podlahových Krytin" - vítězka.
4. sezóna 3. leté učiliště "Kosmetička Podlahových Krytin"
5. sezóna "Maturita z Podlahových Krytin"
6. sezóna "Bc. Podlahových Krytin"
7. sezóna "Mgr. Podlahových Krytin"
8. sezóna "Mgr. Podlahových Krytin Ph.D."
9. sezóna "Mgr. Podlahových Krytin Ph.D. M.B.A." .....
Za pár let "Prof. Bc.et Mgr. et Ing. Podlahových Krytin Dr.Sc. Ph.D. M.B.A." a tak dále a tak podobně.
Přesně jak psal ve svých komentářích Klaus - policajt potřebuje"vysokou školu právnického směru", aby mohl sedět v zamřížované vrátnici a bzučákem pouštět lidi na služebnu.

Přesně stejným mechanismem postupně zpřísňovaných pravidel, kdo je "pravý demokrat" se stalo, že všichni vrcholoví představitelé Demokratické strany v USA jsou LGBT ženy, magistry vědeckého feminismu, černošky indiánsko mexického původu, svobodné matky oplodněné anonymním dárcem / zbouchnuté drogovým dealerem, vyléčené narkomanky, HIV pozitivni vozíčkářky, korálkové bojovnice proti válce ve Vietnamu ze 60. let - a pokud něco z toho nejsou, tak se za to stydí.

Přesně stejným mechanismem postupného zpřísňování pravidel, kdo je "pravý republikán" se stalo že všichni vrcholoví představitelé Republikánské strany v USA jsou zastánci konspiračních teorií, členové silně podivných bratrstev a exotických bigotních církví, odpůrci potratů, zastánci kreacionismu, 4 000 let staré placaté, nebo dokonce duté ZeměKoule, kde Adam v Ráji pásl dinosaury, majitelé obrovských opevněných haciend s protiatomovým krytem a zbrojnicí se stovkami pušek a tunami patron, každým dnem očekávající "příchod posledního soudu" - a pokud něco z toho nejsou, tak se za to stydí.

Do toho vtrhl Donald Trump, realitní magnát a děvkař známý z reality show ( ale i před ní ). Můžeme si myslet cokoliv, ale Trump byl : "nejméně divný mezi těmi všemi" - a vyhrál. Jenomže krom svých voličů z "mlčící většiny" která i po volbách mlčí, pracuje a platí ( pro ostatní ) daně - nemá příliš jiného zastání, politických zkušeností ani ničeho dalšího. Kromě Demokratů, kteří jej svorně nenávídí ( přestože byl kdysi členem jejich strany ) i řada Republikánů má proti němu výhrady ( protože Trump pochybuje o Duto-Zemi, i stvoření dinosaurů v Ráji před 4000 roky ). Představte si "Jistě, pane premiére" kde není jeden, ale tisíce a tisíce "Sirů Humpreyů" a dalších, mnohem horších.

Poznámka při druhém čtení : Celou noc jsem přemýšlel nad počtem pravomocně odsouzených za Čapí Hnízdo a zjistil jsem, že jsem se unáhlil. Ta sekretářka z Agrofertu, co tam pracovala před 10 lety, 3 měsíce. Vařila kafe a tiskla lejstra z Wordu, než ji vyhodili, protože zjistili, že otěhotněla. Víte ta, co si ji nikdo nepamatuje jménem..... Ta dostane ( za smlouvy vytištěné z Wordu ) 8 let natvrdo za "napomáhání organizované skupině zločinců". Pelikán to bude komentovat slovy: "soudy jsou nezávislé a spravedlnost je slepá!" Pro výstrahu veřejnosti - lumpům spravedlivý trest - tak to má být, tak je to správné !!
 

11 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama