close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Invaze 1968

21. srpna 2018 v 5:00 | Petr |  Filosofování
Nejsem dvakrát nadšen z faktu, že dnes je 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Česka a že tudíž mám morální povinnost přidat se k těm tisícům veleduchů, co mají do zadku díru, a proto píšou o "významu dějinné události". Především tedy na generaci mých rodičů mělo "pražské jaro" alias "obrodný proces 60. let" obrovský vliv. Když se podíváte třeba na některé pražské intelektuály - je zjevné, že z 50 let staré historie žijí dodnes. Ba dokonce můj vlastní otec mi vždycky říkal "až ti bude 18 vytáhnu noviny z roku 1968 a dám ti je přečíst" Mezitím přišel listopad 1989 a už jsem ani nic číst nechtěl, protože hlásné trouby na mně křičely ze všech stran jak za "normalizace" jedni soudruzi vyhazovali jiné soudruhy.

Legrační historka z mého mládí : S astronomickým kroužkem Ostravské Hvězdárny jsem přesně před 30 lety : 21. srpna 1988 pomalu končil pobyt na hvězdárně v Úpici na "expedici Perseidy". Přesně toho dne byl táborák se špekáčky, když se setmělo oheň se nechal vyhasnout a rozběhli jsme se k dalekohledům - pozorovat. Než ovšem oheň vyhasnul přijel typický žlutobílý žigul "Veřejná bezpečnost" a vystoupil policajt, že nás jako "pro naší bezpečnost" bude dnešní noci hlídat. Bylo to divné, protože jsme tam byli už třetí týden a celou dobu na nás údy režimu kašlaly. Teprve následujícího rána, když znuděný policajt zmizel jsme byli šeptem informováni, že úpičtí bolševici žili v obavách aby cizí puboši z Ostravy nespáchali v den "20. výročí dějinné události" nějakou "protistátní" nepřístojnost.
Takže celý život poslouchám od starší generace jaká že to byla "zmařená příležitost", jak jsme mohli mít 20 let náskok a "dnes být jako Rakousko". Souhlasím se zmařenou příležitostí. Komunisti nedostali díky invazi možnost se definitivně historicky znemožnit a proto tady zasmrádají dodnes. Kdyby invaze nebyla - byl by morální krach "komunismu s lidskou tváří", ze kterého by vyplynul ekonomický krach, potom krvavý převrat, pár jedinců by viselo na pražských lampách a dnes bychom neřešili 100 000. díl telenovely, kdy zpovykaná můra z Prahy vysvětluje národu, že : "stát tě bude okrádat a buzerovat a ty za to budeš děkovat".

Povšimněte si následující pozoruhodné kontinuity :
  1. Krvaví komunisti - stalinisti utopili v krvi poválečný ( rádoby ) demokratický režim.
  2. Pak báťuška Stalin + Gottwald zemřeli a komunisti z bodu 1. ztratili oporu, proto jim zakroutili krkem jejich nástupci - "komunisti Bruselské etapy", v rámci boje proti "kultu osobnosti". Lid to vnímal jako "ohromné uvolnění režimu".
  3. Pak byla "likvidace kultu osobnosti" málo, takže komunistům dle bodu 2. zakroutili krkem "reformní komunisti s lidskou tváří", což zhusta byli "transformovaní" krvaví komunisti z bodu 1.
  4. Pak přijela Rudá Armáda a nastoupili normalizační komunisti - často oběti komunistů dle bodu 1., spolupracovníci komunistů dle bodu 2. a tudíž nepřátelé komunistů dle bodu 3.
  5. Disidenti - často identičtí s lidmi z bodu 1. a 3. nepřátelé lidí z bodu 2. a 4. - např. agenty Stb. infestovaná suita intelektuálů kolem Václava Havla a jeho "nepolitické politiky"
  6. Komunisti šedé zóny jako Valtr Komárek a jeho "třetí cesta", často ve spolupráci s reformními komunisty, Stb a KGB dle bodu 1. 3. a 5.
  7. Pravičáci na hubě - jako Komárkův podřízený z Prognostického ústavu - Václav Klaus starší.
  8. Nová generace - manažéři a "nová šlechta" jako Telička, Tlustý, Dyba, Ježek, Dlouhý, dětičky agentů a papalášů, kmotři politických stran, privatizátoři a "dotační podnikatelé" + celé politické strany : ODS ( mínus Klaus Mladší ), ČSSD, Zemanovci, TOP09, Zelení, Piráti,
  9. Král nekonečné kontinuity komunismu, korporátní a státní buzerace. Agent, privatizátor a podnikatel za státní prachy - BUREŠ / BABIŠ
  10. Nemusíme zůstávat doma - Merkelová, a celé vedení Evropské unie, a převažující frakce "státotvorných stran" evropského západu.
  11. Veškerá média, kromě některých serverů "fašismu, xenofobie a ruské propagandy"
Tedy pokud někomu komunisti a jejich odpadní produkt - "socialismus" nevoní - opravdu není nadšen z toho, že konce kraje komunismu, nebo možná korporativismu / fašismu - nevidět. Takže aby se udělala mlha, u příležitosti výročí invaze budou elity a "nová šlechta" hlasitě křičet : "tamto byli strááášní komunisti", aby se tak nějak zapomnělo že oni sami jsou též komunisti, ještě horší, protože to nenesou hrdě na hrudi jako "staří komunisti", ale naopak to tají a někteří dokonce sami před sebou.

Takže sláva, sláva, sláva - invazi Rudé Armády jsme přežili a po 50 letech od ní máme vytouženou svobodu, kterou neustále zdokonalujeme pomocí EET, směrnic EU / ISO / DIN, zákazů žárovek, vysavačů, igelitových tašek, peroxidu vodíku, rumu, pomazánkového másla, křivých banánů a okurek, dieselových aut, multikulturní výchovou "integrovaných" dětí, genderovými kvótami, cezurou Internetu a bojem proti "hate speech", nadvládou nefachčenků nad pracujícími, daně platicímí, nadvládou ( škaredých ) feministek a "třetího pohlaví" nad rodinami vidláků .... atd., atd., atd.

Jen ten policajt už s námi u táboráku nesedí. Proč by taky seděl, když si "centrála" stahuje vše on-line přímo z našich mobilů jejichž napíchnutí jsme odsouhlasili už podpisem "obchodních podmínek".
 

16 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama