close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Kdo jinému jámu kopá - nauč se programovat!

5. února 2019 v 5:11 | Petr |  Svět okolo
Když Bakala definitivně rozkradl Ostravsko-Karvinské doly až ke krachu, jeho vlastní noviny nadšeně reportovaly : "Horníci se teď učí programovat" - jakože hlupáci, kteří zatím jenom kilometr pod zemí na hřbetě tahali metrákové důlní výztuže - konečně začnou dělat něco pořádného. Skoro se mi chce nechat diskusi otevřenou, aby se případně přihlásil vyhozený havíř, kterého to programování dnes živí.

OK takže si řeknete : je to populistická blbost. Bakala, který kradl, a stát, který mu kradení umožnil si dělali alibi, jakože rozkrádačka je "restrukturalizace", která je OK. Je pozoruhodné, že tato blbost nevznikla v Česku. Naopak, když se v USA zavírala jedna ocelárna za druhou, protože indická ocel od Mittala je lacinější, nebo když se zavíral jeden uhelný důl za druhým, protože jim EPA ( americká agentura ochrany přírody ) neprodloužila licenci - bylo to velice podobné.

Tedy zorganizoval se kurs "programování". Absolventi z 99% místo v počítačové branži nenašli, kvůli konkurenčnímu tlaku "opravdových ajťáků", kteří místo v šachtě vrtali se v počítačích už od děcka. V novinách vyšla řada pohrdavých článků ve stylu : "nemají vůli jít za americkým snem" a celá věc zase utichla.

Pak se v oblasti horníků rekvalifikovaných na programátory nedělo mnoho let nic. Počítače bujely, Internet prošel prvním a blíží se do druhého krachu. Sociální sítě narušily informační monopol "intelektuální elity". Ba dokonce "programátoři z hutí a šachet" konečně využili své dávné rekvalifikace, protože se spojili na Facebooku a zvolili Donalda Trumpa prezidentem USA.

Výsledkem je masakr : "studená občanská válka" v USA ve stylu : "vidláci proti lepším lidem". Novináři zahodili dobré mravy, nezávislost, pravdomluvnost a bojují na straně "lepšich lidí" takže "druhá strana" - hlupáci a vidláci, jejich noviny ani televizní stanice téměř nesledují. Třeba kdysi slovutné CNN ( díky jí a Normanu Schwarzkopfovi jsem se naučil anglicky ) poklesla sledovanost o 41% jen za rok 2018! Takže bývalé zpravodajské impériun č. 1 a dodnes hlavní zdroj "informací" pro naše média, předstihují i kabelové kanály pro kuchařky a domácí kutily na penzi.

OK, v Americe nikdo nežije ze zákonem vymáhaných koncesionářských poplatků, takže když média lžou, sledovanost klesá, inzerce nevynáší a přijde krize. Přesně to se stalo. A výsledkem je, že asi 1000 novinářů z médií jako je New York Post, Huffington Post, BuzzFeed a dalších dostalo 24.1.2019 padáka. To se samozřejmě nedá srovnat s desítkami tisíc vyhozených horníků a hutníků, nicméně sociální sítě se zaplnily dojemnými historkami typu :

Jsem redaktorka s 10letou praxí v psaní o genderové nerovnosti, kdo mě vezme do práce ? Co se stalo místo nabídky práce ? Vtipálci, v Americe označovaní za "fašisty", začali těmto lidem doporučovat : "nauč se programovat", případně : "jestli nemáte alergii na čistící protředky na záchodové mísy - beru vás okamžitě", atd.
Pozoruhodné je, že horníci, když se zdráhali předělat se na ajťáky - byla to jejich vina. "Genderové novinářky", když nyní dostávají vlastní medicínu se ukrutně rozčilují a je to vina někoho jiného. Patrně voličů Donalda Trumpa, protože lži a bláboly z jejich novin odmítali číst. Ba dokonce po 3 dnech, kdy z "nauč se programovat" se stal hit sociálních sítí v USA - vedení Twitteru rozhodlo, že je to vlastně neslušné chování vůči ubohým žurnalistům a všechny, kteří tento "mem" šířili - nechali zablokovat.

Nastává omluva za článek, který nevyšel minulé úterý. Vyšší stupeň zaneprázněnosti je, když nemáte ani čas napsat o zaneprázněnosti do svého blogu.

A na závěr obvyklá "Kubáčova zlá otázka" : dnes je 10 dní od "velkého propouštění". Když si Trumpová nevzala do záplav gumáky - omílaly to naše noviny, jakoby přišla potopa světa. Na druhé straně 1000 hrdinných bojovníků proti "fake news" bylo vyhozeno, protože se neumí uživit prací vlastních rukou ( mozku ). A přesto - slyšeli jste o tom zmínku kdekoliv na ČT nebo jinde v našich ( na 999% objektivních a pravdomluvných ) médiích ? Ale myslím, že jsem ten princip nevědomky popsal už posledně : bolševik téměř o všem mlčel, protože : "některé myšlenky mají schopnost zhroutit režim!"

Poznámka při posledním čtení : Podle nejnovějších zpráv, další mediální domy spočetly své loňské bilance a vyhozených je už 2100, což je asi 7% celkového počtu novinářů v USA. Myšlení nad zprávami by se fakt mělo vidlákům zakázat !!
 

60 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama