close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Jak ven z fašismu a oligarchie ?

6. srpna 2019 v 5:35 | Petr |  Filosofování
Nejprve poznámka : - BLOG.CZ je prakticky mrtev - ani ten nejhorší počítačový systém v tom nejvíce zkrachovalém špitále s těmi nejhoršími ajťáky, který jsem kdy viděl - se nechová jako redační systém tohoto serveru. Proto se předem omlouvám za jakékoliv výpadky svého blogu. Ke cti TV NOVA - majitele toho serveru je třeba dodat : je to ( jejich ) neumětelství - nikoliv cenzura.

Nyní k meritu věci : projevem schisofrenie je "bludná nálada" : červený panáček na semaforu vám začne vysvětlovat geniální koncepci všehomíra, ze které logicky vyplývá, že sousedka je UFOn, který vaše činy hlásí Putinovi.... Přesně tak se někdy cítím, že všechno do sebe až podezřele zapadá. Například když jsem si před 14 dny dovolil poznamenat na adresu Apolla 11:
  1. Americký stát za své peníze rozkazoval megakoporacím - nikoliv naopak
  2. Americký stát zvládl financování války v Vietnamu a Apolla paralelně, navzdory tomu, že dnes mají západní státy problémy už i se zaplacením policajtů aby jim gauneři nepáchali kriminalitu ( a terorismus ) před zraky veřejnosti za bílého dne.
Do toho si takhle jedu autem na noční šichtu a ( já vidlák !! ) si poslouchám stanici Vltava, kde nějaký americký sluníčkář a intelektuál říká věci, které by se asi sluníčkářům a intelektuálům moc nelíbily :
  • Elity jsou odtržené od lidí ( proto byli tak překvapení zvolením Trumpa .... Babiše .... Zemana )
  • Majetková nerovnost je dnes obrovská
  • Zatímco bohatí zbohatli od 80. let o několik řádů - střední třída o 3% zchudla ( v USA )
  • Bohatí neplatí žádné daně.
  • Lidi na celém světě vidí úpadek podfinancovaných států a tak jsou naštvaní ( zatím často ne na ty pravé )
Aha - Nejbohatší Američan ( bohatší než dolních 50% populace ) je Jeff Bezos a místo aby své miliardy danil v USA ( jak to dělaly mega-korporace v době Apolla ) vydává nemalou část peněz právníkům a "poradcům" aby na Kajmanských ostrovech ( nebo v které prdeli ) neplatil nic. Proto nejsou peníze na moderní Apollo a nebudou ani na nic jiného.

Zde bych jenom poznamenal filosofický rozdíl mezi tím jak situaci vidím já a jak ji viděl ten rádiový intelektuál - Jeffrey Witnters,. Pro něho jako pro každého levičáka ,je majetek jednoho člověka větší než majetek poloviny lidí ve státě značný morální problém. Podle mně ať si kdo chce vydělává kolik chce, ale ať platí stejných 47,6% daní jako platím já ( a to ještě nepočítám DPH se kterým přicházím celkem o 58% své výplaty ).
OK takže Američani se naštvou a budou chtít Jeffa Bezose potrestat. V jeho případě se to jeví dětsky jednoduché, protože celý jeho byznys je založen na provozování megalo-e-shopu jménem Amazon, který jako všechny e-shopy je nepříliš důležitou a zbytnou součástí společnosti. Takže ( navzdory cenzuře na Facebooku i jinde ) se američtí vidláci domluví "od zítřka přes Amazon nekoupíme ani párátko" - a to byste viděli. Celý postup má však několik háčků.
  1. Už ruský car Mikuláš II. se při revoluci v roce 1905 ptal svých pobočníků "Proč demonstrují lidé na ulicích?" - "Proti majetku bohatých...." - "A proč neprotestují proti chudobě chudých ?" Ergo ožebračení jednoho chamtivého miliardáře pravděpodobně nepřínese "druhé polovině" USA - prakticky nic.
  2. Celá společnost a celá ekonomika je pokřivená - peníze uložené do cenných papírů mají vyšší výnos a menší daně než peníze uložené do podnikání. Což si vymohli si oligarchové rukama jimi placených - ( a námi volených !!! ) politiků. Takže majetek lidí se "starými penězi" se prakticky nedá dohnat jakkoliv usilovnou prací.
  3. nejedná se jenom o E-shop. Pokud by veřejnost měla bojkotovat oligarchy - měla by existovat nějaká ne-oligarchická výroba zboží. Tedy výroba v menší firmě někde v civilizovaném světě mimo asijské Sweatshopy ( a civilizovanému státu platící daně ). Což by brzy narazilo na problém s tím že výrobu převedenou do Asie bychom už neuměli vrátit zpátky do Evropy (USA) - mimochodem kvůli "společnosti služeb" a "vzdělanostní společnosti" a "kreativitě", což vše jsou ohlupující kecy, zakrývající fakt, že na západě už nikdo neumí ani šroubek vymyslet a dokonce ani zašroubovat, aby se ani teoreticky nemohl vymanit z pozice konzumenta "báječných produktů" vyrobených globálními korporacemi.
  4. Oligarchové si kupují politiky - a v případě krize moderních států vidíte dokonale "Kubáčův fenomén". Tedy aby úplatný politik dostal korunu ( dolar ) do své kapsy - způsobí státu, kterému má velet sloužit 100 korun ( dolarů ) škody. Politiky, kteří zcela zjevně profitují a slouží současnému korporátnímu fašismu je třeba důsledně nevolit - ať je to pravice, levice, Svatý Jan Zlatoústý, nebo kdokoliv.
  5. Nadnárodní molochy typu OSN nebo Evropské unie tvrdí, že stojí "na straně občana spotřebitele". Ve skutečnosti je to taky jenom marketingový kec. Naopak - vytvářením prostředí nepřátelského malým firmám zjevně stojí na straně oligarchie. Důkazem budiž to jak oligarchové tyto nevolené nadnárodní politické organizace úporně podporují a hájí.
Jaká je dle radiového intelektuála cesta k poklesu nezřízeného bohatství nezřízeně malé menšiny. Prý jenom krvavá - války - revoluce - přírodní katastrofy. je překvapivé že levicový intelektuál připouští možnost "řešení problému válkou". Ale doba je plná paradoxů protože mně - ultra-konzervativci - se jako ( alespon nějaké ) řešení jeví cla a daně razantně zaměřené na oligarchy, bankstery a mega-korporace. Když si mohou dovolit miliardy zisku - pak si mohou dovolit i 47.6 % daně - tím spíše, že tuto sazbu musí unést joudové s holou prdelí v Dacii Logan !
 

20 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama