close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Není vata, nejsou vložky, co si dáme mezi nožky?

21. ledna 2020 v 5:00 | Petr |  Svět okolo
My jsme holky z dědiny. Nám postačí noviny....

Honící psi se vyznačují tzv "převislým uchem". Někteří tvrdí, že je to úmysl, aby v jim lese do zvukovodu nepršelo. Jiní říkají, že visící ucho vytváří při stopování "závětří" kolem čenichu a zlepšuje schopnosti psa. Další jsou skeptičtí a prohlašují, že geny pro stopování a geny pro tvar ucha jsou na chromozómech tak blízko sebe, že se je šlechtěním nepodařilo oddělit a tak mají honící psi převislé ucho. Docela bych tomu věřil. Rusové šlechtili kožešinovou zvěř, aby se nebála v klecovém chovu. Zjistili, že čím má liška lesklejší, delší, hustší a zrzavější srst, tím více se bojí lidí a naopak, čím méně se bojí lidí, tím více připomíná šedivo-zeleno-hnědého venkovského podvraťáka - každý chlup jiným směrem. Tak blízko jsou geny pro vzhled genům pro chování ( a to i u lidí ! )

Ergo my máme švýcarské honiče, kteří délku ucha přivedli do extrému. V poměru k velikosti těla se i notoricky ušatí psi jako Bloodhoundi a Basseti mohou jít schovat. ERGO v takovém uchu se docela drží nečistoty a zánět, a proto každá chovatelská domácnost připomíná ambulanci ORL - alias krční nosní ušní. Taktéž u nás - lampa čelovka, čistíci ušní kapky s polyethylém-glykolem, desinfekční kapky s isopropyl-alkoholem a dusičnanem stříbrným, dlouhé vatičky, krátké vatičky, vlhčené vatičky, suché vatičky.

ERGO nám právě dochází "ucho-šťoury prosté" - neboli vatičky na tyčince, které máte doma beztak taky. Takže na každém shopping-listu - alias rozpisu, co mám nakoupit, mi paní Kubáčová píše : "UCHO-ŠŤOURY !!!!!!". Výsledek ? Ptal jsem se v Kauflandu : "Nejsou a asi už nebudou". Status trochu lepšího obchodu má Lidl, kde se mi prodavačka obřadně omlouvala : "Víte ony ty vatičky jsou zakázané, kvůli globálnímu oteplování. Na podniku se snaží dovézt vatičky na dřevěné špejli. Zatím nejsou, ale zkuste se zeptat u konkurence v Drogerii DM". U konkurence v Drogerii DM : "Měli jsme, ale jen se po nich zaprášilo...."
Prostě dejá-vu jako hrom - viz básnička v nadpisu - z dob jakešovského socialismu. Ba dokonce jsem paní Kubáčové vykládal, jak se stály fronty na kde-co, a nic, co člověk zrovna potřeboval - právě nebylo. Dokonce jsem přidal historku, jak jsem se rozbrečel v prodejně "národního podniku Tesla", když mi, po ročním čekání, "až přije zboží", odmítli prodat tranzistor KC-508.

Pustíte si ČT24, kde se posměšně vyjadřují - jakože socialismus ve Venezuele je v posledním tažení, protože ( taky ) nemají menstruační vložky ani hajzlpapír. Pak chodíte dva týdny mezi obchody v marné snaze sehnat "ucho-šťoury". Pak vám prodavačka z drogerie poradí, abyste si hajzlpapír, který Evropská Unie ( zatím ) nezakázala, stočili do ruličky a tím vyčistili uši psovi i sobě - místo uchošťour, které už nejsou ( a kdoví kdy nakonec budou...)

Poznámka při druhém čtení : Holanďani mají v budování (euro-)socialismu pár dní zpoždění za Němci. Holandský hypermarket Albert měl "doprodej v akci", takže jsem před necelými 12 hodinami ( konečně !!! ) skoupil - celý zbytek vatiček, co měli v regálu, dohromady přes 3000 kusů a uložil jsem je do skříně hned vedle peroxidu vodíku, olověné pájky, žárovek a zánovního 1600W vysavače : "ZÁVĚRY XXV. ( klimatického ) SJEZDU SPLNÍME !!" ( I kdyby nám z obou uší tekl smradlavý humus...)
 

20 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama