close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Jakou teplotu si nastavíme ?

18. února 2020 v 5:15 | Petr |  Příroda
Předem mého dopisu bych si dovolil upozornit soudruhy ze serverů "Pravý Prostor. CZ", "Svobodný-svět.EU", "Pravdivě.EU" a dalších, že jsem jim NIKDY NEDAL SOUHLAS ke kradení mého obsahu.... Používání cizích článků na serveru v euro-doméně ".EU", o kterou není zájem, a proto je registrace výrazně lacinější než v české doméně ".CZ" - svědčí o tom, jací "národovci za všechny prachy" to jsou! Naopak - jediný kdo můj souhlas přebírat články je spřátelený server Robodoupě.CZ ( kdyby byli Robodoupě.EU taky bych váhal ) - takže po dočtení mého dnešního výtvoru - HRRR na Robodupě, studovat co lepší než já napsali o amatérské robotice.

Nyní k samotnému článku : až budete v Jižních Čechách - doporučuji "transformující zážitek" příjemného typu, a to je návštěva zámku Hluboká - notoricky známého z televizních pohádek - trasa B "knížecí apartmá". Budete procházet super-luxusním bytem z dob před druhou a první světovou válkou, ktetrý má své základy až někde v barokních časech. Zároveň si uvědomíte trpký osud šlechty v průmyslové revoluci. Kdo včas nepřeskočil z feudalismu na nějaké modernější podnikání zůstal bohatý - zděděnými penězi a s dostatečným přííjmem na luxusní život, avšak zavřený v nemovitosti podobné spíše muzeu "památek po předcích", kterých se nelze zbavit, stranou společenského dění : "Proč má náš král tolikero stráží ? Aby nám nebyl ukradenej!" - říká filmová pohádka naprosto přesně.

Představte si následující situaci : Čínští, Japonští, Korejští a mnozí další asijští úřednící jsou schopni vysledovat nepřetržitou kontinuitu svého úřadu od prehistorických dob mnoho stovek let před Kristem až po revoluční zvraty 20. století. Muslimští Imáni školící terorisy jsou schoni doložit kontinuitu svého "úřadu" až někde k bratrancům a švagrům Proroka Mohameda. Každy i zaostalý kmen na úrovni doby kamenné se chlubí tisíciletými tradicemi. Tzv. Západní civilizace - to jest my v Evropě + Američani jsme jediná oblast na světě, kde se "něco děje". Bosý hodinářský učeň Edison, bosé švícko Baťa ( poctivec Andrej Babiš ;-))) dřou jak Bulhaři a dostanou se na vchol společenské pyramidy, zatímco bohatí Schwarzenbergové z Hluboké skončí jako "zbyteční advokáti" zavření mezi 200 let starými loveckými trofejemi uprostřed pulsující, moderní ( a demokratické ) První republiky.

Toto nebezpečí si vládnoucí třída dlouho neuvědomovala. Šlechta pohrdala umaštěnými podnikateli průmyslové revoluce - až jim tito začali půjčovat a pak je faktickým vlivem ve společnosti ( a směnkami za dluhy ) vyhodili ze sedla. Dnešní "šlechta" je však poučenější, proto se snaží zabránit ztrátě svého postavení = zablokovat "sociální mobilitu" všemi prostředky. Jak zablokujete sociální mobilitu ? Nejprve je třeba "sociálním státem" a jeho dávkami zlikvidovat motivaci lidí, pracovat na svém postavení. Pak je třeba zajistit aby "lid" přijal svůj osud. Vše musí být samorozpadávací a neopravitelné, aby někoho nenapalo přemýšlet nad troskami spotřebičů. Oblbující elektronice se dá přídomek "smart". Propaganda zaměřená na děti = Televize Déčko + matematika, fyzika, chemie, biologie bez počítání a bez vzorečků + dějepis a jazyky bez memorovnání + ekonomie bez kupeckých počtů = "antropologie komixu" a další "doktoráty z dojení koz". Ani tato opatřední nezajistí likvidaci osob jako je Page, Zuckerberg a další géniové, kteří pod tlakem svého autismu pracují "společenské objednávce" navzdory. Takové jedince je třeba uzemnit chudobou a drtivou regulací každého samostatného konání. ( V Evropě se to dokonale daří - poslední evropský globální vynález byla MP3 muzika patentovaná před 27 lety!! ) ERGO odtud - "boj proti globálnímu oteplování", který je geniální v tom, že z nejběžnější molekuly "oběhu uhlíku v přírodě" učinil politické kladivo na každého, kdo ohrožuje postavení aristokracie dneška.
OK tedy představme si, že chceme umět ovlivňovat klima na ZeměKouli ? Co je k tomu potřeba ?
  1. Rozumět mechanismu problému. Příklad : středovědký boj proti moru nemohl uspět bez znalosti morového bacilu a tím celé mikrobiologie.
  2. Mít vhodné "sociálně - ekonomické" podmínky Příklad: Herón Alexandrijský kolem roku 30 postavil parní stroj velice blízký "atmosférickým parním strojům Newcomenova typu" stavěných po roce 1712 !! Proč se parní stroj v Antice nechytil ? Protože neskýtal dostatečnou výhodu oproti práci otroků.
  3. Mít vhodné technologie Příklad : První automobil, který překonal rychlost 100 kilometrů v hodině byl ELEKTROMOBIL (!!!) a to už v roce 1899. ( Mimochodem rychlost 120 a dokonce 130 km/h překonal parní automobil !) Navzdory 120 letému vývoji, parovozy ani elektromobily nejsou schopny vytlačit ze silnic auta se spalovacím motorem. Lžeme si do kapsy, že elektromobily jsou "na špici pokroku", ale realita to vidí jinak.
Posuďte sami jestli v případě globálního oteplování platí 1, 2, i 3, ale pro náš experiment předpokládejme, že platí. Pokud bychom tedy měli možnost "hlasováním OSN" určit jaké má být na planetě klima - jaké bychom si nastavili ? To současné ? Klima před "parním strojem Newcomenova typu" ? Nebo "malou dobu ledovou". Nebo "středovědké teplotní optimum", nebo dokonce "prvohorní pralesy s přesličkami a plavuněmi" ?

Je pravděpodobné, že každému by vyhovovalal poněkud jiná "teplota", která by se proto stala předmětem politického boje asi jako cla, daně nebo sociální dávky. Tím by se její výše stala předmětem utajování a manipulace a tím by se určení optimálního klimatu stalo nemožným. Jedovatě bych si zaspekuloval, že stejní lidé, kteří jsou dnes na vrcholu hnutí : "plánujeme, jak lidem zkážeme všechno, kvůli CO2", by byli i na vrcholu hnutí : "pletichaříme s globální teplotou"! Lišil by se tedy výsledek našeho "myšlenkového experimentu" výrazně od dnešní reality ?

Je tedy zjevné, že pokud chceme ovlivnit globální klima - zatím nemá v posvátné hrůze mačkat ten nejmenší čudlík na panelu "planetárního" stroje, kterému de-facto moc nerozumíme. Naopak má smysl odblokovat a hnát kupředu vývoj "velkých technologií" které přinesou prosperitu a ekonomicky porazí technologie současné - přitom s daleko menší produkcí odpadního CO2. Problém je v tom, že "účinné řešení" současné energetické situace učiní z každého, kdo se jenom dotkne jeho základů "novou aristokracii" a z dosavadní elity vyrobí zděděnými penězi bohaté - leč zbytečné "manažéry odcházejících korporací".

Proto - úmyslně neúčinný - "boj proti globálnímu oteplováni", který má západní veřejnost - od Antiky krmenou příběhy o "vědě" a "technickém pokroku" - dostat zpátky do pozice ( asijského ) poddaného lidu, který je Konfuciem naučen, že Císař má pravdu už z definice a navíc odteď až navěky se už nic nebude něnit, zejména ne k lepšímu , protože by to ( asi ) mohlo zvýšit produkci CO2, což by ( asi ) mohlo zvýšit globální teploty v roce 2050..
 

13 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama