close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Pohlavní zdravověda pro Geeky 4. Když nejsi tak mlč !!

19. března 2013 v 3:59 | Petr
Na začátku února jsem byl týden v Praze, což je pro vidláka z vesnice vždy záležítost, co mění život, takže se nedá nic dělat ale budete muset snést další článek, na téma Geek, Sex a Praha.

Především lehký matematický úvod - pokud Váš zaměstnavatel platí 100 korun za vaší práci ve vaší peněžence zbyde jenom 40 kč. 60 kč různými cestami ukrade náš laskavý stát. Z těch 60 kč jde 40 kč do Prahy a už ji nikdy neopustí. Tedy cynicky, ale pravdivě řečeno - koruna na vaší výplatní pásce znamená druhou korunu na výplatní pásce nějakého Pražáka. Nevěříte ? Proč jsou tedy v Praze 2x vyšší platy než v republice bez Prahy ?

OK - co z toho vyplývá. V Praze je strašně snadné živobytí a tím pádem každý kdo umí číst a psát je v Praze alespoň manažérem za pár desítek tisíc. Výsledkem je, že "nenáročná povolání" jako řídíče MHD, policajty, prodavače v GM electronicu, elektrikáře, instalatéry, údržbáře a jiné řemeslníky dělají v Praze lidi, jejíchž vzdělání a inteligence by na Ostravsku stačila jenom na jedno povolání - a to na práci poblitého bezdomovce pod mostem....

Takže jsem přijel do Prahy a můj bratr mě nadšeně vítal, protože právě četl Pohlavní zdravovědu 1. a moc se mu líbila. Chtěl ji doporučit ke čtení ostaním, ale narazil na problém. Potíž byla v tom, že dle něho klasičtí Geeci - poněkud zanedbaní a v mikině, už neexistují. On totiž Geeky dokonale zná, jsou mladí, vystajlovaní, sexy, ověšení iBlbostmi od Applu a přicházejí k nim do právní firmy, žádat podporu, pro své projekty galaktického významu. My ostatní, co plesnivíme od nohou, ve skutečnosti žádní Geeci nejsme, my jsme jenom zanedbaní vidláci - asociálové - kteří nedovedli dostatečně "monetizovat" svoji kariéru.

Nijak jsem to nekomentoval, ale donesl jsem jeho dětem svítící vajíčko z GM electronicu a to vzbudilo takový zájem, že hned druhý den jej manželka nemilostrdně vyslala do pražské pobočky pro dalších 5 stejných pro děti všech známých, kterým by se to taky mohlo líbit.
Bratr se vrátil - viditělně otřesený, neboť se setkal se skutečnými Geeky o kterých se vyjadřoval jako o nemytých debilech, kteří jsou neochotní a ještě k tomu smrdí.....

Měl jsem pocit značného zadostiučinění, protože jsem bez hnutí prstem a bez zbytečného hádání, obhájil existenci nás všech, kteří čteme tento článek. Za další dva dny jsem však zjistil, že situace je mnohem složitější. Kvůli opravy IKEA lampičky - houbičky - pro děti jsem se vydal do pražského GM electronicu pro 3 bílé konektory Cinch za 12 korun celkem. Pražská prodejna má 2 patra a celkem 5 prodejních míst - u každého z nich stojí - nefalšovaný Geek. Jenomže to není Geek z Frýdku, Berouna, Rychnova nad Kněžnou, bohužel je to geek z Prahy, jehož mentální výbava je tak slabá, že nemá ani na to aby se ověšel iBlbostmi a domáhal se laciného živobytí na nějakém galaktickém projektu - za 40 korun z vaší výplaty .....

Jinými slovy - v Ostravském GM elektronicu pracují holky kolem 30, které mají zkušenost ze skutečnného elektronického průmyslu ( Motorola / ONSemi ) - vyznají se - a navíc mají empatii tudíž si vzájemně pomáhají. V Praze stojí za pokladnou vypnutí roboti a pouze ten jeden u pokladny č. 2. v 1 patře lítá jak vymiškovaný, zatímco ostatní se se založenýma rukama a úsměvem na tváři na něj dívají. Prostě práce poblitého bezdomovce pod Frýdlatnskými mosty by jim slušela mnohem více, ale to by nesměly v Praze končit všechny ty prachy.
Aby byla věc ještě horší - prodávající sice vypadali jako z mentální instituce, ale kupující nevypadali o mnoho lépe - ani ti neměli k práci Ostravského bezdnomovce daleko - zřejmě ze stejného důvodu - prostě v Praze je moc peněz a tak pokud jste "elektrikář v ČSAV" - v hospodě z toho alkoholici sednou za zadek, ale fakt je, že si klidně můžete dovolit být zanedbaný debil, protože s 220V umí zacházet každý a ke skutečné elektrice typu 22kV rozvodů, které máme v Ostravě v každé fabrice vás stejně nikdy nikdo nepustí ....

Co z toho vyplývá z hediska pohlavní zdravovědy ?
Pokud se považujete za Geeka, ale na polici nad umyvadlem vám stojí gel na vlasy a váš cíl je jenom jeden - získat prachy - a to hodně - a to rychle - a to jakýmkoliv způsobem - a to za jakoukoliv cenu - nemusíte dále číst tento seriál - vyčkejte - a blonďatá zlatokopka si vás najde...

Pokud jste opravdový geek, vlastnící zapocenou mikinu a mastné vlasy - udělejte prosím inventuru ve vlastní hlavě. Co umíte ? Hrát World of Warcraft a vykládat o tom co jste četli na Internetu ? Kouřit ( trávu ) ? Pít pivo ? Myslíte, že to je dost ?
Kolika jazyky mluvíte ? - My v Ostravě musíme z hlediska národnostního složení mluvit 4-5 ( Česky, Polsky, Slovensky, Německy a dobrá je i Ukrajinština / Ruština)
Kolika jazyky Programujete ?
Umíte udělat doma dvouvrstevnou desku plošného spoje ?
Umíte provést potenciální partnerku letní / podzimní / zimní / jarní hvězdnou oblohou ?
Jste schopni namalovat 365 chemických vzorečků - každý den jeden - a vysvětlit laikovi čím jsou zajímavé ?
Umíte nakreslit periodickou soustavu prvků z paměti - včetně nenápadných - erotických - mnemotechnických pomůcek typu "Ó Slečno Sejmětě Teplou Podprsenku" ?
Umíte ukázat prvoky v mikroskopu ?

Nic z toho ?
Čím tedy chcete zaujmout - až ve 40 začnou vaší prochlastaní a prošoustaní konkurenti odpadávat ? Gigantickou hromadou zapáchajících mikin ?
Takže zejména vy pražští - nedělejte nám ostudu a jdětě do sebe, konec konců do 40 máte ještě času dost, ale ne dost, abyste jim plýtvali.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vašek Vašek | 19. března 2013 v 9:10

Sakra to je tejden! Od neděle jsem parazit a od teďka ještě blbej pražák. Jak se to prosím léčí? Stát se zaměstnancem v Ostravě? Nerozumnejch generalizací by se asi vzdělanej člověk neměl dopouštět... Co nám to za vítr z Ostravy vane?

2 Vladimir Vladimir | E-mail | 19. března 2013 v 9:29

Bohuzel asi to nebude tou Prahou.. Jsem tam vydrzel jen 4 roky. A smitec.. Je tam malo mista na tolik lidi. A take hodne blbcu. A stejne veci se asi nejak pritahuji.. Tak ze bude je tam casem vice. S timi prodejci v obchodech - je to sranda jeste ta :) A neni to jen v prodejnach jako GM nebo GES... Jednou jsem kupoval obyc akomulator do zalozniho zdroje. Kde mne vysvetlili ze neprodavaji cinske vyrobky. A kdyz jsem ho prece kopil (dost draho) pod nalepkou bylo cinsky napsano :) Asi jednoduse upada intelekt lidi. Protoze pro preziti uz tolik neni ho treba. Staci kdyz budes na spravnem miste ve spravnmou dobu...

3 Karel Karel | 20. března 2013 v 6:53

Rodilí Pražáci by ti řekli, že to co v Praze vidíš je lůza z Dolů (tím myslí celou SM) která se tam přesunula za prací. Něco na tom bude, jelikož např. z mých spolužáků velká část odešla pracovat směr Brno, Praha, neb u nás jako elektrikáři na 22kV měli plat jak uklízečka v Praglu.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama