close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Volby do ČSKB 4. - Jak to dopadlo

1. dubna 2014 v 5:20 | Petr |  ČSKB
Každá telenovela musí mít nějaké dramatické zvraty a štastný konec, proto pro čtenáře svého blogu, kteří nejsou z biochemické veřejnosti (a případně by byli zvědaví), píšu poslední díl telenovely o začátku boje hloupého Honzy s gaunery.

Nejprve ze široka - kdysi jsem četl o soutěži o optimalizaci vyhledávání kdy soutěžící měli dosáhnout toho aby nesmyslná fráze "nigritude ultramarine" skočila v Googlu jako č. 1. To mě velmi zaujalo, tak jsem si vymyslel vlastní frázi "kravičátko nejlepšinaté" a to se taky umístilo při vyhledávání Googlem na pozici č.1. Pak jsem si vymyslel robotické čidlo, které jsem nazval "Trávoměr" a při jeho zadání do Googlu vyskakuje můj blog taky jako č. 1. Pak se dlouho nedělo nic až jsem byl dotlačen kandidovat do Biochemické odborné společnosti, a světe div se při zadání fráze "Volby do ČSKB" taky vyskakuje můj blog jako č. 1.

Je mi 100% jasné, že moji protikandidáti vědí, že se v počítačích povrchně orientuju, a tak si jistě myslí, že to jsou nějaké "černé čachy" - pro které existuje dokonce anglický termín "black hat SEO optimisation". Realita je bohužel mnohem prozaičtější - v mém věku mě "drátečky a hardware" zajímají více než nějaký hacking na internetu a články o "Volbách do ČSKB" vyskakují jako první, protože ČSKB až doposud byla zapáchající stoka se stojatou vodou - tudíž oficiální 100% cenzurované stránky - nemají zdaleka takový "page rank" - jako výplody vidláka, co má drzou hubu.


Takže výsledek - s jistou neskromností se dovolím prohlásit za vítěze voleb do ČSKB ročník 2014. Sice jsem skončil druhý, ale dovolím si podotknout, že jsem startoval z poslední pozice a v I. kole voleb jsem měl pouhých 24 hlasů. Tudíž mi přibylo 217 hlasů, čímž jsem téměř vyrovnal dosavadní rekord kolegyně Vávrové z voleb 2010, které přibylo 227 hlasů. Na mé straně je tedy titul "Skokan roku". Kandidát za mnou - "jeho magnificence" - jako viník současné mizérie naopak dosal ve druhém kole pouze 225 hlasů - tudíž mu oproti prvnímu kolu přibylo pouze 29 hlasů - což je naprosto rekordní "Propadák roku" - zcela nevídaný - od dob, co se volební výsledky zpracovávají na PC a jsou ke stažení na Internetu. Tím je doufám touha biochemické veřejnosti po změně směru naší branže dostatečně přesvědčivě vyjádřena - i když kdoví, jestli v Praze není "jasnou zprávou" už jenom obsílka s modrým pruhem od JUDr. Bradáčové.

V každém případě, je hezké vědět že, drzé hubě vidláka z Frydku věří o 16 lidí více než nesčetnými funkcemi a komisemi podepřené autoritě slovutného rektora Karlovy Univerzity. Je až děsivé si pomyslet, co to vypovídá o stavu společnosti a jejích elit, ale pro dnešek se na tyto úvahy můžeme vykašlat a hlavně :

Lidi !! Moc a moc Vám děkuju za důvěru !!!

Doufám že ji nezklamu, i když krom mně a "pana profesora" jsou tam už jenom jedinci, kteří nemají daleko k tomu, aby oslavili 20 let ve výboru ČSKB a úpadek naší profese jen dlouhodobě pasivně pozorují (nebo vůbec nevidí). Nicméně jsem neustále odhodlán do soukolí biochemického gaunerismu a konfliktů zájmů - sypat písek - jak jen budu moci. Snad budu mít možnost se s kolegy domluvit na "korekci kursu" a pokud tato možnost nenastane - můžete mít alespoň tu jistotu, že každé hlasování ve prospěch lumpáren typu "odklánění peněz" nebude "7:0" jako doposud, ale alespoň "6:1" ;-))

Máhatma Ghándí prohlašoval - Nejpve vás ignorují, pak se vám smějí, pak proti vám bojují - pak zvítězíte. Já jsem někde blízko konce stádia "pak se vám smějí", ale jsem rád, že cítím jak ledy povolují a biochemická veřejnost se bojí stále méně a méně prohlásit "císař je nahý". Možná se dokonce blíží okamžik kdy nějaká oficiální autorita prohlásí "Tohle dělat nebudeme" - což bych považoval za vítězství své koncepce - "mysli a nekraď" - a důvod ke stáhnutí se zpět do klidu své robotické dílny. V oblasti biochemie za - již minulého - vedení totiž bylo slovo NE - velmi přísně zakázáno a všeobecně trestáno, protože to znamenalo, že "výplata od ČIA je ohrožena". Snad je můj hladký průnik do výboru ČSKB více, než jen odraz všeobecné frustrace z těchto fenomenů.

Na závěr dvě rady pro biochemiky:
1. Uložte si můj blog do záložek, protože předpokládám, že někteří "kolegové" budou mít eminentní snahu vymazat mě z přístupu k jakémukoliv oficiálnímu komunikačnímu médiu.
2. Až vašemu pracovišti bude páchána nějaká nepravost - nebojte se to nejprve sdělit "nejlepšímu z nás" - panu rektorovi na adresu tomas.zima(zavináč)lf1.cuni.cz - čistě jenom, aby měl zpětnou vazbu - k čemu jeho "vláda" vedla. Odtamtud se ovšem odpovědi - tím méně (pro vás) pozitivní - patrně nedočkáte - proto dejte do kopie mně petr.kubac(zavináč)mnof.cz, abych vás alespoň politoval a pokusil se věc pořádně rozvířit.

Ještě jenou - díky za důvěru a nashledanou v lepších časech ....


Poznámka při druhém čtení - ačkoliv by si mnozí přáli opak - tento článek NENÍ APRÍL!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 SPECZ SPECZ | 1. dubna 2014 v 9:55

Držim palce aby vám z toho nehráblo ...

2 Arda Arda | 1. dubna 2014 v 11:00

Gratuluji Petře a držím pěsti!!!

3 m.marianek m.marianek | 1. dubna 2014 v 14:46

Gratuluji k výrazné statistické anomálii.
Někde tady http://petr-kubac.blog.cz/1402/volby-do-cskb-1/komentar/110785071 jsem tvrdil něco o vycházejícím (resp. nevycházejícím) slunci. Zdá se, že se začíná nějak stmívat ;-) a v biochemii naopak blýskat na lepší časy.

PS: Oklepejte si prosím jinovatku z bot, jinak vás budou zábst nohy. ;-D

4 Petr G. Petr G. | 1. dubna 2014 v 14:55

Gratuluji k úspěchu. A to že jste skončil druhý má i svá pozitiva. Budete mít stále na Váš skvělý blog čas ;)

5 rvx rvx | 1. dubna 2014 v 21:22

jeden proti šesti - nebude to lehké, ale držím palce ;)

6 Roman Roman | Web | 1. dubna 2014 v 22:51

Držím palce. Hlavně aby Vás to nesemlelo.

7 Dalík Dalík | 2. dubna 2014 v 14:00

Také moc gratuluji!
Vašeho kolegu Zimu jsem onehdy poslouchal v rádiu a hovořil docela rozumně, i když ne o biochemii, ale ohledně UK. Ačkoli to nemohu dobře posoudit, protože tomu o čem hovořil, vůbec nerozumím :)

8 petr-kubac petr-kubac | 2. dubna 2014 v 15:43

[7]: Taky doufám že "vykopnutím výše" nám přestane škodit.

Jinak jeho vliv na biochemii je naprosto tristní, protože lumpi, kteří mají kontrolovat laboratoře, které zkoušejí beton a asfalt aby nám nepadaly mosty a nevlnily se dálníce - se této pracné a mafiemi mohutně infestované oblasti nevěnují.
Místo toho prudí ve zdravotnictví, kde sud v Orlické přehradě rozhodně nehrozí a navíc to vynáší minimálně 2x tolik než ten beton a asfalt ( z pojištění nemocných seniorů - pochopitelně )

9 vlada vlada | E-mail | 3. dubna 2014 v 9:26

Blahopřeji Vám,  souhlasím s Vámi,podporuji a šířím Vaše názory. Škoda jen , že se ve volbách více neprosadili i další noví  nositelé jiných a progresivních názorů. Doufám ,že se mlčící většina  konečně nechá inspirovat Vaším příkladem a bude se ozývat a podpoří Vás. K výboru:  myslím, že by to mohlo dopadat i 4:3.

10 vlada vlada | E-mail | 3. dubna 2014 v 9:26

Blahopřeji Vám,  souhlasím s Vámi,podporuji a šířím Vaše názory. Škoda jen , že se ve volbách více neprosadili i další noví  nositelé jiných a progresivních názorů. Doufám ,že se mlčící většina  konečně nechá inspirovat Vaším příkladem a bude se ozývat a podpoří Vás. K výboru:  myslím, že by to mohlo dopadat i 4:3.

11 Lenka Lenka | E-mail | 12. dubna 2014 v 23:39

Ahoj Petře,
píše jedna z tvých "šéfek". Jsem ráda, že budeš ve víru dění ČSKB a budeš moci otevřeně říkat své názory.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama