close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Odkazu 17. listopadu věrni zůstaneme !

9. února 2016 v 5:47 | Petr
Proč píšu o 17. listopadu v únoru ? Jsem dalek tomu, abych komentoval aktuální události, ale věci se vyvíjejí takovým tempem, že původní dnešní článek o hlubším smyslu Schengenského prostoru si prostě přečtete za týden.

Tedy všechny evropské velké monarchie měly svůj systém tajné policie, fízlů a provokatérů. Carské Rusko mělo svůj systém, který převzaly a zkokonalily všechny sovětské tajné služby. Staré C. a K. Rakousko-Uhersko mělo nejenom komickou postavu "tajného" Bretschneidera ze Švejka, ale i Karla Sabinu, a "proces s Omladinou", což už taková sranda nebyla.

Ergo se nelze divit, že po únoru 1948 naši i sovětští tajní zjisitili, že vlastně vycházejí ze stejných základů a tudíž si pěkně notovali - Horákovou a později Slánského, Londona a další "zpracovali" tak dokonale, že tito jako roboti obviňovali u soudu sami sebe z nejhorších "ideozločinů". Pak bolševici postavili ve vnitrozemi kousek od Domažlic falešnou státní hranici, na které chytali "uprchlíky". Agenty STB infiltrovali svobodnou Evropu a jelikož "finis coronat opus" - největším dílem tajné policie u nás byl 17. listopad 1989.

Student Matematicko fyzikální fakulty "Martin Šmíd" - ve skutečnosti agent STB Ludvík Zifčák - zavedl průvod studentů z Albertova ( kde byla demonstrace komunisty povolena ) na Národní třídu, kde byli všichni zmlácení a samotný Šmíd / Zifčák zůstal ležet na zemi "mrtev". Zpráva "zmlátili nám naše děti a jedno dokonce zabili" obletěla republiku a umožnila "sametové" převzetí moci z rukou bolševiků neschopných ničeho - do rukou bolševiků schopných všeho. Pamatujete si na to ještě ?

Myslíte si, že tím historie "tajných" v Česku skončíla, že teď už je jediný tajný - "Martin Psík", který se pod vlastním jménem jede nechat unést do Libanonu? Ale vůbec ne. Přece jsmě měli demonstrace na "sídišti Máj" v Českých Budějovicích. Dokonce i samotný Ludvík Zifčák je stále nažívu a je to ctihodný podnikatel, vlastník lázeňského domu v Karlově Studánce. Stejně tak jemné umění policejní provokace nezaniklo, jenom se transformovalo pro nové podmínky.
Tedy - celý víkend jsem maloval budoucí dětský pokoj a naprosto neměl čas na "drobný ruch" v Praze nicméně při nedělním surfování po Intermetu jsem paní Kubáčové říkal : Je pozoruhodné, že pražští demonstranti - "xenofobové a fašisti" - mají na kusu lepenky fixem napsané "muslimy ne", zatímco "ti správní demonstrantí" - "Hate free" - některými ironiky překládané jako "nenávist zdarma" - mají krásné, velkoformátovými plotry natisknuté transparenty z laminované polyesterové tkaniny - zjevně dosti drahé.

Mimochodem, když se podíváte na obrázek - sledujte osoby nesoucí transparent : vlevo zmalovaná padesátnice, maskovaná černou parukou, v teplákovce po dceři / vnučce, vpravo borec středního věku, "military" sestřih na ježka, v kabátě avšak s baťůžkem, "aby se neřeklo" ? Jsou tohle spíše tajní, nebo takhle vypadají anarchisti verze 2016 ?

Než jsem se v pondělí vrátil z práce a zjistil, že "to mám flekaté" - už je to tady - objeví se video na YouTube, kde "maskovaní demonstranti" - xenofobové a fašisti - vycházejí z domu, který patřil STB a nyní patří "nástupnické organizaci" - Ministerstvu vnitra. "Pán v hnědé bundě" velice podezřelým způsobem organizuje "správnou i špatnou stranu" demonstrace - "fašisty", anarchisty, televizní reportéry, "hod falešnou dlažební kostkou".... Přitom je s policajty nejlepší kamarád. Média se rozčilují, ministr spravedlnosti slibuje, že "případ prošetří". Už dnes s jistotou vím, že zjistí, že "k pochybení nedošlo" - to všechno jsou zcela obvyklé věci, na které je dobré si zvyknout, neboť se časem stanou běžnou součástí "moderní demokracie" u nás.

Pozoruhodné je něco jiného - i pro zaneprázdněné - věnujte tomu 6 minut 38 sekund a prohlídněte si zmíněné video - zejména "Hate free" demonstranty v první minutě. Očekávali byste, že anarchisti, kteří demonstrují za své přesvědčení a vedou svatou válku proti fašismu - projdou s otrávenými ksichty, maskování černými brejlemi, co nejrychleji, s hlavou skloněnou do země ? Takhle nevypadá boj za vlastní názor - takhle vypadal "pochod kolem tribuny" se stranickými funkcionáři za komunistického prvomájového průvodu ! Byla to ostuda a kolaborace s režimem, ale jít se muselo, protože udavači bedlivě sledovali, kdo "se nezapojil" a téměř nikdo si to nechtěl s komunisty zbytečně rozházet.

Co tedy "hate free" bojovníci ? Byli i mezi nimi tajní ? Tvořili většinu "průvodu", proto hlavy do země ? Jak se to srovnává s anarchisty deklarovanou "nespoluprací s režimem" ? Jak se to srovnává s jejich svědomím '? Nebo je to tak, že i oni už tuší, že pouštění muslimů do Evropy je nesmysl, ale na demonstraci - jakkoliv zneužitou a špinavou - prostě musí - jinak by prachy pro neziskovku nepřišly a nakonec by museli nastoupit do ( skutečné ) práce ?

A pak další zajímavé myšlenky. Lze předpokládat, že všechny strany všech demonstrací jsou bohatě infiltrovány a režírovány agenty tajné policie. Jaký je tedy rozdíl mezi "mediální realitou" v česku a "reality show" ve stylu filmů Running man nebo "Hunger games" ? A kdo vlastně určuje "která strana je která" ? Opravdu nevím - nicméně v rámci vzpomínek na průběh událostí 17. listopadu nezbývá než citovat větu z Žebrácké opery Václava Havla : "kdo neví, že slouží, slouží nejlépe".

Poznámka při druhém čtení - Z videa a fotek na Internetu je jasné že 20 údajných pravicových extremistů vychází z domu patřícímu Ministerstvu vnitra. Pak tito "radikálové" poslouchají "pána v hnědé bundě" jako pejsci. Večer se 20 pravicových radikálů pokouší vypálit anarchisty osídlenou bývalou Žižkovskou polikliniku. Tutéž, kterou se předloni pokoušeli zlikvidovat policejní těžkooděnci. Je dopoledních 20 radikálů identických s nočními 20 radikály se zápalnými lahvemi ? A měli vůbec to žhářství dovolené / nařízené od "pána v hnědé bundě" ?
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 pb pb | 9. února 2016 v 8:24

Piste o chemii, o robotech, o elektronice nebo o biologii, tomu rozumite a k necemu to je. Ale tento clanek je snuska blbosti. Mozna ne uplnych, ty vase jednoliva pozorovani jsou mozna pravdiva, jen nevim, co by z toho melo plynout. Nejak mi pripada, ze vas ten 17. listopad traumatizuje. Patrne vam tehdy nekdo slibil, ze od toho data bude vsechno krasne a vy jste mu uveril. Patrne  melo dojit, k nejakemu prudkemu magickemu ozdraveni, nebo co. Realita je samozrejme jina: pred i po 17. listopadu zili v cechach ti sami lide, a pokud neumreli ziji do dnes. Zili tu svine i dobri lide, a oba tabory predavaji sve geny a memy dale, a samozrejme pusobi v politice, v policii,  kulture, podnikaji a vubec jsou vsude. Ja napriklad myslim, ze spolecnosti prospeje az vymrou byvali clenove SSM, byvali pionyri etc. jenze az k tomu dojde, nebude mne uz ten svet moje starost. Takze doporucuji nelpet tolik na nejakych historickych datech, jako 17. listopad.

2 blr blr | 9. února 2016 v 8:37

Nevím proč Vás to pálí.. článek poukazuje na dynamiku systému..

Ačkoliv jsem si dříve myslel, že ty "postranní undergroundové směry" jsou alespoň z většiny skutečně undergroundové, v poslední době zjišťuju, že jdou spíše proti proudu, ať je proud jakýkoliv. A dokonce sami o sobě píší, že byli v táboře "uprchlíků", kde to všechno viděli a přece vůbec není možný, aby ti lidi jeli do Evropy s cílem znásilňovat a drancovat.. Dostat se k "objektivní" realitě není jen tak, a asi nikdy to nebylo jen tak, internet ne internet; o těchto věcech se hold mluvit musí, ať se Vám to líbí nebo ne, jinak opravdu nastane chvíle, kdy sem "zakuklenci" přijedou a bude průser.. jak zpívá jedna kapela "klidný je dobytek u svých plných žlabů"

3 blr blr | 9. února 2016 v 8:45

Z trochu jiného soudku - film Občanský průkaz, na CSFD s 78% mi přijde jako naprostá dovodobá propaganda. Taková oslava drog a alkoholu, cílem mládí je stále si užívat a když to užívání skončí, tak nastoupí nudná práce/vojna, protože komunisti... divné, ne?

4 R.Richter R.Richter | 9. února 2016 v 9:03

Převelice srandovní bylo hození oné tyče do protistrany. No a ještě srandovnější bylo jak se ta tyč vrátila a zamotala se mezi nohy. Tyč gumovka, aby tak nějak moc neubližovala.

Zlatí komunisti, aspoň se vědělo kdo je kdo.

5 Vladan Vladan | E-mail | 9. února 2016 v 9:43

,,Zase se mi chce zvracet..,,

6 petr-kubac petr-kubac | 9. února 2016 v 9:58

[3]: [4]: Nemyslím, že za bolševika byla situace tak úplně přehledná

Od Lavrentije Berii podnes je hlavním úkolem vládnoucího režimu rozmýt hranici  - zločinec / radikál / disident / konfident.
V "Občanském průkazu" byla ta mrazivá scéna kdy se místní "mánička" se ukáže být agentem STB.

Sám jsem zažil ten blbý pocit :  katoličtí prarodiče trvali na křtu bratra - vysoce postavený kněz - konfident STB vše předem hlásil "nadřízeným", kteří přijeli "na kontrolu"

Velmi mrazivé asi jako dnešní úvahy
- byli to policajti ? Dle anarchistu to byli slávističntí ultras ?
- jsou slávističní ultras konfidenti ? a kolik ?
- jsou anarchisti ( vrhači gumových dlažebních kostek ) konfidenti ? a kolik ?
- které informace jsou realita a které "reality show" atd ....

7 Vladan Vladan | E-mail | 9. února 2016 v 10:17

[1]: On Pan Kubáč patrně nelpí tolik na datech, jen ukazuje to čeho si lidé pod masáží médií ani nevšimnou. Koukejte na zprávy bez zvuku a uvidíte co se na obrazovce děje.
Politici tvrdí jsou jako principálové, kteří si objednají výstup, ale kam dopadne artista už neovlivní. Tím se zbavují odpovědnosti. Po té despoticky tvrdí, že jejich podřízení nepochybili a basta. Konec diskuzí. Neziskovky budou dále dostávat prachy z naší kapsy. Kdo z příbuzných kasíruje ty peníze se nedozvíte. Jenom kecy o lásce k chudým nešťastníkům , kteří ve své bídě vzaly 80 000,- a jeli vstříc novým zážitkům do Evropy. Pár znásilněných a okradených žen , stovky řidičů vykradených kamiónů etc. o těch zážitcích může povídat. A politici? Víc než obvyklých 4% jsou sociopaté.
Ministr školství je negramot, ministr financí je zadlužený atd.

8 Vladan Vladan | E-mail | 9. února 2016 v 10:31

Ještě  dodám, že kriminalita členů poslanecké sněmovny a lidí ve státní zprávě v úzkém slova smyslu je daleko větší než v obecném vzorku populace. Velí nám doktoři, co nejsou Doktory atd.
Taky bych chtěl mít  prachy, ale musel jsem si položit otázku (a pravdivě si na ní odpovědět) co jsem ochoten pro ně skutečně udělat. Když jsem před léty dostal příležitost k né úplně standardnímu konání ve svém podnikání neudělal jsem to. Takže můžu takto mluvit. Tihle ale udělají cokoliv.

9 pb pb | 9. února 2016 v 10:35

[7]: Kdyz nechcete aby meli neziskovky prachy, tak jim je nedavejte. Ja napr. Cloveku v tisni obcas davam. Je to moje rozhodnuti a moje penize. Pokud rikate neziskovky a myslite neprehlednou zmet prispekovych organizaci, tak to je neco jineho.

A ti uprchlici v Cechach, to je vubec zajimave, temer zadni tu nejsou, ale toho humbuku kolem: Sladek, Konvicka, Zeman, Bartos... Fakt dobra particka. Bylo by dobre uvedomit si, ze tito lide usiluji o moc, a vyuzivaji toho co maji po ruce. Az se dostanou skrz uprchlicke blouzneni k moci, pak prijdou na radu dalsi. Takze abych mel sbaleno.

10 petr-kubac petr-kubac | 9. února 2016 v 11:02

[9]: Takže policií organizované provokace  - ne nepodobné špatně provedené akci bývalé STB mají těmto lidem vzít vítr z plachet ?

A abychom neslovíčkařili, že v sobotu to nebyla provokace policie - mám na mysli třeba policejní "akci Fénix"
http://zpravy.idnes.cz/proverte-roli-agentu-pri-planovani-utoku-na-vlak-zadaji-umelci-a-politici-1r0-/krimi.aspx?c=A150601_135425_domaci_jpl

11 v v | E-mail | 9. února 2016 v 11:43

[9]:Vlastizrada na denním pořádku.  Gauner Sobotka  s úsměvem idiota prodává  za 30 stříbrných budoucnost našich dětí do  rukou ještě větších kreatůr než je on sám.  Jeho nenažranost a posedlost po moci pocítí přinejmenším ještě další generace.
Policie bez skrupulí  slouží každému, kdo jí dá nadstandardně najíst a vyjímky v jejích řadách nic nezmůžou. Zneužívání rozvědky k osobním cílům je na denním pořádku. Propouštějí se Katarští princové, Lázeňská města jsou plná mafiánů a teroristů na zdravotní dovolené. Říkat cigán je politicky nekorektní, neplacení daní je považováno za chytrost, minimální mzda je tak malá, že nemakačenkové jdou na soc. dávky. Soc dávky jsou tak velké, že nemakačenkové nemusí pracovat. To všechno nastavuje vláda se svou nekompetentní kohortou.

12 pb pb | 9. února 2016 v 11:44

Policejni provokace je dosti pravdepodobna. I v policii pracuji ctizadostivi lide, a nejaky ten konflikt se muze hodit, proc si do doutnajiciho ohnicku nefouknout, pak se pekne ohrejeme. Treba tim ziskaji veci pravomoci. Nebo jde o to destabilizovat  stavajici poradky/neporadky a pak trochu preskupit politickou moc. Anebo to rozpalit opravdu poradne, aby se to rezalo na vsech stranach - pak dojde k tomu, ze cesti ozbrojenci to nezvladnou, evropska unie zadne nema, a tak konecne zase bude moznost povolat spasu z Moskvy. Nebo to je vsechno jeste jinak, moznosti je nepocitane.

13 Perpeťák Perpeťák | 9. února 2016 v 14:40

Ty akce s těma molotovovýma koktejlama mohou být pro pravicivé extrémisty i velice nebezpečné. Známý případ "Natálka" třeba tají, že když naivní extrémisté vhodili v noci do cikánského baráku zápalnou lahev, načež vyšlehly s hučením plameny až na střechu,a čtvrt hodiny tam šlehaly, tak prej od toho utíkali se zakaděnýma trenkama, protože netušili, že majitel objektu kradl v širokém okolí benzin z aut, a skladoval ho ve vaně v předsíni.

14 ? ? | 9. února 2016 v 14:58

[13]: Zdroj informace?

15 Perpeťák Perpeťák | 9. února 2016 v 15:15

Jeden z odvážlivců, kteří se to tam tenkrát pokoušeli hasit...

16 ? ? | 9. února 2016 v 15:21

[15]: Takže JPP.

17 Perpeťák Perpeťák | 9. února 2016 v 15:32

Nedovedu si představit jak by asi lítali ty aktivisti, co tam do tý anarchistický kavárny házeli ty molotovy,/ ať už to byl kdokoli /, kdyby tam někde klucí za oknem měli připravenej kýbl s dvaceti kilama acetonperoxidu, a nebo ještě líp pár ručních granátů, který před tejdnem koupili na sobotní pražské burze na Kolbence.

18 Vladan Vladan | E-mail | 9. února 2016 v 17:15

[17]: ,, s dvaceti kilama acetonperoxidu,, trochu fantazíruješ , nebo moc koukáš na TV Nova.  Víš vůbec co to je ?

19 Perpeťák Perpeťák | 9. února 2016 v 17:38

Vzhledem k tomu, že od roku 1990 chybí v evidenci třeba desítky tun černého semtexu, pak je kyblík se dvaceti kily acetonperoxidu od nějakejch vzdělanějších anarchistů dobrý tak na nějaké bezvýznamné bouchnutí uvedené dvakrát za sebou ve zprávách.

20 Dalík Dalík | 9. února 2016 v 20:03

...Horákovou a později Slánského, Londona a další "zpracovali" tak dokonale, že tito jako roboti obviňovali u soudu sami sebe z nejhorších "ideozločinů"...

dělá ti hodně dobře takhle sprostě lhát a házet do jednoho pytle Horákovou a komouškého vraha Slánského??

21 Vladan Vladan | E-mail | 9. února 2016 v 20:19

[19]: Zrovna s touto sloučeninou bych v množství 20 kg bych nechtěl být ve vzdálenosti méně než 200 m. Semtex je v podstatě neškodný. Je stabilní a můžeš ho zapalovat a nevybuchne.Na acetonperoxid se blbě koukneš a 100g tě roztrhá na sračku.

22 petr-kubac petr-kubac | Web | 10. února 2016 v 7:50

[13]: Tyhle pověsti tu regionem kolovaly, ale osobně o nich velice pochybuju. Baráček shořel extrémně snadno, protože po vysídlených Němcích, prakticky obratem v 50 letech osídlený Cigány - celkový stav budovy odpovídající 60 letům "romské údržby"
[20]: Až budeme řešit otázky viny a trestu jistě to bude stát za rozbor, ale pokud řešíme otázku prohnílého režimu, který fízly zastrašuje veřejnost - pak je jedno jestli k monstrprocesu vedla taková, nebo onaká vylhlaná příčina že ?

23 Perpeťák Perpeťák | 10. února 2016 v 10:06

Pokud chytne vana s půl krychlovým metrem benzinu, tak vyhoří snadno každej barák, stejně jako když třeba v pražských Nuslích po dvojnásobném výbuchu plynu hasiči zjistili, že cikáni si od hlavního přívodu ten plyn tahli k vařiči přes tři izolepou slepený duše od kola.

24 ? ? | 10. února 2016 v 13:36

[23]: Zdroj informace o zjištění hasičů?

25 Perpeťák Perpeťák | 10. února 2016 v 14:07

Otazníku, nejste také pán v hnědé bundě ?

26 Tin Tin | 10. února 2016 v 17:41

Konspirace prvního řádu... Připojuji se k prosbě [1]:

Mně ten velkoformátový transparent přijde vpořádku. Organizátoři demonstrace (je-li akce řádně nahlášená, někdo jako organizátor existovat musí) se určitě na akci připraví předem. A teď -- to že mít velký transparent je dobrá věc, to je jasné. Ale kde takový transparent vzít? (Prosím o odpověď) Dá se doma vyrobit z poslepovaného papíru (nevýhoda když zaprší) nebo se dá popsat kus látky (kde ji vzít? Doma už se nešije, takže z domácích zásob nelze), nebo se dá koupit. Nevím jak na prochlastaném východě, ale v civilizaci se poměrně běžně vyskytují copycentra a reklamní agentury, kde se dá taková věc sehnat (a nemyslím, že nějak zvlášť draze).

A za druhé, prosím pana Kubáče, aby podrobně popsal, jak si představuje oblečení a chování správného demonstranta. Když už takový demonstrant pokojně vyjadřující svůj názor jde jako součást relativně organizovaného davu, co by měl dělat? Kráčet v pozoru vojenským krokem? Pomalu se sunout vpřed jako v každém jiném normálním davu?

ps: uznávám, že pán v hnědé bundě vypadá jako organizátor

27 petr-kubac petr-kubac | 10. února 2016 v 19:00

[26]::: Myslím, že jste nepřímo udeřil hřebík na hlavičku.

Pokud je člověk profesionální demonstrant, pak mu transparenty tiskne tiskové oddělení firmy - ať už se tato jmenuje jakkoliv.
Naopak neprofesionálně udělané transparenty by vás mohly znemožnit před konkurencí v oboru. O tom že tato je opravdu nemilosrdná a hlavní zákazník - vláda - přísně hodnotí, co za své ( naše )  peníze dostane - už víme z mailů premiéra.

A pak ne všichni profesionálové jsou se svým povoláním úplně vnitřně smíření - konec konců profesionální demonstrant je Bullshit job par excellence - to vysvětluje ty otrávené ksichty.
http://petr-kubac.blog.cz/1511/hovnoprace-neboli-bullshit-jobs

Osobně krom jednoho roku, kdy koncem dubna sněžilo a šel jsem do průvodu se zápalem plic - jsem prvního máje vždycky mával radostněji než fašisti i ti správní na videu v článku.

28 Dr.Macák Dr.Macák | 11. února 2016 v 12:54

Je nutno brát v potaz, že spousta lidí studuje architekturu a podobné obory ve kterých je práce s grafikou a tisknutí velkých formátů nutnost. Z toho vyplívá, že není problém si něco sám od známého něco navrhnout a někde vytisknout. Nemusí kvůli tomu člověk hned být placený státem...

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama