close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

K obraně proti ruské agresivitě je nutné okamžitě zavést povinnou vojenskou službu !

23. srpna 2016 v 5:15 | Petr |  Svět okolo
Jestli si čtenářové myslí, že jsem se zbláznil - tak ne. Předevčírem jsem totiž oslavili 28. výročí jednoho z nejabsurdnějších zážitků v mém životě. 21. Srpna 1988 s námi na Hvězdárně v Úpici seděl u dalekohledů policajt, kerý tam byl vyslán proto, abychom při tehdy 20. - dnes 48. výročí osvobození okupace Česka Rudou Armádou nedělali žádné "nepřístojnosti".

Tento článek je oslava výročí Sovětské okupace formou experimentu, který by měl objasnit jak je to s tou ruskou propagandou na Internetu - a nadpis je součástí tohoto experimentu. Před nějakou dobou jsem totiž zveřejnil článek "Chci povinnou vojnu !" a ten patrně "někde v centrále" spustil červenou kontrolku, protože v diskusi k článku se vyskytlo několik velmi "ostrých" diskutujících, kteří buď všichni bydlí ( pracují ? ) v jednom domě, nebo by se měla "Telefóónica O2" hluboce zamyslet jak přiděluje IP adresy. Možná by se dokonce měla jít sama udat na BIS, nebo třeba ne, když je Kellnerem koupená za ruské prachy nejasného původu.

V každém připadě navzdory experimentu - opakuju opět můj zcela neměnný názor : až budeme jako Izrael - to jest několik milionů lidí s vojenským výcvikem, včetně žen. Statisíce lidí mají doma pušku, kterou si "vysloužili" na vojně a další desetitisíce nosí ( legálně ) krátkou zbraň všude s sebou ještě NAVÍC K TOMU máme špičkově vyzbrojenou a odhodlanou regulérní armádu - pak se nemusíme bát nikoho - Rusů, multikulturně integrované frakce Němců a Francouzů, Američanů, dokonce ani Parobukových Marťanů ne. K tomuto stavu vede POVINNÝ VOJENSKÝ VÝCVIK pro všechny - navzdory tomu důchodci, co v diskusi rozebíral, že v roce 2016 se nemá smysl bránit, protože jej v roce 1964 u dělostřelců šikanovali Rusíni a Maďaři.
Poznámka k obrázku - hodina branné výchovy na střední škole v Jižní Korei - státu, který je č. 1 v testech středoškolských dovedností na celém světě !!

Některé otázky kolem "vojny" a kolem "společnosti vůbec" jsou docela zajímavé. Příklad : Izraelská armáda je známá svou nesmlouvavostí a taky byla známa tím, že v ní byly přátelské vztahy a neexistovala šikana. Tento stav se změnil příchodem ruskojazyčných branců židovského původu. Pozoruhodné - mladí Židi si nesou neblahou ruskou minulost s sebou ? Starý paranoik ve mně jenom trochu pochybuje - když nyní 30% obyvatel Izraele má kořeny v bývalém Sovětském svazu - není to s židovskou národností některých "ruskojazyčných Židů" podobné jako s válečným uprchlictvím většiny migrantů ?

OK je tedy zjevné, že kam šlápne noha "ruskojazyčného" člověka - tam tráva 100 let neroste a je tam korupce, kriminalita, šikana, násilí a ignorování základní lidské důstojnosti. Konec konců - když jsem "sloužil na Libavé" - historky starousedlíků o šikaně u Rudé Armády za bolševika tam dislokované - překonávaly nejdivočejší fantazii. Pak je tady ten případ toho důchodce, co ho v roce 1964 šikanovali v Československé lidové Armádě. Kde udělali soudruzi chybu ? Celá ČSLA byla jenom pomocný sbor Rudé Armády - v tom to bylo ? Důstojnický sbor byli lidi bez osobnosti, vlastního úsudku, devóně milující "Sovětský svaz" - v tom to bylo ? Nebo i přes nepochybnou tupohlavost důstojníků ( sám jsem její zbytky zažil ) přece jenom jejich podvědomí křičelo, že jsou de-facto kolaboranti s rusákama a "až to praskne" - hrozí šibenice od "rozzuřeného lidu" a tento stress v nich vzbuzoval nenávist k civilistům a tudíž sympatie k šikanům ?

Mimochodem zásadní otázka, na kterou asi nenajdeme odpověď je, jak vypadala šikana za Rakouska-Uherska ( hlavní zdroj - J. Hašek se o ní nezmiňuje ) ? Jak vypadala šikana v české frakci Rudé Armády ( ani o té Hašek ani Svoboda nic nepíšou ) ? Jak vypadala šikana u ČS Legionářů, v prvorepublikové Armádě, u pilotů RAF a u pozemních jednotek českého původu za II. světové války ???

Na druhé straně víme, že po II. světové válce se šikana stala normálním jevem nejen u vojska - ubytovny na učilištích, zdravotnická zařízení atd. Dokonce ještě dnes máme otřesný případ pravděpodobné šikany - "draslíkem vraždící zdravotní sestra z Rumburku", která se asi nedopustila ničeho horšího než to, že si navzdory okolí dělala svou práci a nehleděla vlevo vpravo.

Zbývá tedy shrnout - mají Izraelská armáda s rusákama, naše vojska s bolševiky, a naše společnost po II. světové válce něco společného ? Nebudu dráždit "centrálu" výrokem, že šikana a násilí je vlastnost ruské povahy pěstovaná po tisíce let a vyvážená do všech osvobozených okupovaných států. ( Je !! ) Mám totiž pocit že princip je poněkud hlouběji - že se jedná o spor mezi občanskou a kmenovou společností.

Článek o tomto sporu už byl, proto připomínám stručně - v občanské společnosti ( doopravdy ) platí psané i nepsané zákony a občan se může u držitelů moci odvolat a účinně bránit i proti králi ( i proti šikanovi ) - a vyhrát.
V kmenové společnosti je vaše postavení určeno pozicí uvnitř kmene, platí nepsaná pravidla kmene, která jsou z pohledu vně kmene nejasná a nepochopitelná, a taky dobré vztahy neexistují mimo okruh kmene, protože "ty z jiného kmene zabijíme preventivně" ( nebo je vrčením zastrašujeme ).

Kmenové uspořádání vyhovuje archaickým společnostem. Pokud však společnost, která je de-facto kmenová má "moderní nátěr" - hrozí průser, který se třeba může projevit tím, že lidé jsou vytržení ze svých kmenů a "slisováni" napříč kmeny u jednoho vojenského útvaru. Pak je zjevné, v čem je problém - negramotní Maďaři a Rusíni nevědí nic, krom tisíce let vštěpovaného : "ty z jiného kmene zabíjíme preventivně" - protože si myslí, že ostatní smýšlejí stejně. Dokonce i "vraždící sestra" - nebyla členkou kmene - byla nejstarší a "nebyla s ní legrace" - a vidíte co se na ni kvůli toho svezlo.

To by ovšem naznačovalo, že česká společnost byla do roku 1948 občanská a nyní je kmenová ? Třeba až do roku 1948 vydržel "nátěr" občanské společnosti starého Rakouska-Uherska a pak se vyloupla slovanská kmenová podstata ? Pomohl tomuto procesu neustálý dovoz ruskojazyčných "společenských" zvyklostí, včetně okupace ?

To vysvětluje mnohé : třeba ne-diskusi vládních a opozičních stran. Proč diskutovat s těmi, které ( v politickém boji ) zabíjíme preventivně ? Dokonce i "obhájci lidských práv" typu pátera Halíka - nejsou občané připravení k diskusi s jinými občany, ale jen kmen cenící zuby na jiné kmeny. Totéž politické strany, totéž profesní skupiny. Totéž příznivci Ruska - lezoucí do řiti Putinovi. Totéž příznivci EU lezoucí do řiti Merkelové, nebo třeba příznivci USA lezoucí do řiti Obamovi ??? Dokonce ani ve zdravotnictví se o problémech nediskutuje ale čeká se až "staré profesory" nebo "náměstky ministra" - vezme čert. Protože diskuse nemá smysl - vůdci kmene vydali jasné směrnice, platné v rámci kmene a diskutovat s kýmkoliv mimo - nelze vzhledem k nesrozumitelnosti kmenových pravidel pro "cizince".

Děsivé - právě jsem se z "většiny opatřené zdravým rozumem" stal absolutně nejmenšinovatější menšinou - která žila v iluzi občanské společnosti, prozřela a neví, kde má svůj kmen. Zbývá už jenom "zkouška správnosti rovnice" - kterou bohužel nemohu udělat sám. V diskusi k "vojenskému článku" se ozval diskutující, který je v "Aktivních zálohách" AČR. Zkouška a otázka na něj zní : Je v aktivních zálohách šikana ? Pokud není - je pravděpodobné, že kmenová společnost se opět láme směrem k občanské a vliv "samoděržaví" navzdory "ostrým diskutujícím" klesá.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 rvx rvx | 23. srpna 2016 v 6:16

pane Kubáči, máte pozoruhodné myšlenkové zkratky - tím narážím na tu vaši "kmenovou" společnost. Já chápu co jste tím chtěl sdělit, ale  - kmenová společnost je založena na rodovém principu - příbuzenství krve. Dnes je tmelem společnosti spíše věrnost nějaké myšlence - státu Izrael, masarykovské republice, ale třeba i věci komunismu. Ano je to tak. Můj otec byl na vojně v 50. letech, kdy spousta mladých lidí bylo myšlenkou budování nové společnosti nadchnuto a o tom co je šikana neměl ponětí! Hezký den

2 Karel Karel | 23. srpna 2016 v 6:23

Šikana (z francouzského chicane) označuje fyzické i psychické omezování či týrání slabšího jedince v kolektivu. Dochází k ní ve všech skupinách věkových i sociálních. Setkat se s ní můžeme v jakémkoliv typu škol a školských zařízeních, v armádě, sportovním klubu, ve vězení, ale i v rodině (zaměřena na neoblíbené dítě) či v zaměstnání (podle toho, zda je původcem kolega či nadřízený, mluvíme o mobbingu nebo bossingu).

3 Karel Karel | 23. srpna 2016 v 6:39

[2]: To jen pro upřesnění, co ta šikana zhruba je. Ty Petře máš na mysli zřejmě šikanu nejhrubšího zrna, kterou páchají jedinci s nějakým velkým mindrákem, např. zmíněný odběr krve, motokros, Čerčany... Tedy např. opak od seriálového House MD, který ji praktikoval pro své pobavení a výcvik podřizených.

4 Honza Honza | 23. srpna 2016 v 7:09

Šikaně se nejlépe daří tam, kde je účast POVINNÁ. Pokud mám možnost přestat chodit do kroužku/práce/armády, tak s tím seknu a je po šikaně. Často je to složité, protože mi v tom brání maminka/hypotéka/Kubáč, ale čím je snazší vystoupit, tím to má šikana těžší. Divil bych se, kdyby v AČR kvetla nějaká tvrdá šikana, ale vyspělosti společnosti bych to nepřičítal.

5 ? ? | 23. srpna 2016 v 7:18

Ad margo: Když už se do někoho navážím, měl bych si ověřit fakta. Onen "důchodce" psal, že je ročník 64, nikoliv že sloužil v roce 1964 (naopak vzpomíná na vojnu teď po třiceti letech).

A co se týče IP adres - bohužel, provideři jimi šetří někdy až nechutně. Např. za IP adresou, ze které píšu já, se (k mé velké nelibosti) skrývá půl nejmenovaného krajského města.

Ani jednou poznámkou však samozřejmě nevylučuji existenci psychopatů mezi námi ;-)

6 rvx rvx | 23. srpna 2016 v 8:22

[4]: povinná účast je jen jednou z podmínek. Obvykle tam, kde je účast sice povinná, ale vládne tam nějaká autorita, šikana příliš nekvete. Ne nadarmo se říkalo, že vojna je buď mazácká, nebo gumácká. Stejně tak v pracovním kolektivu jsem si měl možnost několikrát ověřit, že tam, kde vládne "šéf" tvrdou rukou, drží podřízení zaměstnanci pohromadě. Naopak tam kde je "boží ruka" slabá, kvete hašteření a intriky.

7 Crifodo Crifodo | 23. srpna 2016 v 8:29

Napřed faktická oprava, Rudá armáda se to jmenovalo do konce války, pak až do zániku Sajuzu Sovětská armáda.
Šikan není slovanský vynález, o vojně a týrání nováčků v germánské olasti viz třeba Remarque za první války a Noll za druhé války, v anglosaské olasti třeba Kubrick za Vietnamu, nebo i šikanování na rasovém principu v USA viz Killens. Malý rozdíl může být v tom, jestli šikanování páchá starší záklaďák vůči mladšímu nebo praporčická či sadistická důstojnická hodnost vůči jedné vlně odvedenců, ale to vám umírajícímu zmlácenému může být už jedno.
Jinak nechápu, proč se pojednání o šikaně a o fízlech v českém webu jmenuje "K obraně proti ruské agresivitě je nutné okamžitě zavést povinnou vojenskou službu" - doufáte, že tak líp nastartujete službu konající trolly?
Izrael je velice specifický "kmen", blě se s ním srovnává nejen ruská, česká nebo obecně postbolševická, ale i každá neodemokratická sráčovská západní společnost, to by bylo na dlouho.
K ČSLA, mám od insiderů, že poměry v raných 60. letech byly co do šikanování (a což je pro šikanování klíčové, co do vztahů důstojníků k záklaďákům) hodně odlišné od pozdějších normalizačních let. Jednak hodně práce (fyzické) pro civilní sektor, brigády, stavby, žně, družby, jednak doznívající niterné nadšení z budování (fakt tomu dost lidí věřilo). Patrně se v šikanu vždy vyrazí zesráčovatění charakterů, kdy starší vojáci vycítí lidskou i profesní slabost a špínu buzerujících důstojníků a kompenzujou to na mladším ročníku (pro mě bylo nepochopitelné že pro záklaďáky byli někteří důstojníci v 60´ něco jako učitelé). I v západních armádách princip "kaprál je před útokem hodný jinak dostane kulku (projektil) zezadu". Zajímavá je zmínka o židovském šikanistovi v americké armádě v pozoruhodném filmu Hlídka v Ardenách.
Po 1968 a Poučení se český národ-kmen? všeobecně ohnul a lidi se radši jeden druhému nedívali do očí, obrszně řečeno. Viz minule zmíněný film Zobani podle raného normalizačního průseru.
Návrat k očištění armády od normalizačního sráčovství jste, pane Kubáči mohl zažít po povodních 97,98 kdy vojáci poznali faktický vděk lidí za faktickou záchranu a pomoc a kde pro dřinu a neezpečí nebyl na hovadiny čas.
Ergo, kde jde o každodenní obranu a tréning a propojení s civilní veřejností, nemají prostor ani šikanisti ani sráčovští lampasáčtí buzíčci, kurevníčci, kariéristi a zloději.
Jinak všeobecně platí, že společnost se rozděluje vertikálně od bigošů po elity, v námořní pěchotě budou trochu jiné poměry než mezi techniky radarů na letadlové lodi.

8 pb pb | 23. srpna 2016 v 8:41

Tomuto článku patrně přecházela nějaká težší noční. Nebo noční problémy s potomkem...

Naverbujete-li vojsko z řad lidí nemající žádný vztah k armádě a jejím ideovým cílům, máte ideální podmínky pro šikanu. Ano, povinnou vojenskou prezenční službu zavedete, ale jak motivuje lidi, aby se tam nenaučili to co já znám z armády socialistické: ojebávat, zašívat se, chlastat, šikanovat... Proto (téměř) nebyla šikana v izraelské armádě, ve vojsku legionářů a možná ani v čs armádě padesátých let.

9 Karel Karel | 23. srpna 2016 v 9:11

Petře, příklad: pamatuješ si na takovou tu blbku, Kateřinu Jacques? Ona se kdysi na demonstraci poprala s policajtem. Byla přesvědčená, že má pravdu a šla se za ni bít i s autoritou (zda měla či neměla pravdu je nepodstatné). Takoví lidé ale v Rusku prakticky nejsou, inteligence byla kdysi povražděna a nepředala své geny a zkušenosti dál, opozice je tam umlčená. Už Solženycin popisuje ve své knize, co dělali lidé kolem člověka, který byl zatýkán. Dívali se jinde a rychle pryč. Stějně popisovali situaci demonstranti na Rudém náměstí, kteří protestovali proti okupaci ČS 21/8/1968. Lidé jsou zlí a dobří, v Rusku vládnou ti zlí. Vyspělý občanský národ se bez svých dobrých elit neobejde. A státy jsou udržovány idejemi, na jejichž základě vznikly.
A problém Ruské propagandy souvisí s "digitální gramotností", lidé běžně věří všemu co se píše na internetu/facebooku, neustále tady kolují různé fámy a politici je přiživují rozséváním strachu. Otázka: jsou diskutéři na novinkách.cz reprezentativním vzorkem populace? Kolik lidí aktivně píše ve stejném duchu na těch diskuzích, 1000? Je to reprezentace společnosti?

10 Ass Ass | 23. srpna 2016 v 10:42

[9]:Byl jsi někdy v USA, že plantáš takové řeči o Rusech?

Já tam byl, a viděl (nezůčastněně, seděl jsem v kavárně a pil kávu a pouze sledoval), když policisté vyzvali, tak ostatní "neučastníci" se otočili a dívali jinam...

Četl jsi někdy slova z o německu 30let "když přišli pro někoho mlčel jsem, pak pro dalšího a já mlčel a pak nebyl kdo by se mě zastal", říkající, že to co vytýkáš rusům dělají jinde také, takže z genetikou to nemá nic společného.

Ruský problém? Ono to je spíše o tom, že jim stačí napsat pravdu co se událo a sem tam přidat kousek lži a mají vyhráno, a proč? Protože naší slavní sluníčkaři a demokraté (ala TOP09), lžou s 99procent a když dají 1 procento pravdy tak jim nevěří už ani to procento pravdy..., zatímco rusům to jedno procento lži ano a když pak čtu "fámy na netu" apod. tak se musím smát kdo další podlehu sluníčkovému pohledu na svět a věří ČT24 :D

11 Ass Ass | 23. srpna 2016 v 10:44

Co se týká šikany, ta bují tam kde se lidi nudí a musejí být bez možnosti odejít. Může být malá, kdy se nadává kvůly brýlím nebo velká, kdy jsou odběry krve až po nejhorší, kdy někdo zemře. Lze ji omezit, aby nebujela ideologií=společný zájem, ale toto vydrží jenom pár let a pak to začne znovu, pokud netrvá např. společný zájem ohrožení=Izrael, takže příklad Kubáče je mimo...

12 Bystroushaak Bystroushaak | E-mail | 23. srpna 2016 v 11:24

O2 skutečně od roku 2014 používá něco, čemu se říká dvojitý NAT (u zákazníka na modemu a druhý někde v centrále asi na olšanské), protože IPv4 adresy v té době začaly docházet. Výsledkem je, že spousta lidí má stejnou IP adresu.

13 Karel Karel | 23. srpna 2016 v 11:43

Sem napište komentář

[10]: Víte, já to s těmi procenty vidím přesně naopak. Tak když tedy rusové skoro nelžou, nemají tedy ani tanky na ukrajině, ani si nepřivlastnili území jineho státu? A v roce 68 po nich skutečně střílely jednotky SS na Václavském náměstí?

14 m.marianek m.marianek | 23. srpna 2016 v 12:07

Pane Kubáči, ta "kmenová" myšlenka je zajímavá a stojí za zamyšlení, ale co mě u vás zaráží je určitá rusofobie. Nemyslím si, že by rusové byli až tak rozdílní od ostatních národů i když pravda, Rusko je kraj razovity. Proč svádět všechno zlo na světě (nebo aspoň v této zemi) na Rusy, proč si prostě nepřiznat, že i my Češi jsme pěkný svině? Posledních 25 let neustále poslouchám, jak za to mohli: komouši, stbáci, rusáci, Klaus, Židi, zednáři... Zajímavé je, že skoro nikdo neřekne "tohle se nám prostě nepovedlo, zvoral jsem to".

15 Crifodo Crifodo | 23. srpna 2016 v 12:16

Něco k těm obecným mýtům a pravdám o Rusech a okupaci.
Snad s výjimkou Rumunů se na internacionální pomoci proti českým kontrarevolucionářům podílel celý poslušný bolšvický blok (v našem kraji polské tanky, přestože Poláci rádi předvádějí nesmiřitelnost za Katyni atd, v roce 68 pod Moskvou vyšlapovali), dederoni vysílali bolševickou propagandu atd. Za SSSR pak všemožné národy v armádě, UKčka Kazaši Moldavci atd. čím asijštější tím líp (stepní hovado líp poslouchá dezorientováno než přemýšlivý synek z metropole...)
to byl rok 68, pak rusové a spol. zalezli do kasáren a domácí teror převzali čs. drábové a jak už známo, velmi oddaně - prověrky, kádrové čistky, Poučení z krizového vývoje, na to už ruské velení nebylo potřeba, skončilo to až opačným parasdoxem kdy gorbačovské vedení děsilo české komoušské geronty a koncem roku 89 upomínalo ÚV KSČ "vypněte už kurva ty rušičky RFE jak jsme se dohodli s Reaganem.
Rok 68 byl v zásadě reakce Moskvy na měnící se status ve střední Evropě - podle Teheránu a Jalty 44 a 45 tohle je bolševikovo, tohle je Západu: pražské jaro v očích Moskvy dohodnutý status začalo měnit a mělo potenciál pokračovat berlínským nebo Varšavským jarem (koncem 1980 nás chtěli hnát proti Walesovi ale čeští Honzové neměli koule jako ruské politbyro).Podobný princip jako ukrajinské přiklepnutí krymských loděnic a společných rusko-ukrajinských zbrojovek a strategického průmyslu novým kamarádům, a podobné jako ruské sraní se do Grenady a do Nicaraguy - americká dočasná přátelská pomoc postiženým zemím nenechala na sebe čekat. Parťákovi se prostě nemá šlapat do jeho půlky dohodnutého záhonu.

16 Václav IV Václav IV | 23. srpna 2016 v 12:43

Podle mého názoru, všechny formy šikany mají společnou jednu věc. Vznikají v systému s omezenou nebo neexistující zápornou zpětnou vazbou. Ta může být omezena na různých stupních a z různých důvodů. Pokud k tomu dojde, šikana se spolehlivě objeví.

17 map map | 23. srpna 2016 v 12:57

Neměl byste radši nějaký nový zajímavý postřeh nebo návod z oboru robotiky / elektroniky?

18 Ass Ass | 23. srpna 2016 v 13:12

[13]: Hele můžeš mi říci na co odpovídáš? Proč jenomm na část vtrženou s kontextu?

Má cenu ti pak odpovídat, když si něco vytrhneš s kontextu a dáš k tomu "citovou zmínku" o rusech a roku 1968, i když to byla sovětská armáda plná jiných národností a dal příkaz ukrajinec? I v odppvědi si musíš být vědom, že jsi opět lhal...

19 Michal Michal | 23. srpna 2016 v 13:13

Ta fotka, pane Kubáči, není z hodiny branné výchovy, ale z tzv. ozdravných kempů - léčba závislostí na výpočetní technice, chytrých mobilech, Facebooku apod.

Jinak bratr byl "profesionální" voják od roku 1999 a před měsícem odešel do civilu. Většinu odsloužil jako dělostřelec u 13. brigády( pluku) v Jincích a rozloučil se z důvodu absolutního znechucení podmínkami. Nebyly peníze na výcvik, vybavení, prostě nic. Ale šikana v armádě dnes prakticky není!

Jaký máte názor na ministra obrany - herce podprůměrné úrovně? Může v nějakém funkčním státě komediant určovat, co se v armádě dělá?

20 Michal Michal | 23. srpna 2016 v 13:23

Ještě bych chtěl doplnit k tomu Vašemu komentáři ohledně branců židovského původu, že se tím už dostáváte na velmi tenký led a chtě něchtě byste mohl být nějakým agilním Jasánkem udán pro hanobení! Pro pravdu se lidé nejvíc zlobí. Vím, o čem mluvím.

Nechápu, kde se ve Vás jakožto jedinci vzdělaném a přemýšlivém bere ta nenávist k Rusku? Žil jste tam nějakou dobu a mohl poznat místní lidi?
Jsem strojař a s Ruskem jsme měli a máme stále výborné pracovní vztahy. Za posledních deset let jsem v Rusku strávil dohromady cca 15 měsíců a pokud jde o etnické Rusy, neměl jsem s nimi problém. Naopak! Ale s jevrejy a Kavkazany byly starosti neustále.

21 Josef Šoupal Josef Šoupal | 23. srpna 2016 v 13:31

Myslíte si, že Rusové ve své centrále nemají na starosti nic jiného, než sledovat, co si myslí pár pitomců na jednom bezvýznamném blogu??

Vanitas vanitatum et omnia vanitas...

22 Karel 1 Karel 1 | 23. srpna 2016 v 15:33

14: Myšáku už jsme o tom mockrát mluvili. Rusáci JSOU ve vztahu k nám svině, protože si nechají vládnout svině, co projektují svoje mocenské zájmy přes naši vůli. Z tohoto úhlu pohledu byli svině Poláci (Těšínsko), Němci (posledních ca 1000 let), Maďaři (1938), Slováci (1939-45), prakticky všichni okolo nás + Briti a Francouzi. Z toho plyne poučení: jsme na to sami a prdelolezci jak východním, tak západním směrem by si měli uvědomit, že americké hovno smrdí stejně jako ruské.

23 Karel 1 Karel 1 | 23. srpna 2016 v 15:34

byly, proboha:-)

25 m.marianek m.marianek | 23. srpna 2016 v 16:34

[22]: Ale jo, jen to vidím zhruba ze stejné pozice jako politiky, všichni politici jsou svině, ale byl bych já za stejných podmínek lepší? Byli by Češi lepší než Rusáci, kdyby byli na jejich místě? Nebyly by z nás stejný svině jako jsou oni dnes? Nebyli bychom horší? Navíc, sám uznáváš, že svým způsobem byly svině i všichni okolo nás a tak mi Rusové nepřijdou až tak rozdílní, možná jen že jsou větší země, tak jsou větší svině, protože si to můžou dovolit. Víš jak je to v Kulhánkovi, "kdo jsi bez miny, hoď kamenem".

26 Lubomír Vrána Lubomír Vrána | E-mail | 23. srpna 2016 v 17:05

Jenom k těm Rusům: Oni pocházejí z jiného kulturního okruhu. Ruské elity převzaly do značné míry chování Tatarů a Mongolů: rozbít, sežrat, ožrat se, znásilnit atd.
Rusové jsou nihilistický a katastrofický národ, patrně vlivem pravoslaví.
TGM také říkal, že bolševismus je na ruby oblečený carismus.

27 Karel 1 Karel 1 | 23. srpna 2016 v 17:07

[22]:: Coby kdyby. Aktuálně, posledních 70 let jsem neviděl, že by si Joe zkoušel urvat kus mé země. Zkoušel to Jacek, daleko k tomu neměl Imrich, Jano nám vrazil kudlu do zad, Fritz to na nějaký čas zvládl sežrat všechno, ale Ivan, ten je trumfnul všechny dohromady o řád. Jen ten Joe mi nikoho nezabil, neodvlekl do gulagu nebo koncentráku, ani neřekl, že tenhle kus mé rodné země patří od teď jemu. Takže ano, americké hovno smrdí stejně jako ruské, obecně vzato, konkrétně ale, v mém případě a v mojí historické zkušenosti, to ruské smrdí o hodně moc víc.

28 rvx rvx | 23. srpna 2016 v 18:30

ať jsou / byli Rusové jací chtěli, vystřílet a poněmčit nás nechtěli. Dokonce nás v pětačtyřicátém vytáhli z bryndy. Sice nás pak namočili do té svojí, ale to byl přece jenom slabší odvar ...

29 rvx rvx | 23. srpna 2016 v 18:35

... jasně, politici většinou byli a jsou šmejdi napříč národy. Ale na těch cca 400 tisíc obyčejnejch lidí padlých při osvobozování bychom zapomínat neměli a tváří v tvář jejich oběti bychom mohli nad ledasčím přimhouřit oko.

30 rvx rvx | 23. srpna 2016 v 18:36

oprava: těch 400 tisíc byli padlí + ranění, to mi vypadlo

31 Rosparovac Rosparovac | 23. srpna 2016 v 19:34

Byl bych velmi opatrný na "Slabý odvar" v pojedí co je horší jestli SSSR nebo 3 Říše. Nezapomeňme že Hitler i s politickou špičkou jezdil do SSSR se učit jak bojovat s třídním nepřítelem, jak stavět pracovní tábory. Dokonce ukázal první koncentrační tábor ruským "odborníkům". Jediné co tyto totalitární režimy odlišovalo byla ideologie. Rusové bojovali proti třídnímu nepříteli (i když vyhladovění Ukrajiny ... to byl čistý teror) kdežto Německo bojovali proti rasovému nepříteli. Lágry, vedení, i expanzní politika byla založená na tom samém principu.
Rovněž bych byl opatrný na bilanci kdo padl při osvobozování. Pokud Stalin vyhnal lidi ze Zemljanek v široké Rusi  od Uralu po Kamčatku vydal příkaz že se nebude ustupovat a začal střílet ustupující a takto je dotlačil až na demarkační linii... Toť kdo byli ti padlí. Na druhé straně represe, uranové doly, procesy ala Horáková nebo Stránský. Likvidace pilotů, kteří osvobozovali z druhé strany, zabíjení v 68 a takto by šlo pokračovat... A to nejsme u válečných zločinů typu katyň. Kdy nejen že si s Adolfem rozdělili Polsko napůl ale ještě vyvraždili důstojníky, veterány válek, a další inteligenci... ostatně jak to bylo pro sovětské Rusko typické. Snažím se nebýt ovce, nenásleduji ani pro ani proti ruský proud. Ale s prohlášením tenkrát nás osvobodili, platili za svobodu životy a by je teď nemáme rádi  se mi krutě nelíbí. Z pohledu lidové slovesnosti to bylo osvobození ve smyslu "Od čerta k ďáblu". (Od jednoho totalitárního režimu ke druhému)

32 Karel 1 Karel 1 | 23. srpna 2016 v 19:52

A to ještě nezapomínejme, jak to s tím "osvobozováním" resp. výměnou jednoho okupanta za druhého bylo. Kolik našich lidí nemuselo umřít, kdyby se Patton nezastavil u Plzně. Ale za to si můžeme sami, resp. můžeme děkovat politice Kožlanského skřeta, který nejdřív prohrál na celé čáře s Goebbelsem (přímý důsledek byl Mnichov) a současně nás prodával rusákům skoro celou dekádu. To, že úplně nakonec asi prozřel, toho zrádcovského parchanta neomlouvá.

33 rvx rvx | 23. srpna 2016 v 22:08

[31]: pokud jsme u koncentračních táborů, tak první zařízení tohoto druhu vybudovali Britové za Bůrské války ...

34 rvx rvx | 23. srpna 2016 v 22:11

[31]: pokud posuzujete Katyň, měl byste tak činit v kontextu Rusko-Polské války (1919-1921). Oni Poláci též nebyli žádná neviňátka - tím nechci události v Katyni omlouvat, to rozhodně ne, ale ten obraz to trochu mění

35 SPECZ SPECZ | 23. srpna 2016 v 22:41

K dotazu z článku: Šikana v AZ neexistuje, nebo o ní alespoň nevím. Na naší rotě se nic takového neděje, za to dám ruku do ohně. U ostatních útvarů to pochopitelně nemůžu vědět s naprostou jistotou, ale považuji to za dost nepravděpodobné. Všichni jsme tam dobrovolně, všichni s +- stejnou motivací, tak proč by se někdo do něčeho takového pouštěl ? Navíc tam k vzniku šikany ani nejsou podmínky - pravidelná cvičení jsou pár týdnů v roce, a ta doba se využívá na maximum, není čas a prostor pro to aby k nějaké šikaně vůbec mohlo dojít.

Je možné že opak mého tvrzení uslyšíte od lidí kteří započali a nedokončili kurz základní přípravy ve Vyškově - ti mají někdy tendenci tvrdit že to co se tam děje je šikana ze strany instruktorů. Nejspíš si ale jen potřebují ospravedlnit sami před sebou proč to "nedali" a odmítají přiznat si že chyba je u nich.

Jako -náctiletý jsem intenzivně hrával airsoft, a z party která se tam vytvořila jsme krom jednoho člověka (který nakonec šel k PČR) všichni šli buď k AZ nebo do pravidelné armády (tj. k "profíkům"). U profíků se prý sem-tam nějaké náznaky šikany vyskytnou, ale je to výjimka, nikoliv systém jaký panoval v "bolševické" armádě, a velení ničemu takovému rozhodně nepřeje, naopak je to tvrdě potlačováno. Je pochopitelné že k tomu občas dojde, při tak velkém počtu lidí  už je to prostě statistika, stejně jako občas někoho šikanují v práci ...

36 m.marianek m.marianek | 24. srpna 2016 v 13:01

[35]: "Navíc tam k vzniku šikany ani nejsou podmínky".

Ano v profi armádě je podstatně jiné prostředí, než ve velké skupině odvedenců se stejnou hodností a zařazením "jste jen hovna a nuly". Zatímco v profi armádě má "každý své místo", své zařazení a hodnost, tj. kompetence jsou vyjasněny, tak ve skupině odvedenců se alfa samci potřebují zviditelnit a obsadit svou alfa pozici. No a jak toho co nejsnáze dosáhnout? Ponižováním a šikanou slabších kusů, protože ponížením jiného relativně stoupne povýšenost má. V začátku takové šikany je ještě šance na obranu, když má šikanovaný "kyslík" dost velké koule na to, aby se nepodrobil a bude se dost urputně bránit i za cenu prohry = rozbitá držka, tak je velká šance, že to šikanujícímu nebude stát za to. I prohraným bojem si totiž kyslík získává mezi ostatními určitou čest a jeho zotročení šikanujícím není společensky (ostatními) uznáno. Jiná situace nastává v už rozjetém šikanování, jakmile se oběť podvolí, vyfasuje automaticky společenský statut "nicka vhodná k šikanování" a její pozdější odpor nebude společností brán jako legitimní, bude to prostě porušení přiděleného statutu (pokus o vetření se do jiné - vyšší kasty).

37 dotaz dotaz | 24. srpna 2016 v 15:35

[22]: [27]: No vidíš, binární Karle, už seš tu taky dvakrát. Mezi Telefonicou a "neziskovkami" není žádná korelace. Manipulovat se tu prostě nepřestane, na to ti formovači dostávají moc vysoké platy. Vítej v realitě.

38 ? ? | 24. srpna 2016 v 15:47

Drobný námět, kdyby se pan Kubáč nudil a chtěl rozpoutat další vášnivou diskusi: vzhledem k módnímu navážení do "neziskovek" (mj. z pera autora blogu) by si tyto možná taky zasloužily samostatný článeček... ona je totiž "neziskovka" a "neziskovka" a na to se tak trochu zapomíná...

39 Václav Václav | E-mail | 24. srpna 2016 v 16:57

Několikrát tady padla zmínky o 68mém. Jsem názoru, že pravé důvody vstupu vojsk - okupace dosud nejsou známé. Zdůvodnění jakousi kontrarevolucí je jen pro přiblblíky. I největší pablb musel vidět, že se jedná pouze o kosmetické úpravy stávajícího socialistického systému /s lidskou tváří/. O hloubce "kontrarevoluce" jsme se mohli přesvědčit, když naši zástupci s vyjímkou F. Kriegla podepsali vše a národ taky srazil kufry. Takže otázka zůstává - proč sem SSSR přemístil útočnou armádu a proč NATO udělalo hovno, když stačilo naše představitele dostatečně nakopat do zadnice.

40 Crifodo Crifodo | 24. srpna 2016 v 21:01

[39]:teze je to zajímavá, to ano, ale bez faktů můžeme konspirovat do soudnýho dne...
jak moc kosmetické úpravy, to se dobře hodnotí z odstupu a se znalostí dalšího vývoje v dalších 50 letech.
V 68 byla zkušenost s dederony a s maďary, když se oni chtěli odchýlit od víry pravé bolševické tak se to poměrně horkým způsobem řešilo pomocí tanků. Je otázka, jestli soudruzi v Kremlu trochu nezaspali nástup pražského jara, sami ještě naladěni ke změnám ze začátku 60´ od Chruščova.
Těžko říct, jestli potenciál o(d)brody v 68 byl jen kosmetický, mě v té době zajímaly trochu jiné věci takže to hodnotím spíš jen zprostředkovaně, ale myslím že tendence např. rehabilitovat soukromé podnikání tu byly, taky dovoz spotřebního zboží ze Západu, taky poměrně svobodné cestování a tyhle věci byly docela schopné rozkládat bolševický systém i samy o sobě.
Jestli k příchodu vojsk byl spíš vojenský nebo politický důvod, by byla možná otázka pro pana Kissingera nebo Brzezinského, proč NATO nic nepodniklo - viz zmíněné dohody na poválečné rozdělení Evropy, z jejich hlediska opravdu nebyl zájem zabývat se, co a jak sovětské satelity.
Proč Češi po prvním bububu zase dalších 20 let byli hodní, to by byla úplně jiná a těžká otázka, a hodně mimo dané téma.

41 jx void jx void | 25. srpna 2016 v 8:59

[39]::
V podstate souhlas. Shodou okolnosti momentalne prochazim toto:

https://history.state.gov/historicaldocuments/frus1964-68v17/ch3?start=31

Jsou to zapisy z ruznych jednani americkych velvyslancu, prezidenta atd. (Opet standardni dotaz: Zverejnuji nekdy Rusaci neco takoveho?)

Na me to je dost sroubovana anglictina, nerozumim vsemu. Po okupaci CSSR ale prezident, sef CIA a nejaky general resili: (1) Jaky to ma vliv na dodavku zbrani z CSSR do Vietnamu? (2) Napadnou Rusaci i Rumunsko? (3) Jak vyjednavat o snizeni poctu jadernych zbrani s nekym, kdo lze.

A jeste poznamka k Hlidce v Ardenach. Nevim, jestli to byla primo sikana, me ten velitel prisel jako normalni debil, ktery se najde v kazde vetsi firme. V tomhle kseftu to bohuzel melo vliv na zivoty lidi.

42 jx void jx void | 25. srpna 2016 v 9:01

Preklep, reagoval jsem na Crifoda [40]:, ne na Vaclava [39]:.

43 mm mm | E-mail | 25. srpna 2016 v 21:39

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama