close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Je třeba zabít Euro-bestii !

21. května 2019 v 5:37 | Petr |  Svět okolo
Lze to vysvětlovat z mnoha stran. Například u soudu se ptají manželky proč se rozvádí a ta říká o manželovi : "Nakoupí, uklidí, navaří, výplatu odevzdá, ale nemohu ho ani cítit !" Nebo příklad z našeho pracoviště, kde firma X měla "výpadek kvality" kalibrátorů kterými se denně nastavují naše analyzátory. Navzodry tomu, že po několikerém mém upozornění problém odstranila - přesto jsme museli jejich kalibrátory přestat kupovat, protože po určité době už každá chyba, člověka či stroje byla svedena na jejich nekvalitu ( která mezitím pominula ). Indové by možna řekli, že manžel i kalibrační vzorky nabraly "špatnou karmu" a proto jim nebylo pomoci.

Pak tady máme zkušenost s komunistickým blokem a jeho reformami, které probíhaly každou vteřinu jeho existence od krvavého "když se kácí les lítají třísky" s gulagy a popravčími četami po pěrestrojkový "jetřebismus" podle vzoru je-třeba komplexního řešení, než dojde v naší lásce ke kádrovým změnám ;-)) Stejně se to nikdy nestalo, protože už tehdy ( stejně jako dnes ) platilo, že "účinné řešení je politicky nepředstavitelné." Výsledkem byla tak obrovská hromada "špatné karmy", že každý bral úplně přirozeně, když Klausovi američtí poradci na otázku tempa post-komunistických reforem odpověděli "psa daleko méně bolí, když se mu ocas usekne jedním tnutím" - a bylo po sociáálismu.

Bylo ? Určitě bylo - alespoň do roku 1998, kdy korupční skandály vyhnaly Václava Klause z premiérského křesla. Mimochodem dodnes se odhaduje že různí post-komunističtí rozkradači a privatizátoři ukradli 1012 tedy tisíc miliard neboli Bilión korun národního majetku. Různí ultra-libertariáni však tvrdí, že stagnace ekonomiky způsobená pozdější "regulací všeho" v rámci boje proti korupci přinesla ještě větší ztrátu v podobě příliš pomalu rostoucího Hrubého domácího produktu. Takže je lépe když ekonomika jede, přestože se krade, než když se vypisuje "výběrové řízení" i na obecní psí boudu. ( Nesouhlasím s kradením, nicméně zažívám už několikáté "výběrové řízení" ve zdravotnictví a musím potvrdit, že ani "úplná transparentntost" není žádné zrcadlo morálky a etiky o šetrnosti na peníze ani nemluvě )

V každém případě jestli vůbec existují nějaké fungující firmy v českých rukou, je to proto, že se je v letech 1990-2000 podařilo založit, nebo se je ve stejné době nepodařilo rozkrást. Ba dokonce čtenáři, kteří se mnou hluboce nesouhlasí by mohli pohledat, jestli v Česku existuje nějaká firma založená Euro-dotacemi, která se pak od nich oprostila a nyní podniká bez dotací, na volném trhu a za své. Já takovou neznám.... Karle, prosím, nepiš seznam "úspěšných" neziskovek, překupníků teplé vody, dotovaných badatelů do nikam, nebo "tunelů" typu místního výrobce trojrozměrných baterií. Ekonomice totiž nejvíce pomáhá fyzická výroba prodejných a užitečných věcí ( viz Čína a Německo ).
Čili jistě již tušíte, že dnešní článek bude o "špatné karmě" Evropské Unie.
První otázka budiž : Měli jsme šanci tam nevstoupit ? Pravděpodobně měli, ale pokud by vstoupily všechny okolní státy - časem bychom se stali terčem nějaké "Malé dohody", která by nás začala poškozovat.
Měli jsme šanci odmítnout Lisabonskou smlouvu ? Beznadějné - MUDr. Hnízdil by nakonec dosáhl svého a nechal prohlásit Václava Klause, který ji odmítl podepsat za nepříčetného.
Máme šanci vzdorovat Euro-buzeraci ? - v době kdy 58% naší legislativy píšou v Bruselu - je možné ukrutně vzdorovat jednotlivostem, ale pravděpodobně ani vláda ani parlament nemá sil vytřídit a odmítnout všechny Euro-nesmysly.
Jak by se žilo bez Euro-dotací ? Lépe než dnes ! Dotace, které dostáváme z EU pochází ze 2/3 z našich daní a kolem 15% činí doplatek, který k dotaci musí zaplatit náš stát. Náš vlastní podíl na Eurodotaci tedy je 2/3 * 85% + 15% = 72% je tak jako tak z našich peněz. Eurooptimisti by řekli, že alespoň zbylých 28% je z Euro-peněz. Problém je v tom, že daleko větší suma jsou škody za nesmyslné projekty, škody za rozvrat podnikatelského prostředí a škody za financování dotačních mafií. Suma-sumárum - v leteh 1990 - 2003 se opravovala města, silnice, železnice, odsiřovaly uhelné elektrárny, dostavoval Temnelín - bez Euro-dotací se dělo vše to, co se dnes s Euro-dotacemi neděje ( nebo jen šnečím tempem ).

Zbývá samotné meritum věci a to je "reformovatelnost" a "karma" Evropské unie. Pod tlakem Brexitu, "putinových spolupracovníků", "fašistů", a "populistů" Evropská unie zpracovala 5 variant svého budoucího vývoje - 4 z nich de-facto znamenají pokračování v dosavadní linii a poslední varianta "jen společný trh" je tam zapsána jako strašák na Euro-papaláše, co se stane, pokud "xenofoby a fašisty" nepřinutí k poslušnosti dostatečně rychle a dostatečně tvrdě. Nerad zde znovu připomínám pěresrojkový socialismus, kdy redaktoři se ptali papaláše jak odstraní nedostatek zboží způsobený nepružností plánované ekonomiky a oni odpovídali "přísnějším dodržováním plánu".

Každý byrokrat kdekoliv na světě na sebe chce strhnout více moci a daňových peněz, proto každý byrokrat v Evropě obhajuje své výmysly slovy : "Evropská unie to tak chce". Euro-nadšenci to interpretují jako : "Vidíte jak se EVROPĚ křivdí, proto musíme vytrvat a ještě přísněji dodržovat Bruselská nařízení !" Bohužel pravda je zcela opačná. Pokud chceme vybřednout ze stagnace a jako kontinent být alespoň částečně "relevantní" ve světě je třeba zdroj stagnace, výmluv a buzerace vyvrátit od kořene.

V úvodu zmíněný kalibrátor od firmy X, na který se svádělo možné i nemožné - jsme museli přestat kupovat navzdory tomu, že jeho vady byly mezitím odstraněny. "Karma" Evropské unie je tak špatná, že je zcela jedno, jestli v Bruselu právě v tomto okamžiku někdo sepisuje 3657. report, jak věci zlepšit, který nebude přijat protože je "příliš riskantní" Je úplně jedno jestli soudruzi ustoupí v nějaké nepodstatnosti ( zrušení letního času ) a budou to vydávat za óóbrovskou změnu. Škod bylo napácháno tolik, že je třeba zabít bestii jediným tnutím. A vrátit se co nejrychleji k plné státní suverenitě, což bude znamenat, že státní správa bude zase plně zodpovědná občanům - bez výmluv na Euro-úřednictvo.

Nastává okamžik nejtrapnější : I já jsem dostal a četl kandidátní listiny. Panoptikum.... Zelení za práva zvířátek v čele s předsedkyní spolku "Německý ovčák v nouzi".... Vědci za nepřetržitý tok Euro-prachů ..... Vytrolíme EU ..... Borec, který po vzoru Hilšera v jednomužném hnutí nominuje sám sebe a mnoho dalších. Ale berte to tak, že v Evropském parlamentu poměr mezi vysokým platem a nízkou zodpovědností dosahuje vrcholu, proto je tak atraktivní pro magory, což je úmyslná taktika Evropské unie, jak od Eurovoleb odvrátit většinu voličů, kteří si neuvědomují, že směrnice sepsaná Bruselským "vlčákem v nouzi" stojí - diky Lisabonské smlouvě - nad ústavním zákonem schválenými 3/5 poslanců řádně voleného lokálního parlamentu....

OK tedy jiste tušíte, co po vás Kubáč chce : "Prosím! Prosím !! Prosím !!! V nastávajících Euro-volbách volte tak maximálně euroskeptickou politickou stranu - jak vám vaše vidláctví ( kavárenství / lepšolidství / sluníčkářství ) dovolí".

Jenom drobná poznámka : ANO bude líp - stojí na zemědělských Euro-dotacích a ani ODS v čele s Fialou rozdělujícím stáže z programu Erasmus NENÍ euroskeptická strana !!

Nastávající volby sice nezničí rakovinu evropského kontinentu, ale každé zpomalení růstu dává evropské civilizaci malinkatou šanci že neskončíme jako středověcí křesťani na blízkém východě.
Kvůli jistým čtenářům nemohu nechat diskusi zcela otevřenou, nechávám ji alespoň moderovanou, protože už jsem dlouho neslyšel ty báječné argumenty, jak zákazem picích brček a nedobrovolným rozdělováním ilegálních migrantů bojuje EU za světový mír.
 

29 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 blr blr | 21. května 2019 v 7:25

Po nástupu do menšího "korporátu" si sypu popel na hlavu a znovu pročítám některé Vaše články. Občas opět nesouhlasím, ale z druhé strany - je to ještě horší, než píšete..

Ač jsem ve volbách do naší poslanecké sněmovny měl alespoň trochu víry "v lepší zítřky", po přečtení kandidátky do parlamentu EU nevěřím nikomu (viz. např. "na pivo s Františkem Talířem").

2 Richter Richter | 21. května 2019 v 8:03

A to to děláme dobrovolně! Není nám pomoci.

3 IDe IDe | 21. května 2019 v 8:16

Díky za dobrý článek, přeposlal jsem odkaz na něj lidem - neparazitům, kteří jsou ještě schopni používat mozek...

4 Trdlo Trdlo | 21. května 2019 v 8:36

Děkuji za článek. Jako mnoho jiných i tento přeposílám dál. Bohužel mám pocit, že je to stejné jako za socíku. Všichni víme, že je to celé špatně, ale "nic se s tím nedá dělat". No aspoň ty euroskeptiky určitě volit můžeme...

5 Frantisek Frantisek | E-mail | 21. května 2019 v 8:53

Ze celkova situace u nas i v Evrope neni dobra vnima hodne lidi, nejsou uplne zblblí ( televizi ). Zatim jsem vsak nikde nenasel jedinou rozumnou radu, jak z teto bryndy ven. Az ted, v tomto clanku.
Souhlasim a po dlouhe dobe pujdu k volbam. Je to totiz asi to jedine, co muzeme v soucasne situaci udelat. Otazka vsak je, jak se euroskeptici zachovaji, az se dostanou ke korytum EU .... ale za pokus to jiste stoji.

6 Jirka Jirka | 21. května 2019 v 9:01

Opět jste situaci popsal dokonale ;) -ale opět je mi z obsahu smutno :( Myslím, že tyto volby nebudou tím očekávaným "zemětřesením", ale ty příští již možná ano..

7 Behemot Behemot | E-mail | Web | 21. května 2019 v 9:35

No jo, jenže znáte to, ti, co mají mozek a nenechají se zblbnout všema těma modrejma ptákama se pak utopí v tom, jestli to hodit někomu aspoň trochu rozumnýmu v nepříliš rozumné straně, nebo někomu rozumnějšímu ve straně, která nemá moc šancí se tam dostat, znáte to.

BTW, je na vás někde e-mail? Vobčas se chce na některý ty věci odpovědět, ale když není povolená diskuse, tak to jde blbě. U toho posledního článku (anténní analyzátor) se chce vyloženě doporučit návštěvu radioburz, vobčas jsou tam neuvěřitelný věci a i kdyby to ne, tak minimálně spousta dalších dědků-radistů k diskusi. A starý časopisy a literatura k tématu, kolikrát i s návody ke stavbě.

8 blr blr | 21. května 2019 v 10:59

jeden odkaz do diskuze:

https://www.novinky.cz/komentare/505281-komentar-parodie-na-volby-parodie-na-demokracii-parodie-na-soud-vaclav-klaus-ml.html

Soud EU s ČR, o kterém zde bylo taky psáno, jistě vůbec nesouvisí s (nesmyslně?) rozkopanými silnicemi všude možně po ČR... A už vůbec nesouvisí s nečekaně velkým čerpáním dotací z EU u řady firem...

9 Perpeťák Perpeťák | 21. května 2019 v 12:13

Vidím, že jste opět zavedl diskusní forum, a tak neodolám, abych se neusmál nad radostí generála Lochmana z protiextrémistického útvaru krajského policejního ředitelství Praha Zbraslav, ulice Na Baních č. 1535, který se všude s jásotem chlubí, jak Vás vodí jako svou nejoblíbenejší loutku charakteristického naivního českého vzdělance. Vždy když se o mne zmíníte, tak na měsíc vyprodám svůj sortiment, a děkuji Vám za to. Co se týče Vaší odborné aktivity v oboru dlouhých vln 27 MHz která mi připadá o něco méně směšnější než Vaše politické glosy se jen dlouhou dobu divím, že jste ještě za ta leta v starší literatuře o anténách při svých aktivitách nenarazil na triviální přístroj na ladění antén, jménem dipmetr /"anténoskop"/, a matete zde nezkušené  radioamatéry třeba vysokofrekvenčními můstky. Dovedu si s úsměvem představit, jak takový nějaký poučený nešťastník který si plete volty s ampéry, a měří kondenzátory ohmmetrem, staví impedanční můstek třeba jen na 28 MHz, a co s tím asi použitelného změří, pokud to vůbec bude schopen na koleně smontovat a oživit...

10 zamysleny-student zamysleny-student | E-mail | 21. května 2019 v 12:26

Dovolím si vyjádřit názor svého kavárenství, že nejvíce euroskeptická strana kterou mi svědomí dovolí volit je vlastně proevropská. Vystoupení z EU považuji za sebepoškozující (nebo si snad někdo myslí, že máme u kormidla vhodnější lidi než Britové? A jak to u nich vypadá?), takže jako jedinou možnost vidím volit proevropskou stranu prosazující reformy které (uznávám že s mizivou šancí) pokusí situaci opravit. Podotýkám, že ačkoliv si stále nejsem jist koho volit, jít volit považuji za povinnost i přes to, že ideálního kandidáta nikdy nenajdu - k volbám chodím vždy zvolit nejmenší zlo. (Hlášky typu "Tenhle politik dělá všechno špatně" -> "A koho jste volil?"-> "Nevolil, jsou všichni stejní" jsou krásnou ukázkou přístupu 'proti všemu, ale nic s tím dělat nebudu')

11 budibudi budibudi | E-mail | 21. května 2019 v 12:36

Souhlasím s článkem, jen bych prosil o radu. Jak se pozná euroskeptická strana co kandiduje do EU parlamentu od těch eurohujerských a rádoby recesistických? Přišlo mi do schránky cca 40 papírků s kandidátkama a všechny ty kandidátky mi přijdou eurohujerské nebo trotlovské...
Děkuji za nějaký manuál jak zvolit - nevybrat špatně...

12 karma karma | 21. května 2019 v 13:08

Děkuji, výborně napsáno. Kdybych měl jen část informací co mám teď, nikdy bych pro EU nevolil. Proto musím k volbám a hodit to někomu, kdo je proti EU. Je potřeba alespoň trochu paralyzovat to zlo, co už ani neskrývá, že chce zničit mě, mou rodinu, můj způsob života a zbavit mě mé vlasti.
Chlap, co s prostředkem hromadné komunikace navádí k podřezání mého presidenta se směje na svobodě. Dalšímu hrozí 5-15 lety vězení za "schvalování" útoku na mešitu.
To všechno je ovoce současné EU

13 hulvath hulvath | E-mail | 21. května 2019 v 15:40

O  našich eurofilnich novinářích : Tak ony to jsou s těmi novináři jednoduché počty: za článek 500–700 Kč. Za úvodník, odborný nebo jinak významný článek 1000–1200 Kč. Za sloupek 400 Kč. Když napíšete 2 články denně nebo úvodník plus sloupek, což zcela vylučuje nějaké velké hledání podkladů (prostě strejda Google, prvních 5 odkazů a finito), dostanete se horko-těžko na průměrnou měsíční hrubou mzdu. Na ty filmové novináře bydlící v nových stometrových půdních vestavbách nebo baráku s bazénem na okraji Prahy a jezdících v nových autech můžete zapomenout. Reálně zaplatíte sotva pronájem dvougarsonky a většina těhle pisálků jezdí MHD nebo starou shnilou popelnicí. Takže ono to musí dost frčet a nad nějakou filozofickou či odbornou hloubkou napsaného neradno koumat. A hlavně: nemůžete risknout, že Vám ten článek nevezmou. Pak jste bez peněz a nezaplatíte ani tu dvojgarsonku. Takže nastupuje autocenzura: vyhýbat se čemukoli, co by mohlo být v konkrétní redakci důvodem k odmítnutí.
       Kontroverzní mohou být články kmenových novinářů, tedy zaměstnanců. Ti si občas, ale skutečně většinou jen občas, mohou dovolit napsat něco, u čeho autocenzuru trochu potlačí. A to navíc jen někteří. Buď pak musí mít na své straně prodejnost (článek porušil sice to a to, ale prodejnost stoupla o tolik a tolik), nebo vedení redakce. většinou je zapotřebí obojí.
Takže z uvedeného vyplývá, že označení „námezdní pisálkové“ není žádné hanobení, ale popis stavu, protože ti skuteční novináři většinou dělají už dávno něco jiného (obvykle marketing-reklamu-PR apod.). A výzor dnešních redakcí dodplňujjí kádry v tzv schématu 18-18-18. Čili 18 letý maká 18 hodin denně za 18 tisíc...

14 hulvath hulvath | E-mail | 21. května 2019 v 17:01

k zbranim : Takzvané vyspělé západní EU státy si svou přistěhovaleckou politikou vyrobily zásadní, státní systém ohrožující problém. Mají na svém území desítky a možná stovky tisíc původně cizích osob, které by neváhaly ani chvilku a kdyby dostaly příkaz, nebo jen proto, že jim to říká jejich muslimská víra a měly by možnost, tak půjdou a budou vraždit původní obyvatele těch států (nemuslimy) a vytvoří svou vlastní vládu a zavedou právo šaria. Je samozřejmě v životním zájmu těchto států, aby tyhle osoby neměly žádný přístup ke zbraním. Jenže ty osoby jsou bohužel plnoprávnými občany těch států. Nože a auta tak úplně zakázat nejdou, tak chtějí zakázat aspoň ty zbraně. A protože nemůžou dělit své občany na ty správné a nesprávné, tak chtějí zakázat zbraně všem. A protože si nemůžou dovolit říct, že ten problém mají jen některé státy a že to způsobili jejich politici za posledních pár desítek let a že z toho není dobrá cesta ven, chtějí to zakázat všem a všude a obalí to nesmyslnými argumenty o tom, jak se tím zvýší bezpečí a bojuje proti terorismu.

15 hulvath hulvath | E-mail | 21. května 2019 v 18:25

Mnoho prostých lidí si něco myslí, ale neumí to říci.
Cítí např. faleš, ale neumí říci, v čem přesně se skrývá.
Cítí např. vypočítavou nebo zbabělou konformitu, ale neumí ji přesně popsat.
Cítí kýčovistost postojů představitelů standardních stran a novodobých elit, ale neumí to vyjádřit.
Cítí se islámem ohroženi. Mají však obavy z útoků mainstreamu, který velmi umně pracuje s dehonestací a se zesměšňováním odpůrců.
(Např. - hlupáci, bojí se někoho, kdo tady vlastně vůbec není.)
A proto jsou rádi, že to někdo řekne za ně.
Myslím tedy, že je to takto.
Volba nás prostých lidí je velmi dobře zdůvodněna, jen to tak neumíme říci.
     Jistě, chcete-li, můžete tyto lidi prohlašovat za „fašisty“. Petr Hampl něco „říká za ně“. Právě proto je možná považován za tak nebezpečného.

16 rvx rvx | 21. května 2019 v 19:13

S volbami do EU-pralamentu je ta potíž, že za několik stran kandiduje několik "rozumných" lidí, kteří se aktivně snaží o něco pozitivního pro naši zemi, ale ten zbytek partají, za které tam jsou, je ... budu slušný.

Ale chtěl bych se zeptat k předchozímu článku - nechal jsem se zlákat a sobě a dětem jsem koupil pár CRT FP 00. Bohužel radiostanici jsem držel v ruce naposledy na vojně (RF-10), tak bych chtěl požádat o doporučení nějaké vhodné  literatury či výukového videa, kde jsou vysvětleny základy nastavení radiostanice. V návodu je sice napsáno, že "funkce XY se aktivuje takto", ale co ta funkce konkrétně dělá, tj. k čemu je to dobré, tam chybí ... Děkuji.

17 zirkon zirkon | E-mail | 21. května 2019 v 19:18

Pravda. Svatá pravda. Bohužel, eurosvazáci a další levota jsou na pravdu imunní.
Kdysi dávno jsem s vámi nesouhlasil. Napsal jste něco o tom že facebook je na nic a plno programátorů nevytváří žádné hodnoty. Čím víc let od té doby uběhlo, tím víc s vámi musím souhlasit.

18 petr-kubac petr-kubac | 21. května 2019 v 19:46

[16]: U stanic Baofengovitého typu - pokud jsou v rukou dětí je nejlepší naprogramovat / nechat naprogramovat do paměti č. 1-16 všech 16 PMR kanálů a takto se dá stanice dát do rukou dětem jinak hrozí, že budou vysílat, kde nemají, přijde ČTÚ a bude průser.
Instruktážních videí je spousta na YouTube, Díky 100% kompatibility menu s Baofengem UV-5R platí i videa pro něj,  ale nejsem si jistý jak je to s češtinou. Pro starší a pokročilé je velmi mnoho velice rozumných tutoriálů i rusky - tyhle dva jazyky teď používám v oblasti elektro jako hlavní ( než se začneme všichni učit čínsky )

19 zmíněný Karel zmíněný Karel | 21. května 2019 v 22:14

Příklad, v sousední nám kulturně blízké zemi - Polsku 70-80% lidí podporuje EU. To je 27 až 30 000 000 lidí. Podle autora tohoto článku jsou to tedy všechno blbci?
Není to spíš tím, že oni vzhledem k jistým historickým zkušenostem nevěří těm nesmyslům, které tady autor píše? Protože názory Kubáče na EU se čirou náhodou shodují s názory Klause juniora a ty se shodují s názory Moskvy?
Jak je možné, že v naší Jednotě je ovoce a zelenina označena i jako II.jakost a banány prodávají jak rovné, tak i křivé, když to dle Kubáče EU zakázala? Petr K. je něco, jako mravenec na sloním zadku, který volá Hovna, jen hovna, hovna. Protože nic jiného on nevidouc.
A u této příležitosti zdravím všechny důchodce, kterým Petr zblbl hlavu.

20 petr-kubac petr-kubac | 21. května 2019 v 23:17

[19]: Nazdar Karle
Beze stopy ironie se ptám na dvě věci, které jiste zajímají i zmanipulované důchodce :
1. Jaká je ( tvá ? ) vize mimo obzor mravence na sloním zadku.
2. Jak se k této vizi alespoň přiblížit ze stavu ve které EU v současnosti nachází ?

A mimochodem nejsem přítel přítelíčkování s Ruskem mám však doplňující otázky : Kolik migrantů se natlačilo do Ruska a soudí se Moskva s Kazachstánem, nebo jiným svým vazalem, že je tento nechce přijmout  ?

21 Nežádoucí Nežádoucí | E-mail | 22. května 2019 v 7:44

Zeptejte se Karla na brambory. Chce naše z německých skladů, nebo dotované polské? Nejenom že nám zrušili nebo levně rozprodali fabriky, berou nám i půdu na žrá..., pardon jídlo. A co zničené lesy dovozem nakažených květináčů? A tak by se dalo pokračovat.

22 Karel Karel | 22. května 2019 v 7:48

[20]: 1) Vize, (či plán) je Přežít a žít za co nejlepších podmínek, přitom neubližovat jiným a tento život předat dětem. Zahrnuje to bezpečnost, bohatsví, svobodu, špičkové zdravotnictví, zdravé životní prostředí a plno věcí na které si teď nevzpomenu.

2) Součástí této vize je EU, protože EU pro nás nemá alternativu, EU je druhá nejsilnější ekonomika světa, sdružuje více jak 500 milionů lidí, minimálně 27 států má mezi sebou volný obchod, volný pohyb.

Svět se změnil a mění se dál a ještě rychleji - je to bez našeho přičinění či vlivu,
Čína, Rusko, USA, to jsou velmoci s určitými cíly, ambicemi, plány a my jsme cílem Ruské federace, protože jsme je 44 let živili a oni by rádi zase. Malé státy neznamenají nic, nezmůžou nic, neubrání se, neprosadí se... je třeba EU udržet pohromadě a v chodu.

Rusko spolu-způsobilo vlnu válečných uprchlíků ze Sýrie, doteď bombarduje nemocnice, školy, civilisty, vyhání je pryč.
Rusko je částečně muslimská země (20%) takže tito lidé by mu nevadili, ale současně je to země, která vymírá, emigrují z ní lidé, je zkorumpovaná naskrz, 79% lidí má plat menší jak 45 000RUB (15 000Kč), 55% méně jak 27 000RUB(9000Kč), má slabší ekonomiku jak Itálie, mizernou lékařskou péči, atd.

A) Do takové země někdo uteče? Oni mi zabijou děti ve škole a já uteču do Ruska, vážně? A nevydají mě hned zpět řezníkovi Asadovi?

B) Moskva směle porušuje mezinárodní právo, Rusko se nesoudí, Rusko rovnou okupuje.

23 petr-kubac petr-kubac | 22. května 2019 v 8:41

[22]: Vidím, že mezi námi není takový rozdíl : Ty čteš konspirační servery, které platí Brusel za propagandu proti mým konspiračním serverům, které (možná) platí Moskva ;-)

Ale abych reagoval k věci od roku 1998 pracuju ve veřejnoprávní sféře a od roku 2013 vidím dosti vysoko do práce státní správy a z tohoto pohledu můžu konstatovat že "projekty" pro "bezpečnost, bohatství, svobodu a špičkové zdravotnictví" dostávám do mailu každý týden - a víš jaký je výsledek ? HOVNO !! Důvod je ten, že autoři píší tyto věci pohledem z okna, ptrotože 99 předchozích projektů z jejich WORDU narazilo na nějakou "směrnici" ( nejčastěji z Bruselu, nebo domněle z Bruselu ) a šlo do kytek.

Takže z této zkušenosti hodnotím spor našich názorů jako střet reálně (a smutné)  praxe s kecy idealistů.

24 blr blr | 22. května 2019 v 9:13

[22]: Mohl byste prosím objasnit, jak se zachováte k lidem, kteří nevyznávají Vaše ušlechtilé hodnoty, konkrétně "neubližovat jiným"? Též byste mohl naznačit, v jakém odvětví pracujete..

25 Karel Karel | 22. května 2019 v 9:15

[Smazaný komentář] Když vážně onemocním a přes záplavu důchodců se probojuji k obvodní lékařce, ta mě pošle ke specialistovi, ten na magnetickou rezonanci kde mě vyšetří.
Ptám se, kde se tam vzala ta magnetická rezonance, navzdory přes ty "autory píšící z okna neprůchozí word dokumenty" ? Budu mít třeba těžkou psoriázu a možná dostanu nejmodernější biologickou léčbu, odkud se vzal ten lék? Navzdory onevřenému oknu s neštastným pisálkem ve wordu?

Já ti věřím, že je byrokracie, že po tobě chtějí papír na kde co, že se na tom chce přiživit mraky lidí a debilů. Ale já jako pacient vidím nemocnici, moderní přístroje, zaměstnance, nové sanitky, vrtulníky, léky na onkologická onemocnění a na RS, domácí hospice. A celé to nějakým způsobem je a alepoň nejak funguje. Mě papíry na primářově stole nezajímají. Nemocnice buď funguje, nebo se zavře, na papírech nezáleží. Rusko není v EU a nemocnice se tam zavírají ve velkém.

Ty vidíš jen "papíry psané u otevřeného okna... a nepropustné směrnice" přes které nic není a nemůže fungovat. Ale jak říká agent štb Babiš "ty peníze tam v tom čapím hnízdě přeci jsou"
Kubáč kecá ale nemocnice stojí a léčí dál.

26 Karel Karel | 22. května 2019 v 9:17

Kubáč dokonce maže svoje komentéře? Kde je ten č. 23 na který odpovídám?

27 petr-kubac petr-kubac | 22. května 2019 v 9:24

[22]: Drobný příklad z mého oboru :
V roce 2004 zrušila vláda systém vzdělávání doktorů, který jsme měli od první republiky s odůvodněním že budeme mít "Euroatestaci".
Poté nastalo 15 let zmatků. Pražští profesoři si vynutili 83 velmi úzkých specializací ( nejvíce na celém světě )  Internísta, chirurg, pediatr nemohou dělat na obvodě protože "nemají vzdělání".
Po celé republice jsou stovky mladých doktorů, které systém "semlel" neuznal jim praxi, nenašli špitál kde udělat "Euroatestaci" atd.
Výsledkem je "personální krize"
A výsledkem je "zvrhlý stav" kdy kolega chirug říká "mám důvěru tohoto státu, abych řezal lidem střeva, ale nemám důvěru, abych mladému kolegovi potvrdil, že mi u toho asistoval"
Během té doby nespokojené skandinávské státy zavedly kopii našeho bývalého systému
Německo chce zavést kopii skandinávského systému. - Protože ministerstva jsou z Němců posraná možná se kruhem vrátíme, kde jsme byli až do roku 2004.

A proč to všechno ? Protože v roce 2003 nikdo neměl odvahu říct běžte s "euro-vzděláváním do prdele" - kdyby to řekl - dnes bychom místo lepení krize Ukrajinci  exportovali "poradce na vzělávání" do celé EU

A teď si dáme tu - jak "EVROPA (!) zajistí špičkové zdravotnicví"

28 petr-kubac petr-kubac | 22. května 2019 v 9:39

[25]: Redakční systém updatuje seznam příspěvků ke schválení jen když se jeden z nich smaže a zase odmaže.

A potom generální otázka Jakou přesně má EU souvislost s :
Magnetickou rezonancí - princip z USA, výroba Německo, prachy Česko
Bilogickou léčbou - princip USA, výroba Indie, prachy Česko
Sanitky a vrtulníky - princip USA, výroba USA, Německo, prachy Česko
A dalšími, které se mi nechce rozepisovat ?

Jo a zavírání nemocnic v Rusku, vydávání  migrantů Assadovi + veškerá ty ostaní věci které nemají s EU nic spoleného - kdysi to říkali v každých zprávách : "Hajzlpapír není, ale v USA bijí černochy"

29 puffy puffy | 22. května 2019 v 10:10

Neco k tomu proc muze byt i alternativa proste nevolit od George Carlin https://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk ( samozrejme, to same plati i pro celou EU )

V soucasnem stavu jde uz jen ciste o to nasypat co nejvice pisku do ozubenych kol a idealne to co nejdrive polozit. Cas na zachranu uz se jen a jen zkracuje rychleji a rychleji.

O tom, ze Czexit by nemusel byt zadny horor i na Dfens vyslo nedavno dost clanku. Zadne zemi nic nebrani fungovat jako Norsko, Svycarsko, USA, Indie, Cina, Japonsko atd. atd. Neni nutne byt zalezly v necim zadku az po krk, staci stat na svych nohach, mit nejake kamarady a dobre obchodni smlouvy. Krik tech o tom jak by jsme se meli spatne je krik od tech co jsou nejvice prisati at uz primo nebo zprostredkovane na dotacich a zadny zlodej pochopitelne nechce prijit o svuj zdroj prijmu :-)

A neco na zaver pro zasmani z casu kdy byl svet jeste normalni a lidi umeli delat vtipy a show

https://www.youtube.com/watch?v=95B30ojbTLw

30 Karel Karel | 22. května 2019 v 10:14

Ty v podstatě tvrdíš, že zdravotnictví nefunguje protože "směrnice" , protože "EU".

Já reagoval, že Rusko nemá směrnice, nemá EU a přesto zavírá nemocnice.

Psal jsi, že projekty byly zastaveny kvůli směrnicím EU, proto jsem odepsal, že jako pacient vidím ty rezonance, léky, přístroje. Jaktože tam jsou, když dle tebe byly zastaveny? Ve frýdku je nový špitál z peněz EU, jaktože ten projekt nebyl zastaven bo směrnice?

To že na rezonanci bohatnou Němci a USA nerozporuji. Za to může bolševik, za zničení a zaostávání Československa do roku 1989 i následně (přece se 17.11.1989 nic nezměnilo skokově), socialimus máme pořád, hlavně v hlavě, to ani vstup do EU nezměnil.

Opatření, nařízení vlády, ministra atd. je jak žádaná hodnota do regulátoru, ten překmitne a se zpoždením zabere zpětná vazba. Pokud nejsou lékaři, bude změna. Kapitalismus má zápornou zpětnou vazbu. Socialismus kladnou, nebo žádnou. Nasraní nám způsobí časové zpoždění a nesmyslná žádaná hodnota. Člověk je nedokonalý, blbci jsou všude, lépe to neumíme.

Ad brambory, příjdu do obchodu, vyberu si české, v čem je problém?
Ad Němci, buďme rádi, že tu předluženou Škodovku koupili. Až příjde krize, budeme ještě rádi, když nám vymyslí práci.

Pracuji v průmyslu, výzkum, vývoj. Kubáče znám od roku cca 2003, pamatuji ještě jak nám brečel v hospodě, protože žena fuč. Pak odmítal ženské, vzrušovala ho červená obálka amatérského rádia, ale pak přišla paní Kubáčová č.2 a s Petrem to jde z kopce (za to paní Kubáčová ale nemůže).

31 Karel Karel | 22. května 2019 v 10:38

[29]: Exit je horor i v Británii, nyní 6. největší ekonomice světa, ta si může dovolit samostatnost, ale za jakou cenu? Norsko je bohaté, má ropu, přesto je přidružené k EU. Japonsko bohaté, přesto má s EU bezcelní styk. To samé Švýcarsko, většinově přijalo směrnici o zbraních, jsou to tedy všechno blbci?

ČR exportuje 85% do EU. V práci máme člověka na cla do Číny, na cla do USA. Máme mít i další na Německo, Rakousko, Francii,.. ? Plus lidi na technické normy co výrobek musí splňovat? Právníky se specializací na každou zemi? proč by se EU s náma pro nás výhodně domlouvala? Nepotřebují nás. My je ano.

Tady u Kubáče je to jak na novinkách.cz, vypadá to, že názor diskutujících je názor většiny občanů ČR. Tomu tak není. Já Kubáče sleduji jen, protože oblbuje lidi které znám a znám Kubáče. Jinak bych tady nezavadil cokoliv číst natož psát.

Pokud vyvoláte referendum o vystoupení, Rusko Vám hodně pomůže, toho se bojíme. Nebojím se Vás. Pokud ČR vystoupí z EU, nastane exodus a ven půjdou ti vzdělaní. Nastartujete si ten Temelín sami, nebo Vova někoho pošle?

32 Nežádoucí Nežádoucí | 22. května 2019 v 10:41

[25]:
K tomuto příspěvku aspoň několik poznámek: (1) magnetická rezonance je obrovský kšeft proto "funguje", nemocný člověk na vesnici ne. (2) Nemocný člověk by přijal, kdyby mohl běžné léky obdržet od lékaře, ale to je kšeft zase jenom pro  "někoho". Prospělo by to jak zdraví tak snížení byrokracie. (3) Dovedete si představit jak nemocného člověka se srdeční vadou odveze pohotovost do nemocnice, která nemá kardiologii jenom proto, že je o několik km blíž než do nemocnice, která je na úplně opačnou stranu a která ji má?  A nakonec ho stejně odvezou do té druhé nemocnice. Zažil jsem to několikrát. Chápu, je potřeba neustále kupovat nové sanitky.  
(4) Nebojte už někdo přišel na to, že máme moc nemocnic, taky se rušení dočkáte!
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zdravotnictvi/misto-nemocnice-bude-muset-stacit-sanitka-na-namesti_511549.html

33 petr-kubac petr-kubac | 22. května 2019 v 10:42

[30]: Frýdecký špitál je hezký příklad : v roce 1937 dali do betonu příliš mnoho vápna a proto historická část budovy špitálu začala v roce 2010 praskat a musela se ze dne na den opustit a zbořit.

Na stejném místě se postavila ( za Euro-dotace ) budova nová, která nedosahuje kapacity budovy staré, na střeše má heliport, který se nepoužívá, protože při přistávání vibracemi padá na operačních sálech instumetnárium že stolu, klimatizace vyšla pouze na široké chodby nikoliv na pokoje pacientů ( nová budova má tenké zdi tak je v ní na rozdíl od staré horko ). Zato pokoje pacientů jsou tak malé, že se v nich neotočí pojízdná postel ani invalidní vozík. A navíc se utratilo tolik, že dnes se neví jak s novějším křídlem z roku 1947, které začíná praskat taky....

Ale jinak je vše OK : když projdete vestibulem kolem vlaječky s 12 hvězdičkami - sestra, které neproplatili přesčasy vás pošle za doktorem Ukrajincem - bez Euro-atestace.

34 Karel Karel | 22. května 2019 v 10:54

Ten špitál stál 526mega. O kousek níže nové nákupní centrum Frýda stála 750mega.
Jestli jsou tam nedostatky nevím, nějaké určitě budou, viz nízká cena ve srovnání s obchoďákem. Ale díky EU má Frýdek-Místek alespoň funkční špitál, pochybuji, že by český stát pustil těch 500 mega ze svého.

35 puffy puffy | 22. května 2019 v 11:03

[31]:

Britanie fungovalo i pred EU a to velmi dobre. To ze maji s Brexitem takovy zmatek je jen dilo tech, kteri prijdou o tepla mistecka a kseftiky a spolupracuji s EU aby se to co nejvice oddalovalo a co nejmene povedlo.

Nejake problemy se ctenim a pochopenim textu? Norsko, Svycarsko a dalsi jsem zminoval prave proto, ze se da fungovat i bez EU a s EU uzavirat smlouvy pokud je to vyhodne pro vlastni stat nebo strategicke duvody.

Smernice o zbranich? Chtel jse napsat smernice o vyrabeni ovci na uzemi Evropy ne? :-) Na co je smernice, kterou stejne zlocinci, imigranti, muslimove atd. nedodrzuji? Jo ja vim, na to jako ze EU mysli na nase dobro a ze budeme vsichni v kruhu zpivat Kumbaja a drzet se za ruce :-D

CR exportuje do EU mene nez pred vstupem do EU ;-) Chce to trochu pocitat. USA, Cina, Indie....vsichni resi cla a funguji, takze timhle strasit mozna nekde v kavarne ;-) Na to, ze CR nebo CSSR nikdo nepotrebuje a nikdy nepotreboval ukazuje historie, ze to je nesmysl. Fungovali jsme i pred EU jak po "revoluci", tak pred ni, i za Rakousko-Uherska a dale. Takze opet argument ze bez EU je po nas je dobry tak leda do skolky.

Aaaaaaaa tady odtud vitr vane. Nadelano v kalhotach z Ruska :-D Tak reknu hned ne :-) Zapominate ale, ze i v dobach "zle bratrske pomoci z vychodu" USA nemelo problem s Ruskem spolupracovat ve vesmiru a dalsich oblastech. Na obou stranach to jsou pragmatici a delaji v prve rade to co je dobre pro jejich narod. To je to co mame delat taky. Pritom ale taky myslet na to s kym mame spolecny kontinent a kdo nas muze prijit ukaznit, kdyz si budeme moc vyskakovat a kdo nas naopak muze hodit pres palubu, protoze za oceanem je v bezpeci a to plati i na EU viz. Mnichov, 1948, 1968....... 1989 jeste nenastal cas mluvit pravdu, takze se dal vedou pohadky o tom jak Kocab vyhnal rusy nebo ze byla nejaka revoluce :-D

36 blr blr | 22. května 2019 v 11:21

[30]: Pracuji v průmyslu, výzkum, vývoj.

Děkuji. Na první otázku nám také dáte odpověď?

37 Perpeťák Perpeťák | 22. května 2019 v 13:17

Nevím, jestli budu opět puštěn, ovšem nedá mi to upozornit, kolikrát denně je tento web podle statistiky IP čten z různých zajímavých státních institucí jako policejní prezídium, a nechci ani uvádět další. Ti znudění čtenáři se spoustou volného času v háku a  IQ okolo 90 a méně se musejí u svých psacích stolů cítit jako opravdoví Kingové, když vidí, jak se česká novodobá  "intelikence", která již dnes není ani zdrojem nějakého státního bohatství, ani neumí chopit moci, a jak to za ní tedy ochotně udělají různí zločinci, a jimi najatí kriplové, kteří jsou pak "demokraticky" zvoleni dvaceti procenty na svobodě pobíhajících hospitalizovatelných psychopatů, pro které není v příslušných  ústavech národního zdraví národa místo, léky ani odborný perzonál...

38 Karel Karel | 22. května 2019 v 13:46

[36]: Co to bylo? To o tom ubližování? Tak samozřejmě si ubližovat nenechám, to snad spadá pod termit bezpečnost, který jsem zmínil. Nevím co máte na mysli, asi uprchlíky? Těch se nebojím, v EU je cca 20 vražd denně, minulý týden ve Frýdku-Místku dve vraždy, uprchlíci tam nejsou.
Mě spíš zabije nějaký volič SPD než terorista.

39 Nic Nic | 22. května 2019 v 14:00

[4]: Ale dá... Ovšem to by musel každý jednak zahodit názory typu "nedá se s tím nic dělat", a hned poté začít vkládat pro ostatní to nejlepší ze sebe - bez podmínek, bez odsuzovnání, bez strachů, bez výmluv, bez ohledu na to, že "ta úřednice nemá zrovna dobrý den" a podobně*. Protože na každém záleží. Začíná to pozdravy, úsměvy - usmál jste se dnes na někoho jen tak, protože jste mu chtěl darovat lepší náladu?

Dávejte! Teď a tady. A milujte... všechny a všechno.

40 pb pb | 22. května 2019 v 15:15

EU se pravděpodobně rozpadne, pak na tomto blogu budou vycházet články, kde autor bude říkat "jo když tu byla unie, alespoň ty čeští úředníci měli svá pravidla...". Jsem zvědav, kdo to tu pak bude dělat lépe, o nikom, bohužel, nevím.

41 Schumacher Schumacher | 22. května 2019 v 16:32

Rozhlédnu-li se z časové rozhledny po krajině dějin, nevidím zásadní rozdíl v důsledku mezi vrchností cizí a vrchností zdejší. Vše co pocházejíci z Brusele se nelíbí a je proto kritizováno, by nebylo nebýt převodové páky zdejších místodržících drábů uplácejících voliče, své vazaly, z jimi odvedených daní, a přesvědčující je, že bez nich a poslušnosti by se neměli tak dobře jak se mají, a že kdyby nebyli poslušní, nastaly by nedosírné následky, žaloby, sankce, a že Evropskou unií skýtaný blahobyt, za který vděčí právě Evropské unii, a který by bez Evropské unie neměli, by vzal za své. Většina voličů se nechá uplatit, za tím co zbylí sedají na lep jiným šejdířům, kteří slibují, že je budou zastupovat lépe, nebo dokonce rozvracet systém lépe než slibují jiní,  avšak jde jim o místo u bruselského korýtka a o získání sociálního kapitálu umožňujícího po vypršení mandátu získat místo u jiného korýtka, či jsou v pozici naivní jeptišky domnívající se, že nevěstinec změní v klášter, aby došlo k tomu k čemu zákonitě dojít musí, že jeptiška se záhy změní v kurvu. Kromě toho, snaha mnohých vstupujících do politiky je omezena na získání pozice,  udržení se v ní a na hledání jiné pozice po vypršení mandátu. Pro působení k užitku voličů už nezbývá kapacita, která, třebaže nějaká vůle v tom směru alespoň v začátku byla, je záhy vyčerpána. Obecně platí, slovy Terryho Prachetta, že v politice jsou samí zlí lidé, jen na oapčných stranách. K nynějšímu politickému systému poznamenávám, že je založený na korupci voličů za jejich vlastní peníze. Což je koncept hodný Nobelovy ceny za politiku, byla-li by udělována. A protože většina voličů je jaká je a má preference jaké má, pak vše co z toho pochází je nutně takové jaké je a ne jiné. Na tom nic nezmění brblání a učené hádání v hospůdkách reálných či virtuálních. Změnu může přinést jedině taková změna poměrů, kterou většina bude ohrožena na chlebu a nebo i na životě. Náznakem toho byla hrozba islámského přílivu, ve které jedni vytušili ohrožení svých pozic, jestliže proti tomu něco neudělají, kdežto druzí čekající na příležitost, upřímně řečeno, správa entomologické sbírky nepřináší mnoho ani slávy ani peněz, vytušili šanci. Bez ohledu na to, že k nám zaostalcům nikdo nechce, a pakliže k nám někteří zabloudí, snaží se odsud horempádem utéci do ráje svých někdejších kolonizátorů a jejich spojenců, který pozorují na svých satelitních přijímačich, a mobilních telefonech modelů poslední generace, zatím co zdejšími daňovými poplatníky sponzorované "neziskové organizace" je krmí a pro ně kopají a vrtají nové studny, do kterých ponecháni sami sobě zas naserou tak jako do těch dřívějších a zas budou umírat hladem a žízní. V tom se někteří zdejší od nich až tak moc neliší, jen se nesmějí jmenovat, protože za to tu hrozí i kriminál.
To všechno co se někomu nelíbí, je v pořádku, protože máme svobodu a demokracii a lidská práva, neděje se to podle vůle samozvané státostrany, ale z vůle voličů. Tak směle k volbám a hleďme si z nabídky všech těch zlých lidí vybrat někoho kdo při hájení svých sobeckých zájmů je alespoň trochu na naší straně.

42 Nežádoucí Nežádoucí | E-mail | 22. května 2019 v 16:56

[39]: Souhlasím, místo slušné argumentace a návrhů co s tím (tj. dialogu), se to zvrhlo v jednosměrnou slepotu ("pouze já mám ten správný pohled")
až osočování.
EU ano, pokud bude reformovatelná, ale ne přes pražskou pseudoelitu, která nestydatě před volbama slibuje a po volbách nás absolutně ignoruje.
Tak co s tím, pánové?

43 Schumacher Schumacher | 22. května 2019 v 17:20

...komentář byl v pořádku uložen a pokud bude autorem blogu schválen, bude zobrazen. To jsem zvědavý.

Abych využil jedinečné příležitosti výjimečného umožnění diskuse, mám několik poznámek nepolitických, k vidlákovu elektru. Především škoda, že není diskuse. Chápu, že z příčiny trollů, leč i troll je bytostí, které by se mohlo dostat alespoň trochu empatie potěšující smutný trollí život.

K čínskému jednočipovému LidlEmpfangeru, prodávaného v různých provedeních konstatuji že nápad je výborný, leč provedení je mizerné. Jeden kolaboval už při napětí pod dva a něco voltu, což významně snížilo využitelnost napájecích tužkovek jakož i NiMh akumulátorů, kdežto při napětí 3,7V z Lion akumulátoru zkolaboval úplně a nafurt. Druhý zatím funguje. Až na to, že přepínání local/Dx se na krátkých vlnách někdy projevuje obráceně. Pak to módní modré podsvícení z dob kdy modrá ledka byla drahá a tak byla znakem "hihgendu" a posléze cpaná do všeho. Rozebrat a překopat na oranžovou. A když už je to rozdělané, tak lepší feritku pro příjem na středních vlnách, porejpat se ve scématu, co by se dalo, vyměnit podsvícení. Třeba i reproduktor. No spousta práce s nejistým výsledkem.  A pořád to bude to čínské rádio z Lidlu. Čas jsou peníze. A za peníze se dá koupit lecos lepšího, klasiku i DSP. Akorát když člověk nebydlí na samotě, éter je plný rušení od předřadníků. Kposlouchání toho ubývá, na krátkých vlnách je nejvíc Radio Peking. Což obecně něco naznačuje.

44 petr-kubac petr-kubac | 22. května 2019 v 17:36

[40]: Existuje druhá možnost, kterou bych tipoval téměř na 95% a to bude "blbí ale naši".
Rozhodně tady nečekejte oslavné ódy na statečné budovatele režimu X chránící nás za pomoci hodné velmoci Y proti zlé velmoci Z

45 rvx rvx | 22. května 2019 v 17:44

[39]: nějak mám problém vyjít do výplaty - nedal byste mi tak 5-6 litrů, když jste takovej štědrej a láskyplnej? ;)

46 zirkon zirkon | E-mail | 22. května 2019 v 19:57

Z těch eurosvazáků tady by člověk blil. Jako kdyby bez EU nic nebylo. Uvědomujete si že když EU na něco dá 500 míčů, tak českej daňovej poplatník to zacvaká z 50%-80% podle projektu? Víte že směrnice a zásahy EU ničí mechanismy svobodného trhu a konkurenceschopnost členských států na globálním trhu? A to ani nemluvím o programovém importu hloupých a líných lidí ze zaostalých částí světa viz program EuroMed.

47 Karel Karel | 22. května 2019 v 22:05

[46]: U té Frýdecké nemocnice činila dotace 85%. Členství v EU stojí jednoho občana cca 14 Kč na den. Stát ušetří za celníky, firmy za zbytečné zaměstnance z administrativy. Přínos je jednoznačně pozitivní.
Ale co se budu vykecávat se českýma žlutýma vestama, jste proti EU? V pátek mate šanci. Ahoj.

48 Schumacher Schumacher | 22. května 2019 v 23:24

Tak si říkám, čeho všeho byl ušetřen někdejší sprostý poddaný, nerozptylován v robotě starostmi koho zvolit Římským císařem Ŕíše německé, koho králem, či jinou vrchností. To se to Rožmberkovi stavěly rybníky, když mu do toho nekecal nikdo z pražské či zahraniční nadvrchnosti. A když kecal poddaný, tak ho nechal oběsit. Vždycky když jdu po hrázi Světa, si to připomenu.

49 petr-kubac petr-kubac | 23. května 2019 v 3:20

[47]: Thomas Piketty si myslí, že nás členství v EU stojí 320 miliard ročně = 88 korun na osobu denně na poklesu HDP a dividendách uniklých do zahraničí což je 4x tolik než činí příliv evropských peněz do Česka.
https://www.byznysnoviny.cz/2018/07/23/cesku-skodi-clenstvi-eu-prodelava-nem-zhodnotil-svetoznamy-ekonom-piketty/

50 Nic Nic | 23. května 2019 v 6:56

[45]: Výborně zde na svém vlastním příkladu ilustrujete typické většinové "naprogramované" myšlení - "mám problém", "nedal byste"... Chcete něco změnit? Změňte sebe. O tom byl ten příspěvek.

51 Karel Karel | 23. května 2019 v 7:08

[49]: Odpovím ještě. Je to složitější. Před rokem 1989 republiku a podniky řídili lidi, kteří tam byli díky členství v KSČ, nikoliv díky svým znalostem. Inovace výrobků byla velmi malá a Sovětský svaz rozhodl kdo co může vyrábět plus vysaval z nás prachy, typicky jsme dodali někde do Afriky tanky, peníze dostal svaz a my jen první splátku.
Takže mnoho podniků bylo ztrátových (to se tajilo), nemělo konkurenční výrobek (myšleno uplatnitelný po roce 1989). Výhodou byly nízké platy (oproti západu),lidi dřív umírali = nečerpali důchod, ale zas třeba ve Škodovce pracovalo 5x tolik lidí než bylo nutné. Škodovka nezvládala masovou výrobu, ekonomický vývoj nového vozu, takže do roku 1990 se probudila tuším s 20miliar dluhem? Co s ní? Buď zkrachuje, nebo prodat. Naštěstí měli Favorita, takže VW měl zájem. Situaci nyní znáte, ano je odliv peněz v dividendách, velký, souhlasím. Nicméně VW investoval značné sumy, má know-how a bez něj by Škoda cca v roce 2000 zkrachovala.
Podobně je to s jinými firmami.

Říká se tomu Lepší vrabec v hrsti, nežli holub na střeše. Vrabec jsou odteklé dividendy, holub je krach firmy nebo žádná firma = nejsou daně, lidi nemají práci.

Co chci říct, my nemáme peníze a nemáme know-how a jsme malý stát s malým vnitřním trhem, proto tu máme montovny, to vzniklo, aby lidi měli práci a stát nějaké peníze z daní. Cílem je toto postupně změnit, už i odboráři to pochopili... Jenomže současná vláda vynakládá na investice a podporu výzkumu a vývoje procentuálně k rozpočtu méně, než za Kalouska za krize.
A to všechno ten francouzský ekonom neví, on má jen čísla bez souvislosti. Podle čísel by vyšlo Kubáče nejlépe, kdyby zastřelil paní Kubáčovou č.2, ušetřil by peníze.

Ptali se soudruha Filipa, který chce zvednout montovnám daně, jestli se nebojí, že firmy utečou pryč? On, že když utečou, tak fabriku znárodní a produkt se bude vyrábět a prodávat dál. Takže znárodní Hyundai Nošovice a bude ty Tucsony vyrábět dál... A kde vezme ty díly co se dováží z Koreje? kde vezme to know-how výroby i logistiky? Tohle jsou úvahy lidí co nikdy nedrželi v ruce ani šroubovák.

Firmy co exportujou, ať už montovny, či s českým kapitálem, tak jednoznačně podporujou členství v EU, velká část z nich má dokonce interní učto v eurech a koruny se mění jen na platy zaměstnanců, protože banka žere provizi a kurz kolísá...

Takže doufám, že jsem nasral hodně lopaťáků, tak ať se seberou a jdou založit tu unikátní českou firmu s českým kapitálem, kde veškeré dividendy zůstanou v česku.

A tohle vše jsem tu psal, protože já dělám ve české firmě, která exportuje, má zisk, platí daně a Kubáč z nich placený, oblbuje důchodce nesmyslama a ti pak ve volbách volí vypatlance typu Okamůra. (nebo kácí stromy na koleje)

Včera i ta troska Zeman uznal přínosy členství v EU. Toť vše. Dál už nereaguji.

52 puffy puffy | 23. května 2019 v 8:02

[47]:

Dotace = ukrademe penize lidem ve vlastni zemi, ostatni ukradou penize lidem v jejich zemich, dame to dokupy a pouzijeme to tam a tak predrazene, ze by bylo 100% lepsi, kdyby si o tom kam pujdou jejich penize rozhodovali primo mistni bez rozhodovani vrchnosti

Celniky mame porad, firmy maji jeste vice zbytecnych zamestnancu nejen na administrativu, ale napriklad i takove co maji na starost aby se meli ve firme vsichni multikulturne radi a podobne

Jednoznacne sama pozitiva :-D :-D :-D :-D

A jeste se vytahnou zlute vesty, tak to uz je definitivni. Neni nad to dehonestovat zlute vesty, protoze v TV a tisku rikaji, ze to jsou nejaci radikalove a tak to je spravne, protoze strana to naridila. Pritom to jsou z drtive vetsiny normalni lide jako my, slusne pracujici, kteri uz toho utlaku ze strany statu a EU maji plne zuby a uz to melo takovy vliv, ze je to donutilo jit takto do ulic. Chapu, ze pro nekoho, kdo je rad pod dohledem vrchnosti je toto ale skandal, ktery musi byt umlcen, protoze my si nase zrizeni nenechame rozvracet aneb:
Plany revansistu zhati, nasi vepri boubelati!
Raj socialistickych vepru
a k EU vlajce......
Ale tu vlajku bych sundal, nevim proc maji mit vepri svoji bojovu zastavu :-D

53 zirkon zirkon | E-mail | 24. května 2019 v 18:49

[47]: Máte moc rád překrucování faktů? Tak já to řeknu ještě jednou.

- Za rok 2017 jsme do EU přispěli zhruba 50% toho co jsme z EU dostali.
- Každý dotační projekt musí být z několika desítek procent spolufinancován státem.

A teď si to prosím sečtěte a zjistíte že každou dotaci z většiny opravdu zacvaká český daňový poplatník.

Ale média řekla kolik moc nám toho EU dala, takže tohle musí být lež nějakých ultrapravicových radikálů a všelijakých jiných reakcionářů viďte že jo?

54 Joe Joe | 24. května 2019 v 20:44

A vy si myslíte že by se organizovaly volby kdyby opravdu mohly něco změnit?

55 Vladan Špaček Vladan Špaček | E-mail | 25. května 2019 v 16:52

Je mi z toho smutno . Mám tři děti  a klepu se hrůzou jak budou žít. Evropská Unie, LGBT a jiní zločinci a pomatenci budou mým dětem vykládat jak mají správně žít. Když mi  kočka nakadí v obýváku tak ji nakopnu , že přeletí chodbu. Když můj syn dostane poznámku za nevhodné chování k vyučujícímu, tak ho zfackuju na placato. Ale nebude dlouho trvat, že za obé půjdu do basy.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama