close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Jak jsem nepodepsal petici !

23. července 2015 v 5:10 | Petr |  Svět okolo
Nechci být otravný jako Paroubek, který taky pořád připomíná své minulé "hrdinské činy", ale stala se mi v životě taková věc - v únoru 2009 jsem byl volán k "panu ekonomickému náměstkovi" - kde jsem dostal rozkaz porušovat - svým jménem - smlouvy s našimi dodavateli - podepsané - jeho jménem.... Protože se jednalo o nemalé - statisícové až milionové sumy - tak jsem chtěl "písemný příkaz" - na což jsem měl podle zákoníku práce právo. Písemný příkaz jsem nikdy nedostal, zato začaly problémy se vším možným, ale hlavně s opravami - jako kapající kohoutky a vyhořelá zásuvka. Na oddělení rostla nespokojenost až jisté "madammes" na provozní schůzi řvaly, že "zásuvky hoří a primář s tím nic nedělá !!!"

Tak jsem opět volal elektrikářům a v rozzuřené debatě jsem se odzvěděl, že mají nařízeno opravy zdržovat, protože "pan náměstek mě nemá rád". Takže jsem si uvědomil, že jsem podlehl omylu, že smlouvy platí, a že vysocí manažeři ctí zásadu: "orel mouchy nechytá". Naopak jsem zjistil, že pana náměstka "i malinký podraz potěší" a kvůli tomu jsem "žábou na prameni" ohrožující chod vlastního oddělení. Jediná logická reakce byla - výpověď, kterou jsem bez váhání podal. Spolu se mnou - ve stejný den - odcházela i primářka z plicního - jí zase odmítli opravit rentgenový přístoj, a před námi už postupně odešlo několik zkušených doktorů, kvůli podobným "opatřením". To vše se doneslo až na Magistrát města Ostravy - kde bylo vše "podtrženo a sečteno" a výsledek byl že - "pan náměstek " i "pan ředitel" nás následovali - přesně za dva měsíce - když jim vypršela "výpovědní lhůta".

Pak došlo v mém životě k jistým peripetiím, které vedly ke svatbě s paní Kubáčovou a k mému "částečnému návratu na částečný úvazek". Problém byl v tom, že management který "byl odejit" těsně po mně - byli, naivní amatéři, kteří sotva začali prozkoumávat možnosti "odklánění peněz". Po nich nastoupilo několik dalších managementů, kteří už byli "jiní sekáči" a tyto pravidelné výměny ředitelů - patrně skončily letos na jaře hloubkovou změnou celého vedení našeho špitálu. Pak - na minulá vedení - praskla malá aféra se 156 milióny špatně vynaložených "věřejných pěněz". "Nové vedení" si stěžovalo na "prázdné kanceláře", neb všechny počítače i písemnosti po "starém vedení" zadržela policie - jako "důkazní materiál". Prostě běžný chod českého zdravotnictví.....


Drobný kvas a neklid nyní pokračuje, tím že "odborové centrály" vydaly petici za odvolání současného ( nejnovějšího ) ředitele. To bychom mohli vykládat jako regulerní "boj odborů za práva zaměstnanců", kdyby celá věc neměla několik poněkud zapáchajících háčků.
  1. Odboráři ve špitále jsou takoví ti klasičtí "normalizovaní odboráři" z dob ROH - zvyklí rozdávat vánoční kolekce - za 50 let ve funkci tak konflitní věc nikdy nepodnikli. Podle jazyka prohlášení, ani nejsou autory textů, které jsou šířeny jejich jménem - tím spíše že autor rozesílaných dokumentů je MS WORDem označován jako "TM" - což nejsou iniciály žádného z petentů.
  2. Petice i následná prohlášení obviňují současného ředitele z chyb, které se zjevně staly za minulých ředitelů. Navíc špitál je ( oprávněně ? ) ve stavu "narušené důvěry" mezi současným a minulým managementem - ERGO každá blbost, která se má podepsat nebo proplatit - musí projít právní expertizou, jestli není součástí nějakého soudně napadnutelného kostlivce po minulém vedení. ( Viz OpenCard a tunel Blanka v Praze, kde je podobná situace jenom za 100x tolik peněz. )
  3. Autoři petice - ať je to kdokoliv - nechtějí vytáhnout opravdu ostré argumenty - takže denně dostávám bezzubá "prohlášení odborových centrál" ve stylu - dnes je ale vedro a na chirugii vržou dvéře - může za to "neschopný ředitel". Je zjevné, že autoři nemohou vytáhnout pádné argumenty - buď je nemají, nebo ukazují i na ně.
  4. Nečestnému původu celé petice nasvědčuje i to, že v poslední době dostávám nepodepsané zprávy z mailové adresy goodman3@atlas.cz - které jsou psány stejným stylem, avšak mají charakter drbů z minulosti bez vztahu k součané situaci ve špitále - autorem příloh ve WORDU je - jak jinak - "TM".
Mimochodem "GoodMan3" alias "TM" je zjevně mozkem celé petice, takže jsem mu už psal, že prohlášení nepodepsaných ganuerů nečtu a ať mi dá pokoj. ( Při tom jsem se samozřejmě podepsal ). Pro ustrašené to však dává možnost napsat mail přímo skrytému hybateli všeho dění - bez dozoru "bratrstva kočičí pracky" na pracovišti - taky anonymně - z nějakého dočasného freemailu ve stylu "TornadoLou1" píše "GoodManovi3" ;-))

Jako buřič a "profesionální drzá huba" jsem kolegy opakovaně tázán : "Podepsal's ?" A moje odpověď je "Nepodepsal, ani tak nehodlám učinit !" Prostá otázka zdravého rozumu velí nedělat "užitečného idiota" osobám, jejichž identita ani úmysly nejsou známy - tím spíše lze předpokládat, že nebudou příliš čestné.... Za druhé - mám silné podezření, že skutečným smyslem celé akce je zakalit vodu, aby některé věci z minulosti už nikdy nebylo možno objasnít.... Za třetí - když chcete zlikvidovat své šéfy - máte pravdu na své straně - máte odvahu vystupovat upřímně a pod svým jménem - nemáte máslo na hlavě - ani pověst mafiána - pak máte velikou šanci uspět. "Uspět" však znamená "uhájit své principy" - nikoliv - "usednout na židli, kterou jsem právě podrazil" !!!

Pokud naopak - v rámci intrik - svá - prázdná - prohlášení šíříte maskován za 78 letou "odborovou předákyni" - takový postup ve mně, velice silně aktivuje mechanismus - "preventivni opatrnosti při spolupráci s lumpy" - takže můj podpis na "( proti ) ředitelské petici" nehledejte - já už jsem "svůj management" kdysi zlikvidoval a své principy ( zatím ? ) uhájil.


Poznámka při druhém čtení - pravidelní čtenářové si jistě všimli, že ve čtvrtky se přes léto zabýváme chemií, a na dnešek byl plánován 8. díl seriálu "Chemie pro šílence - Fetujeme vědecky" na téma alkohol - se kterým mám bohaté zkušenosti z obou stran ambulantního lehátka.... Nicméně počet dotazů: "Podepsal's ?" v posledních dnech přerostl rozumnou míru, proto jsem potřeboval všem hromadně odpovědět "Nepodepsal !" - jasně, veřejně a pod svým jménem.

Poznámka při třetím čtení - máte-li soubor psaný WORDem a chcete zjisti kdo je ( skutečný ) autor ? Otevřete jej ve WORDu a klikněte na SOUBOR - VLASTNOSTI - vyskočí jméno, které majitel WORDu zadal při instalaci MS OFFICE. Učiníte-li totéž v OPEN (LIBRE) OFFICE dostanete kompletní informaci kdo soubor vytvořil a kdo jej kdy měnil. Nemáte-li v počítači WORD ani LIBRE OFFICE - klikněte na soubor - pravým tlačítkem myši pak ve vyskakovacim menu na VLASTNOSTI a na záložku SOUHRN - objeví se totéž co ve WORDu. To je jenom návod, aby si všichni čtenářové "333. dodatku k petici" mohli ověřit, že nelžu ani neblouzním - a intrikáni, aby to měli trošičku složitější.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Karel Karel | 23. července 2015 v 11:27

Hele buď rád, máš částečný úvazek a více času na paní Kubáčovou, psa a blog. Co více si přát.

2 petr-kubac petr-kubac | 23. července 2015 v 12:02

[1]: Já se nedomáhám bývalých peněz ani bývalého místa - ale když tě lumpi zaplavují hovadinami a ještě si myslí jak jsou v teplíčku a v anonymitě - to bylo potřeba poněkud "rozhrábnout"

3 OLGA OLGA | 23. července 2015 v 21:47

Pane Kubáč-jste formát, smekám Olga [2]:

4 Carlos Carlos | 23. července 2015 v 23:01

Nevím, jestli jste si toho všiml, ale když ve Wordu 2007 přejdete ve vlastnostech dokumentu na Upřesnit vlastnosti a pak na Statistické údaje, tak tam je, kdo dokument naposledy uložil. A je tam víc, než jen to "TM" - jméno, které jsme tak nějak všichni tušili.
Pane Kubáč, respekt! Vždy jsem Vás považoval za chytrého chlapa, ale tímto krokem jste u mne jako člověk vyrostl ještě výše.

5 Petr Gabriel Petr Gabriel | E-mail | 24. července 2015 v 11:19

Vážený pane Kubáč, vážím si Vás jako odborníka ve Vaší profesi, ale ve Vašem blogu píšete o věcech, o kterých nevíte zhola nic.
Máte samozřejmě právo nepodepsat. Je dané listinou základních práv a svobod.
Ale některé Vaše argumenty jsou zcela zcestné a vycházejí z neznalosti.
Proto se vyjádřím k tomu, co se týká mne a něco o tom vím.
1) 156 miliónu špatně vynaložených - v auditu bylo doslovně psáno, že cca 156 milionů nebylo soutěženo. To však neznamená, že by byly vynaloženy špatně nebo dokonce v rozporu se zákonem!!! Jen z mého oddělení BMI šlo bez soutěže cca 40% této částky. Jedná se o opravy zdravotnických prostředků, kde většinou máme pouze jednoho možného dodavatele a navíc "soutěžení" opravy by trvalo až půl roku. Jestli chcete - nabízím Vám, že až budete mít na oddělení poruchu - udělám standardní soutěž dle zákona o VZ, i když dle toho samého zákona nemusím. Zastavíte provoz na min. 5 měsíců a stejně levnější cenu nedostanete, protože je pouze jedna servisní firma. To jen pro příklad k této částce, která byla totálně zmanipulovaná ve prospěch dvou osob - Luxe a Pražáka, kteří již v minulosti dokázali, jak vyvést peníze do Karibiku z Vítkovické nemocnice.
2) Nové vedení si stěžovalo na prázdné kanceláře - dle mých informací nové vedení nechalo u kanceláří vyměnit zámky a odnést počítače - tedy ne policie. Důvod? Snaha o to, aby se minulé vedení nemohlo dostat k podkladům, kterými by se mohli bránit.
3) Důvod požadavku na odstoupení ředitele: není to tak, že se nám prostě nelíbí - je to jeho naprostá manažerská neschopnost a to, že není schopen dát jakýkoliv podpis na i ten nejbanálnější dokument. Proto se mu na stole hromadí stohy nepodepsaných dokumentů. Nemocnice tak stojí, nic se nemůže řešit, nakupovat. Vy jste to zatím tak nepocítili jen díky nezměrné práci nižšího managementu. Ale rezervy se tenčí a alternativy řešení docházejí. Až důsledek jeho neschopnosti pocítí personál na nejnižší úrovni - tedy, že nebudou rukavice, nebude přístroj, nebude jídlo - to už bude pozdě. To už bude znamenat uzavření oddělení a odeslání pacientů jinam. Zabránit této katastrofě je snaha organizátorů petice a dle mých informací se nikdo nehrne do pozice ředitele. Pouze chceme, aby nám zřizovatel vybral někoho normálního, alespoň průměrného.

6 petr-kubac petr-kubac | 24. července 2015 v 12:02

[5]: Kdybyste si klik na link skrytý pod odkazem "věřejných pěněz" - který vede zde : http://petr-kubac.blog.cz/1502/nekteri-nekradou

tak byste zjistíl, že pro sumu 156 milionů mám větší pochopení než si myslíte.

A k ostatním bodům - Mafiání ve spolupráci s odboráři odvolávají ředitele - Jimmy Hoffa od jehož zmizení rukou mafie uplyne za týden 40 let by měl radost
zde studijní materiál
https://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Hoffa

7 MUDr. Cyril Kučera MUDr. Cyril Kučera | E-mail | 24. července 2015 v 13:01

Petře,Petře,obsah tvého článku mne rozesmutnil,o jeho zbytečném pathosu ani nemluvě.Opravdu si myslíš,že na základě tvého vpravdě hrdinského činu byli odejiti pan ředitel i s panem náměstem? Paní primářka z plicního měla nakročena do privátní ambulance už dávno předtím,podobně jako i jiní. Píšeš,že máš silné podezření,co je skutečným cílem akce...já mám zase silné podezření,že pánové Pražák a Lux tady přišlu zopakovat svůj majstrštych s Vítkovickou nemocnicí.Problém je,že tvé ani mé podezření nikdo nikdy nemá šanci dokázat.Základní sentence ale zní,že kdo není schopen se poučit z minulosti,je odsouzen si ji prožít znovu.Otázkou samozřejmě také je,jak čisté prostředky použít proti protřelému a všemu schopnému protivníkovi. Já jsem podepsal,také  proto,že zákulisí nemocnice z posledních let i z posledních několika měsíců znám,asi o něco lépe než ty,který jsi tu nebyl nebo byl jenom napůl. Zbývá pak zodpovědět,kdo a komu pak dělá toho užitečného idiota...
Jinak nic ve zlém....
C.

8 petr-kubac petr-kubac | 24. července 2015 v 13:47

[7]: Nazdar Cyrile - proč jste nevytvořili nějakoý "Petiční výbor nezpochybnitelných" ? Věř tomu, že Tobě a pár dalším bych petici podepsal a ještě se tím hrdě chlubil, ale naší staříčké odborářce rozesílající bláboly nic podepisovat nebudu.
Mimochodem báli jste se tak moc vystoupit vlastním jménem ? Proč ? Není ve spolupráci se současnými "tajnými petenty" riziko, že budeš "po použítí odhozen" ?

9 Marian Starý Marian Starý | E-mail | 24. července 2015 v 14:32

Pane Kubáč, mafián nejsem a přesto jsem podepsal. Vaši úvahu beru jako naprostý stav neznalosti věcí ne jako zlý úmysl. O celé té věci víte asi tolik jako já o skutečném pozadí událostí na Ukrajině.  V případě, že máte o informace zájem, můžete si se mnou kdykoliv domluvit schůzku. Nevíte vůbec nic o důvodech, o auditu, prostě o ničem. Takže ten Váš článek je kombinace neznalosti s hospodskými tlachy.

10 Cyril Kučera Cyril Kučera | E-mail | 24. července 2015 v 14:56

Petře,já nejsem profesionální a revolucionář už vůbec ne.Na poslední svou otázku myslím,že si můžeš odpovědět sám,natolik mne snad znáš,rep. ona ta otázka není ani správně položena (žádná analogie s Klausem!!!).Ostatní můžeme probrat ústně,tady mi to připadá už nedůstojné.
C.

11 Joža Joža | 24. července 2015 v 16:09

[9]: Jaké je pozadí událostí na Ukrajině?

12 Gornarok Gornarok | 24. července 2015 v 16:27

Jako nezasvěcený pozoroval, který se nestačí divit co se to zde seběhlo, Vám to aspoň okomentuji.

Řekl bych, že v příspěvku je dostatečně jasně napsáno proč nepodepsal. (Anonymní petice, rozširovaná kdo ví kým...) Osobně se s tímto stanoviskem ztotožňuji. Čekal bych, že pro vzdělaného člověka bude CO a KOMU něco podepisuje na prvním místě. Pokud vím CO ale nemám dost informací na to PROČ a ještě ke všemu nevím KOMU, logické je nepodepsat... Venku pobíhá dost podvodníků, kteří po Vás budou chtít podepsat smlouvu na prahu a když ji nepodepíšete tak nasr*ně beze slova zmizí.

[5]:[7]:[9]: Příspěvek vůbec nezabývá důvody petice, pouze tím, že anonymní dokumenty se nepodepisují. Možná, že kdyby bylo vidět kdo za peticí stojí, autor by se zajímal o důvody a ne ji naprosto ignoroval.

13 Marian Starý Marian Starý | E-mail | 24. července 2015 v 20:35

[11]:jak jsem uvedl, nevím o tom vůbec nic, proto to neřeším. Stejně jako pan Kubáč neví nic o současné situaci v MNO, protože se o to nezajímal, ač mohl, my byli otevření podávat informace. Kdo chtěl zajímal se a podepsal, kdo nechtěl, píše to, co napsal pan Kubáč. A znovu opakuji, jsem přesvědčen, že to nebyl zlý úmysl.

14 Marian Starý Marian Starý | E-mail | 24. července 2015 v 20:45

[12]:Gornaroku, já se podepsal pod příspěvek. Petice není anonymní, její plný text byl odevzdán představitelům MMO s podpisy petičního výboru, podepsalo ji cca 800 lidí, kteří se s textem petice ztotožnili. Petice je definována zákonem. Takže Vašemu příspěvku nerozumím.

15 Joža Joža | 24. července 2015 v 21:15

[13]:Pane, vy jste ale třída. Píšete, že o tom nic nevíte, ale rád by jste informace podával, schůzky domlouval. Chápu, dnes bylo opravdu veliké vedro.

16 Marian Starý Marian Starý | E-mail | 24. července 2015 v 21:34

Nevím nic o Ukrajině, to by z mého příspěvku pochopilo i malé dítě. Jen Joža ne. To vedro zapůsobilo především na Vás, jak to tak vypadá. Zkuste se podepsat, působíte velice nevěrohodně, že se schováváte za nějakého Jožu. Pokud jste zaměstnanec nemocnice, klidně si se mnou můžete domluvit schůzku.

17 Joža Joža | 24. července 2015 v 21:54

[16]: Pane! Nechci se do nikoho navážet, zaměstnanec nemocnice nejsem, pouze čtenář blogu pana Kubáče. Také nechci nikoho poučovat, pouze si dovolím doporučení, přečtěte si laskavě po sobě své komentáře, jsou, samozřejmě dle mého mínění, mimořádně hloupé, postrádajíc sebemenší špetku logiky. Takový dojem činíte. Čest vaší práci.

18 Marian Starý Marian Starý | E-mail | 24. července 2015 v 22:10

[17]:Přeji příjemné léto a celý zbytek života strávený v odvážné anonymitě.

19 Joža Joža | 24. července 2015 v 22:23

[18]: Dovětek: pokud si dobře vzpomínám, v lékařské branži se používá označení pro případy vašeho ražení, cement.

20 Marcela Murasová Marcela Murasová | 24. července 2015 v 23:43

Dobrý večer pane Kubáč, jsem zaměstnankyně, jsem odborářka, byla jsem vyjednávat, jsem v "redakční radě" a jsem spoluautorka článků petičního výboru. A řeknu vám jen komentář k jednomu bodu, protože zbytek mi za to nestojí. Paní Vrublová není jen nečinná 78 letá odborová předákyně..... je velmi odvážná, silná a aktivní a v žádném případě bych si nedovolila zpochybnit její loajalitu k nemocnici ve které pracovala 60 let! Loajalitu k NEMOCNICI ne k řediteli. Uvědomte si to než se o někoho ve svých komentářích otřete.

21 Joža Joža | 25. července 2015 v 0:40

Má matka byla také odvážná, silná a aktivní, lékařka milující své povolání. Nehrála si na primadonu a neintrikovala. Před nedávnem zemřela ve vaší nemocnici, nemuselo se to stát, mohla zde ještě být. Nikoho konkrétního obviňovat nebudu, teď však vím co bylo toho příčinou. Politikaření, podrazáctví, diletantství. Styďte se soudruzi odboráři.

22 Marcela Murasová Marcela Murasová | 25. července 2015 v 12:10

Je mi líto že vám umřela maminka. Předpokládám že jste stále ve fázi truchlení, na což máte plné právo, a proto již nebudu na váš příspěvek nijak reagovat.

23 Houba Houba | 25. července 2015 v 18:00

Ve firmě,kde pracuji to funguje podobně. Je nedostatek personálu (proč asi), stávající musí pracovat přes čas, aby se zajistil chod oddělení. Ale vedení nechce proplácet přesčasy. Odborová bosska mlátí prázdnou slámu, radí zaměstnancům hlouposti, ale na vedení vyjednávat nejde. Nevím proč, zaměstnanci si odbory platí a užitek z toho nemají. Místo vánoční kolekce dostanou poukaz do marketu. A mají radost... Motto naší firmy je ,kvalita a lidskost´a nadřízená říká, že si musím zvykat i na nekvalitní nově příchozí zaměstnance, čili brát všechno, co přijde. Tedy i za cenu, že občas do té práce nepřijde nebo se neurvale chová ke klientům, nebo odvádí nekvalitní práci...Na některých odděleních je obložnost mizivá, jinde velká, ale řiditeli je to šumák, netlačí ty méně výkonné k lepšímu výsledku... no, dalo by se ještě pokračovat dlouho a já nechci přijít o práci. Takže čest zdravotnictví, nemocnicím a jejich managementům

24 Oldřich Kučera Oldřich Kučera | 26. července 2015 v 10:10
25 Oldřich Kučera Oldřich Kučera | 26. července 2015 v 10:27

Vážený pane Kubáč.Jsem nesmírně rád že žiji a pracuji v době nepoznamenané žádnou válkou. Jsem předsedou odborového svazu od ledna letošního roku.Můžu Vás ubezpečit že jsem zcela zdráv a netrpím nedostatkem zdravého úsudku.Jestli si myslíte, že uskutečnit petici až po fázi stávkové pohotovosti dokáže vytvořit jedna neskutečně odvážná paní, tak Vás můžu ubezpečit že jste velice najivní. Je k tomu potřeba spousty práce a úsilí mnoha lidí včetně konzultací na úrovni kraje, regionu a centrály včetně odborových právníků. Přirovnat mne a odboráře k lidem kteří jsou dobří akorád na odevzdávání vánočních kolekcí, tak prosím pěkně máme rok 2015 a můžu Vás ujistit, že jsem nikdy soudruhem nebyl a ani v jiné politické straně. Já chodím po naší nemocnicí již 27 let a naslouchám lidem co potřebují. A věřte že potřebovali změnu ke které jsme se jako odborová organizace postavili čelem. S úctou Oldřich Kučera

26 petr-kubac petr-kubac | 26. července 2015 v 17:31

[25]: Až do velké krize 30 let minulého století fungovaly odbory tak jak měly. Po roce 1930 se však něco zvrtlo a v USA začali odbobroví předáci spolupracovat s mafií ( viz zmíněný Jimmy Hoffa) v Německu začali spolupracovat s Hitlerem a v naších končinách s komunistitckou vládou
Od roku 1930 však odbory VŽDY vystupují na straně silnějších - proti vlastní členské základně.
Vaše akce nebyla výjimkou z tohoto pravidla - otevřela cestu dalšímu rozkrádání a velice zkomplikovala možnost stabilizace špitálu - což je přesně ta věc, kterou po vás vaši členové žádali - nebo ne ?

27 Saša Svobodová Saša Svobodová | 26. července 2015 v 21:03

Tady se schyluje k pěkné hádce, nebo spíše přesdržce. Jen je otázkou, kdo komu natáhne jako první ;-)

28 Karel Karel | 27. července 2015 v 9:42

[27]: Tak já myslím, že Petr nikoho fackovat nebude, odboráři po přirovnání k mafii možná dostali tachykardii, ale ve výsledku psi štěkají a ...
Co ovšem pominuli je pohled je ze strany pacientů, já osobně bych se této nemocnici v takovém rozhádaném stavu vyhnul a doufám, že nikdo z rodiny tam také nebude muset.

29 SPECZ SPECZ | 27. července 2015 v 11:27

http://petr-kubac.blog.cz/1507/jak-jsem-nepodepsal-petici/komentar/116547047 - a vážně si myslíte že to je stav jen téhle jedné konkrétní nemocnice ? Já bych si tipnul že je to +- stejné všude, jen v tomhle konkrétním případě máme díky p. Kubáčovi možnost se o tom dozvědět ...

30 Rosťa Sojka Rosťa Sojka | 27. července 2015 v 12:43

Ahoj, Péťo, vidím, že máš zcela špatné informace o současném dění. Zkus si promluvit s běžnými úředníky z ředitelství nemocnice, kteří musejí s ředitelem denně spolupracovat, stejně jako jsem to udělal já. A nebudeš se stačit divit, co se tam za posledních 5 měsíců dělo. Ahoj.

31 petr-kubac petr-kubac | 27. července 2015 v 14:45

[30]: I kdyby ředitel byl horší než belzebub - proč petičníci zvolili tuto "tajnou metodu" ?
Jsou za špitál "celým srdcem", ale "celým zadkem" se bojí každého záchvěvu židle, na které sedí ?
Nebo by petice pod skutečnými jmény organizátorů sklidila výsměch od první minuty ?
Nebo strach vychází fenomenem "podle sebe soudím tebe" z nečistého svědomí ?
V každém případě podle Masarykovského "věci se udržují způsoby, kterými vznikly" se hrozím způsobů práce budoucího vedení - více než chyb a pomalosti současného.

32 Robert Oppitz Robert Oppitz | 31. července 2015 v 19:57

je už po všem, ředitel Lux už doředitelovcal a je to nejlepší zpráva. Kdo neví co se v MNO dělo za "jeho" ředitelování je zbytečné, aby na tohle téma diskutoval....jediné co k tomu říci je huráááááááá a už nikdy více takového blbce

33 SPECZ SPECZ | 3. srpna 2015 v 13:44

Asi OT příspěvěk, ale docela se hodí do série popisu bordelu v českém zdravotnictví:

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015080202

34 TNT TNT | 3. srpna 2015 v 14:13

Teď by ještě bylo zajímavé z praktického hlediska vést / porovnat /statistiku jak se změnami vedení nemocnice v regionu stoupá / klesá / úmrtnost pacientů. Co se týče soudruha Luxe, s nezdvořilostí mi vlastní mohu neomaleně poznamenat, že mi připomíná stále víc agenta Litvíněnka...

35 petr-kubac petr-kubac | 4. srpna 2015 v 8:18

[34]: Pozoruhodná poznámka, na kterou vždy odpovídám standardní historkou - v Sao Paulu je 300 000 chudinská čtvrť postavená na skládce nebezpečného chemického odpadu - od 70 let tam bádají výzkumníci WHO nad úmrtností. A víte na co přišli - příčina č.1. Infekční choroby, č.2. Cigarety, drogy chlast, č.3. zločiny a násilnosti - vliv nebezpečných chemikálií pod hranicí statistické chyby.
Takže tolik k vlivu ředitele špitálu na zdravotní stav obyvatel.

36 TNT TNT | 4. srpna 2015 v 21:09

Postupným škrtáním zbytečného a sledováním chodu příslušného okleštěného systému můžeme přijít mnohdy k absurdnímu zjištění, že zdánlivě nejpodstatnější součásti systému jsou v optimálním případě jen neškodná zátěž. Kdysi jsem z tuzexového radia zn Panasonic odštípl nápadně velký odpor připojený k mému překvapení paralelně k napájení. Odběr radia se zmenšil na čtvrtinu, a jinak se nic nestalo. Když jsem pátral po příčině toho odporu, zjistil jsem že Tuzex prodával ještě velice kvalitní a výkonné 9V baterie, které v tom tranzistoráku vydržely prý asi 5x déle než místní Bateria Slaný. Když jsem v prodejně ve Vodičkově ulici tento problém probíral s obchodním oddělením, zjistil jsem že ten odpor tam pájí místní servisák, který profituje mimo jiné i z počtu prodaných 9V baterií. oddejně. Když jsem se ho ptal, proč je ten odper tak velký, a značky TESLA,/ protože jinak bych si ho nevšimnul /  byl jsem několika kolegy toho servisáka vyveden z prodejny, a bylo mi zamknuto před nosem.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama