close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více

Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Zastaveno !

17. září 2019 v 5:31 | Petr |  Filosofování
V roce 2016 došlo k notoricky známým událostem. V prezidenstkých volbách v USA proti sobě kadndidovali - jasná vítězka Hillary Clintonová a jasný poražený - šašek, idiot, sexista, rasista Donald Trump. Přesně takhle to viděly "elity národa Amerického", "mediální sféra", "politologové", "analytici" a všichni ostatní intelektuálové. Problém je v tom, že krom 3,5% intelektuálů a ( zatím jen ) 47% obyvatel ghett, kteří všichni jsou dislokování především v amerických vekoměstech existuje i 49,5% primitivů, venkovských vidláků a dalších zavrženíhodných existencí, kteří navíc ke špatnému charakteru jsou po Americe rozmístěni tak rovnoměrně, že ač je jich menšina - zajistili díky federálnímu volebnímu systému - Trumpovi vítězství.

V době kdy byl Trump zvolen jsem si užíval záběrů plačících feministek, obrýlených intelektuálek a další lepší společnosti, kteří nemohli uvěřit, že vyhrál člověk, pro kterého nehlasoval nikdo v širokém dalekém okolí jejich sociální bubliny. Těsně po vítězství spustil dosluhující prezident Obama vyšetřování zdali se na vítězství Trumpa nepodílely "cizí mocnosti" a byl si jistý, že na Trumpa 100% něco praskne, protože i samotná Obamova Demokratická strana kupovala od Rusáků kompromitující materiály na politické oponenty - včetně Trumpa - což na ně během vyšetřování prasklo.

Celé 2 roky, co vyšetřování probíhalo praskaly na Trumpa a jeho spolupracovníky jeden průser za druhým. Jako - "pral špinavé peníze pro Ukrajince" ( trumpův advokát ), nebo "jednal s ruským velvyslancem" ( trumpův poradce ), nebo "s psychopatickou Ruskou" ( trumpův syn ) nebo "Chlastal v Moskvě vodku a užíval si s děvkami" ( samotný Trump ) "a ještě jim platil" ( další trumpův advokát ). Takže bylo jasné, že je konec a cesta z Bílého domu do věznice je pro Donalda Trumpa jen otázkou času. Pak se ale rok 2016 téměř opakoval. Kráce po sobě dvě vyšetřovací komise - Senátu USA a FBI prohlásily unisono "nepodařílo se prokázat vliv cizí mocnosti". A nastal opět smutek, pláč televizních redaktorek na obrazovce, ba dokonce úpadek televizních stanic, které informovaly o "ruském vlivu" tak přesvědčivě, že když se neprokázal - přesvědčilo to jejich diváky, aby přepnuli na jiný program.

Mezitím u nás vyhrál několikery volby bývalý agent bývalé STB, privatizátor z divoké privatizace, oligarcha Andrej Babiš, ač Slovák - přesto zvaný západními médii "český Trump". "Náš Trump" - Babiš je prý o pohlavek bohatší než "jejich Trump", ale jinak vše kolem něj je tak nějak menší verzí situace v USA, přibližně v poměru velikosti USA / Česko.

Takže v USA nechává odstupující prezident nastupujícího prezidenta vyšetřovat FBI kvůli "vlastizradě". V Česku oligarcha-privaztizátor Bakala práská ( už v roce 2010 ) oligarchu-privatizátora Babiše v kauže "Čapí hnízdo" kvůli kradení prachů patřících protektorátní správě z Bruselu. Tam kde v USA si jde pár lidí sednout na pár let za zjištěné průsery, které se netýkaly "cizí mocnosti", tam v Česku - se státem vykrmení - nikdy nepracovavší - papaláši pohoršují kvůli "trestně stíhanému premiérovi". A tak dále a tak podobně. Až po ten konec, který se i v Česku pomalu blíží. To jest Městské státní zastupitelství Praha celou kauzu zastavuje, protože se "nepodařilo nalézt dostatek důkazů k podání obžaloby". Intelektuálové pláčou, sám jsem slyšel několik koktavých a zajíkavých rozhovorů s "analytiky", kteří "nedovedli pochopit" jak je možné že Čapí hnízdo nebylo dáno k soudu a Babiš do tepláků ( kam by patřil za zcela jiné věci ).
Trumpova ( i Babišova ) kauza byly natolik zábavné, že jsem je sledoval na Internetu, takže bych si dovolil rozebrat celkem tří věci.
  1. Co mají obě kauzy společného
  2. Proč Trump ani Babiš nepůjdou do tepláků
  3. Odhadnout ( na základě kauzy Trump ) co nás čeká v kauze Babiš.

Ad 1.+2.

Podnikatel, který "v tom umí chodit" jde do politiky proti lidem, kteří převážnou většinu svého života byli v pozici zaměstnance - často dokonce na státní výplatnici. Tedy Trumpova ani Babišova opozice nikdy nezažila ( morální ) dilema s tím "co napsat na firmu" a co napsat "na sebe". Navíc to jsou lidi považující vlastní etický standard za velice vysoký avšak jejich právní povědomí je často o to nižší. Proti nim stojí oligarchové, kteří umí "napnout právo" do krajnosti a s ( firemním ) advokátem jsou častěji než s manželkou.

Výsledkem je že Trumpovi / Babišovi oponenti byli morálně pohoršení z každého prdu aniž by si uvědomili, že tu máme takové právní instituty jako :
Z tohoto pohledu byla kauza "Čapí hnízdo" jasná od prvního dne. Je ilegální, aby velká akciovka založila malou dceřinnou společnost ? Je ilegální, aby ji pak prodala / předala / darovala komukoliv ? Je ilegální, aby tato darovaná akciovka žádala o Euro-dotace ? Proti tomu stojí otázka - je celý tento řetězec morální ? A s tím souvisí pod-otázka : Byl Babiš zvolen premiérem, protože je etalon morálky ?

Poznámka při druhém čtení : Svým způsobem máme s kriminalizací politických oponentů větší zkušenosti než USA - protože předehrou "kauzy Babiš" byla "kauza Nečas". Pád vlády tlakem policie, kde státní zástupci vykládali novinářům o stovkách milionů korun a desítkách kilogramů zlata ( z úplatků ? ), které při zatýkání našli. A kde to vše dnes je ? Kde je někdo odsouzen - krom rachomejtle Nagyové odsouzené za nezdaněné kabelky, které dostala úplatkem ? Právě tohle bylo dokonalé školení veřejnosti, která už ke každé další kauze bude zaujímat postoj : "počkáme až na výrok soudu", který do té doby používala druhá strana tj. politici k získání času na zametení půseru pod koberec.
Pozoruhodné na "kauze Nečas" je i to, že na výše zmíněné "právní instituty" zapomněli státní zástupci a speciální policejní vyšetřovatelé, z nichž byl vyhozen jenom jeden - Robert Šlachta, ačkoliv by za tento "výkon" měli být vyhozeni mnozí další.

Ad 3.

Přesně vím jak to bylo ( a dosud je ) v Americe. 3,5% intelektuálů byli mnoho měsíců stále více a více morálně pohoršeni z průserů odhalených v průběhu Trumpova vyšetřování. Pak zapracovaly "právní instituty" jako presumpce neviny a najenou je konec - případ se nestal. ( Jejich ) mozek ze vzpouzí vzít na vědomí, že sice není nic morálního na chlastání vodky a obcování s ruskými děvkami, ale ani nic vlastizrádného. Takže se začne "číst mezi řádky" vyšetřovací zprávy. V médiích se objeví náznaky "počkejte ještě není konec!" Až někteří jedinci kolem umírající kauzy rozvinou celou konspirační teorii jak Belzebuba přesto řídili Rusáci a on zase řídil vlastní vyšetřování. Nakonec se diskuse sveze na téma, že "nepodařilo se prokázat vinu" není totéž jako : "podařilo se prokázat nevinu", což je stejně každému jasné. Až celá věc skončí u filosofování jestli : "nekladl překážky vyšetřovacímu procesu". Jakoby bylo špatné že se ( Trump i Babiš ) sami neudali nejlépe ještě z té menšiny podezření, kterých se ( skutečně ) nedopustili.

A jaký je konec pohádky ? Česká i Americká společnost nyní prodělává "Léčbu Babišem / Trumpem". Jakože na malé ryby může redaktor novin patřících megakorporaci udělat: "bububu - máme na tebe složku" a on odstoupí, zhroutí se, onemocní a zemře. Ale od určité výše majetku nelze oligarchu / politika tahat za provázky, jako ostatní loutky, ale je nutno jej porazit volbami, což je problém, když jste opravdovou politiku s nasloucháním lidem léta nedělali, ba dokonce se jí štítíte neb ji považujete za "populistickou". Místo toho jste vystačili se sliby, pastelkovným a podlézáním korporacím, díky čemuž se vaše bublina "ne-populistických voličů" zmenšila natolik, že se celá vejde na Letenskou pláň a ještě zbyde místo.
 

16 lidí ohodnotilo tento článek.

Aktuální články

Reklama